Hoe ‘Mislukt om een ​​afhankelijkheid te installeren’ op Kodi te repareren

>

In deze gids voor probleemoplossing leren we het foutbericht ‘Fout bij installeren van afhankelijkheid’ op Kodi 18.5 verhelpen. Dit bericht verschijnt op het moment van de installatie van een add-on wanneer de bijbehorende afhankelijkheden niet kunnen worden geïnstalleerd.

Kodi is een krachtige mediaspeler die niet alleen de lokale media op uw apparaatopslag afspeelt, maar ook de online inhoud van over de hele wereld streamt. Wat Kodi echt geweldig maakt, zijn de Kodi-add-ons van derden. Deze add-ons halen de streams van uw favoriete inhoud van verschillende servers op, zodat u ze online kunt spelen. Maar add-ons werken niet op zichzelf. Ze zijn sterk afhankelijk van de externe services die 'afhankelijkheden' worden genoemd.

Bijna alle add-ons vereisen de afhankelijkheden om over het internet te schrapen en de streams op te halen. In feite vereisen de meeste populaire add-ons meerdere afhankelijkheden. Wanneer u add-ons zoals Exodus Redux, Covenant, Yoda of andere installeert, worden ook de vereiste afhankelijkheden geïnstalleerd (als deze nog niet zijn geïnstalleerd). Als ten minste één afhankelijkheid echter niet wordt geïnstalleerd, geeft Kodi de foutmelding 'Kan een afhankelijkheid niet installeren'. Wanneer de afhankelijkheid niet wordt geïnstalleerd, kunt u de add-on ook niet installeren.

Aandacht KODI-gebruikers: Lees voordat u doorgaat

Kodi-add-ons / builds bieden onbeperkte streaming-inhoud, maar kunnen je ook in juridische problemen brengen als je wordt betrapt op het streamen van gratis films / tv-shows / sport. Kodi-gebruikers wordt sterk aangeraden om altijd een VPN te verbinden tijdens het online streamen. Een goede Kodi VPN verbergt uw identiteit, omzeilt overheidstoezicht, geo-geblokkeerde inhoud en ISP-beperking (wat ook helpt bij buffervrije streaming).

Ik gebruik ExpressVPN, de snelste en veiligste VPN. Het is heel eenvoudig te installeren op elk apparaat inclusief Amazon FireStick. U krijgt 3 maanden gratis en bespaart 49% op de jaarplannen. Het komt ook met een 30-dagen geld-terug-garantie. Als u niet tevreden bent, kunt u altijd om terugbetaling vragen.

Klik HIER om 3 maanden gratis te krijgen en 49% te besparen op ExpressVPN

Lees: Hoe een Kodi VPN te installeren en gebruiken

Fix is ​​mislukt om een ​​afhankelijkheid van Kodi te installeren

Ik ben deze fout een paar keer tegengekomen en na verschillende methoden te hebben geprobeerd en getest, heb ik enkele ideeën voor probleemoplossing bedacht. Hoewel het moeilijk is om de vinger te leggen op wat precies de fout veroorzaakt, ben ik ervan overtuigd dat een van de volgende oplossingen voor u zal werken.

1. Wis de Kodi-cache

Het cachegeheugen wissen op Kodi helpt soms om de fout ‘mislukt om een ​​afhankelijkheid te installeren.’ Te wissen..

De beste manier om het cachegeheugen te wissen, is via de Ares-wizard. Als je Ares Wizard nog niet hebt, installeer het dan eerst. De installatie van de Ares Wizard duurt ongeveer 4-5 minuten, maar het is een geweldig hulpmiddel om te hebben.

Stap 1: Ga nu je gang en start Ares Wizard. Je vindt het op Kodi Homescreen > Add-ons > Programma-add-ons.

Stap 2: Wanneer de wizard wordt geladen, klikt u bovenaan op het tabblad ‘Onderhoud’.

Kan de afhankelijkheid niet installeren

Stap 3: Klik vervolgens in het gedeelte Cache aan de rechterkant op ‘Cache / Temp verwijderen’

Kodi-installatie is mislukt

Stap 4: Nadat de cache is verwijderd, ziet u het volgende bericht. Klik op 'OK' om door te gaan.

Kan de afhankelijkheid niet installeren

Zoals u kunt zien, was de cachegrootte op mijn systeem slechts 1 MB. Dat komt omdat ik Kodi onlangs opnieuw had geïnstalleerd en ik heb niet veel add-ons. De cachegrootte wordt groter en hoe groter deze wordt, hoe meer problemen dit kan veroorzaken. Dit is de reden waarom het verwijderen van de cache u kan helpen met de fout 'Kan de afhankelijkheidsfout niet installeren'.

2. Wis de Kodi-gegevens

Soms volstaat het niet om de cache te wissen. Vaak is de ‘Fout bij het installeren van een afhankelijkheid’ vaak koppiger en verdwijnt deze niet door eenvoudigweg de cache te verwijderen. De andere optie is om Kodi te verwijderen en opnieuw te installeren, vers. Voor het grootste deel zal het het probleem oplossen. Voordat u dat doet, wilt u in plaats daarvan proberen de Kodi-gegevens te wissen. Als u de gegevens wist, herstelt Kodi de fabrieksinstellingen en bespaart u wat tijd.

Als u het foutbericht hebt ontvangen dat het niet is gelukt om een ​​afhankelijkheid van FireStick te installeren, kunt u Kodi-gegevens op dit apparaat resetten vanuit het menu Instellingen. U kunt ook de Ares-wizard gebruiken om de gegevens op alle door Kodi ondersteunde apparaten (inclusief FireStick) te wissen.

Installeer Ares Wizard op Kodi en volg de onderstaande stappen:

Stap 1: Start de Ares-wizard en klik op het tabblad 'Meer' rechtsboven (links naar Instellingen)

Kan de afhankelijkheid niet installeren

Stap 2: Klik nu op 'Alle gegevens wissen / Nieuwe start' in de reeks opties op het volgende scherm

afhankelijkheden van Kodi niet bereikt

Stap 3: Bevestig uw actie door op 'Ja' te klikken wanneer de volgende prompt verschijnt

afhankelijkheden van Kodi niet bereikt

Stap 4: Kies vervolgens of u uw favorieten, bronnen en add-on-instellingen wilt behouden en klik op Doorgaan om door te gaan

de afhankelijkheid van versie kon niet worden voldaan

Afhankelijk van de grootte kan het een minuut of twee duren om de Kodi-gegevens te wissen. Zodra de gegevens zijn gewist, is Kodi nieuw als nieuw. U verliest al uw add-ons, inclusief Ares Wizard.

3. Verwijder en herstel de Kodi-database

De database van Kodi houdt veel dingen bij elkaar in Kodi en wanneer deze corrupt wordt, kom je fouten tegen die je nog nooit eerder hebt gezien, zoals die in kwestie of zeg je: "Kodi-installatie is mislukt."

Het repareren van de Kodi-database kan je op magische wijze helpen vrijwel meteen van dergelijke problemen af ​​te komen. Het goede is dat de corrupte database u er niet van weerhoudt Kodi te gebruiken. Je ziet alleen enkele fouten. Daarom kun je dit vanuit Kodi oplossen.

Zo kunt u de Kodi-database verwijderen en herstellen:

Stap 1: Ga naar het startscherm van Kodi en klik rechtsboven op ‘Instellingen’ (het tandwielpictogram)

kan een afhankelijkheidsvuurstick niet installeren

Stap 2: Klik vervolgens op 'Bestandsbeheer'

Kodi-bestandsbeheerder

Stap 3: Klik op ‘Profile Directory’ in het volgende venster

kan een afhankelijkheidsvuurstick niet installeren

Stap 4: Klik vervolgens op ‘Database’

installeer afhankelijkheden van Kodi

Stap 5: Selecteer nu ‘Addons27.db’ en druk op de juiste knop / toets om het contextuele pop-upmenu te openen (klik bijvoorbeeld met de rechtermuisknop op Windows-pc). Klik op 'Verwijderen' in het pop-upvenster

kon de afhankelijkheid niet installeren

Stap 6: Bevestig uw actie door op 'Ja' te klikken wanneer daarom wordt gevraagd

kon de afhankelijkheid niet installeren

Stap 7: Sluit nu Kodi en start het na ongeveer een minuut opnieuw. Probeer de invoegtoepassing die u eerder probeerde te installeren opnieuw te installeren toen u de fout ‘mislukt om de afhankelijkheid te installeren’ tegenkwam.

Notitie: Nadat u Kodi opnieuw hebt gestart nadat u de database hebt verwijderd, gaat u naar Add-ons > Mijn add-ons en schakel uw bestaande add-ins opnieuw in.

4. Installeer de Kodi-afhankelijkheden handmatig 

Als niets lijkt te werken, zou het een goed idee zijn om Kodi-afhankelijkheden handmatig te installeren met behulp van de TVAddons-repository. Het is zelfs een van de eerste dingen die u kunt proberen, omdat het de neiging heeft het probleem beter op te lossen dan de andere oplossingen.

Dit is wat u moet doen:

Stap 1: Open Instellingen vanuit het Kodi-startscherm en klik in het volgende venster op ‘Systeeminstellingen’

Stap 2: Selecteer in het volgende scherm ‘Add-ons’ dat u links ziet en schakel ‘Onbekende bronnen’ in

installeer afhankelijkheden van Kodi

Stap 3: Klik op 'Ja' en bevestig uw actie

hoe afhankelijkheden op kodi te installeren

Stap 3: Ga terug naar het startscherm van Kodi en navigeer deze keer naar Instellingen > Bestandsbeheer

Kodi-bestandsbeheerder

Stap 4: Klik in het volgende venster op ‘Bron toevoegen’

bron toevoegen op Kodi

Stap 5: Klik nu op

klik op geen kodi

Stap 6: Voer nu de bron-URL in als http://fusion.tvaddons.co. Typ de URL correct, want dit is de bron van waaruit u de repository gaat installeren. Klik op 'OK' om door te gaan

fusie tv addons

Stap 7: Ga je gang en typ een naam in het tekstveld 'Voer een naam in voor deze mediabron'. Je mag het elke naam van je keuze geven. Ik zal het ‘fusion’ noemen, zodat ik me er later gemakkelijk mee kan identificeren. Klik nogmaals op 'OK' om door te gaan.

fusion kodi-installatieprogramma

Stap 8: Ga terug naar het Kodi-startscherm en klik deze keer op ‘Add-ons’ aan de linkerkant

menu Kodi-add-ons

Stap 9: Klik op het pictogram van het vak Openen linksboven in het volgende scherm. Deze optie wordt ook ‘Package Installer’ genoemd

kodi-pakketinstallatieprogramma

Stap 10: Klik vervolgens op 'Installeren vanuit zipbestand'

installeren vanuit zipbestand op Kodi

Stap 11: Klik nu op ‘fusion’ of de naam die u eerder aan de bron hebt gegeven

fusie

Stap 12: Open ‘Kodi-repo's’

installeer afhankelijkheden van Kodi

Stap 13: Klik vervolgens op 'engels'

hoe Kodi-afhankelijkheden te installeren

Stap 14: Scroll naar beneden en klik op ‘repository.xbmchug-3.0.0.zip’ (het versienummer kan worden gewijzigd)

kon de afhankelijkheid van kodi niet installeren

Stap 15: Wacht tot de melding 'TV Addons Co repo geïnstalleerd' rechtsboven in het scherm verschijnt

Kodi afhankelijkheidsfout

Mogelijk moet u nog een paar afhankelijkheden van de TVAddons-repository installeren. Dus hier zijn de stappen om te volgen:

Stap 1: Ga nog een keer naar het startscherm van Kodi en navigeer vervolgens naar Add-ons > Pakket installateur > Installeren vanuit zipbestand (stappen 9-11 hierboven)

Stap 2: Klik op ‘fusion’ (of de naam die u eerder voor de bron hebt gekozen) en open ‘kodi-scripts’

Stap 3: Je zou hier een paar zip-bestanden moeten zien. De ene bevat ‘methandler’ in de naam en de andere bevat ‘urlresolver’ (zie onderstaande afbeelding)

hoe Kodi-afhankelijkheden te installeren

Stap 4: Installeer elk script één voor één door er eenvoudig op te klikken

U hebt alle benodigde afhankelijkheden met succes geïnstalleerd. Probeer nu opnieuw dezelfde add-on te installeren die het foutbericht 'Kan afhankelijkheid niet installeren' weergeeft. Er is een redelijke kans dat het het probleem zal oplossen.

Kodi afhankelijkheden niet gehaald

‘Kodi-afhankelijkheden niet gehaald’ is een andere veel voorkomende afhankelijkheidsgerelateerde fout en het zou me beletten om er niet aan te raken.

Dit probleem treedt vaak op wanneer u probeert een add-on te installeren of te gebruiken die al is bijgewerkt voor de nieuwere versie van Kodi op een oudere versie van Kodi. Ik zie bijvoorbeeld de fout tijdens het installeren van een add-on bedoeld voor Kodi 18 op Kodi 17.6.

Veel bijgewerkte add-ons blijven werken met de oudere versies, maar hetzelfde kon niet voor allemaal worden gezegd. Gelukkig is dit probleem relatief eenvoudiger op te lossen. Het enige wat u hoeft te doen is Kodi bij te werken naar de nieuwste beschikbare versie.

Let op: Kodi ondersteunt geen interne update vanuit de app. Daarom hebt u voor het grootste deel een nieuwe installatie nodig. Dit betekent verder dat u de bestaande gegevens, uw instellingen en de geïnstalleerde add-ons verliest.

Notitie: ‘Aan de afhankelijkheid van versie kon niet worden voldaan’ is de fout net als ‘Kodi-afhankelijkheden niet bereikt’ en kan meestal worden opgelost door Kodi bij te werken naar de nieuwste versie. Maar als het probleem ondanks de update blijft bestaan, lost u het probleem op met een van de andere methoden die ik hierboven heb beschreven.

Controleer het Kodi-logbestand 

Als niets voor u werkt, zou ik u aanraden om eindelijk het Kodi-foutenlogbestand te bekijken. Met het Kodi-logboek kunt u bepalen wat precies het probleem veroorzaakt.

Kodi heeft een paar add-ons waarmee u het logboek kunt bekijken en zelfs online kunt uploaden. Zoek tijdens het bekijken van het logboek naar het foutbericht 'kan de afhankelijkheid niet installeren'. Zelfs als u de oorzaak van het probleem niet kunt achterhalen, kunt u het logbestand delen en kunnen de Kodi-experts u beter helpen.

Conclusie

Afhankelijkheden zijn, nou ja, waarop de add-ons afhankelijk zijn om de streams naar u op Kodi te halen. Uit mijn ervaring kan ik u vertellen dat de fouten ‘Er is geen afhankelijkheid geïnstalleerd’ niet veel voorkomen. Maar als u het tegenkomt, wilt u een oplossing bij de hand hebben. Een van de bovenstaande methoden voor probleemoplossing heeft op verschillende tijdstippen voor mij gewerkt. Ik zie geen reden waarom ze het probleem niet voor u zouden moeten oplossen. Als u vragen of suggesties heeft, kunt u me dit laten weten via het opmerkingengedeelte hieronder.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me