Как да поправим „Неуспешно инсталиране на зависимост“ на Kodi

>

В това ръководство за отстраняване на неизправности ще се научим да коригираме съобщението за грешка „Неуспешно инсталиране на зависимост“ на Kodi 18.5. Това съобщение се появява в момента на инсталиране на добавка, когато свързаните зависимости не могат да бъдат инсталирани.

Kodi е един мощен медиен плейър, който не само възпроизвежда локалните медии в хранилището на вашето устройство, но и излъчва онлайн съдържание от цял ​​свят. Това, което прави Kodi наистина невероятни, са добавките на Kodi от трети страни. Тези добавки извличат потоците от любимото ви съдържание от различни сървъри, което ви позволява да ги играете онлайн. Но добавките не работят изолирано. Те разчитат до голяма степен на външните услуги, наречени „зависимости“.

Почти всички добавки изискват зависимостите да изтрият интернет и да извличат потоците. Всъщност повечето популярни добавки изискват множество зависимости. Когато инсталирате добавки като Exodus Redux, Covenant, Yoda или други, също се инсталират необходимите зависимости (ако не са инсталирани вече). Ако обаче поне една зависимост не успее да се инсталира, Kodi показва грешката, „не успя да инсталира зависимост.“ Когато зависимостта не се инсталира, не можете да инсталирате нито добавката.

Внимание KODI Потребители: Прочетете, преди да продължите

Kodi Addons / builds предлага неограничено поточно съдържание, но също така може да ви изпадне в правни проблеми, ако бъдете хванати да стриймират безплатни филми / телевизионни предавания / спорт. На потребителите на Kodi настоятелно се препоръчва винаги да свързват VPN, докато стриймират онлайн. Един добър Kodi VPN крие вашата идентичност, заобикаля правителственото наблюдение, геоблокираното съдържание и дроселирането на ISP (което също помага при без буферно стрийминг).

Използвам ExpressVPN, който е най-бързият и сигурен VPN. Инсталирането е много лесно на всяко устройство, включително Amazon FireStick. Вие получавате 3 месеца безплатно и спестявате 49% от годишните си планове. Също така, той идва с 30-дневна гаранция за връщане на парите. Ако не сте доволни, винаги можете да поискате възстановяване на средства.

Кликнете ТУК, за да получите 3 месеца безплатно и спестите 49% от ExpressVPN

Прочетете: Как да инсталирате и използвате Kodi VPN

Fix не успя да инсталирате зависимост на Kodi

Сблъсквал съм се с тази грешка няколко пъти и след като изпробвах и изпробвах различни методи, измислих няколко идеи за отстраняване на проблеми. Въпреки че е трудно да поставите пръста върху това какво точно задейства грешката, уверен съм, че едно от следните решения ще работи за вас.

1. Изчистете Kodi кеша

Изчистването на кеша на Kodi понякога ви помага да поправите грешката „не е инсталирана зависимост.“ Изтриването на кеша е по-добра алтернатива за изчистване на всички данни, тъй като не губите съществуващите си добавки и настройки на Kodi.

Най-добрият начин да изчистите кеша е чрез съветника Ares. Ако все още нямате Ares Wizard, първо го инсталирайте. Инсталирането на Ares Wizard отнема около 4-5 минути, но това е прекрасен инструмент.

Етап 1: Сега, продължете напред и стартирайте Ares Wizard. Ще го намерите на домашния екран на Kodi > Добавки > Програмни добавки.

Стъпка 2: Когато съветникът се зареди, щракнете върху раздела „Поддръжка“ в горната част.

Неуспешно инсталиране на зависимост

Стъпка 3: След това щракнете върху „Изтриване на кеш / темп“ в секцията Кеш вдясно

инсталацията на kodi не бе успешна

Стъпка 4: След като кешът бъде изтрит, ще видите следното съобщение. Кликнете върху „OK“, за да продължите.

Неуспешно инсталиране на зависимост

Както можете да видите, размерът на кеша в системата ми беше само 1 MB. Това е така, защото наскоро преинсталирах Kodi и нямам много добавки. Размерът на кеша ще расте и колкото по-голям става, толкова повече проблеми може да причини. Това е причината, поради която изтриването на кеша може да ви помогне с „Неуспешна инсталация на грешка в зависимост.“

2. Изчистете данните на Kodi

Понякога изчистването на кеша не е достатъчно. Много пъти „Неуспешно инсталиране на зависимост“ е по-упорит и не отшумява, като просто премахнете кеша. Другият вариант е да деинсталирате Kodi и да го инсталирате отново, пресен. В по-голямата си част тя ще се погрижи за проблема. Въпреки това, преди да направите това, бихте искали вместо това да опитате да изчистите данните от Kodi. Изчистването на данните ще възстанови Kodi до фабричните настройки и ще ви спести известно време.

Ако получите съобщение за грешка не успя да инсталирате зависимост от FireStick, можете да нулирате данните от Kodi на това устройство от менюто Настройки. Можете също така да използвате Ares Wizard, за да изчистите данните на всички поддържани от Kodi устройства (включително FireStick).

Инсталирайте Ares Wizard на Kodi и следвайте стъпките по-долу:

Етап 1: Стартирайте Ares Wizard и кликнете върху раздела „Още“ горе вдясно (отляво на Настройки)

Неуспешно инсталиране на зависимост

Стъпка 2: Сега кликнете върху „Изтриване на всички данни / нов старт“ от набора от опции на следващия екран

коди зависимости не са изпълнени

Стъпка 3: Потвърдете действието си, като щракнете върху „Да“, когато се появи следната подкана

коди зависимости не са изпълнени

Стъпка 4: След това изберете дали искате да запазите вашите предпочитани, източници и настройки за добавки и щракнете върху Продължи, за да продължите

зависимостта от версията не може да бъде удовлетворена

Може да отнеме минута или две, за да изчистите данните от Kodi в зависимост от неговия размер. След като данните бъдат изчистени, Kodi ще бъде нов като нов. Ще загубите всички свои добавки, включително Ares Wizard.

3. Премахнете и възстановете отново базата данни Kodi

Базата данни на Kodi съдържа много неща заедно в Kodi и когато се повреди, започвате да се сблъсквате с грешки, които никога не сте виждали досега, например въпросната или кажете „Инсталацията на Kodi не е успешна.“

Поправянето на базата данни на Kodi може по магически начин да ви помогне да се отървете от много такива проблеми почти моментално. Хубавото е, че корумпираната база данни не ви пречи да използвате Kodi. Виждате само някои грешки. Ето защо можете да поправите това от Kodi.

Ето как можете да премахнете и възстановите базата данни на Kodi:

Етап 1: Отидете на началния екран на Kodi и кликнете върху „Настройки“ (иконата на зъбчатка) горе вдясно

не успя да инсталира пожарна пръчка за зависимост

Стъпка 2: След това кликнете върху „Файлов мениджър“

kodi файлов мениджър

Стъпка 3: Кликнете върху „Каталог на профили“ в следващия прозорец

не успя да инсталира пожарна пръчка за зависимост

Стъпка 4: След това кликнете върху „База данни“

инсталирайте коди зависимости

Стъпка 5: Сега изберете „Addons27.db“ и натиснете съответния бутон / клавиш, за да изведете контекстното изскачащо меню (например, щракнете с десния бутон на мишката върху компютър с Windows). Кликнете върху „Изтриване“ в изскачащото меню

не успя да инсталира зависимост

Стъпка 6: Потвърдете действието си, като кликнете върху „Да“, когато бъдете подканени

не успя да инсталира зависимост

Стъпка 7: Сега затворете Kodi и го стартирайте след около минута. Опитайте да преинсталирате добавката, която сте се опитвали да инсталирате по-рано, когато попаднахте на грешката „не успя да инсталирам зависимост“.

Забележка: След като рестартирате Kodi след премахване на базата данни, отидете на Добавки > Моите добавки и повторно активиране на съществуващите ви добавки.

4. Инсталирайте ръчно зависимостите Kodi 

Ако изглежда, че нищо не работи, би било чудесна идея да инсталирате ръчно зависимостите на Kodi, използвайки хранилището на TVAddons. Всъщност това е едно от първите неща, които бихте могли да опитате, тъй като има тенденция да разреши проблема по-добре от другите решения.

Ето какво трябва да направите:

Етап 1: Отворете Настройки от началния екран на Kodi и щракнете върху „Настройки на системата“ в следващия прозорец

Стъпка 2: На следващия екран изберете „Добавки“, които виждате отляво и отдясно, активирайте „Неизвестни източници“

инсталирайте коди зависимости

Стъпка 3: Кликнете върху „Да“ и потвърдете действието си

как да инсталирате зависимости от kodi

Стъпка 3: Върнете се на началния екран на Kodi и този път отворете Настройки > Файлов мениджър

kodi файлов мениджър

Стъпка 4: Кликнете върху „Добавяне на източник“ в следващия прозорец

добавете източник на kodi

Стъпка 5: Сега кликнете върху

щракнете върху нито един kodi

Стъпка 6: Сега въведете изходния URL адрес като http://fusion.tvaddons.co. Въведете правилно URL адреса, тъй като това е източникът, от който ще инсталирате хранилището. Кликнете върху „OK“, за да продължите

фюжън добавки за телевизия

Стъпка 7: Напред и напишете име в текстовото поле „Въведете име за този източник на медия“. Можете да му дадете име по ваше желание. Ще го нарека „синтез“, за да мога по-късно да се идентифицирам с него. Кликнете отново „OK“, за да продължите.

инсталатор на фюжън коди

Стъпка 8: Върнете се на началния екран на Kodi и този път кликнете върху „Добавки“ отляво

менюто на kodi addons

Стъпка 9: Щракнете върху иконата на отвореното поле в горния ляв ъгъл на следващия екран. Тази опция се нарича още „Инсталатор на пакети“

инсталатор на пакети kodi

Стъпка 10: След това щракнете върху „Инсталиране от zip файл“

инсталирате от zip файл на kodi

Стъпка 11: Сега кликнете върху „fusion“ или името, което сте дали на източника по-рано

синтез

Стъпка 12: Отворете „Kodi-repos“

инсталирайте коди зависимости

Стъпка 13: След това щракнете върху „английски“

как да инсталирате коди зависимости

Стъпка 14: Превъртете надолу и кликнете върху „repository.xbmchug-3.0.0.zip“ (номерът на версията подлежи на промяна)

не успя да инсталира зависимост от kodi

Стъпка 15: Изчакайте известието „TV Addons Co repo instal“ да се появи в горния десен ъгъл на екрана

грешка в зависимостта на коди

Може да се наложи да инсталирате още няколко зависимости от хранилището на TVAddons. И така, ето стъпките, които трябва да следвате:

Етап 1: Отидете на началния екран на Kodi още веднъж и след това отворете Добавки > Инсталатор на пакети > Инсталиране от zip файл (стъпки 9-11 по-горе)

Стъпка 2: Кликнете върху „fusion“ (или името, което сте избрали за източника по-рано) и отворете „kodi-script“

Стъпка 3: Тук трябва да видите няколко пощенски файла. Единият съдържа „metahandler“ в името, а другият съдържа „urlresolver“ (вижте изображението по-долу)

как да инсталирате коди зависимости

Стъпка 4: Инсталирайте всеки скрипт един по един, като просто кликнете върху него

Инсталирали сте успешно всички необходими зависимости. Сега опитайте и инсталирайте отново същия аддон, който хвърляше съобщението за грешка „не успя да инсталирам зависимост“. Има голям шанс тя да отстрани проблема.

Коди зависимостите не са изпълнени

„Коди зависимости не са спазени“ е друга често срещана грешка, свързана със зависимост и ще ми бъде отхвърлено да не я докосвам.

Този проблем често се появява, когато се опитвате да инсталирате или използвате вече актуализиран аддон за по-новата версия на Kodi в по-стара версия на Kodi. Например, може да видя грешката, докато се опитвам да инсталирам добавка, предназначена за Kodi 18, на Kodi 17.6.

Много от актуализираните добавки продължават да работят с по-старите версии, но същото не може да се каже за всички тях. За щастие, този проблем се решава сравнително по-лесно. Всичко, което трябва да направите, е да актуализирате Kodi до последната налична версия.

Моля, обърнете внимание, че Kodi не поддържа вътрешна актуализация от приложението. Следователно в по-голямата си част ще ви е необходима нова инсталация. Това допълнително означава загуба на съществуващите данни, вашите настройки и инсталираните добавки.

Забележка: „Зависимостта от версията не може да бъде удовлетворена“ е грешката, подобна на „Коди зависимости не са изпълнени“ и обикновено може да бъде коригирана чрез актуализиране на Kodi до най-новата версия. Но ако проблемът продължава въпреки актуализацията, отстранете го с някой от другите методи, които описах по-горе.

Проверете Kodi Log File 

Ако нищо не работи за вас, бих ви препоръчал най-сетне да видите файла на журнала за грешки в Kodi. Kodi log ще ви помогне да определите какво точно причинява проблема.

Kodi има няколко добавки, които ви помагат да видите дневника и дори да го качите онлайн. Докато преглеждате дневника, потърсете съобщение за грешка „не успя да инсталирам зависимост“ Дори ако не сте в състояние да разберете първопричината за проблема, можете да споделите регистрационния файл и експертите по Kodi ще могат да ви помогнат по-добре.

заключение

Зависимостите са, от какво зависи аддонът, за да донесе потоците към вас на Kodi. От моя опит мога да ви кажа, че появата на грешката „не успя да инсталираш зависимост“ не са чести. Но когато се натъкнете на него, ще искате да имате решение под ръка. Един или друг по-горе методи за отстраняване на проблеми са работили за мен по различно време. Не виждам причина, поради която те не трябва да решат проблема вместо вас. Ако имате някакви въпроси или предложения, уведомете ме чрез секцията за коментари по-долу.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me