Как да инсталирате и настроите Trakt на Kodi

>

В тази статия ще научим как да инсталираме и настроим Trakt на Kodi 18.5 & по-ниски версии. Trakt е услуга на трета страна, която следи какво гледате и я синхронизира с вашия Trakt акаунт. Методът, показан в това ръководство, може да се приложи за всички поддържани от Kodi устройства, включително FireStick, Windows PC, Android и т.н..

Какво е Trakt on Kodi?

Trakt е онлайн платформа, която се интегрира с Kodi и сканира филмите и телевизионните предавания, които гледате. „Scrobbling“ просто означава да следите какво гледате. Този инструмент поддържа запис на вашите дейности по гледане и ви помага да намерите ново съдържание въз основа на вашата история. Въпреки това, Trakt е нещо повече от рекордьор. Също така ви позволява да се свързвате с хора от цял ​​свят, които споделят подобни интереси.

Trakt не само води отчет на това, което вече сте гледали, но и ви помага да създадете списък за наблюдение на всичко, което искате да гледате. Вярно е, че можете да добавяте любими към добавките, но с включен Kodi Trakt addon, вашият единствен списък за наблюдение е автоматично достъпен за всички добавки. С други думи, не е необходимо да поддържате списъка поотделно за всяка добавка. Друго хубаво нещо в Trakt е, че не ви е необходим Kodi, за да създаде или поддържа списъка за наблюдение. Всичко, от което се нуждаете, е устройство с интернет връзка, на което можете да отидете на уебсайта на Trakt.tv и да влезете в акаунта си.

И, не забравяйте, че Trakt е мултиплатформена услуга и поддържа няколко приложения. Всичко скролирано от едно устройство се синхронизира с вашия Trakt акаунт и е достъпно на всички устройства, на които използвате тази услуга. Просто трябва да сте сигурни, че сте влезли в Trakt на всички устройства с един и същ акаунт.

Как да инсталирате Trakt на Kodi

Нека сега научим как да се регистрирате в Trakt, как да инсталирате Trakt на Kodi и как да настроите Trakt на Kodi. 

Trakt е безплатна услуга. Безплатната версия на Trakt се поддържа с реклама. Можете да закупите безплатна реклама, VIP premium услуга за плановете, започващи от 2,50 долара на месец.

Регистрирайте се за сметка на Trakt.TV

Първо ще трябва да се регистрирате за Trakt.tv акаунт. Вашият акаунт ще запази всички данни, които сте синхронизирали с Kodi и други приложения. Ето стъпките за регистрация за акаунт.

Стъпка 1: Достъп до https://www.trakt.tv на всеки компютър или мобилен браузър. Когато целевата страница се зареди, кликнете върху връзката „Присъединете се към Trakt for Free“

как да инсталирате trakt на kodi

Стъпка 2: Въведете своя имейл адрес и изберете потребителско име и парола.

Стъпка 3: Щракнете върху бутона „Присъединете се към Trakt“, за да продължите

Забележка: Можете също да се регистрирате със своя акаунт в социалните медии, включително Twitter, Facebook или Google

trakt kodi

Стъпка 4: Въведете личната си информация на следващата страница, включително името на дисплея, местоположението, пола, датата на раждане.

Стъпка 5: Кликнете върху „Следваща стъпка“

kodi trakt

Стъпка 6: Следващото нещо, което искате да направите, е да изберете любимите си жанрове от списъка. След като сте готови, щракнете върху „Следваща стъпка“

trakt за kodi

Стъпка 7: На следващата страница можете да добавите филмите и телевизионните предавания, които сте гледали (или в момента гледате). Може да изберете да не добавяте нищо. Кликнете отново „Следваща стъпка“

добавете trakt към kodi

Стъпка 8: Ако искате да споделите дейностите си в социалните медии, щракнете върху „Свързване“ до желаната платформа. Ако не искате да споделяте дейностите си, не избирайте никаква платформа за социални медии. Кликнете „Следваща стъпка“ още веднъж

какво е trakt на kodi

Стъпка 9: Ако искате да получавате push известия, изберете една от наличните опции. Кликнете върху „Напред към таблото за управление“, за да продължите.

trakt.tv

Успешно се регистрирахте за услугите на Trakt и създадохте акаунт. Сега ще научим как да инсталирате Trakt на Kodi.

Стъпки за инсталиране на Trakt на Kodi

Trakt Kodi е част от официалното хранилище за добавки Kodi. Това означава, че тази услуга е официално достъпна в Kodi и не е нужно да включвате Неизвестните източници.

Репозиторият на Kodi Add-on идва предварително инсталиран с Kodi.

Следвайте стъпките по-долу, за да получите Trakt за Kodi:

Стъпка 1: Уверете се, че сте на началния екран на Kodi. Сега кликнете върху „Добавки“ в левия панел / страничната лента

trakt kodi

Стъпка 2: След това щракнете върху иконата на отворения прозорец (наричана още Package Installer) в горната лява част на екрана

инсталатор на пакети

Стъпка 3: Когато видите следните опции, щракнете върху „Инсталиране от хранилище“

инсталирате от хранилище на kodi

Стъпка 4: Продължете и щракнете върху „Репозиторий за добавки Kodi“ на следващия прозорец.

Забележка: Ако не сте инсталирали допълнителни хранилища на трети страни, тук няма да видите „хранилище за добавки на Kodi“. Вместо това опциите на хранилището ще се отворят директно (вижте изображението в следващата стъпка). Ако не виждате това хранилище, преминете към следващата стъпка.

Както можете да видите, аз съм инсталирал други хранилища, следователно имам изброени хранилища „Kodi Add-on“ тук

хранилище kodi addon

Стъпка 5: След това щракнете върху „Програмни добавки“

как да добавите trakt на kodi

Стъпка 6: Превъртете надолу и кликнете върху „Trakt“

Можете също да видите „Trakt.tv List Manager“; има НЕ трябва да го инсталирате.

как да получите trakt на kodi

Стъпка 7: Сега кликнете върху „Инсталиране“ в долния десен ъгъл

как да инсталирате trakt на kodi

Забележка: На Kodi 18 ще видите изскачащ прозорец, след като щракнете върху Инсталиране. Кликнете Добре върху това изскачащо меню

Стъпка 8: Изчакайте известието за инсталирана добавка „Trakt“. Той ще се появи горе вдясно

trakt за kodi

Стъпка 9: Това инсталира addi Kodi Trakt успешно. Сега се върнете на началния екран на Kodi и отворете Добавки> Програмни добавки Тук ще намерите изброените добавки Trakt

trakt kodi

Сега ще научим как да конфигурирате Trakt на Kodi.

Внимание KODI Потребители: Прочетете, преди да продължите

Kodi Addons / builds предлага неограничено поточно съдържание, но също така може да ви изпадне в правни проблеми, ако бъдете хванати за стрийминг на безплатни филми / телевизионни предавания / спорт. На потребителите на Kodi настоятелно се препоръчва винаги да свързват VPN, докато стриймират онлайн. Един добър Kodi VPN крие вашата идентичност, заобикаля правителственото наблюдение, геоблокираното съдържание и дроселирането на ISP (което също помага при без буферно стрийминг).

Използвам ExpressVPN, който е най-бързият и сигурен VPN. Инсталирането е много лесно на всяко устройство, включително Amazon FireStick. Вие получавате 3 месеца безплатно и спестявате 49% от годишните си планове. Също така, той идва с 30-дневна гаранция за връщане на парите. Ако не сте доволни, винаги можете да поискате възстановяване на средства.

Кликнете ТУК, за да получите 3 месеца безплатно и спестите 49% от ExpressVPN

Прочетете: Как да инсталирате и използвате Kodi VPN

Как да настроите Trakt на Kodi

Ще трябва да упълномощите Trakt on Kodi на две нива. Първо, трябва да конфигурирате добавката Trakt на Kodi. Второ, ще се изисква да упълномощавате Trakt поотделно за всяка добавка.

Нека разгледаме и двете едно по едно.

Упълномощавайте Trakt Kodi Addon

От началния екран на Kodi отидете на Добавки > Моите добавки

как да настроите trakt на kodi

След това кликнете върху „Програмни добавки“

как да инсталирате trakt на kodi

Кликнете върху „Trakt“

настройка на trakt на kodi

Кликнете върху бутона „Конфигуриране“ в долната част

ето как да конфигурирате тракт акаунта на kodi

Ще се появи прозорец, озаглавен „Настройки - Trakt“.

Забележка: Можете също да отидете на Добавки > Програмни добавки от началния екран на Kodi и щракнете с десния бутон върху иконата Trakt. Когато контекстното меню се покаже, щракнете върху „Настройки“ и отново ще се отвори прозорецът Настройки - Trakt

trakt kodi

В прозореца за настройки на Trakt Kodi проверете дали вляво е избран раздел Общи.

Кликнете върху опцията, която гласи „Как да разреша на trakt addon да имам достъп до моя trakt.tv акаунт?“

kodi trakt

Ще видите диалоговия прозорец „Упълномощаване на акаунт в Trakt“ с QR код за сканиране и буквено-цифров код за активиране. Можете да интегрирате Trakt към Kodi, използвайки едно от двете.

Ако използвате мобилно приложение Trakt, сканирайте кода от приложението и оторизацията ще се случи незабавно.

код за активиране на trakt на kodi

Ако използвате уеб услугата Trakt, отидете на https://www.trakt.tv/activate. Влезте с вашия Trakt акаунт, който сте създали по-рано и въведете кода, показан в прозореца Kodi (вижте изображението по-долу)

Кликнете върху „Продължи“

разрешение за тракт

Потвърдете намерението си, като кликнете върху бутона „Да“ на следващия екран, който ще ви попита „Разрешаване на Trakt за Kodi да използва акаунта ви?“

активиране на trakt за kodi

Следното известие ще видите, когато успешно активирате Trakt on Kodi

активирай trakt за kodi

Сега се върнете в Kodi и отворете отново настройките на Trakt. Когато успешно активирате Kodi с Trakt акаунт, ще видите името на вашия Trakt акаунт в горната част.

как да инсталирате trakt на kodi

Упълномощавайте Trakt за всеки Kodi Addon поотделно

Първо, трябва да се уверите, че имате някой от добавките на Kodi с активиран Trakt (да! Не всички добавки поддържат Trakt). За щастие, повечето от популярните добавки, като Exodus Redux, Yoda, Exodus, поддържат Trakt.

И така, ето как можете да разрешите Trakt on Kodi на ниво добавка

Отидете на началния екран на Kodi и отворете Добавки > Моите добавки Сега щракнете върху „Добавки за видео“ след това. Тук ще видите списък с всичките си добавки към видеоклипове.

Щракнете върху добавката, която искате да интегрирате с Trakt. Избирам Изход

trakt за изселване

Кликнете върху бутона „Конфигуриране“ на следващия екран

изход тракт

Изберете опцията „Профили“ в левия панел

как да инсталирате trakt на kodi

Сега кликнете върху „Авторизация…“ в секцията „Trakt“

trakt за kodi

Сега ще видите изскачащ прозорец с молба да посетите https://trakt.tv/activate и да въведете показания код.

Вървете напред и активирайте добавката по начина, по който сте оторизирали Trakt по-рано

trakt on kodi

След като разрешението приключи, ще видите името на профила си в Trakt в секцията Trakt (вижте изображението по-долу)

trakt kodi

Как да си купя безплатна реклама безплатна реклама

Ако искате да имате опит без реклами, можете да се абонирате за един от VIP плановете. Trakt има два VIP плана:

  1. $ 2,50 на месец: Този план ви предлага достъп до всички VIP функции
  2. 5 долара на месец: С този план получавате всички ВИП функции и кредит на изпълнителния продуцент

За да се абонирате за VIP план, влезте в акаунта си в Trakt на https://www.trakt.tv и кликнете върху връзката VIP в горната част. Можете да извършите плащането чрез PayPal или кредитни / дебитни карти.

как да инсталирате trakt на kodi

Обобщавайки

Сега, когато имате добавен Kodi Trakt добавка към вашия Trakt акаунт, можете да започнете да гледате любимите си филми и телевизионни предавания. Trakt ще работи във фонов режим и ще синхронизира тихо дейностите ви. Но можете също да промените настройките, така че да получавате известия всеки път, когато има активност на Trakt в Kodi. Trakt постепенно ще научи вашите навици за гледане и съответно ще предложи филми и телевизионни предавания. Отидете на https://www.trakt.tv и прегледайте всичко, което Trakt е проследил за вас.

Свързани:

Как да инсталирате Kodi на FireStick
Как да инсталирате Real Debrid на Kodi
Как да инсталирате VPN на FireStick
Как да коригираме проблеми с буферирането на Kodi
Как да поправим неуспешното инсталиране на зависимост на Kodi

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me