Hvordan tilbakestille Kodi på Amazon FireStick

>

I denne artikkelen lærer vi hvordan du tilbakestiller Kodi 18.5 / 18.4 Leia eller Kodi 17.6 Krypton til standard fabrikkinnstillinger på FireStick. Kodi er et utrolig medieverktøy som konverterer enheten din til et mediesenter og lar deg streame favorittinnholdet ditt - gratis og betalt (selvfølgelig gratis for det meste). Men denne gratis og åpen kildekode-plattformen er ikke blottet for problemer. Spesielt har langvarige brukere som har flere Kodi-tillegg installert, problemer med ytelsen flere ganger enn de ønsker.

Det er flere hacks og løsninger som hjelper med å fremskynde Kodi og fikse de ytelseshemmende feilene. Men det er tider hvor ingen av løsningene fungerer og tilbakestille Kodi til standard forblir som det eneste levedyktige alternativet. Å tilbakestille appen gir deg den rene skifer til å begynne med, som om du kjørte Kodi for første gang. Men husk at det også betyr å miste alle Kodi-dataene, for eksempel dine Addons og innstillinger. Også dette kan tas vare på, om enn til en viss grad.

Denne artikkelen er også for de som bare vil begynne å bruke Kodi fra begynnelsen uten å måtte gå gjennom prosessen med å avinstallere og installere programmet på nytt. Hvis du for eksempel har installert for mange tillegg og bygger over tid og ikke bruker de fleste av dem lenger, i stedet for å fjerne dem hver for seg, kan du feie Kodi rent med en hurtig tilbakestilling og sette opp en håndfull tillegg du vil bruke.

Slik tilbakestiller du Kodi på FireStick

hvordan tilbakestille kodi på ildstedet

I de kommende delene av denne artikkelen vil vi snakke om hvordan du tilbakestiller Kodi på FireStick, hvordan du sikkerhetskopierer og gjenoppretter dataene dine, og alt annet du trenger å vite. Fortsett å lese!

Oppmerksomhet FireStick-brukere: Les før du fortsetter

Regjeringer og Internett-leverandører over hele verden overvåker brukernes online aktiviteter. Hvis du finner streaming av copyright-innhold på Fire TV Stick, kan du komme i alvorlige problemer. For øyeblikket er IP-en din synlig for alle. Jeg anbefaler deg på det sterkeste å få en god FireStick VPN og skjule identiteten din, slik at filmvisningsopplevelsen din ikke tar en dårlig vending.

jeg bruker ExpressVPN som er den raskeste og sikreste VPN i bransjen. Det er veldig enkelt å installere på alle enheter inkludert Amazon Fire TV Stick. Dessuten kommer det med en 30-dagers pengene-tilbake-garanti. Hvis du ikke liker tjenesten deres, kan du alltid be om refusjon. ExpressVPN har også en spesiell avtale der du kan få 3 måneder gratis og spar 49% på årsplanen.

Dette er grunnene til at du må bruke en VPN hele tiden.

TRINN 1 - Sikkerhetskopier Kodi på FireStick

Hvis du har brukt Kodi på FireStick en stund, kan det hende du allerede har installert noen tillegg, builds og tilpasset flere innstillinger. Når du nullstiller Kodi til fabrikkinnstillingene på FireStick, mister du alle Kodi-dataene, inkludert alle tillegg og tilpasninger. Det kan være noe problem å sette opp det igjen. Ikke bare det tar tid, det er heller ikke sikkert du husker de tidligere innstillingene dine.

Hvis alt du ønsker er å bare komme i gang fra bunnen av, er det ikke mye du trenger å gjøre. Tilbakestill bare Kodi, og du er god til å gå. Imidlertid, hvis du ønsker Kodi tilbake noe slik den var, anbefaler jeg å ta en sikkerhetskopi før du tilbakestiller den.

Merk: Det er flere tillegg som lar deg ta sikkerhetskopi og gjenopprette Kodi. Ingen av dem tilbyr tålsikre sikkerhetskopieringsløsninger. Av en eller annen grunn gjenoppretter tillegg bare en del av sikkerhetskopierte data under restaurering. Likevel er det bedre å hente noe enn å miste alt.

Før du tilbakestiller Kodi, anbefaler jeg å notere alt du ønsker å gjenopprette, slik at du kan sette det opp senere manuelt, i tilfelle alle dataene ikke blir gjenopprettet automatisk.

Når det gjelder Kodi-sikkerhetskopi av data, har vi funnet Ares Wizard som den mest effektive. Det gjenoppretter det meste av sikkerhetskopierte data og er enkelt å sette opp og bruke. Du kan lære her hvordan du installerer Ares Wizard på Kodi.

Når du har Ares Wizard, er det slik du kan sikkerhetskopiere Kodi-dataene dine.

#1. Naviger til tillegg > Programtillegg fra Kodi-startskjermen og åpne Ares Wizard

hvordan tilbakestille Kodi

# 2. Nå velger du og klikker på kategorien ‘Sikkerhetskopi’ øverst i Ares Wizard-grensesnittet

tilbakestill Kodi til standard

# 3. Hvis du ennå ikke har valgt destinasjonsmappen der sikkerhetskopifilen skal lagres, eller du vil endre den, klikker du på 'Velg destinasjon' under 'Sikkerhetskopi' i venstre kolonne

hvordan tilbakestille Kodi på FireStick

# 4. Klikk på ‘Sikkerhetskopi’ til venstre i innstillinger-vinduet til Ares Wizard som dukker opp

hvordan tilbakestille Kodi til fabrikkinnstillinger

# 5. Nå klikker du på 'Sikkerhetskopi målmappe' for å velge mappen der du ønsker å sikkerhetskopiere Kodi-dataene

hvordan tilbakestille kodi på brann-tv

# 6. Åpne ‘Root filesystem’

tilbakestill kodi på brann-tv-pinne

# 7. Klikk på 'sdcard'

hvordan du tar backup av kodi dara

# 8. Nå kan du velge hvilken som helst mappe på din FireStick-enhet der du vil lagre Kodi-sikkerhetskopidata. FireStick har allerede en ‘sikkerhetskopi’ -mappe, så jeg oppbevarer sikkerhetskopifilene mine her. Men du kan velge hvilken som helst eksisterende mappe du ønsker eller opprette en ny ved å klikke på 'Ny mappe' -knappen til høyre.

hvordan du tar sikkerhetskopi av kodi på ildstedet

# 9. Jeg opprettet ‘kodi’ mappe i sikkerhetskopier. Kodi-sikkerhetskopimappen eksisterer ikke som standard.

kodi backup

# 10. Nå åpner du 'kodi' -mappen du nettopp opprettet i backup-mappen (du vil ikke se noe i den da vi ikke har sikkerhetskopiert Kodi ennå) og klikk på 'OK' -knappen for å velge den.

hvordan tilbakestille kodi

# 11. Nå har du en ny destinasjonsmappe for sikkerhetskopi. Klikk ‘OK’ når du er tilbake til innstillinger-vinduet til Ares Wizard

kodi backup-mappe

# 12. Når du er tilbake til Ares Wizard-grensesnittet, bør du se alternativet 'Oppdater' under 'Sikkerhetskopi' (det er fordi du har valgt en ny destinasjonsmappe). Klikk på knappen 'Oppdater'.

hvordan du tar sikkerhetskopi av kodi før du tilbakestiller

#1. 3. Nå er Ares Wizard oppdatert med den nye sikkerhetskopidestinasjonen. Som du ser på bildet nedenfor, kan du velge hvilke Kodi-data som skal sikkerhetskopieres og hva du skal utelate. Hvis du vil sikkerhetskopiere alt, velger du ‘Full System Backup’. Hvis du bare ønsker å sikkerhetskopiere tilleggsprogrammene dine, velger du "Addons" og lar alt annet være avmerket. Når du har tatt valget, klikker du på knappen Foreta sikkerhetskopi.

hvordan å tømme data om kodi

# 14. Du vil se en spørsmål som spør om du vil hoppe over eller sikkerhetskopiere pakkene.

Hver gang du oppdaterer et tillegg eller installerer et nytt, lastes også en pakke ned. Etter oppdateringen eller installasjonen trenger du ikke pakkene lenger, og de fortsetter å ta plass på din begrensede FireStick-lagring. Klikk alltid på "Ja" for å hoppe over pakkene, siden du ikke trenger dem lenger.

tilbakestille kodi

# 15. Ares Wizard vil starte sikkerhetskopiering av Kodi. Slik vil fremgangen se ut.

sikkerhetskopieringskodi med ares-veiviser

# 16. Når Kodi er sikkerhetskopiert, vil en pop-up spør deg om du ønsker å se de hoppede filene. Klikk ‘Nei’ for å fortsette (eller velg ‘Ja’ hvis du virkelig vil se de hoppede filene). Og ikke glem å ignorere den totale størrelsen på hoppede filer denne ledeteksten viser. Som du kan se er antallet feil (36722318 MB konverteres til 36722 GB, som er nesten 4600 ganger den maksimale størrelsen på 8 GB på din FireStick-enhet). Det er helt klart en feil.

ares backup wizard

I neste avsnitt lærer vi hvordan du tilbakestiller Kodi. I det følgende avsnittet vil vi se hvordan du gjenoppretter det.

TRINN 2 - Tilbakestill Kodi på FireStick

Det er to måter å tilbakestille Kodi på. Den ene er å tømme Kodi-dataene uten å avinstallere dem. Det andre er å avinstallere appen fra FireStick og fjerne alle tilhørende data sammen med den. Vi vil se på begge deler etter ett.

Slik ser Kodi ut med alle dine installerte tillegg "før" tilbakestilling.

tilbakestill kodi på ildstedet

Metode nr. 1: Fjern Kodi-data

Vi vil nå lære å tømme data om Kodi. Denne metoden er enklere og nesten uanstrengt ettersom den eliminerer behovet for å avinstallere Kodi, som er et ekstra trinn. Å tømme data vil beholde Kodi på FireStick, men fjerne alle tilleggsprogrammer og innstillinger, tilpasninger, Kodi-innstillinger og alt annet. Så hvis du vil vite hvordan du tilbakestiller Kodi til fabrikkinnstillinger, bare slett dataene. Jeg vil vise deg hvordan.

#1. Bruk fjernkontrollen til å velge ‘Innstillinger’ på toppmenyen på startskjermen til FireStick.

tilbakestill kodi amazon brannstokk

# 2. Nå, naviger til 'Programmer' -menyen og åpne den ved å trykke på 'Velg' -knappen på fjernkontrollen

firestick applikasjoner

# 3. Åpne ‘Administrer installerte applikasjoner’

hvordan du fjerner kodi-data på ildstedet

# 4. Du skal nå se listen over alle installerte applikasjoner på FireStick-enheten din. Bla nedover og velg Kodi her og trykk 'Velg' på fjernkontrollen for å få tilgang til tilgjengelige alternativer

hvordan å tømme data om kodi

# 5. På neste skjermbilde klikker du på alternativet 'Tøm data'. Til høyre kan du også se tilleggsinformasjon om Kodi på FireStick, inkludert hvor mye lagringsplass det bruker. På bildet nedenfor tar Kodi-appen selv 164 MB plass, mens de tilhørende dataene er på 125 MB størrelse.

hvordan du tømmer data om Kodi for ildsted

# 6. Klikk "Tøm data" en gang til på neste skjermbilde for å bekrefte handlingen din

hvordan tilbakestille kodi

# 7. Trykk på tilbake-knappen på fjernkontrollen bare en gang for å gå tilbake til forrige meny. Du vil se til høyre at Kodi-dataene er tømt.

hvordan fjerne kodi-data

# 8. Gå tilbake til startskjermen og gå til ‘Appene dine & Spillets seksjon. Kjør Kodi derfra. Du vil se ‘Forberede for første kjøring’ (se bildet nedenfor). Dette betyr at alle Kodi-dataene er slettet, og du har tilbakestilt Kodi til standard.

åpne kodi etter tilbakestilling

# 9. Når du går til Tilleggsseksjonen fra Kodi-startskjermen, ser du at alle tilleggene dine også er fjernet. Kodi er nå så god som ny.

kodi på ildstedet

I denne delen lærte vi hvordan du tilbakestiller Kodi på FireStick ved å tømme dataene. I neste metode vil vi se hvordan du fjerner Kodi fra FireStick.

Metode nr. 2: Avinstaller Kodi på FireStick

Den andre måten å tilbakestille Kodi på FireStick er selvfølgelig å fjerne den fullstendig og deretter installere den på nytt. Dette er en mer lang tegnet prosess, men gir de samme resultatene. Noen ganger tar avinstallering og ominstallering vare på visse problemer som klare data ikke kan.

Så la oss se hvordan du avinstallerer Kodi på FireStick.

#1. Som i den første metoden, velg ‘Innstillinger’ fra startskjermen til FireStick og klikk på ‘Programmer’ fra menyen. Klikk nå på "Administrer installerte applikasjoner", og velg deretter "Kodi fra listen".

hvordan du avinstallerer kodi på firestick

# 2. Følgende meny vises igjen. Denne gangen klikker du på "Avinstaller"

avinstallere kodi på brann-tv-pinne

# 3. Klikk "Avinstaller" en gang til på neste skjermbilde for å bekrefte handlingen.

hvordan du fjerner Kodi fra FireStick

Dette vil fjerne Kodi fra FireStick-enheten din. Når Kodi blir installert på nytt, vil alle dataene ha blitt fjernet.

Nå for å installere Kodi-appen igjen, gå hit for å lære hvordan du jailbreak FireStick med Kodi.

TRINN 3 - Gjenopprett sikkerhetskopiert Kodi-data ved hjelp av Ares Wizard

Nå som du har tilbakestilt Kodi, vil du gjenopprette sikkerhetskopien du opprettet i trinn 1. Siden du sikkerhetskopierte med Ares Wizard, trenger du Ares Wizard igjen for å gjenopprette dataene.

Under tilbakestillingsprosessen vil alle tilleggene dine bli fjernet, inkludert Ares Wizard. Derfor må den installeres på nytt.

Du kan lese dette for å installere Ares Wizard på Kodi.

#1. Når du er installert, kjører du appen og velger fanen 'Sikkerhetskopi' på toppen og klikker på alternativet 'Velg sikkerhetskopifil' i delen 'Gjenopprett' (se bildet nedenfor)

hvordan tilbakestille Kodi til fabrikkinnstillinger

# 2. Velg alternativet 'Gjenopprett' i innstillinger for Ares Wizard i det venstre menypanelet

hvordan du gjenoppretter backup av kodi-data etter tilbakestilling

# 3. Klikk nå "Sikkerhetskopifil" til høyre

hvordan du gjenoppretter kodi på ildstedet

# 4. Nå åpner du 'Root-filsystem' og naviger til mappen der du sikkerhetskopierte Kodi-data tidligere. I mitt tilfelle ville det være root-filsystem > SD kort > sikkerhetskopier > Kodi.

Klikk på sikkerhetskopifilen du vil gjenopprette dataene fra

hvordan du installerer kodi på firestick på nytt

# 5. Deretter klikker du på 'OK' for å fortsette

hvordan tilbakestille kodi på ildstedet

# 6. Nå klikker du på 'REFRESH' i delen 'Gjenopprett' til høyre

hvordan tilbakestille kodi

# 7. Klikk på "Gjenopprett sikkerhetskopi" -knappen nederst

hvordan fjerne kodi fra ildstedet

# 8. Hvis du har endret noen innstillinger siden du installerte Kodi på nytt etter tilbakestillingen og ønsker å beholde dem, velger du de ønskede alternativene i følgende popup-vindu og klikker deretter "Fortsett". Hvis ingen av alternativene er valgt, kan de nåværende innstillingene dine overstyres.

gjenopprette kodi på ildstedet

# 9. Når Kodi-dataene er gjenopprettet, ser du bekreftelsen 'Gjenopprett fullført'. Klikk "OK" for å fortsette.

hvordan du gjenoppretter kodi-sikkerhetskopi med ares-veiviseren

# 10. For at guisettings.xml skal brukes riktig, må Kodi være lukket. Klikk "OK" for å gjøre det. Dette tar deg tilbake til FireStick-grensesnittet, hvor du kan starte Kodi på nytt.

gjenopprette kodi backup

# 11. Gå tilbake til Kodi-startskjermen. Som du ser, har ikke alle tilleggene blitt gjenopprettet. Dette validerer det jeg sa tidligere, at dataene bare er delvis sikkerhetskopiert. Dessverre er dette det beste vi kan gjøre. Men det vil fremdeles spare deg for litt tid og krefter, siden du ikke trenger å sette opp Kodi helt fra grunnen av.

hvordan tilbakestille kodi på ildstedet

Hva med manglende tillegg / bygger

Som jeg nevnte før, vil Ares Wizard gjenopprette dataene, men det er ikke sikkert at de fullstendige dataene du hadde før du tilbakestilte Kodi. Så hvis du mangler noen tillegg eller bygger du trenger igjen, kan du alltid installere dem på nytt. Du kan sjekke følgende ressurslinker for å legge til tillegg, bygninger og apper.

  • Beste Kodi Addons
  • Beste Kodi Builds
  • Beste FireStick-apper

Hvordan hvile Kodi (Video Guide)

Pakk inn

Så nå har du lært hvordan du sikkerhetskopierer Kodi-data, tilbakestiller Kodi, avinstallerer og installerer Kodi på nytt, og hvordan du gjenoppretter Kodi-data på Fire TV / Stick. Å tilbakestille eller fjerne Kodi vil sikkert forbedre ytelsen og rydde litt plass på din FireStick-lagring. Eller, hvis du føler at Kodi-appen din er full av alle tilleggene og bygningene du ikke en gang bruker lenger, kan tilbakestilling kanskje være den rette veien å gå.

I slekt:

Hvordan Jailbreak Fire Stick
Hvordan installere Cinema APK på Fire Stick
Hvordan oppdatere Kodi på Fire Stick
Hvordan fikse Kodi-buffering
Slik installerer du VPN på FireStick

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me