Hogyan javíthatjuk a “Nem sikerült telepíteni a függőséget” elemet a Kodi-n

>

Ebben a hibaelhárítási útmutatóban megtanuljuk kijavítani a „Nem sikerült telepíteni a függőséget” hibaüzenetet a Kodi 18.5-en. Ez az üzenet egy kiegészítő telepítésekor jelenik meg, amikor a kapcsolódó függőségeket nem lehet telepíteni.

A Kodi az egyik nagy teljesítményű médialejátszó, amely nemcsak a helyi médiát játssza le eszközöd tárolójában, hanem közvetíti az online tartalmat a világ minden tájáról. Ami Kodi-t igazán elképesztővé teszi, a harmadik fél Kodi-kiegészítői. Ezek a kiegészítők különböző szerverekről töltsék le kedvenc tartalmaikat, lehetővé téve az online lejátszást. De a kiegészítők nem működnek elszigetelten. Nagyon támaszkodnak a „függőségek” elnevezésű külső szolgáltatásokra..

Szinte az összes kiegészítéshez függőségek szükségesek az internet lekaparásához és az adatfolyamok letöltéséhez. Valójában a népszerű kiegészítők többsége többféle függőséget igényel. Az olyan kiegészítők telepítésekor, mint például az Exodus Redux, a Covenant, a Yoda vagy bármilyen más, a szükséges függőségek is települnek (ha még nem telepítették őket). Ha azonban legalább egy függőség telepítése sikertelen, a Kodi azt mutatja, hogy a "nem sikerült telepíteni a függőséget" hibát jeleníti meg. Ha a függőséget nem telepítené, akkor a kiegészítőt sem telepítheti..

Figyelem a KODI felhasználók számára: Olvassa el a folytatás előtt

A Kodi Addons / build-ek korlátlan streaming tartalmat kínálnak, de jogi problémákba is kerülhetnek, ha ingyenes filmek / TV-műsorok / sport streaming-t észlelnek. A Kodi felhasználóinak erősen javasoljuk, hogy mindig csatlakoztasson egy VPN-t online streaming közben. Egy jó Kodi VPN elrejti személyazonosságát, megkerüli a kormányzati megfigyelést, a földrajzilag blokkolt tartalmat és az ISP fojtását (ami szintén segít a puffermentes streamingben)..

Az ExpressVPN-t használom, amely a leggyorsabb és legbiztonságosabb VPN. Nagyon könnyű telepíteni bármilyen eszközre, beleértve az Amazon FireStick alkalmazást. 3 hónap ingyenes, és 49% -ot spórol meg éves terveiben. Ugyancsak 30 napos pénz-visszafizetési garanciával jár. Ha nem elégedett, akkor mindig kérhet visszatérítést.

Kattintson a HERE gombra, hogy 3 hónapot ingyenesen kapjon, és 49% -ot spóroljon meg az ExpressVPN-en

Olvassa el: A Kodi VPN telepítése és használata

A Fix telepítése nem sikerült a Kodi telepítésén

Néhányszor találkoztam ezzel a hibával, és miután kipróbáltam és teszteltem különféle módszereket, felmerültem néhány hibaelhárítási ötlet. Annak ellenére, hogy nehéz ujját rávenni arra, ami pontosan kiváltja a hibát, biztos vagyok benne, hogy a következő megoldások egyike működik az Ön számára.

1. Tisztítsa meg a Kodi gyorsítótárat

A gyorsítótár törlése a Kodi segítségével néha segít javítani a „nem sikerült a függőség telepítése” hibát. A gyorsítótár törlése jobb alternatíva az összes adat törlésére, mivel nem veszíti el a meglévő kiegészítőket és a Kodi beállításait..

A gyorsítótár ürítésének legjobb módja az Ares varázsló. Ha még nem rendelkezik az Ares varázslóval, előbb telepítse. Az Ares varázsló telepítése körülbelül 4-5 percet vesz igénybe, de ez egy csodálatos eszköz.

1. lépés: Most folytassa és indítsa el az Ares varázslót. Megtalálja a Kodi kezdőképernyőn > Kiegészítői > Program-kiegészítők.

2. lépés: Amikor a varázsló betöltődik, kattintson a tetején a „Karbantartás” fülre.

Nem sikerült telepíteni a függőséget

3. lépés: Ezután kattintson a „Gyorsítótár törlése” lehetőségre a jobb oldali Gyorsítótár részben

a kodi telepítése sikertelen

4. lépés: A gyorsítótár törlése után a következő üzenet jelenik meg. A folytatáshoz kattintson az „OK” gombra.

Nem sikerült telepíteni a függőséget

Mint láthatja, a gyorsítótár mérete a rendszeremben mindössze 1 MB volt. Ennek oka az, hogy nemrégiben újratelepítettem a Kodi-t, és nincs sok kiegészítő. A gyorsítótár mérete növekszik és minél nagyobb lesz, annál több problémát okozhat. Ez az oka annak, hogy a gyorsítótár törlése segíthet a „A függőségi hiba telepítése sikertelen” című témakörben.

2. Törölje a Kodi-adatokat

Időnként a gyorsítótár ürítése nem elég. A „Függőség telepítésének sikertelen telepítése” sokszor inkább makacs, és nem pusztul el a gyorsítótár eltávolításával. A másik lehetőség a Kodi eltávolítása és újratelepítése, frissen. Leginkább a problémát fogja kezelni. Mielőtt ezt megtenné, inkább megpróbálhatja törölni a Kodi-adatokat. Az adatok törlése esetén a Kodi visszaáll a gyári alapértelmezésre, és időt takarít meg.

Ha a hibaüzenet érkezésekor nem sikerült telepíteni a FireStick függőséget, akkor a Kodi-adatokat ezen a készüléken a Beállítások menüben visszaállíthatja. Használhatja az Ares varázslót az összes Kodi támogatott eszköz (beleértve a FireStick) adatainak törlésére is..

Telepítse az Ares varázslót a Kodi-ra és kövesse az alábbi lépéseket:

1. lépés: Indítsa el az Ares varázslót, és kattintson a jobb felső sarokban lévő „Több” fülre (balra a Beállításokhoz)

Nem sikerült telepíteni a függőséget

2. lépés: Most kattintson a „Minden adat törlése / Új indítás” elemre a következő képernyőn található beállítások közül

a kodi függőségek nem teljesülnek

3. lépés: Ha megerősíti a műveletet, kattintson az „Igen” gombra, amikor megjelenik a következő üzenet

a kodi függőségek nem teljesülnek

4. lépés: Ezután válassza ki, meg akarja-e tartani a kedvenceit, a forrásait és az addon beállításait, majd kattintson a Folytatás gombra a folytatáshoz

a verziótól való függőség nem lehetett kielégíteni

A Kodi-adatok méretétől függően egy-két percet is igénybe vehet a törlés. Az adatok törlése után Kodi friss lesz, mint új. Elveszíti az összes kiegészítőt, beleértve az Ares varázslót.

3. Távolítsa el és állítsa vissza a Kodi adatbázist

A Kodi adatbázis sok mindent tárol a Kodi-ban, és amikor megsérül, akkor olyan hibákkal találkozik, amelyeket még soha nem látott, például a szóban forgóhoz, vagy azt mondja: „A Kodi telepítése sikertelen”.

A Kodi adatbázis javítása varázslatosan segíthet megszabadulni sok ilyen problémától szinte azonnal. A jó dolog az, hogy a sérült adatbázis nem akadályozza meg a Kodi használatát. Csak néhány hibát látsz. Ezért javíthatja ezt a Kodi-on belül.

A következőképpen távolíthatja el és állíthatja vissza a Kodi adatbázist:

1. lépés: Lépjen a Kodi kezdőképernyőjére, és kattintson a jobb felső sarokban a „Beállítások” (fogaskerék ikon) elemre

nem sikerült telepíteni egy függőségi tűzoltót

2. lépés: Ezután kattintson a „Fájlkezelő” elemre.

kodi fájlkezelő

3. lépés: Kattintson a következő ablakban a „Profilkönyvtár” elemre

nem sikerült telepíteni egy függőségi tűzoltót

4. lépés: Ezután kattintson az „Adatbázis” elemre.

telepítse a kodi függőségeket

5. lépés: Most válassza az 'Addons27.db' opciót, és nyomja meg a megfelelő gombot / gombot, hogy megjelenjen a kontextuális felbukkanó menü (például kattintson a jobb gombbal a Windows PC-re). Kattintson a felbukkanó menü „Törlés” elemére

nem sikerült telepíteni a függőséget

6. lépés: Erősítse meg a műveletet az „Igen” kattintással, amikor a rendszer kéri

nem sikerült telepíteni a függőséget

7. lépés: Most zárja be a Kodi-t, és kb. Egy perc múlva indítsa újra. Próbálja meg újratelepíteni azt a kiegészítőt, amelyet korábban telepíteni próbált, amikor a „Függetlenség a függőség telepítéséhez” hibára került.

jegyzet: Miután újraindította a Kodi-t az adatbázis eltávolítása után, lépjen a Kiegészítők oldalra > Kiegészítőim és engedélyezze a meglévő kiegészítőket.

4. A Kodi-függőségek kézi telepítése 

Ha úgy tűnik, hogy semmi sem működik, akkor nagyszerű ötlet a Kodi függőségek manuális telepítése a TVAddons lerakat segítségével. Valójában ez az egyik első dolog, amelyet kipróbálhatott, mivel a probléma jobb, mint a többi megoldás.

Itt van, amit meg kell tennie:

1. lépés: Nyissa meg a Beállításokat a Kodi kezdőképernyőjén, majd kattintson a következő ablakban a „Rendszerbeállítások” elemre

2. lépés: A következő képernyőn válassza a bal oldali és jobb oldalon látható „Kiegészítőket”, és engedélyezze az „Ismeretlen források” lehetőséget.

telepítse a kodi függőségeket

3. lépés: Kattintson az „Igen” gombra, és erősítse meg a műveletet

Hogyan telepítsük a függőségeket a kodi-ra

3. lépés: Menj vissza a Kodi kezdőképernyőjére, és ezúttal keresse meg a Beállítások menüpontot > Fájl kezelő

kodi fájlkezelő

4. lépés: Kattintson a következő ablakban a „Forrás hozzáadása” elemre

add forrás a kodi-n

5. lépés: Most kattintson a gombra

kattintson egyetlen kodi

6. lépés: Most írja be a forrás URL-jét mint http://fusion.tvaddons.co. Gépelje be helyesen az URL-t, mivel erről a forrástól fogja telepíteni a lerakatot. A folytatáshoz kattintson az „OK” gombra

fúziós tv-kiegészítések

7. lépés: Írja be a nevet az 'Adjon nevet ennek a médiaforrásnak' szövegmezőbe. Bármely nevet megadhat, amelyet választott. „Fúziónak” fogom nevezni, hogy később könnyen azonosulhassam vele. A folytatáshoz kattintson ismét az „OK” gombra.

fúziós kodi telepítő

8. lépés: Menjen vissza a Kodi kezdőképernyőjére, és ezúttal kattintson a bal oldalon lévő „Kiegészítők” elemre

kodi kiegészítők menü

9. lépés: Kattintson a nyitott mező ikonjára a következő képernyő bal felső sarkában. Ezt az opciót „Csomagtelepítőnek” is hívják

kodi csomagtelepítő

10. lépés: Ezután kattintson a „Telepítés ZIP-fájlból” elemre

telepítés zip fájlból a kodira

11. lépés: Most kattintson a „fúzió” elemre, vagy a nevére, amelyet korábban adott a forráshoz

magfúzió

12. lépés: Nyissa meg a „Kodi-repos”

telepítse a kodi függőségeket

13. lépés: Ezután kattintson az „angol” elemre

Hogyan telepítsük a kodi függőségeket

14. lépés: Görgessen le és kattintson a „repository.xbmchug-3.0.0.zip” elemre (a verziószám változhat)

sikertelen a kodi függőség telepítése

15. lépés: Várja meg, amíg a „TV Addons Co repo telepítve” értesítés megjelenik a képernyő jobb felső sarkában

kodi függőségi hiba

Lehet, hogy telepítenie kell még néhány függőséget a TVAddons lerakatból. Tehát, itt van a követendő lépések:

1. lépés: Lépjen még egyszer a Kodi kezdőképernyőjére, majd keresse meg a Kiegészítőket > Csomagtelepítő > Telepítés zip fájlból (fenti 9–11. lépés)

2. lépés: Kattintson a „fúzió” (vagy a forráshoz korábban kiválasztott névre) elemre, és nyissa meg a „kodi-scripts”

3. lépés: Itt látnia kell néhány ZIP fájlt. Az egyik a „methandler” nevét tartalmazza, a másik az „urlresolver” nevét tartalmazza (lásd az alábbi képet)

Hogyan telepítsük a kodi függőségeket

4. lépés: Telepítse az egyes szkripteket egyenként, rákattintva

Sikeresen telepítette az összes szükséges függőséget. Most próbálkozzon és telepítse ismét ugyanazt a kiegészítőt, amely a „Függőség telepítésének sikertelensége” hibaüzenetet jelentette. Nagyon esély van, hogy megoldja a problémát.

A Kodi-függőségek nem teljesülnek

A „Kodi-függőségek nem teljesülnek” egy másik általános függőségfüggő hiba, és nem lenne remény, ha nem érintkeznék vele..

Ez a probléma gyakran akkor fordul elő, amikor megkísérel telepíteni vagy használni a Kodi újabb verziójára már frissített kiegészítőt egy Kodi régebbi verziójára. Például láthatom a hibát, amikor megpróbálom telepíteni a Kodi 18-hoz készült kiegészítőt a Kodi 17.6-ra.

Rengeteg frissített kiegészítő működik továbbra is a régebbi verziókkal, de ugyanazt nem lehetett mondani mindegyikük esetében. Szerencsére ezt a kérdést viszonylag könnyebben lehet megjavítani. Csak annyit kell tennie, hogy frissítse a Kodi-t a legfrissebb elérhető verzióra.

Felhívjuk figyelmét, hogy a Kodi nem támogatja a belső frissítést az alkalmazáson belül. Ezért nagyrészt friss telepítésre lesz szükség. Ez azt is jelenti, hogy elveszítjük a meglévő adatokat, a beállításokat és a telepített kiegészítőket.

jegyzet: „A verziótól való függőség nem lehet teljesülni” - az a hiba, mint a „Kodi-függőségek nem teljesülnek” - és általában úgy javítható, ha a Kodi-t frissítjük a legújabb verzióra. De ha a probléma a frissítés ellenére továbbra is fennáll, végezzen hibaelhárítást a fent ismertetett módszerek egyikével.

Ellenőrizze a Kodi naplófájlt 

Ha semmi sem működik az Ön számára, azt javaslom, hogy nézze meg végre a Kodi hibanaplófájlt. A Kodi napló segít meghatározni, hogy mi okozza pontosan a problémát.

A Kodi rendelkezik néhány kiegészítővel, amelyek segítenek a napló megtekintésében, és akár az interneten való feltöltésében is. A napló megtekintése közben keresse meg a "nem sikerült telepíteni a függőséget" hibaüzenetet. Még ha nem is tudja kitalálni a probléma kiváltó okát, megoszthatja a naplófájlt, és a Kodi szakértői jobban tudnak segíteni.

Következtetés

A függőségek nos, attól függnek, hogy az addonok a Kodi-en keresztül megkapják-e a patakokat. Tapasztalataim szerint elmondhatom, hogy a „nem sikerült telepíteni a függőséget” hiba előfordulása nem gyakori. De ha belefutsz hozzá, érdemes lesz egy megoldás. Az egyik vagy a másik hibaelhárítási módszer számomra különböző időpontokban működött. Nem látom, miért nem kellene orvosolniuk a problémát az Ön számára. Ha bármilyen kérdése vagy javaslata van, tudassa velem az alábbi megjegyzés szakaszban.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me