Kako odpraviti težave z odstranjevanjem kodi

>

Uživamo v gladki, nenehni zabavi. Prekinitve, v kakršni koli obliki, so najmanj moteče. Kodi je zabavno orodje, ki ga milijoni po vsem svetu uporabljajo za pretok visokokakovostnih vsebin na zahtevo večinoma brezplačno. Medtem ko ta platforma zapolnjuje vrzel med milijoni spletnih strežnikov in tisoči virov pretakanja, težave z pufriranjem Kodi niso ravno redke. Ko se vse več pretokov doda nenadzorovano, težave z združevanjem kodi postanejo vse bolj razširjene. Na srečo obstaja nekaj rešitev, s katerimi lahko odpravite težave s pufranjem Kodi na Kodi 18.5 in Kodi 17.6 ali vsaj zmanjšate število primerkov. In te popravke je enostavno uporabiti tudi. Kar naprej branje!

Kodi je zelo priljubljen medijski predvajalnik med rezalniki vrvic po vsem svetu. Ta aplikacija, ki jo je razvil XBMC, to napravo takoj pretvori v medijski center. Ne samo da vam omogoča, da predvajate in predvajate lokalno shranjene medije, skozi različne dodatke in nadgradnje, temveč vam omogoča tudi pretakanje brezplačnih in obilno dostopnih vsebin po spletu. Še bolj neverjetno je, da to storitev podpirajo številne platforme, vključno z Fire TV Stick, Android, iOS, Windows Mobile, Windows PC, Mac OS in Linux.

Kodi je nedvomno odličen, vendar ima svoj nabor težav. Nekatere je težje nastaviti v primerjavi z drugimi storitvami, kot je Plex. Ugotovil sem, da ko enkrat ovijete glavo okoli Kodija, obstaja velika možnost, da vam noben drug medijski predvajalnik ne bo všeč.

Čeprav to ni edini vidik, ki sem ga imel v mislih, ko sem govoril o težavah te platforme. Pri Kodiju se najbolj spopadajo težave s puščanjem. Nič ne more biti bolj moteče kot pogoste prekinitve med gledanjem vašega najljubšega filma ali TV oddaje.

Na srečo obstaja več načinov, kako odpraviti težave s pufranjem Kodi ali jih zmanjšati. V tem priročniku bomo izvedeli, kako popraviti pufranje na Kodi Leia 18 in Kodi Krypton 17.6. Kar naprej branje!

Kako odpraviti težave z odstranjevanjem kodi

kako ustaviti težave s pufranjem kodi

Omogoči neznane vire v programu Kodi

Preden nadaljujemo, je treba skrbeti za eno stvar.

Kodi je zasnovan tako, da omogoča varno zabavno izkušnjo. V ta namen uporablja številne varnostne funkcije in protokole.

Da prepreči, da bi se nevarne gradnje in dodatki prikradli, privzeto Kodi ne dovoljuje namestitve iz neznanih drugih proizvajalcev. Niso pa vsi dodatki drugih proizvajalcev nevarni, še posebej ne tisti, o katerih bomo v tem priročniku spoznali naprej.

Za namestitev teh dodatkov bomo morali začasno omogočiti neznane vire. Tukaj je to, kako lahko to storite:

Korak 1: Kliknite gumb Nastavitve (ikona zobnika) v zgornjem desnem kotu domačega zaslona Kodi.

nastavitve kodi

2. korak: Nato kliknite ikono »Nastavitve sistema« (ali preprosto »Sistem«, če uporabljate Kodi Leia 18)

sistemske nastavitve kodi
3. korak: Kliknite levi dodatek in nato premaknite stikalo / Neznani viri v desno, da ga omogočite.

dovolijo neznane vire kodi

To bo to! Ko namestite vse želene dodatke, ne pozabite neznanih virov.

Na katerih platformah te metode delujejo?

Kodi uporablja isti vmesnik na vseh platformah in napravah (razen nekaj dodatkov, specifičnih za platformo). Ne glede na to, ali želite odpraviti težave z varovanjem vmesnikov Windows, Android, iOS ali Amazon Fire Stick Kodi, bodo spodnje metode delovale na enak način.

Popravljanje Kodi Buffering: Optimizirajte velikost predpomnilnika

Predpomnilnik je pomožni pomnilnik, ki pomaga pri hitrem iskanju. Medtem ko se predpomnilnik v svetu računalnikov intenzivno uporablja, je pri predvajanju videoposnetkov ali predvajanju najpomembnejši video predpomnilnik..

Ko videoposnetke pretakate prek interneta, se celoten videoposnetek ne prenese naenkrat v vaš brskalnik ali aplikacijo. Namesto tega se majhen del videoposnetka predpomni in shrani na začasno lokacijo (ponavadi RAM naprave). Zagotovo ste opazili, da se med pretakanjem videoposnetka, če izgubite internetno povezavo, še nekaj časa predvaja pred ustavitvijo. Video, ki se predvaja tudi po izgubi interneta, je predpomnilnik v lokalnem sistemu.

Za ublažitev težav s puščanjem Kodi je treba skrbeti za dve stvari. Najprej morate Kodi dodeliti veliko pomnilnika predpomnilnika v RAM-u. Drugič, morate ohraniti čiščenje predpomnilnika Kodija iz prej predvajanih videoposnetkov, saj po nepotrebnem poje dodeljeni prostor.

V naslednjem besedilu se bomo naučili spreminjati nastavitve kodi pufra tako, da bodo prilagodili optimalni prostor predpomnilnika in razumeli tudi, kako očistiti predpomnilnik v Kodi-ju. Obstaja pet načinov za odpravljanje težav s pufranjem Kodi. Načini 1 do 4 bodo delovali na vseh napravah, vključno z Amazon Fire TV / Stick, medtem ko 5. način ne deluje za FireStick.

Pozor uporabnikov KODI: Pred nadaljevanjem preberite

Kodi Addons / builds ponuja neomejeno pretakanje vsebine, vendar bi vas lahko tudi spravilo v pravne težave, če bi vas ujeli pretakanje brezplačnih filmov / TV oddaj / športa. Uporabnikom Kodija priporočamo, da med pretakanjem prek spleta vedno povežejo VPN. Dober Kodi VPN skriva vašo identiteto, zaobide vladni nadzor, geoblokirano vsebino in utesnitev ponudnika internetnih storitev (kar pomaga tudi pri brezžičnem pretakanju).

Uporabljam ExpressVPN, ki je najhitrejši in najbolj varen VPN. Zelo enostavno ga je namestiti na katero koli napravo, vključno z Amazon FireStick. Dobite 3 mesece brezplačno in prihranite 49% pri svojih letnih načrtih. Priložena je tudi 30-dnevna garancija za vračilo denarja. Če niste zadovoljni, lahko vedno zahtevate vračilo.

Kliknite TUKAJ, če želite dobiti 3-mesečno brezplačno in prihraniti 49% na ExpressVPN

Preberite: Kako namestiti in uporabljati Kodi VPN

1. način: Kako ustaviti nalaganje kodi s čarovnikom Ares

Ares Wizard je eno najpogosteje uporabljanih Kodi orodij za vzdrževanje in diagnostiko. Naučimo se, kako s tem orodjem prilagoditi nastavitve predpomnilnika in odpraviti težavo kodiranja v medpomnilniku. Toda preden nadaljujemo, namestite čarovnika Ares na Kodi.

Zdaj, ko ste namestili čarovnika Ares, poglejmo, kako lahko z optimizacijo predpomnilnika odpravimo težavo z varovanjem kodiranja Kodi.

1. korak: Zaženite čarovnika Ares in na vrhu kliknite gumb »Prepletanje«

čarovnik za napredne nastavitve kodi puferja

2. korak: Zdaj kliknite gumb »Čarovnik za dodatne nastavitve«

napredne nastavitve kodi

Spodaj desno je gumb »Naprej«, ki ga morate klikniti. Toda preden to storite, ne pozabite prebrati besede „previdno“ od razvijalcev tega dodatka.

čarovnik vprašanja kodiranja pufranja so čarovnik

Na kratko, kar morate vedeti je, da:

- Ni enotne razporeditve velikosti predpomnilnika, ki bi bila popolna za vse. V veliki meri je odvisno od naprave, v kateri uporabljate Kodi, in sistemskih specifikacij (zlasti velikosti RAM-a)

- Predpomnilnik lahko postavite v pomnilnik naprave (na primer trdi disk) ali RAM (kar je zelo priporočljivo)

- Kodi uporablja 60MB RAM-a za predpomnjenje. Če pa imate veliko rezervnega RAM-a, lahko velikost povečate

3. korak: Ko razumete zgornje točke, kliknite »Naprej«

Zdaj bo Kodi na tem mestu prikazal razpoložljivi RAM in predlagal idealno velikost dodelitve pomnilnika video predpomnilnika (kar je 1/3 razpoložljivega RAM-a). Priporočamo pa tudi, da ohranite 10-odstotno rezervo, če drugi programi zasedejo spomin.

Na primer, če imate 900 MB pomnilnika, bi bila 1/3 pomnilnika 300 MB. 10-odstotna marža bi znašala 30 MB. Torej, idealna dodelitev pomnilnika video predpomnilnika je 270 MB.

OPOMBA: Preveč razdelitve pomnilnika v predpomnilnik Kodi lahko vpliva na splošno zmogljivost naprave.

4. korak: Kliknite spodnji levi gumb »Ustvari nastavitve«

Napredne nastavitve čarovnika za optimizacijo predpomnilnika kodi

5. korak: Na naslednjem zaslonu je velikost video predpomnilnika tisto, kar morate spremeniti, tako da povlečete drsnik v levo ali desno (preverite sliko spodaj)

kodi napredne nastavitve medpomnilnika

Kot vidite, sem imel rezervnih 900 MB RAM-a. Zato mi je Ares Wizard priporočil 270 MB.

Čarovnik Ares ponuja tudi 4 načine varovanja, kot vidite na dnu tik nad gumbom »Uporabi te nastavitve«. Tukaj so naslednji načini:

1. način: V tem načinu bo Kodi varoval vsak pretok, ki je v internetu, vključno s tistim iz v oblaku in FTP

2. način (priporočeno): To je privzeti način. V tem načinu bo Kodi poskušal shraniti skoraj vse. Tudi datoteke bodo predvajale iz lokalnega pomnilnika

3. način: V tem načinu je varovanje vmesnikov omejeno samo na tokove spletnega mesta

4. način: Nakupanje je popolnoma onemogočeno

Če imate težave z združevanjem kodi, čeprav ima veliko velikost RAM-a, preverite, ali je izbran način 2. Ta način ponuja najbolj gladko predvajanje, saj pred tem predpomni velik del videa.

Z vzdrževanjem čarovnika Ares izbrišite začasne datoteke Kodi

Če Kodi redno zamrzne ali zruši, obstaja velika možnost, da vam je zmanjkalo prostora za shranjevanje. To se običajno zgodi z napravami z malo prostora za shranjevanje. Če imate na primer ročno napravo Android s, recimo, 16 GB pomnilnika in Kodi redno uporabljate z različnimi dodatki, vam bo kmalu zmanjkalo pomnilnika. Poleg tega, da boste našli odpravljanje pufrov Kodi, bo vredno odpraviti to težavo, da boste imeli tudi bolj gladko in bolj zaželeno zabavno izkušnjo..

1. korak: Če želite počistiti temp datoteke, najprej kliknite gumb Vzdrževanje na vrhu. Morali bi videti zaslon, kot je ta:

čarovnik za vzdrževanje kodi

2. korak: Zdaj enega za drugim kliknite naslednje gumbe:

- Izbrišite sličice

- Brisanje paketov

Ker sem pred kratkim izbrisal sličice in pakete, je prostora, ki ga zasedajo v moji shrambi, manj. Toda skupaj so pojedli skoraj 1 GB prostora.

Če imate shranjene / shranjene predpomnilnike, ti zasedejo tudi veliko prostora. Na Kodi lahko počistite predpomnilnik in znatno osvobodite prostor za shranjevanje. Ne skrbite, čeprav! Brisanje predpomnilnika ne bo vplivalo na nastavitve, o katerih smo pravkar govorili v zgornjem razdelku.

2. način: Odpravite Kodi buffering z VPN

Večina ponudnikov internetnih storitev navaja velike zahteve glede zagotavljanja hitrih in neomejenih internetnih storitev svojim strankam. Medtem ko se njihove obljube držijo za večino povprečnih uporabnikov, pa je pri ustavljanju pasovne širine pogosto vplival težki stremer. To je lahko ali ne mora biti nezakonito, odvisno od države. Prav tako imajo včasih nekaj klavzul s finimi tiskanimi pogoji & Pogoji, ki jih sprejemamo, ne da bi ga sploh dali videz; to je tisto, kar počne večina nas.

Zaustavitev ponudnika internetnih storitev dejansko omeji ali omeji hitrost interneta, ko je določen uporabnik prestopil določeno mejo uporabe podatkov. To se, kot sem že rekel, običajno zgodi težkim uporabnikom. Če ste nekdo, ki rad gleda filme in oddaje v spletu s pomočjo storitev, kot je Kodi, morda prav tako sodite v njihov krog težkih uporabnikov. Pravni vidiki drobljenja postajajo vedno bolj nejasni, odkar je pred nekaj meseci razglasilo, da bo v naslednjem času v ZDA umorjena neto nevtralnost.

Najboljši način za preprečitev droženja interneta in v veliki meri preprečiti težave s puščanjem Kodi-ja je uporaba zanesljivega omrežja VPN. Dobra storitev VPN več kot le prikriva vašo identiteto v spletnem svetu. Prav tako prikrije podatke o uporabi podatkov iz vašega ponudnika internetnih storitev. Z enostavnimi besedami, če uporabljate VPN, vaš ponudnik internetnih storitev ne bo več mogel videti, kakšne podatke uporabljate. Ugotovili bi lahko le količino uporabljenih podatkov.

najboljši kodi vpn

Več uporabnikov po vsem svetu je poročalo, da ustavljanje prizadene tiste, ki najbolj prenašajo videoposnetke, prenašajo s hudournikov in delijo težke datoteke po spletu.

Če je nameščen VPN, ne boste imeli razloga, da bi skrbeli zaradi droženja ISP-ja. Spodaj je tabela top 5 VPN-jev v tej panogi. Osebno uporabljam ExpressVPN, ki je najhitrejši VPN na datumu.

 • Kako namestiti & uporabite VPN na FireSticku
 • Kako namestiti VPN na katero koli pretočno napravo

Pila pod: Kodi

Poiščite to spletno mesto

Top VPN-ji

Kako odpraviti težave z odstranjevanjem kodiexpressvpn stranska vrsticaKako odpraviti težave z odstranjevanjem kodiKako odpraviti težave z odstranjevanjem kodiKako odpraviti težave z odstranjevanjem kodiKako odpraviti težave z odstranjevanjem kodiKako odpraviti težave z odstranjevanjem kodi30-dnevna garancija za vračilo denarjaVisit ExpressVPNPreberite pregled
ipvanish sidebarKako odpraviti težave z odstranjevanjem kodiKako odpraviti težave z odstranjevanjem kodiKako odpraviti težave z odstranjevanjem kodiKako odpraviti težave z odstranjevanjem kodiKako odpraviti težave z odstranjevanjem kodi7-dnevna garancija za vračilo denarja Obiščite pregled IPVanishRead
nordvpn stranska vrsticaKako odpraviti težave z odstranjevanjem kodiKako odpraviti težave z odstranjevanjem kodiKako odpraviti težave z odstranjevanjem kodiKako odpraviti težave z odstranjevanjem kodiKako odpraviti težave z odstranjevanjem kodi7-dnevna garancija za vračilo denarjaVisit NordVPN

Vsebina objave

 • 1 Kako odpraviti težave z odstranjevanjem kodi
  • 1.1 Omogoči neznane vire v programu Kodi
 • 2 Kodi Buffering Fix: Optimizirajte velikost predpomnilnika
  • 2.1 1. metoda: Kako zaustaviti Kodi Buffering z uporabo čarovnika Ares
   • 2.1.1 Izbrišite začasne datoteke Kodi z vzdrževanjem čarovnika Ares
  • 2.2 Metoda # 2: Popravite Kodi buffering z VPN
  • 2.3 3. način: Kako ustaviti nalaganje kodija z uporabo čarovnika Supreme Builds
  • 2.4 Metoda # 4: Uporabite Real-Debrid, da popravite odlaganje kodi
  • 2.5 Metoda št. 5: Kako odpraviti težave s odkrivanjem kodi s kodo
   • 2.5.1 Koraki za Windows PC / prenosni računalnik
   • 2.5.2 Koraki za druge platforme
 • 3 Kako popraviti Kodi napredovanje na zavezo / izhod / sportdevil
  • 3.1 Odpravite Kodi buffering na Addons s čiščenjem predpomnilnika
 • 4 možni razlogi za počasno pretakanje / napredovanje na Kodi
  • 4.1 Razlog # 1: Počasna internetna povezava
   • 4.1.1 Pomembni nasveti za izboljšanje hitrosti interneta
   • 4.1.2 Kaj, če imam hiter internet in težava še vedno obstaja?
  • 4.2 Razlog št. 2: Pretaknjen vir pretakanja
 • 5 Zaključne besede o vprašanjih, povezanih s pošiljanjem kodijev

Trendi vodniki

 1. Najboljši VPN za FireStick
 2. Kako Jailbreak FireStick
 3. Kako namestiti Kodi na FireStick
 4. Najboljši Kodi Addons
 5. Best Kodi Builds
 6. Najboljše FireStick aplikacije
 7. IPTV
 8. Kino APK
 9. Exodus Redux Addon
 10. Najboljša mesta za hudournike

Zadnje objave

 • 8 najboljših možnosti za razstavne organe (2020)
 • Kako zapreti FireStick (februar 2020)
 • Najboljše gradbe Kodi (posodobljeno februarja 2020)
 • Najboljši Kodi Addons za zmago nad svetom [2020]
 • Kako namestiti Real Debrid ekskluzivno filme Kodi Addon

Izjava o omejitvi odgovornosti - Pretakanje ali nalaganje avtorskih vsebin je nezakonito.

FireStickTricks.com na noben način ne odobrava, ne spodbuja ali spodbuja kakršne koli nezakonite uporabe Kodi, Fire Stick ali naših vodnikov. Uporabniki so odgovorni za svoja dejanja. Preberite si popolno izjavo o omejitvi odgovornosti.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me