Как да използвате Kodi | Последно ръководство за начинаещи за Kodi (2020)

>

Kodi е прост, но не точно пряк медиен плейър. Но тъй като се използва от милиони по целия свят, ние сме длъжни да вярваме, че трябва да бъде лесен за използване инструмент. Това, което мога да кажа със сигурност, е, че Коди не е тайнствен. Да ви кажа истината, когато за пръв път започнах да използвам Kodi, ми се стори неразбираемо и донякъде непосилно. Това вероятно е, защото има уникално оформление за медиен плейър и някои отличителни функции. Но ми отне само малко време да разбера, че Kodi е много по-проста, отколкото изглежда на пръв поглед.

Не са необходими специални технически познания или крива на обучение, за да разберете и започнете да гледате филми или предавания на Kodi. Той е проектиран за непрофесионалисти като мен. Съгласен съм обаче, че ако имах малко помощ, когато бях запознат с Kodi, щях да го заобиколя малко по-бързо. Голяма част от моите читатели ме питат дали бих могъл да намеря своеобразно ръководство, за да помогна на начинаещите Kodi да ускорят частта за „запознаване“. И така, ето ме с ръководството за Kodi за начинаещи. В това ръководство ще ви преведа кои са най-основните принципи на Kodi. Тук обхващам всичко, което трябва да знаете за Kodi, за да започнете да предавате любимото съдържание почти за нула време.

как да използвате kodi

Внимание KODI Потребители: Прочетете, преди да продължите

Kodi Addons / builds предлага неограничено поточно съдържание, но също така може да ви изпадне в правни проблеми, ако бъдете хванати за стрийминг на безплатни филми / телевизионни предавания / спорт. На потребителите на Kodi настоятелно се препоръчва винаги да свързват VPN, докато стриймират онлайн. Добрият KodN VPN крие вашата идентичност, заобикаля правителственото наблюдение, геоблокираното съдържание и дроселирането на ISP (което също помага при без буферно стрийминг).

Използвам ExpressVPN, който е най-бързият и сигурен VPN. Инсталирането е много лесно на всяко устройство, включително Amazon FireStick. Вие получавате 3 месеца безплатно и спестявате 49% от годишните си планове. Също така, той идва с 30-дневна гаранция за връщане на парите. Ако не сте доволни, винаги можете да поискате възстановяване на средства.

Кликнете ТУК, за да получите 3 месеца безплатно и спестите 49% от ExpressVPN

Прочетете: Как да инсталирате и използвате Kodi VPN

Какво е Коди?

Нека споделя най-простото определение на Kodi:

Kodi е Media Player

Медиен плейър е софтуер, който може да възпроизвежда медии на вашето устройство. Медия е всичко, което е видео, аудио или изображения. Но повечето медийни плейъри, включително Kodi, се използват по-широко за възпроизвеждане на видео и аудио. VLC е класически пример за медиен плейър, който се използва широко за възпроизвеждане на видео и аудио.

Kodi ви позволява да гледате видео съдържание, като филми и телевизионни предавания, и да възпроизвеждате аудио като песни.

Kodi е като VLC по много начини, но с някои ключови разлики. Докато VLC се използва по-популярно за възпроизвеждане на медии, съхранявани локално в хранилището на устройството, Kodi е предимно за стрийминг на медии през интернет. Kodi може да се използва и за възпроизвеждане на местни медии, но това не е толкова популярно.

Kodi е безплатен медиен плейър с отворен код. За първи път е пусната през 2002 г. като XBMC (Xbox Media Center) и като приложение само за Xbox. По този начин този инструмент се прекръсти като Kodi и стана достъпен на широк спектър от устройства и OS платформи. В момента Kodi работи на Android, iOS, Windows PC, Mac, Windows мобилни телефони, Linux, Amazon FireStick, Raspberry Pi, Android Boxes и други.

Когато Kodi беше XBMC, бяха нужни малко усилия, за да го настроите на Xbox и изискваше крива на обучение. Сега е много по-лесно да инсталирате Kodi на почти всички платформи и да има лесни за използване приложения за повечето устройства.

Kodi е по-популярен като онлайн медиен плейър. Тя ви позволява да предавате безплатно любимото си съдържание. Дава ви достъп до филми, телевизионни предавания, телевизия на живо, спорт, новини, документални филми и много други. Но Коди не би могъл да направи всичко това сам. За тази цел е необходимо интегрирането на определени плъгини. Тези плъгини са по-известни като „Kodi addons“.

Ще научим повече за добавките на Kodi малко по-късно. Първо ще ви покажа как да инсталирате Kodi на различни устройства. В края на краищата трябва да имате настройка и работа на Kodi, преди да преминете към следващата стъпка. И така, засега, дръжте се на мисълта, че „аддоните са най-важният аспект на Kodi“.

Как да инсталирате Kodi на различни устройства

Kodi се поддържа на множество платформи на устройства. Обхватът на това ръководство не ми позволява да покрия подробните инструкции за инсталиране на Kodi на всички устройства. Затова ще ви дам кратък преглед на процедурата за инсталиране на Kodi на по-популярно използваните платформи. Ще ви насоча към източниците, откъдето можете да получите Kodi и накратко да се докоснете до методите на инсталиране. Следват платформите на устройствата, които ще покрием:

 1. Amazon FireStick & Пожарна телевизия
 2. Android мобилни телефони & таблетки
 3. Windows PC
 4. Mac OS
 5. IOS
 6. Android Smart TV & Android TV кутии

Последната издадена официална версия на Kodi е Kodi 18.5 Leia. По-старата версия Kodi 17.6 Krypton все още се използва, особено от онези, които не са надградили до Kodi Leia. Leia обаче вече не е достъпна по никакви официални канали.

1. Amazon FireStick & Пожарна телевизия

Amazon FireStick е изключително популярно медийно устройство, което се включва във вашия телевизор през HDMI порта. Това базирано на Android устройство моментално превръща всеки телевизор в Smart TV. Предоставяйки няколко незначителни физически разлики, FireStick & Fire TV по същество са еднакви. Следователно един и същ метод на инсталация е приложим и за двете.

Amazon Store все още не е домакин на Kodi. Следователно, трябва ръчно да изтеглим Kodi APK файла (от надежден източник), за да го инсталираме на FireStick. Прочетете нашето подробно ръководство за това как да инсталирате Kodi на FireStick. Това ръководство ще ви преведе през лесната стъпка по стъпка процедура за инсталиране. Само в случай, че вместо това искате да инсталирате Kodi 17.6, нашето ръководство ще Ви покрие.

Можете също така да се обърнете към нашето друго ръководство за това как да джейлбрейк Amazon FireStick.

2. Мобилни телефони с Android & Таблети

Това е лесно. Kodi е не само популярен, но и на Google. За разлика от Amazon FireStick или Fire TV, не е нужно да зареждате (или ръчно да инсталирате) Kodi на мобилни телефони с Android & таблетки. Ще намерите приложението Kodi в Google Play Store.

Само надеждни и безопасни приложения го правят в Play Store. Тъй като Kodi е там, това ни дава гаранция, че е проверен и безопасен.

Ето как можете да инсталирате Kodi на Android:

 • Отворете Play Store
 • Потърсете Коди
 • Следвайте екранните инструкции и инсталирайте Kodi

Това е лесно!

3. Windows PC 

Процесът на инсталиране за Windows 10 и Windows 8.1 & по-старите са различни. Покриваме и двете, както следва. 

3.1 Windows 10

Ако имате Windows 10, можете да изтеглите официалната версия на Kodi от Microsoft Store. Ето как можете да направите това:

 • Кликнете върху бутона за търсене „Cortana“ и въведете „Kodi“ (без кавички)
 • Иконата Kodi ще се покаже в резултатите от търсенето в „Старт“ като „Доверено приложение на Microsoft“. Щракнете върху иконата Kodi
 • Ще бъдете отведени в магазина на Microsoft. Кликнете върху бутона „Вземи“ или „Изтегли“
 • Оставете Microsoft Store да направи всичко останало вместо вас
 • След около минута или две ще инсталирате Kodi на вашия компютър с Windows 10

3.2 Windows 8.1 & По-стари

Ако имате Windows 8.1 или по-стара версия на Windows, все още можете да изтеглите Kodi директно от официалния уебсайт https://kodi.tv

Отворете уебсайта и когато сте на началната страница, кликнете върху „ИЗТЪКАНЕ“ горе вдясно (или директно отидете на https://kodi.tv/download)

как да използвате kodi

Превъртете надолу, докато видите логата на поддържаните устройства / платформи.

Щракнете върху логото на Windows

как да използвате Kodi ръководство за начинаещи

Уверете се, че сте избрали раздела Препоръчителни на следващия прозорец

Щракнете INSTALLER (64 BIT), ако имате 64-битов компютър. Щракнете INSTALLER (32 BIT), ако използвате 32-битов компютър.

Ръководство за начинаещи kodi

4. Mac OS

Kodi не е посочен в App Store на Apple, но има официална версия на MacOS на официалния уебсайт на Kodi. Трябва да имате Mac OS 10.8 X или по-нова версия на процесор Intel, за да работи Kodi. Следвайте стъпките по-долу, за да инсталирате Kodi Leia на Mac:

Отворете https://kodi.tv/download в уеб браузъра Safari (Safari автоматично ще монтира DMG файла). Превъртете надолу и кликнете върху логото на MacOS

наръчник за начинаещи за Kodi

Уверете се, че в изскачащия прозорец е избран разделът „Препоръчителни“. Кликнете INSTALLER (64-BIT)

как да използвате kodi

Следвайте обичайния процес, за да инсталирате приложението на вашия компютър с Mac

5. iOS (iPhone, iPad & iPod Touch)

В официалния уебсайт се казва, че трябва да направите джейлбрейк на iOS устройството, за да инсталирате Kodi. Но има някои магазини за приложения на трети страни, като TweakBox, които съдържат версията на iOS на приложението.

отворено https://www.tweakboxapp.com на вашия iOS във всеки браузър (предпочитан е Safari) и изтеглете магазина за приложения TweakBox, като кликнете върху бутона Изтегляне.

Следвайте инструкциите на екрана, за да инсталирате TweakBox. Ще трябва да предоставите определени разрешения на приложението по време на инсталацията.

Сега стартирайте TweakBox и кликнете върху раздела „Приложения“ в горната част. Потърсете Kodi в списъка с приложенията и щракнете върху иконата Kodi. Отново следвайте инструкциите на екрана и инсталирайте Kodi на iOS.

6. Android Smart TV & Телевизионни кутии

Android Smart TV и TV кутии поддържат Google Play Store. Тъй като Kodi Krypton е официален запис в Play Store, инсталирането на приложението е доста просто.

 • Включете телевизора си (ако използвате Android TV Box, уверете се, че е свързан към телевизора)
 • Когато началният екран се зареди, щракнете върху иконата на Play Store (или Google Play)
 • Потърсете приложението Kodi
 • Следвайте инструкциите на екрана и ще имате Kodi след няколко минути

Какво представляват Kodi Addons?

Казах ви, „добавките са най-важният аспект на Kodi“ и не преувеличавах. Ако не друго, може би се подценявам.

Монументалният успех на Kodi през последните години зависи от способността му да поддържа различни добавки. Разбира се, Kodi е мощен медиен плейър с множество функции. Но добавките са нейният крайъгълен камък.

Kodi е медиен плейър, но какво е доброто от медийния плейър, когато няма медия, която да играе? Addons действа мост между Kodi, медийния плейър и медийните източници в интернет. С прости думи, добавките осигуряват интерфейса между Kodi и огромния набор от медии там в мрежата. Когато купувате DVD плейър, ви трябват DVD-та за гледане на филми или предавания. Добавка е към Kodi какво е DVD към DVD плейър.

Kodi може да възпроизвежда видеоклипове и музика от локалното хранилище на устройства. Но всеки медиен плейър може да направи това. Истинският потенциал на Kodi се крие в интеграцията с добавки.

Така че, след като имате Kodi, следващото нещо, което искате, е addons, за да започнете да гледате любимите си предавания, филми или всичко, което искате да гледате.

Има буквално стотици добавки на Kodi. Някои са добри, повечето не толкова. Kodi е платформа с отворен код и всеки и всеки има свободата да разработва добавки към нея. Нищо чудно защо има толкова много от тях. Идеята е да намерите най-добрите добавки на Kodi за вида съдържание, което искате да гледате. Ще намерите добавки за следното (и повече):

 • Съдържание по заявка (филми) & Телевизионни предавания)
 • Телевизия на живо
 • Спортно съдържание
 • музика

За да използвате аддон, първо трябва да го инсталирате на Kodi. В следващия раздел ще ви покажа как да инсталирате addons на Kodi.

Как да инсталирате Addons на Kodi

Бих искал бързо да разгледате списъка с най-добрите добавки на Kodi. Това ще ви даде основна идея какво правят тези адони. Освен това ще ви помогне да изберете добавките, които искате с вашата настройка на Kodi.

Изборът и инсталирането на добавки обикновено е шестстепенен процес, както следва:

 1. Решете какъв тип съдържание искате да гледате
 2. Изберете добавката, която предоставя съдържанието
 3. Намерете източника, от който да инсталирате избрания аддон
 4. Добавете желания източник към Kodi
 5. Инсталирайте хранилището от източника
 6. Инсталирайте добавката от хранилището

Не се притеснявайте, ако това изглежда малко преодолимо, защото не е така. Всъщност е супер лесно. Когато за пръв път започнах да използвам Kodi, това ми се стори озадачаващо. Но, отне много време, за да го заобиколя.

Имаме подробни ръководства стъпка по стъпка, които да ви помогнат да инсталирате и започнете да използвате различни добавки за минути. По-долу е списъкът с водачите.

Добавки за филми, телевизионни предавания и друго съдържание по заявка:

 • Изход Редукс
 • Вълшебният дракон
 • Yoda
 • масово изселване
 • отрова

Телевизия на живо Kodi Addons:

 • Безкористен живот
 • IPTV клуб на играча
 • cCloud TV
 • USTVnow Plus

Спортни добавки:

 • Спортен дявол
 • Sportowa

Как да използвате Kodi Addons за гледане на филми, предавания, телевизия на живо и т.н.

След като инсталирате addon, ще го намерите в секцията Video-addons. Първо ще ви покажа как да намерите добавките, които сте инсталирали. По-късно ще ви покажа как да ги използвате.

Моля, обърнете внимание, че само добавките, които стриймират видео съдържание, като филми и предавания, могат да бъдат достъпни в секцията Video-addons. Но не всички добавки са за видеоклипове. Kodi също поддържа няколко добавки за полезност. Тези добавки могат да бъдат намерени в раздел Добавки за програми. Но не е нужно да се притеснявате за добавките на програмата. Тъй като тепърва започвате с Kodi, бихте искали да знаете само за видео добавките, които ви позволяват да гледате любимото си съдържание. Използвам Kodi от години и не намерих малка употреба на добавки, различни от тези, свързани с видео стрийминг.  

Достъп до своите видеодопълнения

Върнете се на началния екран на Kodi, ако вече не сте там, като натискате бутона за връщане неколкократно.

Сега кликнете върху „Добавки“ отляво

как да използвате kodi addons

След това отново кликнете върху „Добавки за видео“ отляво. Дори ако не кликнете върху добавки към видеоклипове и просто задръжте курсора на мишката върху него, всичките ви добавки за стрийминг на видеоклипове ще се показват отдясно

ръководство за потребителя kodi

Ето как ще изглежда списъкът с инсталираните добавки

стъпка по стъпка ръководство за това как да използвате kodi

Използване на вашите добавки

Когато сте в Добавки за видео, можете да видите иконите на добавките. За да отворите всяка добавка, просто щракнете върху нея веднъж.

Ще щракнете върху Addod Exodus Redux, за да послужа като пример за това ръководство

как да използвате kodi addons

Exodus Redux е добавка при поискване. И така, това, което виждате по-нататък са категориите, в които са подредени различни заглавия.

как да използвате Kodi ръководство за начинаещи

Когато щракнете върху категория, можете или директно да видите списъка със заглавия или подкатегории. Тя варира в зависимост от добавките.

Когато щракнете върху категорията „Филми“ в добавката Exodus Redux, виждам подкатегориите като жанрове, година, хора, езици, сертификати и т.н..

Възможно е да има повече подкатегории в рамките на подкатегория. Например в подкатегорията „Жанри“ можете да очаквате да намерите други подкатегории като „Екшън“, „Приключения“, „Драма“, „Комедия“, „Фентъзи“ и т.н..

Идеята е да кликнете върху категориите и подкатегориите и когато най-накрая видите списъка със заглавия, всичко, което трябва да направите, е да щракнете върху заглавието, което искате да играете. Addon ще започне да изстъргва различни сървъри и ще ви донесе връзките за стрийминг.

Кликнете върху връзката и сте готови да започнете да гледате филми или предавания на Kodi.

как да използвате приложението kodi

Е, това е почти всичко, което трябва да направите.

Какво представляват Kodi Builds?

Когато инсталирате Kodi и го стартирате за първи път, това, което виждате, е интерфейсът по подразбиране с основната кожа на Kodi, наречена „Estuary“.

как да използвате kodi на firestick

След като инсталирате Kodi, имате нужда и от добавки, за да започнете да гледате любимите си предавания и филми. Ето защо, започвате да инсталирате различни добавки поотделно.

Какво ще стане, ако имаше начин да промените външния вид на Kodi и да получите няколко предварително инсталирани добавки в движение? Това е мястото, където изгражда Kodi.

С прости думи, Kodi build дава преобразуване на интерфейса по подразбиране Kodi и го променя в нещо по-вълнуващо с нова кожа. В същото време една компилация предварително инсталира няколко Kodi добавки за широк спектър от типове съдържание, така че не е нужно да ги инсталирате ръчно.

За да обобщим това, изграждане на Kodi:

 • Променя външния вид на Kodi
 • Принася ви няколко предварително инсталирани добавки

Ето как изглежда Kodi след инсталирането на много популярна конструкция, наречена „Titanium Build“.

как да инсталирате kodi изгражда

Как да инсталирате Kodi Builds

Има десетки изграждания на Kodi. Не всички са добри. Разгледайте най-добрите модели на Kodi и изберете това, което харесвате най-много. Можете да опитате различни компилации по различно време.

Инсталирането на изграждане на Kodi отнема малко работа, но не е трудно. Разполагаме с подробни, лесни и стъпка по стъпка ръководства за инсталиране на най-популярните конструкции. Прегледайте нашите ръководства за инсталиране за следните версии и можете да получите този, който харесвате в рамките на минути:

 • Титанова сборка
 • Misfit Mods Lite
 • Телевизор за врати на избата
 • Рационализиране на изграждането
 • Без ограничения магия
 • Един Nation Portal изгражда

Как да използвате Kodi Build

Освен пренареждането на различни елементи и преобразуването на интерфейса, Kodi с изграждане не е много по-различен от Kodi без него. Това е добра новина, тъй като означава, че не е необходимо много да свикнете с изграждането на Kodi, дори ако сте начинаещ.

За това ръководство използвам Titanium Build като пример. Всички компилации са повече или по-малко еднакви в оформлението, като се изключват няколко незначителни разлики. Дори и да имате каквато и да е друга конструкция, чрез този пример ще получите общата идея как да продължите да използвате каквато и да е друга компилация.

Ето как изглежда началният екран на Kodi с Titanium Build. Както е очевидно, тази кожа е много по-жизнена и случваща се, отколкото по подразбиране, нежна кожа на Kodi.

как да използвате kodi

Както можете да видите, в средата на началния екран на Titanium има лента с менюта и под него контекстуално подменю лента.

Когато изберете елемент в основната лента на менюто, под него се появяват свързани елементи от подменюто. Например, когато избирам филми, виждам свързани елементи Търсене, Тенденция, Нови версии и т.н..

Продължете напред и изберете други опции като TV Shows, IPTV, Sports и забележете как се променят подменютата.

как да използвате kodi изгражда

Не забравяйте, че казах, че компилациите идват с предварително инсталирани добавки?

Избрах опцията „Филми“ в лентата с менюта. Най-отдолу можете да видите списъка с добавките към филма (Gaia и др.). Това са някои от предварително инсталираните добавки с Titanium Build.

Ръководство за начинаещи kodi

Когато избирам телевизионни предавания, в долната част се появяват добавките, на които се провеждат телевизионни предавания.

По подобен начин ще намерите добавките за IPTV (телевизия на живо), спорта, детската зона и т.н..

как да използвате kodi на firestick

Списъкът на добавките, които виждате на началния екран на Titanium, не е непременно пълен. Една компилация може да има повече добавки, отколкото може да има на основния си екран. Ако искате да проучите още добавки, ето какво можете да направите:

Изберете Главно меню в лентата с менюта (просто изберете, не го щракнете. Кликването ще отвори напълно различен набор от опции)

как да използвате kodi изгражда

Сега щракнете върху „Добавки за видео“ в подменюто отдолу

как да намерите коди изгражда

Тук ще намерите пълния списък на добавките за видео, които са били предварително инсталирани с Titanium Build.

как да използвате kodi

Как да добавите добавки към дадена сграда

Конструкцията идва предварително конфигурирана с няколко добавки. Но това не гарантира непременно, че винаги ще има добавката, която искате.

Ако вашата компилация не събира любимия ви аддон, можете да я инсталирате ръчно.

Разказах ви как можете да инсталирате addons на Kodi по-рано в това ръководство. Но това беше за настройка на добавки без надстройка.

Всички компилации ви позволяват да инсталирате добавки над тях. Добрата новина е, че методът на инсталиране с компилация не е много по-различен в сравнение с без един. Както преди, добавете изходния URL адрес на Kodi, инсталирайте repo от източника и евентуално инсталирайте добавката от репо.

Моля, прочетете нашето подробно ръководство, за да научите как да инсталирате addons над builds.

# Препоръчани - Вземете VPN на Kodi

Преди да започнете да използвате Kodi за стрийминг на любимите си филми, телевизионни предавания или спорт, горещо ще ви препоръчам да получите добър VPN за Kodi.

За тези, които не са наясно, Kodi VPN е инструмент, който защитава вашите поточни дейности на Kodi от любопитни очи на „Big Brother“. С други думи, той маскира интернет трафика от и към вашето устройство и гарантира, че правителството, ISP , хакери или други организации не могат да регистрират или проследяват вашите онлайн дейности.

За да гледате филми и предавания на Kodi, първо трябва да инсталирате addons. Повечето от тези добавки са достъпни чрез доставчици на трети страни и ви позволяват да предавате безплатно вашето любимо съдържание.

Не насърчавам читателите си да гледат съдържание, защитено с авторски права, като използват незаконни източници. Но в същото време вярвам също, че всеки има право на личния си живот и това право трябва да бъде спазено на теория, както и на практика.

Kodi VPN криптира вашата интернет връзка и отклонява онлайн трафика чрез виртуален, частен сървър. В резултат на това всеки, който може да се опитва да проследи вашите интернет дейности, не успява да го направи. ExpressVPN ми е препоръчан Kodi VPN, защото е бърз и високо защитен. Използва непреодолима технология за криптиране, за да защити вашата поверителност и онлайн идентичност. ExpressVPN предлага 100% анонимност на потребителите на Kodi.

най-добре kodi vpn

Можеш да използваш ExpressVPN на масив от платформи на съвместими с Kodi устройства като Android, FireStick, iOS, Mac, Windows и др. Можете да използвате тази VPN с Kodi и всички други приложения за стрийминг, които може да използвате.

И така, преди да започнете стрийминг, ето как да получите VPN защита в 3 прости стъпки.

Етап 1: Вземете абонамента за ExpressVPN ТУК.

Стъпка 2: Кликнете ТУК за да изтеглите и инсталирате приложението ExpressVPN на вашето устройство.

Стъпка 3: Щракнете върху иконата Power, за да свържете VPN сървър. Това е всичко. Вашата връзка вече е защитена с най-бързата и най-добрата VPN за Kodi.

свържете expressvpn за kodi

Обобщавайки

Това е почти всичко, което трябва да знаете за Kodi като начинаещ. Честно казано, в по-голямата си част ще трябва да използвате само основните функции на Kodi, които описах в това ръководство. Познавам се с Коди от години и дори днес почти не надхвърлям основите. Знайте как да инсталирате addon на устройството, което използвате, и се научете да настройвате addons и вече ще сте се погрижили за много. Коди изграждането е страхотно, те придават визуална привлекателност на интерфейса и улесняват живота ви с предварително инсталирани добавки. Добре е да има изграждане. Аз го използвам сам. Това, което казвам е, че дори когато извадите надгражденията от уравнението, все още можете да използвате Kodi само с добавките. Но не можеш много да направиш без добавките. Вероятно ще кажа това за трети път в това ръководство - добавките са най-важният аспект на Kodi.

Още ресурси на Kodi

Как да спрем буферирането на Kodi
Как да настроите Trakt на Kodi
Как да отстраните често срещаните проблеми с Kodi
Как да инсталирате повече от един Kodi Build

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me