Is Kodi legaal en veilig in gebruik?

>

Kodi heeft in het recente verleden veel populariteit gewonnen, dankzij de mogelijkheid om uw apparaat onmiddellijk in een mediacenter te transformeren. Ik gebruik Kodi al enkele jaren en zou mijn woorden niet gehakt zeggen dat het waarschijnlijk de beste mediaspeler is die ik veruit heb kunnen gebruiken. Kodi speelt niet alleen media uit de lokale opslag, maar zijn echte kracht ligt in het faciliteren van online streaming via verschillende add-ons. Kodi geeft u toegang tot de bodemloze verzameling inhoud op internet. En er zijn honderden gratis add-ons waarmee je een duik in dat zwembad kunt nemen.

Dat is uitstekend! Is het niet? Het is zeker. Kodi is echter ook onderwerp van juridische debatten geweest, omdat je hiermee gratis de auteursrechtelijk beschermde inhoud kunt streamen. Je hebt je misschien afgevraagd: is Kodi legaal en veilig of kan ik verstrikt raken in juridische problemen met deze mediaspeler? We hebben veel over Kodi gehoord en ik begrijp waar uw zorgen vandaan komen. Daarom schrijf ik dit artikel om enkele van uw vragen te beantwoorden en u enige duidelijkheid te geven over de juridische status van Kodi-mediaspeler.

is kodi legaal

Wat ik met u ga delen is niet overtuigend, maar het moet u helpen met enkele van uw twijfels.

Is Kodi legaal?

De wettigheid rond Kodi blijft grotendeels dubbelzinnig omdat er nog geen duidelijke wetten zijn gemaakt tegen het streamen van auteursrechtelijk beschermde inhoud, bijna nergens ter wereld. Er is echter absoluut geen twijfel over het feit dat Kodi zelf een legale mediaspeler is. Het downloaden en installeren van Kodi veroorzaakt geen overtredingen. Kodi is zelfs al beschikbaar via de officiële app-winkels zoals Google Play en Microsoft Store van Android. Deze winkels zullen nooit een illegale app hosten.

Kodi als zelfstandige toepassing is legaal. Het zijn enkele Kodi-plug-ins die gratis toegang bieden tot auteursrechtelijk beschermde inhoud en die gebruikers vaak binnen het bereik van de wettelijke radar slepen. Zoals ik al zei, zijn er natuurlijk geen zwart-witwetten tegen het streamen van auteursrechtelijk beschermde inhoud. Maar het betekent niet dat gratis, gelicentieerde inhoud legaal is; het kan zelfs heel illegaal zijn en u in de problemen brengen. Veel mensen hebben juridische kennisgevingen ontvangen voor het onwettig streamen van auteursrechtelijk beschermde inhoud. Wat ik probeer te zeggen is dat de wetten ondubbelzinniger zijn voor degenen die de illegale / auteursrechtelijk beschermde inhoud opslaan en verspreiden.

Kodi-plug-ins worden in de volksmond Kodi-add-ons genoemd en er zijn er honderden. De meeste van deze add-ons zijn gratis en laten je de gelicentieerde inhoud, zoals films en shows, ook gratis streamen. De Kodi-add-ons worden gedownload via de repositories die meerdere add-ons hosten. Er is één officiële repository, Kodi Add-on Repository genoemd. De officiële winkel heeft alle legale add-ons die toegang geven tot de gratis inhoud in het publieke domein of de inhoud op basis van een abonnement hebben.

Als u een add-on uit de officiële repository downloadt en gebruikt, hoeft u zich geen zorgen te maken over de wettigheid. Het zijn echter de repositories van derden met de add-ons van derden die gratis streaming van auteursrechtelijk beschermde inhoud beloven die dingen een beetje lastig maken.

Het gratis streamen van de gelicentieerde inhoud is duidelijk in strijd met de copyrightwetgeving. De vraag die het antwoord oproept is echter - hoe strafbaar zijn deze gratis online streaming-activiteiten?

Is Kodi Legal in de VS.?

Laat me proberen uw vraag te beantwoorden - Is Kodi legaal in de VS? De copyrightwetten tegen online streaming van gratis content in de VS zijn niet precies wat ik ‘clear’ zou noemen. Maar ik heb gezien dat veel mensen verstrikt raken in de juridische puinhoop vanwege het bekijken van gratis, copyrighted content. Ik heb bijvoorbeeld gehoord dat verschillende gebruikers meldingen hebben ontvangen om hen te waarschuwen voor illegale streamingactiviteiten.

Eén ding is absoluut zeker: het verkopen en verspreiden van de auteursrechtelijk beschermde inhoud is een inbreuk op de auteursrechtwetgeving en de daders kunnen ook zware boetes en gevangenisstraffen krijgen. Dus als er een add-on van derden is die gratis streaming van de auteursrechtelijk beschermde inhoud aanbiedt, is dit een illegale add-on en kunnen de ontwikkelaars worden beschuldigd.

Het is waarschijnlijk het beste om het giswerk weg te laten en veilig te blijven. Gebruik ExpressVPN en zorg ervoor dat al uw online activiteiten niet traceerbaar blijven.

Is Kodi legaal in de EU en de rest van de wereld?

In de Europese Unie en andere delen van de wereld zijn de auteursrechtwetten net zo onduidelijk als in de VS. Het is legaal om Kodi in de meeste landen te gebruiken, aangezien deze software zelf geen wetten overtreedt. Het gebruik van Kodi-add-ons om auteursrechtelijk beschermde inhoud te bekijken, kan u echter gemakkelijk in juridische problemen brengen, ongeacht in welk deel van de wereld u woont.

De wetten zijn strenger als het gaat om de opslag en distributie van de gelicentieerde inhoud. Het promoten en adverteren van de tools voor gratis online streaming trekt zware straffen (honderdduizenden dollars) en vele jaren gevangenisstraf aan.

Het verkopen van de streaming settopboxen of apparaten (zoals FireStick) met Kodi en de vooraf geïnstalleerde add-ons is bijvoorbeeld in veel landen een strafbaar feit. Een Europese rechtbank oordeelde onlangs tegen een Nederlander die vooraf geladen Kodi-dozen had verkocht. Wat opmerkelijk is, is dat het verkopen van de doos zelf niet illegaal was. Wat het onwettig maakte, was het feit dat Kodi piraterij vooraf had geïnstalleerd en gepromoot.

Hoe veilig op Kodi te streamen

Uw regering, uw internetprovider en zelfs sommige derden houden mogelijk in de gaten wat u op internet doet. Maar u kunt uw online activiteiten altijd verborgen houden voor nieuwsgierige blikken. De eenvoudigste oplossing hiervoor is het gebruik van een VPN voor Kodi.

VPN maskeert uw internetverbinding en voorkomt dat uw online activiteiten worden gevolgd of getraceerd. Met VPN kunt u Kodi veilig en zonder zorgen gebruiken.

Ik raad persoonlijk aan om ExpressVPN te gebruiken om uw internetverbinding te beschermen. Ik gebruik het al lang en heb gemerkt dat het de snelste VPN-service is. Express VPN is ook Kodi-vriendelijk.

Naast het maskeren van uw internetactiviteiten, kunt u met ExpressVPN ook content met geografische beperkingen streamen en voorkomt u internetbeperking.

Je kunt ook deze serieuze redenen bekijken om altijd een VPN te gebruiken.

Notitie: Ik accepteer de praktijk van illegale streaming van auteursrechtelijk beschermde inhoud niet. Ik raad aan een VPN-service te gebruiken om uw privacy te behouden.

Is de Kodi-app veilig in gebruik?

Als je bedoelt of het weer Kodi wettelijk veilig is of niet, blijft die vraag gedeeltelijk onbeantwoord vanwege de vage copyrightwetten. Als u een gebruiker bent die Kodi alleen voor entertainmentdoeleinden gebruikt en de verkoop van de illegale inhoud niet distribueert of promoot, is Kodi vrijwel veilig voor u. Maar geloof me niet op mijn woord en let op nieuwe uitspraken in uw land of regio.

Als je bedoelde of Kodi een veilige applicatie is zonder malware of virussen, is het veel gemakkelijker om de vraag te beantwoorden. JA! Kodi is een veilige applicatie. Het bevat geen kwaadaardige programma's. Het veroorzaakt geen schade aan uw apparaat.

Zoals ik je al zei, wordt Kodi gehost in veel officiële app-winkels zoals Google Play en Microsoft Store. Van deze winkels is bekend dat ze elke app grondig controleren en meerdere tests uitvoeren voordat ze worden gehost. Wat ik bedoel te zeggen is dat Kodi zelf een volledig veilige applicatie is die geen bedreiging vormt voor het apparaat waarop het is geïnstalleerd.

Houd echter rekening met de add-ons die u op Kodi installeert. Er zijn honderden add-ons die er zijn. Hoewel veel ervan veilig zijn, is dit niet bij iedereen het geval. Installeer de add-on altijd van een betrouwbare bron. De officiële Kodi Add-on Repository heeft alle veilige add-ons. Maar wanneer u add-ons van derden downloadt, is het het beste om te kiezen voor degenen die populair zijn en de tand des tijds al hebben doorstaan. Je kunt een kijkje nemen bij de top Kodi-add-ons die ik veilig vond om te installeren vanaf dit schrijven.

Conclusie

Het is duidelijk vastgesteld dat Kodi zelf een legale mediaspeler is. Het installeren en gebruiken van Kodi om auteursrechtelijk beschermde inhoud via de geautoriseerde bronnen te bekijken, is legaal. Het is de gratis online streaming van de gelicentieerde inhoud die vaak tot moeilijke situaties leidt. Als gebruiker is het onwaarschijnlijk dat u boetes of straffen oploopt voor het streamen van de gelicentieerde inhoud. Degenen die illegale inhoud of de tools om toegang tot dergelijke inhoud te verspreiden verspreiden, verkopen of promoten, zijn echter duidelijk in overtreding van de wetgeving en zijn onderworpen aan zware straffen en gevangenisstraf. Ik accepteer geen auteursrechtschending en moedig u aan om gratis inhoud te bekijken die alleen beschikbaar is in het publieke domein. Ik raad echter aan om een ​​VPN-service te gebruiken om uw online activiteiten van uw overheid of ISP te maskeren.

Verwant:

Zijn VPN's legaal?
Is het illegaal om een ​​FireStick te jailbreaken?
Is Terrarium TV legaal en veilig in gebruik?

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me