Kako ponastaviti Kodi na Amazon FireStick

>

V tem članku bomo izvedeli, kako ponastaviti Kodi 18.5 / 18.4 Leia ali Kodi 17.6 Krypton na privzete tovarniške nastavitve na FireSticku. Kodi je neverjetno medijsko orodje, ki napravo pretvori v medijski center in vam omogoči pretakanje priljubljene vsebine - brezplačno in plačljivo (seveda večino brezplačno). Toda ta brezplačna in odprtokodna platforma ni brez težav. Predvsem dolgoletni uporabniki, ki imajo nameščenih več Kodijevih dodatkov, naletijo na težave z zmogljivostjo tolikokrat, kot bi si želeli.

Obstaja več kramp in rešitev, ki pomagajo pospešiti Kodi in odpraviti napake, ki ovirajo delovanje. Vendar obstajajo časi, ko nobena od rešitev ne deluje in ponastavi Kodi na privzeto možnost kot edina izvedljiva možnost. Če ponastavite aplikacijo, boste začeli čisto ploščo, kot da prvič izvajate Kodi. Ne pozabite pa, da to pomeni tudi izgubo vseh Kodijevih podatkov, na primer vaših Addonov in nastavitev. Tudi za to je mogoče poskrbeti, čeprav do določene mere.

Ta članek je namenjen tudi tistim, ki želijo začeti uporabljati Kodi že od začetka, ne da bi morali skozi postopek odstranitve in ponovne namestitve aplikacije. Na primer, če ste čez čas namestili preveč dodatkov in naprav in jih več ne uporabljate več, namesto da bi jih odstranjevali posamično, lahko Kodi očistite s hitro ponastavitvijo in nastavite peščico dodatkov bi radi uporabili.

Kako ponastaviti Kodi na FireSticku

kako ponastaviti kodi na fresticku

V prihodnjih razdelkih tega članka bomo govorili o tem, kako ponastaviti Kodi na FireStick, kako varnostno kopirati in obnoviti svoje podatke ter vse ostalo, kar boste morda morali vedeti. Kar naprej branje!

Pozor uporabnikov FireStick: Pred nadaljevanjem preberite

Vlade in ponudniki internetnih storitev po vsem svetu spremljajo spletne aktivnosti svojih uporabnikov. Če na svojem Fire TV Stick najdete pretočno vsebino z avtorskimi pravicami, lahko pridete v resne težave. Trenutno je vaš IP viden vsem. Toplo vam priporočam, da dobite dobro FireStick VPN in skrijete svojo identiteto, tako da se vaša izkušnja gledanja filmov ne bo spremenila.

jaz uporabljam ExpressVPN ki je najhitrejši in najbolj varen VPN v panogi. Zelo enostavno ga je namestiti na katero koli napravo, vključno z Amazon Fire TV Stick. Priložena je tudi 30-dnevna garancija za vračilo denarja. Če vam storitev ni všeč, lahko vedno zahtevate vračilo. ExpressVPN ima tudi posebno ponudbo, kjer lahko dobite 3 mesece brezplačno in prihranite 49% na letnem načrtu.

Tu so razlogi, zakaj morate ves čas uporabljati VPN.

1. KORAK - Varnostno kopiranje Kodi na FireSticku

Če že nekaj časa uporabljate Kodi na FireSticku, ste morda že namestili nekaj dodatkov, sestavljenih delov in prilagodili več nastavitev. Ko ponastavite Kodi na privzete tovarniške nastavitve na FireSticku, izgubite vse podatke Kodi, vključno z vsemi svojimi dodatki in prilagoditvami. Ponovna postavitev vsega tega bi lahko pomenila nekaj težav. Ne le, da potrebuje čas, morda se tudi ne spomnite svojih prejšnjih nastavitev.

Če želite preprosto začeti iz nič, ni treba veliko storiti. Samo ponastavite Kodi in že gremo. Če pa Kodi želite nekoliko vrniti nazaj, priporočam, da vzamete varnostno kopijo, preden jo ponastavite.

Opomba: Obstaja več dodatkov, ki omogočajo varnostno kopiranje in obnovo Kodija. Noben od njih ne ponuja varnostnih rezervnih rešitev. Iz nekaterih razlogov addons med obnovitvijo povrne le del varnostnih kopij. Pa vendar, bolje je nekaj pridobiti kot izgubiti vse.

Preden ponastavite Kodi, priporočam, da zapišete vse, kar bi želeli obnoviti, da ga lahko nastavite pozneje ročno, če vsi podatki ne bodo samodejno obnovljeni.

Ko gre za varnostno kopiranje podatkov Kodi, smo našli najučinkovitejšega Ares Wizard-a. Obnovi večino varnostnih kopij in jih je enostavno nastaviti in uporabljati. Tukaj se lahko naučite, kako namestiti Ares Wizard na Kodi.

Ko dobite čarovnika Ares, je tukaj mogoče narediti varnostno kopijo podatkov Kodi.

# 1. Pomaknite se na dodatke > Programske dodatke na domačem zaslonu Kodi in odprite čarovnika Ares

kako ponastaviti Kodi

# 2. Zdaj izberite in kliknite kartico »Varnostno kopiranje« na vrhu vmesnika Ares Wizard

ponastavi Kodi na privzeto

# 3. Če še niste izbrali ciljne mape, v katero bi shranili varnostno kopijo ali jo želite spremeniti, kliknite »Izberi cilj« pod »Varnostno kopiranje« v levem stolpcu

kako ponastaviti Kodi na FireSticku

# 4. V oknu z nastavitvami Ares Wizard, ki se pojavi, kliknite možnost »Varnostno kopiranje«

kako ponastaviti Kodi na tovarniške nastavitve

# 5 Zdaj kliknite »Rezervna ciljna mapa«, da izberete mapo, v katero želite varnostno kopirati podatke Kodi

kako ponastaviti kodi na požarni televiziji

# 6. Odprite »Root datotečni sistem«

ponastavite kodi na požarni TV palico

# 7. Kliknite »kartico«

kako varnostno kopirati kodi dara

# 8. Zdaj lahko v napravi FireStick izberete katero koli mapo, kamor želite shraniti podatke varnostne kopije Kodi. FireStick že ima mapo »varnostne kopije«, zato imam tukaj varnostne datoteke. Lahko pa izberete katero koli obstoječo mapo ali ustvarite novo s klikom na gumb »Nova mapa« na desni strani.

kako varnostno kopirati kodi na firesticku

# 9. Ustvaril sem mapo „kodi“ znotraj varnostnih kopij. Varnostna kopija mape Kodi privzeto ne obstaja.

kodi rezervno

# 10. Zdaj odprite mapo »kodi«, ki ste jo pravkar ustvarili znotraj varnostne kopije (v njej ne boste videli ničesar, kot je še nismo naredili varnostne kopije Kodi) in kliknite »V redu«, da jo izberete.

kako ponastaviti kodi

# 11. Zdaj imate novo rezervno ciljno mapo. Ko se vrnete v okno z nastavitvami Ares Wizard, kliknite »V redu«

varnostna kopija mape kodi

# 12. Ko se vrnete na vmesnik čarovnika Ares, bi morali videti možnost »Osveži« pod »Varnostno kopiranje« (to je zato, ker ste izbrali novo ciljno mapo). Kliknite gumb »Osveži«.

kako varnostno kopirati kodi pred ponastavitvijo

# 13. Zdaj je Ares Wizard posodobljen z novim rezervnim ciljem. Kot lahko vidite na spodnji sliki, lahko izberete, katere podatke Kodi želite varnostno kopirati in kaj ne. Če želite varnostno kopirati vse, izberite "Popolna varnostna kopija sistema". Če želite samo narediti varnostno kopijo svojih dodatkov, izberite »Addons« in pustite, da vse ostalo ne bo preverjeno. Ko se odločite, kliknite gumb »Naredi varnostno kopijo«.

kako počistiti podatke o kodi

# 14. Videlo se bo vprašanje, ali želite preskočiti ali narediti varnostno kopijo paketov.

Vsakič, ko posodobite dodatek ali namestite novega, se prenese tudi paket. Po posodobitvi ali namestitvi paketov ne potrebujete več in še naprej zasedajo prostor v vaši omejeni shrambi FireStick. Vedno kliknite »Da«, če želite preskočiti pakete, saj jih ne potrebujete več.

ponastavitev kodi

# 15. Ares Wizard bo začel varnostno kopirati Kodi. Tako bo izgledal napredek.

rezervni kodi s čarovnikom za ares

# 16. Ko varnostno kopirate Kodi, se bo pojavno okno vprašalo, ali si želite ogledati preskočene datoteke. Če želite nadaljevati, kliknite »Ne« (ali izberite »Da«, če si želite ogledati preskočene datoteke). In ne pozabite prezreti skupne velikosti preskočenih datotek, ki jih ta poziv pokaže. Kot vidite, je številka napačna (36722318 MB se pretvori v 36722 GB, kar je skoraj 4600-krat večja od največje 8 GB velikosti vaše naprave FireStick). Jasno je glih.

čarovnika za varnostno kopiranje

V naslednjem razdelku bomo izvedeli, kako ponastaviti Kodi. V naslednjem razdelku bomo videli, kako ga obnoviti.

2. KORAK - Ponastavite Kodi na FireStick

Kodi lahko ponastavite na dva načina. Eno je, da izbrišete podatke Kodi, ne da bi jih odstranili. Drugi način je odstraniti aplikacijo iz FireSticka in skupaj z njo odstraniti vse povezane podatke. Obe si bomo ogledali drug za drugim.

Tako je videti Kodi z ponastavitvijo vseh nameščenih dodatkov "pred".

ponastavite kodi na fresticku

1. način: Počistite podatke Kodija

Zdaj se bomo naučili, kako očistiti podatke o Kodiju. Ta metoda je enostavnejša in skoraj brez napora, saj odpravlja potrebo po odstranitvi Kodija, kar je dodaten korak. Če izbrišete podatke, bo Kodi obdržal vaš FireStick, vendar bo odstranil vse svoje dodatke in njihove nastavitve, prilagoditve, Kodi nastavitve in vse ostalo. Če želite vedeti, kako Kodi ponastaviti na tovarniške nastavitve, preprosto počistite podatke. Pokazal vam bom, kako.

# 1. Z daljinskim upravljalnikom v zgornjem meniju na začetnem zaslonu FireStick izberite »Nastavitve«.

ponastavite kodi Amazon požarno palico

# 2. Zdaj se pomaknite do menija »Aplikacije« in ga odprite s pritiskom na gumb »Izberi« na daljinskem upravljalniku

aplikacije za firestick

# 3. Odprite »Upravljanje nameščenih aplikacij«

kako odstraniti kodi podatke na firestick

# 4. Zdaj bi morali videti seznam vseh nameščenih aplikacij na napravi FireStick. Pomaknite se navzdol in izberite Kodi tukaj in na daljinskem upravljalniku pritisnite »Izberi«, da dostopate do razpoložljivih možnosti

kako počistiti podatke o kodi

# 5 Na naslednjem zaslonu kliknite možnost »Izbriši podatke«. Na desni strani lahko na svojem FireSticku vidite dodatne informacije o Kodi, vključno s količino pomnilnika, ki ga porabi. Na spodnji sliki aplikacija Kodi sama zasede 164 MB prostora, povezani podatki pa so v velikosti 125 MB.

kako počistiti podatke o Kodiju za firestick

# 6. Na naslednjem zaslonu še enkrat kliknite »Izbriši podatke«, da potrdite svoje dejanje

kako ponastaviti kodi

# 7. Pritisnite gumb za nazaj na daljinskem upravljalniku samo enkrat, da se vrnete na prejšnji meni. Na desni boste videli, da so bili podatki Kodi izbrisani.

kako odstraniti podatke kodi

# 8. Vrnite se na začetni zaslon in odprite »Vaše aplikacije & Razdelek Igre. Od tam zaženite Kodi. Videli boste "Priprava na prvo vožnjo" (glej sliko spodaj). To pomeni, da so bili vsi podatki Kodi izbrisani in ste Kodi ponastavili na privzeto.

po ponastavitvi odprite kodi

# 9. Ko grete na razdelek Dodatki z domačega zaslona Kodi, vidite, da so bili odstranjeni tudi vsi dodatki. Kodi je zdaj dober kot nov.

kodi na firesticu

V tem delu smo se naučili, kako ponastaviti Kodi na FireStick z brisanjem podatkov. V naslednji metodi bomo videli, kako odstraniti Kodi iz FireSticka.

2. način: Odstranite Kodi na FireSticku

Seveda je drugi način, da Kodi ponastavite na FireStick, da ga popolnoma odstranite in nato znova namestite. To je daljši postopek, vendar daje enake rezultate. Včasih odstranitev in ponovna namestitev poskrbi za določena vprašanja, ki jasnih podatkov ne morejo.

Torej, poglejmo, kako odstraniti Kodi na FireSticku.

# 1. Kot v prvi metodi, izberite "Nastavitve" na začetnem zaslonu FireStick in v meniju kliknite "Aplikacije". Zdaj kliknite »Upravljanje nameščenih aplikacij« in nato izberite »Kodi s seznama«.

kako odstraniti kodi na firestick

# 2. Ponovno boste videli naslednji meni. Tokrat kliknite »Odstrani«

odstranite kodi na palico tv

# 3. Na naslednjem zaslonu še enkrat kliknite »Odstrani«, da potrdite svoje dejanje.

kako odstraniti Kodi iz FireSticka

To bo Kodi odstranilo iz vaše FireStick naprave. Ko bo Kodi ponovno nameščen, bodo vsi podatki odstranjeni.

Zdaj, če želite znova namestiti aplikacijo Kodi, pojdite sem, če želite izvedeti, kako izvesti jailbreak FireStick s Kodi.

3. KORAK - Obnovite varnostno kopirane podatke Kodi s čarovnikom Ares

Zdaj, ko ste ponastavili Kodi, boste želeli obnoviti varnostno kopijo, ki ste jo ustvarili v koraku 1. Ker ste ustvarili varnostno kopijo z Ares Wizard-om, boste za obnovitev podatkov znova potrebovali Ares Wizard-a..

Med postopkom ponastavitve bodo vsi dodatki odstranjeni, vključno s čarovnikom Ares. Zato ga je treba znova namestiti.

To lahko preberete, če želite namestiti Ares Wizard na Kodi.

# 1. Ko je nameščena, zaženite aplikacijo in izberite zavihek »Varnostno kopiranje« na vrhu in v razdelku »Obnovi« (glej sliko spodaj) kliknite možnost »Izberi datoteko varnostne kopije«.

kako ponastaviti Kodi na tovarniške nastavitve

# 2. Izberite možnost »Obnovi« v nastavitvah čarovnika Ares na levi menijski plošči

kako obnoviti varnostno kopiranje podatkov kodi po ponastavitvi

# 3. Zdaj kliknite "Backup file" na desni strani

kako obnoviti kodi na fresticku

# 4. Zdaj odprite »Root datotečni sistem« in se pomaknite do mape, v kateri ste predhodno varnostno kopirali podatke Kodi. V mojem primeru bi bil Root datotečni sistem > sD kartice > varnostne kopije > Kodi.

Kliknite varnostno kopijo datoteke, iz katere želite obnoviti podatke

kako ponovno namestiti kodi na firestick

# 5 Nato za nadaljevanje kliknite »V redu«

kako ponastaviti kodi na fresticku

# 6. Zdaj kliknite »OBNOVI« v razdelku »Obnovi« na desni

kako ponastaviti kodi

# 7. Na dnu kliknite gumb »Obnovi varnostno kopijo«

kako odstraniti kodi s firestick-a

# 8. Če ste od ponastavitve Kodija po ponastavitvi spremenili kakršne koli nastavitve in jih želite obdržati, v naslednjem pojavnem oknu izberite želene možnosti in kliknite »Nadaljuj«. Če ni izbrana nobena od možnosti, lahko vaše trenutne nastavitve preglasite.

obnoviti kodi na firesticu

# 9. Ko obnovite podatke Kodi, boste videli potrditev »Obnovi zaključeno«. Za nadaljevanje kliknite »V redu«.

kako obnoviti kodi varnostno kopijo s čarovnikom za ares

# 10. Za pravilno uporabo guisettings.xml bo Kodi treba zapreti. Za to kliknite »V redu«. To vas bo popeljalo nazaj do FireStick vmesnika, od koder lahko Kodi ponovno zaženete.

obnoviti kodi varnostno kopijo

# 11. Vrnite se na začetni zaslon Kodi. Kot vidite, niso bili obnovljeni vsi dodatki. To potrjuje, kar sem rekel prej, da so podatki varnostno kopirani le delno. Na žalost je to najboljše, kar lahko naredimo. Vendar vam bo še vedno prihranilo nekaj časa in truda, saj vam Kodi ne bo treba nastaviti vse iz nič.

kako ponastaviti kodi na fresticku

Kaj pa manjkajoči dodatki / zgradbe

Kot sem že omenil, bo Ares Wizard obnovil podatke, vendar morda niso popolni podatki, ki ste jih imeli pred ponastavitvijo Kodija. Če torej manjkate nekaj dodatkov ali sestav, ki jih potrebujete znova, jih lahko vedno znova namestite. Preverite naslednje povezave do virov za dodajanje dodatkov, zgradb in aplikacij.

  • Najboljši Kodi Addons
  • Best Kodi Builds
  • Najboljše FireStick aplikacije

Kako počivati ​​Kodi (video vodič)

Zavijanje

Zdaj ste se naučili, kako varnostno kopirati podatke Kodi, ponastaviti Kodi, odstraniti in znova namestiti Kodi ter kako obnoviti podatke Kodi na Fire TV / Stick. Ponastavitev ali odstranjevanje Kodija bo zagotovo izboljšalo delovanje in sprostilo nekaj prostora tudi v vaši shrambi FireStick. Če pa menite, da je vaša aplikacija Kodi prepolna z vsemi dodatki in različicami, ki jih sploh ne uporabljate več, je ponastavitev morda pravi način.

Sorodno:

Kako Jailbreak Fire Stick
Kako namestiti Cinema APK na Fire Stick
Kako posodobiti Kodi na Fire Stick
Kako popraviti Kodi pufranje
Kako namestiti VPN na FireStick

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me