Hur man fixar “Det gick inte att installera en beroende” på Kodi

>

I den här felsökningshandboken kommer vi att lära dig att fixa felmeddelandet "Det gick inte att installera ett beroende" på Kodi 18.5. Det här meddelandet visas vid installationen av ett tillägg när tillhörande beroenden inte kan installeras.

Kodi är en kraftfull mediaspelare som inte bara spelar de lokala medierna på din enhetslagring utan också strömmar onlineinnehållet från hela världen. Det som gör Kodi verkligen fantastiskt är tredje partens Kodi-tillägg. Dessa tillägg hämtar strömmarna i ditt favoritinnehåll från olika servrar så att du kan spela dem online. Men tillägg fungerar inte isolerat. De förlitar sig starkt på de externa tjänsterna som kallas 'beroende'.

Nästan alla tillägg kräver beroenden för att skrapa internet och hämta strömmarna. De flesta populära tillägg kräver faktiskt flera beroenden. När du installerar tillägg som Exodus Redux, Covenant, Yoda eller något annat, installeras de nödvändiga beroenden också (om de inte redan är installerade). Om minst ett beroende inte lyckas installera visar Kodi felet, "misslyckades med att installera ett beroende." När beroendet inte skulle installeras kan du inte installera tillägget heller.

Observera KODI-användare: Läs innan du fortsätter

Kodi Addons / builds erbjuder obegränsat strömningsinnehåll, men kan också få dig till lagliga problem om du fångar strömmande gratis filmer / TV-program / sport. Kodi-användare rekommenderas starkt att alltid ansluta ett VPN när de strömmar online. En bra Kodi VPN döljer din identitet, kringgår regeringens övervakning, geo-blockerat innehåll och ISP-strypning (vilket också hjälper till med buffertfri strömning).

Jag använder ExpressVPN som är den snabbaste och säkraste VPN. Det är väldigt enkelt att installera på alla enheter inklusive Amazon FireStick. Du får tre månader gratis och sparar 49% på de årliga planerna. Dessutom kommer det med en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Om du inte är nöjd kan du alltid be om återbetalning.

Klicka HÄR för att få 3-månaders gratis och spara 49% på ExpressVPN

Läs: Hur du installerar och använder ett Kodi VPN

Fix Det gick inte att installera en beroende på Kodi

Jag har stött på det här felet några gånger och efter att ha testat och testat olika metoder har jag kommit med några felsökningsidéer. Även om det är svårt att sätta fingret på vad som exakt utlöser felet, är jag övertygad om att en av följande lösningar fungerar för dig.

1. Rensa Kodi-cache

Att rensa cachen på Kodi hjälper ibland att fixa felet "misslyckades med att installera ett beroende." Att ta bort cachen är ett bättre alternativ till att rensa hela data eftersom du inte tappar dina befintliga tillägg och Kodi-inställningar.

Det bästa sättet att rensa cachen är att gå igenom Ares Wizard. Om du inte har Ares Wizard ännu, installera den först. Ares Wizard-installationen tar cirka 4-5 minuter men det är ett underbart verktyg att ha.

Steg 1: Gå nu igång och starta Ares Wizard. Du hittar det på Kodi Homescreen > Add-ons > Programtillägg.

Steg 2: När guiden laddas upp klickar du på fliken "Underhåll" överst.

Det gick inte att installera beroende

Steg 3: Klicka sedan på 'Radera cache / temp' i avsnittet Cache till höger

kodi-installationen misslyckades

Steg 4: När cache har tagits bort ser du följande meddelande. Klicka på 'OK' för att fortsätta.

Det gick inte att installera beroende

Som du kan se var cachestorleken på mitt system bara 1 MB. Det beror på att jag nyligen hade installerat om Kodi och jag har inte många tillägg. Cache-storleken kommer att växa och ju större den blir, desto fler problem kan det orsaka. Det är anledningen till att radering av cachen kan hjälpa dig med 'Det gick inte att installera beroende-fel'.

2. Rensa Kodi-data

Ibland räcker det inte att rensa cachen. Många gånger är "misslyckades med att installera ett beroende" mer envis och försvinner inte genom att helt enkelt ta bort cachen. Det andra alternativet är att avinstallera Kodi och installera det igen, färskt. För det mesta kommer det att ta hand om problemet. Innan du gör det vill du dock försöka rensa Kodi-data istället. Om du rensar data återställs Kodi till fabriksinställningen och du sparar tid.

Om du inte fick felmeddelandet att installera ett beroende på FireStick kan du återställa Kodi-data på den här enheten från menyn Inställningar. Du kan också använda Ares Wizard för att rensa data på alla enheter som stöds av Kodi (inklusive FireStick).

Installera Ares Wizard på Kodi och följ stegen nedan:

Steg 1: Starta Ares Wizard och klicka på "More" -fliken uppe till höger (vänster till Inställningar)

Det gick inte att installera beroende

Steg 2: Klicka nu på "Radera alla data / Ny start" från uppsättningen alternativ på nästa skärm

kodi-beroenden inte uppfyllts

Steg 3: Bekräfta din åtgärd genom att klicka på "Ja" när följande prompt visas

kodi-beroenden inte uppfyllts

Steg 4: Välj sedan om du vill behålla dina favoriter, källor och tilläggsinställningar och klicka på Fortsätt för att fortsätta

beroendet på versionen kunde inte tillfredsställas

Det kan ta en minut eller två för att rensa Kodi-data beroende på dess storlek. När uppgifterna har rensats kommer Kodi att vara färsk som ny. Du kommer att förlora alla dina tillägg inklusive Ares Wizard.

3. Ta bort och återställ Kodi-databasen

Kodis databas innehåller många saker i Kodi och när den skadas börjar du stöta på fel du aldrig sett förut, till exempel den i fråga eller säga "Kodi-installationen misslyckades."

Att reparera Kodi-databasen kan på magiskt sätt hjälpa dig att bli av med många sådana problem nästan direkt. Det bästa är att den skadade databasen inte hindrar dig från att använda Kodi. Du ser bara några fel. Det är därför du kan fixa detta från Kodi.

Så här kan du ta bort och återställa Kodi-databasen:

Steg 1: Gå till Kodi-hemskärmen och klicka på 'Inställningar' (kuggeikonen) längst upp till höger

misslyckades med att installera en beroende brandpinne

Steg 2: Klicka sedan på "Filhanterare"

kodi filhanterare

Steg 3: Klicka på "Profilkatalog" i nästa fönster

misslyckades med att installera en beroende brandpinne

Steg 4: Klicka sedan på "Databas"

installera kodi-beroenden

Steg 5: Välj nu 'Addons27.db' och tryck på lämplig knapp / tangent för att få fram den kontextuella popup-menyn (till exempel högerklicka på Windows PC). Klicka på 'Radera' i popup-fönstret

misslyckades med att installera beroende

Steg 6: Bekräfta din åtgärd genom att klicka på "Ja" när du uppmanas

misslyckades med att installera beroende

Steg 7: Stäng Kodi och starta om den efter ungefär en minut. Försök att installera om tillägget du försökte installera tidigare när du stötte på felet "misslyckades med att installera beroende".

Notera: När du har startat om Kodi efter att ha tagit bort databasen går du till tillägg > Mina tillägg och aktivera dina befintliga tillägg igen.

4. Installera Kodi-beroende manuellt 

Om ingenting verkar fungera, skulle det vara en bra idé att manuellt installera Kodi-beroenden med TVAddons-arkivet. I själva verket är det en av de första saker du kan försöka eftersom det tenderar att lösa problemet bättre än de andra lösningarna.

Här är vad du behöver göra:

Steg 1: Öppna Inställningar från startsidan på Kodi och klicka på 'Systeminställningar' i nästa fönster

Steg 2: På nästa skärm väljer du "Tillägg" som du ser till vänster och till höger aktiverar du "Okända källor"

installera kodi-beroenden

Steg 3: Klicka på "Ja" och bekräfta din åtgärd

hur man installerar beroenden på kodi

Steg 3: Gå tillbaka till Kodi-hemskärmen och navigera den här gången till Inställningar > Filhanterare

kodi filhanterare

Steg 4: Klicka på "Lägg till källa" i nästa fönster

lägg till källa på kodi

Steg 5: Klicka nu på

klicka på ingen kodi

Steg 6: Ange nu källadressen som http://fusion.tvaddons.co. Skriv in URL: en korrekt eftersom det här är källan där du kommer att installera förvaret. Klicka på 'OK' för att fortsätta

fusion-tv-tillägg

Steg 7: Gå vidare och skriv in ett namn i textfältet 'Ange ett namn för den här mediekällan'. Du kan ge det valfritt namn. Jag kommer att kalla det "fusion" så att jag lätt kan identifiera mig med det senare. Klicka på "OK" igen för att fortsätta.

fusion kodi installerare

Steg 8: Gå tillbaka till Kodi-hemskärmen och klicka här på 'Tillägg' till vänster

kodi addons-menyn

Steg 9: Klicka på ikonen för öppen ruta uppe till vänster på nästa skärm. Det här alternativet kallas också 'Package Installer'

kodi-paketinstallatör

Steg 10: Klicka på "Installera från zip-fil" nästa

installera från zip-fil på kodi

Steg 11: Klicka nu på "fusion" eller namnet du gav källan tidigare

fusion

Steg 12: Öppna 'Kodi-repos'

installera kodi-beroenden

Steg 13: Klicka sedan på 'engelska'

hur man installerar kodi-beroenden

Steg 14: Rulla ner och klicka på "repository.xbmchug-3.0.0.zip" (versionens nummer kan ändras)

misslyckades med att installera beroende på kodi

Steg 15: Vänta tills meddelandet "TV Addons Co repo installerad" visas längst upp till höger på skärmen

kodi-beroende-fel

Du kan behöva installera några ytterligare beroenden från TVAddons-arkivet. Så här är stegen att följa:

Steg 1: Gå till Kodi-hemskärmen en gång till och navigera sedan till tillägg > Paketinstallatör > Installera från zip-fil (steg 9-11 ovan)

Steg 2: Klicka på "fusion" (eller namnet du valde för källan tidigare) och öppna "kodi-scripts"

Steg 3: Du bör se ett par zip-filer här. Den ena innehåller 'metandler' i namnet och den andra innehåller 'urlresolver' (se bilden nedan)

hur man installerar kodi-beroenden

Steg 4: Installera varje skript en och en genom att helt enkelt klicka på det

Du har installerat alla nödvändiga beroenden framgångsrikt. Försök nu och installera samma tillägg igen som kastade felmeddelandet "misslyckades med att installera beroende". Det finns en rimlig chans att det kommer att lösa problemet.

Kodi-beroende uppfylls inte

"Kodi-beroenden som inte uppfylls" är ett annat vanligt beroende-relaterat fel och det skulle krävas att jag inte berör det.

Detta problem uppstår ofta när du försöker installera eller använda ett tillägg som redan är uppdaterat för den nyare versionen av Kodi på en äldre version av Kodi. Till exempel kan jag se felet när jag försöker installera en addon avsedd för Kodi 18 på Kodi 17.6.

Massor av uppdaterade addons fortsätter att arbeta med de äldre versionerna, men samma sak kunde inte sägas för dem alla. Tack och lov är den här frågan relativt lättare att lösa. Allt du behöver göra är att uppdatera Kodi till den senaste tillgängliga versionen.

Observera att Kodi inte stöder intern uppdatering från appen. Därför kräver du för det mesta en ny installation. Detta innebär vidare att man förlorar befintlig data, dina inställningar och de installerade tillägg.

Notera: "Beroendet på versionen kunde inte uppfyllas" är felet ungefär som "Kodi-beroenden inte uppfyllts" och kan vanligtvis åtgärdas genom att uppdatera Kodi till den senaste versionen. Men om problemet kvarstår trots uppdateringen kan du felsöka det med någon av de andra metoderna som jag har beskrivit ovan.

Kontrollera Kodi-loggfilen 

Om ingenting fungerar för dig, skulle jag rekommendera dig att visa Kodi-felloggfilen äntligen. Kodi-logg hjälper dig att avgöra vad som exakt orsakar problemet.

Kodi har några tillägg som hjälper dig att se loggen och till och med ladda upp den online. När du tittar på loggen sökte du efter "misslyckades med att installera beroende" felmeddelande. Även om du inte kan räkna ut orsaken till problemet kan du dela loggfilen och Kodi-experterna kan hjälpa dig bättre.

Slutsats

Beroenden är väl vad addon beror på för att hämta strömmarna till dig på Kodi. Av min erfarenhet kan jag berätta att förekomsten av felet "misslyckades med att installera ett beroende" inte är ofta. Men när du stöter på det, kommer du att ha en lösning till hands. En eller annan ovanstående felsökningsmetod har fungerat för mig vid olika tidpunkter. Jag ser ingen anledning till att de inte borde lösa problemet åt dig. Om du har några frågor eller förslag, låt mig veta det genom kommentarerna nedan.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me