Как да коригираме проблеми с буферирането на Kodi

>

Гладкото, непрекъснато забавление е това, от което всички се радваме. Прекъсванията във всяка форма са най-малкото досадни. Kodi е развлекателно средство, използвано от милиони по целия свят, за да стриймват висококачествено съдържание по заявка най-вече безплатно. Докато тази платформа преодолява разликата между милиони онлайн стримери и хиляди поточни източници, проблемите с буферирането на Kodi не са съвсем рядкост. Тъй като все повече и повече потоци се добавят непроверени, проблемите с буферирането на Kodi стават все по-разпространени. За щастие има някои решения, които могат да отстранят проблемите с буферирането на Kodi на Kodi 18.5 и Kodi 17.6 или поне да намалят случаите. И тези корекции са лесни за прилагане също. Продължавай да четеш!

Kodi е широко популярен медиен плейър сред резачите за кабели по целия свят. Разработено от XBMC, това приложение незабавно преобразува устройството ви в медиен център. Той не само ви позволява да играете и излъчвате локално съхраняваните медии, чрез различни добавки и надстройки, но също така ви позволява да предавате безплатно и изобилно достъпно съдържание през интернет. Още по-невероятното е, че тази услуга се поддържа от широк набор от платформи, включително Fire TV Stick, Android, iOS, Windows Mobile, Windows PC, Mac OS и Linux.

Kodi е безспорно страхотен, но има свой набор от проблеми. Някои по-трудно се настройват в сравнение с други услуги като Plex. Това, което разбрах, е, че щом увиете главата си около Kodi, има голяма вероятност да не харесате нито един друг медиен плейър.

Въпреки това, това не е единственият аспект, който имах предвид, когато говорих за проблемите на тази платформа. Това, което най-много засяга Коди, са проблемите с буферирането. Нищо не може да бъде по-разочароващо от честите прекъсвания, докато гледате любимия си филм или телевизионно шоу.

За щастие има няколко начина да коригирате проблемите с буферирането на Kodi или да ги сведете до минимум. В това ръководство ще научим как да коригираме буферирането на Kodi Leia 18 и Kodi Krypton 17.6. Продължавай да четеш!

Как да коригираме проблеми с буферирането на Kodi

как да спрете проблеми с буферирането на kodi

Активиране на неизвестни източници на Kodi

Преди да продължим, трябва да се погрижим за едно малко нещо.

Kodi е проектиран да осигури безопасно изживяване. Той използва много функции за сигурност и протоколи за тази цел.

За да се предотврати промъкване на опасни надстройки и добавки, Kodi по подразбиране не позволява инсталиране от неизвестни, трети страни източници. Но не всички добавки на трети страни са опасни, особено не тези, за които ще научим в това ръководство напред.

За да можем да инсталираме тези добавки, ще трябва да активираме неизвестни източници временно. Ето как можете да го направите:

Етап 1: Щракнете върху Настройки (икона на зъбното колело) в горния десен ъгъл на началния екран на Kodi.

настройки на kodi

Стъпка 2: След това щракнете върху иконата „Настройки на системата“ (или просто „Система“, ако използвате Kodi Leia 18)

настройки на системата kodi
Стъпка 3: Кликнете върху „Добавки“ отляво и след това преместете превключвателя / Неизвестни източници / надясно, за да го активирате.

позволяват неизвестни източници kodi

Това ще бъде! Уверете се, че деактивирате Неизвестни източници, след като инсталирате всички желани добавки.

На кои платформи работят тези методи?

Kodi използва същия интерфейс във всички платформи и устройства (с изключение на няколко специфични за платформата допълнения). Независимо дали търсите да отстраните проблеми с буферирането на Windows, Android, iOS или Amazon Fire Stick Kodi, методите по-долу ще работят по същия начин.

Поправяне на Kodi Buffering: Оптимизирайте размера на кеша

Кешът е спомагателна памет, която подпомага бързото извличане. Докато кешът се използва широко в света на компютрите, в поточно или възпроизвеждане на видео е най-важният видео кеш..

Когато предавате поточно видео през интернет, целият видеоклип не се изтегля в браузъра или приложението ви наведнъж. Вместо това малка част от видеото се кешира и съхранява на временно място (обикновено RAM на устройството). Сигурно сте забелязали, че докато излъчвате видео, ако загубите интернет връзка, той продължава да се възпроизвежда известно време, преди да спре. Видеоклипът, който се възпроизвежда дори след загуба на интернет, е това, което е кеширано в локалната система.

За да се смекчат проблемите с буферирането на Kodi, трябва да се погрижат за две неща. Първо, трябва да разпределите значителна кеш памет на Kodi в RAM паметта. Второ, трябва да продължите да изчиствате кеш на Kodi от предишните възпроизведени видеоклипове, тъй като излишно изяжда разпределеното пространство.

В следващия текст ще се научим да променяме настройките на буфера на Kodi, за да поберем оптималното пространство на кеша, а също така ще разберем как да изчистим кеша в Kodi. Има пет метода за отстраняване на проблеми с буферирането на Kodi. Методи 1 до 4 ще работят на всички устройства, включително Amazon Fire TV / Stick, докато метод 5 не работи за FireStick.

Внимание KODI Потребители: Прочетете, преди да продължите

Kodi Addons / builds предлага неограничено поточно съдържание, но също така може да ви изпадне в правни проблеми, ако бъдете хванати за стрийминг на безплатни филми / телевизионни предавания / спорт. На потребителите на Kodi настоятелно се препоръчва винаги да свързват VPN, докато стриймират онлайн. Добрият KodN VPN крие вашата идентичност, заобикаля правителственото наблюдение, геоблокираното съдържание и дроселирането на ISP (което също помага при без буферно стрийминг).

Използвам ExpressVPN, който е най-бързият и сигурен VPN. Инсталирането е много лесно на всяко устройство, включително Amazon FireStick. Вие получавате 3 месеца безплатно и спестявате 49% от годишните си планове. Също така, той идва с 30-дневна гаранция за връщане на парите. Ако не сте доволни, винаги можете да поискате възстановяване на средства.

Кликнете ТУК, за да получите 3 месеца безплатно и спестите 49% от ExpressVPN

Прочетете: Как да инсталирате и използвате Kodi VPN

Метод 1: Как да спрете буферирането на Kodi с помощта на Ares Wizard

Ares Wizard е един от най-използваните инструменти за поддръжка и диагностика на Kodi. Нека научим как да използвате този инструмент за настройване на настройките на кеша и решаване на проблема с буферирането на Kodi. Но преди да продължим, моля, инсталирайте Ares Wizard на Kodi.

Сега, когато сте инсталирали Ares Wizard, нека да видим как можем да отстраним проблема с буферирането на Kodi чрез оптимизиране на кеша.

Стъпка 1: Стартирайте Ares Wizard и кликнете върху бутона „Tweaks“ в горната част

съветник за разширени настройки kodi буфер ares съветник

Стъпка 2: Сега кликнете върху бутона „Съветник за разширени настройки“

Kodi разширени настройки

В долния десен ъгъл има бутона „Напред“, който трябва да щракнете. Но преди да го направите, не забравяйте да прочетете думата „Внимание“ от разработчиците на тази добавка.

Кодове буфериране въпроси са съветник

С две думи, това, което трябва да знаете, е, че:

- Няма единично разпределение на размера на кеша, което да е идеално за всички. Това до голяма степен зависи от устройството, на което използвате Kodi и спецификациите на системата (особено размера на RAM)

- Можете да поставите кеша в хранилището на устройството (като твърд диск) или RAM (което е силно препоръчително)

- Kodi използва 60MB RAM за кеширане. Но ако имате много резервна RAM памет, можете да увеличите размера

Стъпка 3: След като разберете по-горе точки, щракнете върху „Напред“

Сега Kodi ще покаже наличната RAM памет в този момент и ще предложи идеалния размер на разпределение за видео кеш памет (което е 1/3 от наличната RAM памет). Но също така се препоръчва да запазите 10% марж в случай, че други програми заемат паметта допълнително.

Например, ако имате 900 MB памет, 1/3 от него ще бъде 300 MB. 10% марж ще бъде 30 MB. И така, идеалното разпределение за видео кеш памет е 270 MB.

ЗАБЕЛЕЖКА: Прекаленото разпределение на памет в кеша на Kodi може да повлияе на цялостната производителност на устройството.

Стъпка 4: Кликнете върху бутона „Генериране на настройки“ в долния ляв ъгъл

разширени настройки за съветник за оптимизиране на кеши кеш

Стъпка 5: На следващия екран Размерът на видео кеша е това, което трябва да промените, като плъзнете плъзгача наляво или надясно (проверете изображението по-долу)

Kodi разширени настройки на буфера

Както можете да видите, имах резервни 900 MB RAM. Следователно, Ares Wizard ми препоръча 270 MB.

Ares Wizard предлага и 4 режима на буфер, както можете да видите в долната част точно над бутона „Прилагане на тези настройки“. Ето какво правят тези режими:

Режим 1: В този режим Kodi ще буферира всеки поток, който има в интернет, включително този от облачен източник и FTP

Режим 2 (препоръчително): Това е режимът по подразбиране. В този режим Kodi ще се опита да буферира почти всичко. Дори ще буферира файловете, които се възпроизвеждат от локалното хранилище

Режим 3: В този режим буферирането е ограничено само до потоци на уебсайтове

Режим 4: Буферирането е напълно деактивирано

Ако имате проблеми с буферирането на Kodi, въпреки че има значителен размер на RAM, уверете се, че е избран режим 2. Това е режимът, който предлага най-гладкото възпроизвеждане, тъй като предварително кешира голяма част от видеоклипа.

Изтрийте временните файлове Kodi, като използвате Ares Wizard Поддръжка

Ако Kodi продължава да замръзва или да се срива редовно, има голяма вероятност да сте изчерпали мястото за съхранение. Това обикновено се случва с устройства с ниско съхранение. Например, ако имате ръчно устройство с Android, да речем, 16 GB място за съхранение и използвате Kodi редовно с различни добавки, скоро може да се окажете лишени от памет. Освен намирането на корекция на буферирането на Kodi, ще си струва да отделите време и да разрешите този проблем, за да имате по-плавно и по-желано забавление.

Стъпка 1: За да изчистите временните файлове, първо щракнете върху бутона Поддръжка в горната част. Трябва да видите екран като този:

поддръжка на съветника за кодове

Стъпка 2: Сега щракнете върху следните бутони един по един:

- Изтриване на миниатюри

- Изтриване на пакети

Тъй като наскоро бях изтрил миниатюри и пакети, пространството, което заемат в моето хранилище, е по-малко. Но заедно те изяждаха близо 1 GB пространство.

Ако имате запаметени / запазени кешове, те също заемат много място. Можете да изчистите кеша на Kodi и значително да освободите мястото за съхранение. Не се притеснявайте обаче! Изтриването на кеша няма да повлияе на настройките, за които току-що говорихме в горния раздел.

Метод № 2: Фиксирайте буфериране на Kodi с VPN

Повечето доставчици на интернет услуги (ISP) правят големи претенции за предоставяне на високоскоростни и неограничени интернет услуги на своите клиенти. Докато обещанията им се спазват за повечето средни потребители, тежките стримери често са засегнати от заглушаване на честотната лента. Това може или не може да бъде незаконно в зависимост от вашата страна. Също така понякога имат някои клаузи с фини отпечатъци на Условията & Условия, които приемаме, без дори да го издаваме; това е, което повечето от нас правят.

Заглушаването на ISP всъщност е ограничаване или ограничаване на скоростта на интернет, когато определен потребител е преминал определения лимит на използване на данни. Това, както вече казах, обикновено се случва с тежките потребители. Ако сте някой, който обича да гледа филми и предавания онлайн, използвайки услуги като Kodi, може също така да попаднете в тяхната група от тежки потребители. Правните аспекти на дроселирането стават все по-неясни, тъй като преди няколко месеца беше обявено, че Net Neutrality ще бъде убит в Съединените щати в следващото време.

Най-добрият начин да се предотврати дроселирането в Интернет и до голяма степен да се избегнат проблеми с буферирането на Kodi е използването на надежден VPN. Една добра VPN услуга прави нещо повече от просто прикриване на вашата идентичност в уеб света. Той също така маскира данните за използването на вашите данни от вашия интернет доставчик. С прости думи, ако използвате VPN, вашият интернет доставчик вече няма да може да вижда какъв тип данни използвате. Те биха могли да определят само количеството на използваните данни.

най-добре kodi vpn

Няколко потребители по света съобщават, че дроселирането засяга най-много, които стриймват видеоклипове, изтеглят от торенти и споделят тежки файлове в мрежата.

С VPN на място няма да имате причина да се притеснявате за заглушаване на ISP. По-долу е таблицата на топ 5 VPN в индустрията. Аз лично използвам ExpressVPN, който е най-бързият VPN на датата.

 • Как да инсталирате & използвайте VPN на FireStick
 • Как да инсталирате VPN на всяко поточно устройство

Пила под: Kodi

Търсене в този уебсайт

Топ VPN мрежи

Как да коригираме проблеми с буферирането на Kodiexpressvpn странична лентаКак да коригираме проблеми с буферирането на KodiКак да коригираме проблеми с буферирането на KodiКак да коригираме проблеми с буферирането на KodiКак да коригираме проблеми с буферирането на KodiКак да коригираме проблеми с буферирането на Kodi30-дневна гаранция за връщане на париVisit ExpressVPNПрочетете преглед
ipvanish странична лентаКак да коригираме проблеми с буферирането на KodiКак да коригираме проблеми с буферирането на KodiКак да коригираме проблеми с буферирането на KodiКак да коригираме проблеми с буферирането на KodiКак да коригираме проблеми с буферирането на Kodi7-дневна гаранция за връщане на пари Посетете преглед на IPVanishRead
nordvpn странична лентаКак да коригираме проблеми с буферирането на KodiКак да коригираме проблеми с буферирането на KodiКак да коригираме проблеми с буферирането на KodiКак да коригираме проблеми с буферирането на KodiКак да коригираме проблеми с буферирането на Kodi7-дневна гаранция за връщане на пари Visis NordVPN

Съдържание

 • 1 Как да коригирате проблеми с буферирането на Kodi
  • 1.1 Разрешаване на неизвестни източници на Kodi
 • 2 Kodi Buffering Fix: Оптимизирайте размера на кеша
  • 2.1 Метод 1: Как да спрете буферирането на Kodi с помощта на Ares Wizard
   • 2.1.1 Изтрийте временните файлове Kodi, като използвате Ares Wizard Поддръжка
  • 2.2 Метод №2: Фиксирайте буфериране на Kodi с VPN
  • 2.3 Метод 3: Как да спрете Kodi Buffering с помощта на Supreme Builds Wizard
  • 2.4 Метод № 4: Използвайте Real-Debrid за фиксиране на Kodi Buffering
  • 2.5 Метод № 5: Как да коригирате проблеми с буферирането на Kodi с помощта на код
   • 2.5.1 Стъпки за Windows PC / Laptop
   • 2.5.2 Стъпки за други платформи
 • 3 Как да коригираме буфирането на Kodi при завет / изход / Sportsdevil
  • 3.1 Коригирайте буферирането на Kodi на Addons чрез изчистване на кеша
 • 4 възможни причини за бавен стрийминг / буфериране на Kodi
  • 4.1 Причина № 1: бавна интернет връзка
   • 4.1.1 Важни съвети за подобряване на скоростта на интернет
   • 4.1.2 Какво става, ако имам бърз интернет и все още проблемът продължава?
  • 4.2 Причина №2: Пренаселеният източник на потоци
 • 5 заключителни думи по въпросите на буферирането на Kodi

Тенденционни ръководства

 1. Най-добър VPN за FireStick
 2. Как да Jailbreak FireStick
 3. Как да инсталирате Kodi на FireStick
 4. Най-добрите Kodi Addons
 5. Най-добрите Kodi Builds
 6. Най-добрите приложения за FireStick
 7. IPTV
 8. Кино APK
 9. Изход Redux Addon
 10. Най-добрите торент сайтове

скорошни публикации

 • 8 най-добри алтернативи на Showbox (2020)
 • Как да джейлбрейк FireStick (февруари 2020 г.)
 • Най-добрите коди сгради (актуализирано за февруари 2020 г.)
 • Най-добрите коди добавки за победа над света [2020]
 • Как да инсталирате Real Debrid изключително филми Kodi Addon

Опровержение - Предаването или изтеглянето на съдържание с авторски права е незаконно.

FireStickTricks.com по никакъв начин не обещават, популяризират или насърчават каквото и да е незаконно използване на Kodi, Fire Stick или нашите водачи. Потребителите са отговорни за своите действия. Прочетете пълната ни отказ от отговорност.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me