Hur du kontrollerar Kodi-felloggen för mer information och snabbfix

>

I den här guiden visar jag dig hur du kan kontrollera Kodi-loggfilen på Kodi 18.5 & Kodi 17.6. Guiden täcker den manuella processen för alla populära enheter som stöds av Kodi. Du kommer också att få detaljerade instruktioner för att installera relevanta Kodi-tillägg. 

Varför behöver jag den Kodi-loggfil du kan fråga? Kodi är en stor mediaspelare som används av miljoner världen över. Men det är inte perfekt. Ibland stöter du på fel som inte verkar försvinna. Du kan sedan söka hjälp i Kodis officiella forum eller hos en Kodi-expert som du kanske känner till. Den som felsöker ditt problem kommer förmodligen att be dig om Kodi-loggfilen. Du kanske har märkt meddelandet "Kontrollera loggen för mer information" tillsammans med fel på Kodi. Loggfilen innehåller information som är specifik för felet, vilket gör att vi kan hitta mer relevanta och exakta lösningar.

I den här guiden lär du dig hur du kontrollerar loggen på Kodi. Först ser du hur man hittar Kodi-loggfilen som finns i enhetens lagring. Senare kommer jag att presentera dig för två Kodi-tillägg som låter dig få åtkomst till Kodi-loggen från Kodi-appen. Fortsätt läsa!

Observera KODI-användare: Läs innan du fortsätter

Kodi Addons / builds erbjuder obegränsat strömningsinnehåll, men kan också få dig till lagliga problem om du fångas med gratis filmer / TV-program / sport. Kodi-användare rekommenderas starkt att alltid ansluta ett VPN när de strömmar online. En bra Kodi VPN döljer din identitet, kringgår regeringens övervakning, geo-blockerat innehåll och ISP-strypning (vilket också hjälper till med buffertfri strömning).

Jag använder ExpressVPN som är den snabbaste och säkraste VPN. Det är väldigt enkelt att installera på alla enheter inklusive Amazon FireStick. Du får tre månader gratis och sparar 49% på de årliga planerna. Dessutom kommer det med en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Om du inte är nöjd kan du alltid be om återbetalning.

Klicka HÄR för att få 3-månaders gratis och spara 49% på ExpressVPN

Läs: Hur du installerar och använder ett Kodi VPN

Hur man kontrollerar Kodi-loggen manuellt

Du kan också kontrollera Kodi-loggfilen manuellt. Loggfilen är en enkel textfil. Därför kan du öppna den med alla grundläggande textredigerare / -visare som Notepad på Windows.

Du måste navigera manuellt till mappen på enhetens lagring där loggfilen finns. Sökvägen till mappen varierar mellan enheter.

Här är listan över Kodi-loggplatsen efter enheter. Om du inte hittar filen kan du använda Kodi Logfile Uploader-tillägget.

Kontrollera Kodi-loggfilen på Windows

Windows-användare kan följa vägen nedan.

Windows Drive (vanligtvis C 🙂 > användare > {Användarnamn} > Applikationsdata > paket > XBMCFoundation.Kodi_4n2hpmxwrvr6p > LocalCache > roaming > Kodi > Kodi.log

Hitta Kodi Log på Mac

Om du är MacBook-användare bör du hitta Kodi-loggfilen på följande plats.

användare > {Användarnamn} > Bibliotek > Applikationssupport > Kodi > Kodi.log

Hitta Kodi Log plats på Android

Enhetslagring > Android > Data > org.xbmc.kodi > filer > .kodi > temp > kodi.log

I Android-enheter är mappen ".kodi" dold. Du måste först dölja det för att komma åt loggfilen. Alla filhanteringsappar har ett alternativ i inställningarna för att dölja dolda mappar och filer. Om du till exempel använder ES File Explorer kan du göra den dolda mappen och filerna synliga genom att aktivera "Visa dolda filer" från Inställningar > Bildskärmsinställningar.

kolla loggen för mer information kodi-fel

Kontrollera Kodi Log på iOS

privat> var > mobil > Bibliotek > Inställningar > Kodi > kodi.log

Kodi-loggfil på Linux

Linux-användare kan kontrollera loggen genom att följa sökvägen nedan-

Rotmapp > .kodi > kodi.log

Hur man kontrollerar Kodi Log på FireStick

Du kan använda vilken filhanterare som helst för att visa Kodi-loggfilen, som sparas i FireStick-lagring. Jag föredrar ES File Explorer, som är en av de bästa FireStick-apparna för att utforska FireStick-lagring.

 • Skaffa ES File Explorer - Från FireStick-hemskärmen väljer du sökikonen längst upp till höger och skriver 'ES File Explorer' (utan citat). Välj ES File Explorer i sökresultatet och klicka på det genom att trycka på väljknappen på fjärrkontrollen. Följ instruktionerna på skärmen för att installera den här appen.

hur man kontrollerar kodi logga in firestick

 • Kör appen från 'Dina appar & Spelavsnitt när det har installerats. Öppna nu Inställningsalternativ till vänster

firestick kodi log

 • Klicka på "Displayinställningar"

kolla loggen för mer information eldstick

 • Rulla ner till 'Visa dolda filer' och aktivera dem genom att kryssa i rutan bredvid

kodi loggfil plats eldstick

 • Återgå till startsidan för ES File Explorer. Markera alternativet 'Lokalt' i vänstra kolumnen, expandera det och klicka på det andra 'Hem' -alternativet (det utan hemikonen bredvid)

firestick kodi loggfil plats

 • Öppna nu Android-mappen

kodi fel logg eldstick

 • Navigera till data > org.xbmc.kodi > filer >  temp. Du kommer att se filen 'kodi.log' här.

hur man kontrollerar kodi logga in firestick

Så här kontrollerar du Kodi-loggen på din FireStick eller Fire TV-enhet. Om du har fått en ny Fire TV Stick och inte har Kodi på den följer du länken nedan resurser.

 • Hur man Jailbreak FireStick
 • Hur du installerar Kodi på FireStick

Visa Kodi-loggen med 'Log Viewer For Kodi' Addon

Om du av någon anledning inte kan navigera till loggfilen på din enhetslagring kan du alltid använda ett Kodi-tillägg som heter 'Log Viewer for Kodi'. Detta tillägg låter dig visa loggarna från Kodi utan att du behöver leta upp mappen.

Log Viewer för Kodi är tillgängligt i det officiella Kodi-tilläggsförvaret. Jag visar dig hur du installerar detta tillägg. Här är stegen.

# 1. Det första du behöver göra är att klicka på alternativet 'Tillägg' i den vänstra sidofältet. Du hittar den på Kodi-hemskärmen.

Kodi-fellogg

# 2. Klicka nu på ikonen för öppen ruta uppe till vänster, som också kallas paketinstallatör.

Kodi-loggvisare

# 3. Öppna alternativet "Installera från förvaret"

Kodi-loggplats

# 4. Klicka på Kodi Add-on Repository på nästa skärm

kodi fel logg

# 5. Bläddra lite ner och välj "Programtillägg"

hur man kontrollerar kodi logg

# 6. Bläddra nu ner till "L" -avsnittet. Lite rullning krävs. Välj "Loggvisare för Kodi" -tillägg

hur man kontrollerar logga på kodi

# 7. Klicka bara på knappen "Installera" längst ner till vänster på nästa skärm för att installera Kodi Log Viewer-tillägget

Kodi-loggvisare

# 8. Vänta tills tillägget installeras. Det bör inte ta mer än 30 till 60 sekunder. När installationen är klar visas ett meddelande som säger "Tillägg installerat" uppe till höger

Kodi-loggplats

# 9. Gå tillbaka till Kodi-startskärmen och navigera till tillägg  > Programtillägg. Nu ser du tillägget 'Log Viewer for Kodi' bland andra programtillägg. Klicka på den för att öppna tillägget

kolla loggen för mer information kodi-fel

# 10. Nu kommer du att se tre alternativ - Visa logg, Visa gammal log och inställningar. Du kan se de senaste loggarna i avsnittet Visa logg. Om du har stött på något Kodi-fel är detta avsnittet du vill öppna för att få de senaste Kodi-loggarna.

Om du vill visa de äldre loggarna hittar du dem i avsnittet "Visa gammal logg".

I avsnittet "Inställningar" kan du justera några inställningar och anpassa loggvisningen. Vi kommer att prata om inställningar senare. Låt oss först öppna "Visa logg"

hur man kontrollerar kodi logg

# 11. Så ser din Kodi-logg ut. Jag är inte säker på varför, men loggarna sorteras efter äldre först. För de senaste loggarna måste du bläddra ner till botten. Men du kan ändra hur loggarna sorteras och visa de senaste först.

kodi fel logg

# 12. Kör Log Viewer för Kodi igen och öppna den här gången 'Inställningar'

var du hittar kodi fel loggfil

# 13. Detta är vad du kommer att se i avsnittet Inställningar. Aktivera "Invertera logg (senast först)" för att sortera loggarna till nyare till äldre. Om du aktiverar detta alternativ aktiveras också 'Antal rader som ska visas'. Du kan ha "Alla" raderna som visas eller välja antalet du vill ha (20, 50 och 100 är de andra alternativen)

kodi-feldetaljer

Om du vill visa Kodi-loggen automatiskt när felet har inträffat aktiverar du "Visa logg när ett fel inträffar".

Aktivera "Använd anpassad textruta" visar loggarna i helskärmsläget

Aktivera felsökning för mer information om fel

Om Kodi eller ett tillägg uppför sig felaktigt och du letar efter hjälp från experterna, kommer du att se till att du ger så mycket information om felet som möjligt. Detta hjälper problemskyttarna på Kodi Support Forum att förstå problemet bättre och erbjuda mer relevanta lösningar.

Felsökningsloggning, när den är aktiverad, lägger till ytterligare information om felet i Kodi-loggarna. Denna extra information kan vara avgörande för att lösa problemet. Så innan du genererar loggfilen med 'Log Viewer for Kodi' eller något annat tillägg, skulle det vara värt din tid att aktivera felsökning.

Så här kan du göra det:

# 1. Öppna menyn Inställningar genom att klicka på kuggeikonen längst upp till vänster på Kodi-hemskärmen

kodi-inställningar

# 2. Öppna nu 'Systeminställningar' från listan över alternativ på Kodi 17.6 eller bara 'System' på Kodi 18

kodi systeminställningar

# 3. Välj "Logga" på vänster sidofält så ser de relaterade alternativen till höger. Som du kan se på bilden nedan, slå på "Aktivera felsökning" genom att flytta väljaren. I det ögonblick du gör det kommer ytterligare logginformation att börja visas längst upp till vänster i Kodi-fönstret.

kodi fel loggfil plats

Du behöver inte bekymra dig om den här informationen. Men det kommer att lägga till riktigt användbar data i Kodi-loggen, som utvecklarna eller experterna på Kodi Support Forum kan använda för att lösa problemet. Allt du behöver göra är att starta om Kodi efter att ha aktiverat detta alternativ och återge felet. Massor av nya detaljer läggs till i loggfilen.

Jag vet att det här extra överlägget ovanpå varje Kodi-skärm kan vara ganska irriterande. Det kan dra din uppmärksamhet bort från innehållet när du tittar på en film eller något annat innehåll. Men du behöver inte hålla "Aktivera felsökning" aktiverat hela tiden. När du har regenererat felet och lagt till fler detaljer i loggen kan du stänga av det igen.

Hur man laddar upp Kodi-fellogg direkt till servern med Kodi LogFile Uploader

Log Viewer för Kodi-plugin låter dig visa loggarna. Det är bra! Men vad händer om du var tvungen att dela loggarna på supportforumet eller en expert? Naturligtvis är ett sätt att hitta loggfilen på enhetens lagring och ladda upp filen till Kodi supportforum. Detta verkar vara en långdragen process och ofta kan användare inte hitta loggmappen. Tack och lov finns det ett enklare sätt.

Du kan ladda upp dina loggar direkt till servern och dela webbadressen med berörda personer med hjälp av tillägget 'Kodi Logfile Uploader'. Detta tillägg är också tillgängligt i det officiella Kodi Add-on Repository.

Jag kommer att visa dig hur du installerar och använder Kodi Logfile Uploader. Jag har inaktiverat felsökningsloggning eftersom det döljer ikonerna upptill och bilderna kommer inte att vara mycket tydliga för dig. Så se till att du sätter på felsökning innan du följer stegen nedan.

# 1. Öppna tillägg igen från hemskärmen och klicka på ikonen Öppna paket längst upp till vänster

kodi addon installerare

# 2. Öppna igen alternativet "Installera från förvar" på nästa skärm och välj sedan "Kodi Add-on Repository"

kodi log uppladdare

# 3. Öppna nu programtillägg

hur man laddar upp kodi fel logg

# 4. Rulla ner till avsnittet 'K' och klicka på tillägget 'Kodi Logfile Uploader'

kodi logfile uploader

# 5. Klicka på "Installera" på nästa skärm (knappen längst ner till höger) och vänta som alltid på att tillägget ska installeras. När du ser tillägget installerat meddelande längst upp till höger på skärmen, betyder det att du är bra att gå.

kodi fel logg

# 6. Gå tillbaka till startskärmen och navigera till tillägg > Programmera tillägg och du bör se tilläggsikonen här

hur man kontrollerar kodi logg

# 7. Öppna tillägget. Först visas en prompt som frågar om du vill visa loggfil eller ladda upp den. Klicka på "Visa" för att bara visa loggfilen. Klicka på "Ladda upp" för att ladda upp det.

När du klickar på överföring visas en ny popup-popup med en URL. Du kan komma åt denna URL för att se loggarna. Dela denna URL med beskrivningen av problemet i Kodi Support Forum.

kolla loggen för mer information kodi-fel

Som du ser finns det en QR-kod för loggfilen. Skanna bara koden med din mobil så får du länken för att ladda ner filen på din enhet.

Varje gång du öppnar detta tillägg genereras en ny URL med den uppdaterade loggfilen.

# 8. Så här ser Kodi-felloggdetaljer ut när de visas via URL: n:

kodi fel logg

Kodi Error Log: Wrapping Up

När du stöter på ett Kodi-fel som du inte kan hitta lösningen på, kan du söka hjälp från Kodi Support Forum eller någon annan Kodi-expert som du kanske känner till. Det finns en rimlig chans att du kommer att bli ombedd för Kodi-loggfilen. Denna fil har alla relevanta detaljer om Kodi-felet och hjälper till att hitta en mer exakt lösning. Du kan navigera till kodi.log-filen genom den sökväg jag har angett. Men om du tycker att det är lite långdraget kan du installera Log Viewer för Kodi och Kodi Logfile Uploader-tillägg.

Båda dessa tillägg finns i det officiella Kodi Add-on Repository. Du behöver inte loggfilen varje dag. Men när du får felmeddelandet "Kontrollera loggen för mer information", måste du veta hur du får den. Det är vad den här artikeln handlar om. Jag hoppas att du tyckte att det var användbart. Tveka inte att kommentera nedan om du har några förslag eller frågor. Tack för att du läste!

Relaterad:

 • Hur du uppdaterar Kodi
 • Bästa VPN för Kodi
 • Hur fixar jag buffring på Kodi
 • Hur man får Real-Debrid på Kodi
 • Hur du återställer Kodi på FireStick

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me