Kako popraviti “Napako ni mogoče namestiti odvisnosti” na Kodi

>

V tem priročniku za odpravljanje težav se bomo naučili odpraviti sporočilo o napaki »Neuspešna namestitev odvisnosti« na Kodi 18.5. To sporočilo se prikaže ob namestitvi dodatka, ko povezanih odvisnosti ni mogoče namestiti.

Kodi je en močan medijski predvajalnik, ki ne samo predvaja lokalne medije v shrambi naprave, ampak tudi pretaka spletne vsebine z vsega sveta. Za Kodi je res neverjeten dodatek Kodi. Ti dodatki prenašajo tokove vaše najljubše vsebine z različnih strežnikov, kar vam omogoča, da jih predvajate prek spleta. Toda dodatki ne delujejo izolirano. Močno se zanašajo na zunanje storitve, imenovane „odvisnosti“.

Skoraj vsi dodatki potrebujejo odvisnike, da prebrskajo internet in poiščejo tokove. Pravzaprav večina priljubljenih dodatkov zahteva več odvisnosti. Ko namestite dodatke, kot so Exodus Redux, Covenant, Yoda ali kateri koli drug, so nameščene tudi zahtevane odvisnosti (če še niso nameščene). Če pa vsaj ene odvisnosti ne uspe namestiti, Kodi prikaže napako, "ni uspel namestiti odvisnosti." Ko se odvisnost ne bi namestila, ne morete namestiti niti dodatka.

Pozor uporabnikov KODI: Pred nadaljevanjem preberite

Kodi Addons / builds ponuja neomejeno pretakanje vsebine, vendar pa bi vas lahko tudi spravil v pravne težave, če bi vas ujeli pretakanje brezplačnih filmov / TV oddaj / športa Uporabnikom Kodija priporočamo, da med pretakanjem prek spleta vedno povežejo VPN. Dober Kodi VPN skriva vašo identiteto, zaobide vladni nadzor, geoblokirano vsebino in utesnitev ponudnika internetnih storitev (kar pomaga tudi pri brezžičnem pretakanju).

Uporabljam ExpressVPN, ki je najhitrejši in najbolj varen VPN. Zelo enostavno ga je namestiti na katero koli napravo, vključno z Amazon FireStick. Dobite 3 mesece brezplačno in prihranite 49% pri svojih letnih načrtih. Priložena je tudi 30-dnevna garancija za vračilo denarja. Če niste zadovoljni, lahko vedno zahtevate vračilo.

Kliknite TUKAJ, če želite dobiti 3-mesečno brezplačno in prihraniti 49% na ExpressVPN

Preberite: Kako namestiti in uporabljati Kodi VPN

Popravi ni bilo mogoče namestiti odvisnosti od Kodija

S to napako sem naletel že nekajkrat in po preizkušanju različnih metod sem prišel do nekaj idej za odpravljanje težav. Čeprav je težko s prstom ugotoviti, kaj točno sproži napako, sem prepričan, da vam bo ena izmed naslednjih rešitev uspela.

1. Počistite predpomnilnik Kodi

Če izbrišete predpomnilnik v Kodi-ju, včasih pomagate odpraviti napako »ni uspelo namestiti odvisnosti.« Brisanje predpomnilnika je boljša alternativa čiščenju celotnih podatkov, saj ne izgubite obstoječih dodatkov in Kodi nastavitev.

Najboljši način za čiščenje predpomnilnika je prek čarovnika Ares. Če še nimate čarovnika Ares, ga najprej namestite. Namestitev Ares Wizarda traja približno 4-5 minut, vendar je to čudovito orodje.

Korak 1: Zdaj pa nadaljujte in zaženite čarovnika Ares. Našli ga boste na Kodi domačem zaslonu > Dodatki > Programski dodatki.

2. korak: Ko se čarovnik naloži, kliknite zavihek »Vzdrževanje« na vrhu.

Ni bilo mogoče namestiti odvisnosti

3. korak: Nato v razdelku Predpomnilnik na desni kliknite »Izbriši predpomnilnik / temp«

namestitev kodi ni uspela

4. korak: Ko je predpomnilnik izbrisan, boste videli naslednje sporočilo. Za nadaljevanje kliknite »V redu«.

Ni bilo mogoče namestiti odvisnosti

Kot vidite, je velikost predpomnilnika v mojem sistemu znašala le 1 MB. Zato, ker sem pred kratkim ponovno namestil Kodi in nimam veliko dodatkov. Velikost predpomnilnika se bo večala in večji kot je, več težav lahko povzroči. To je razlog, da vam lahko brisanje predpomnilnika pomaga pri "Napaka pri namestitvi odvisnosti."

2. Počistite podatke Kodi

Včasih čiščenje predpomnilnika ni dovolj. Velikokrat je »Neuspešno nameščanje odvisnosti« bolj trmasto in ne mine, če preprosto odstranite predpomnilnik. Druga možnost je, da odstranite Kodi in ga ponovno namestite, sveže. V glavnem bo poskrbel za težavo. Preden to storite, bi radi poskusili izbrisati podatke Kodi. Če izbrišete podatke, bo Kodi povrnjen na tovarniško privzeto in vam prihranil nekaj časa.

Če vam sporočilo o napaki ni uspelo namestiti odvisnosti od FireSticka, lahko podatke Kodi v tej napravi ponastavite v meniju Nastavitve. Če želite izbrisati podatke o vseh podprtih napravah Kodi (vključno s FireStickom), lahko uporabite tudi čarovnika Ares..

Namestite Ares Wizard na Kodi in sledite spodnjim korakom:

Korak 1: Zaženite čarovnika Ares in v zgornjem desnem kotu kliknite levi zavihek "Več" (levo do Nastavitve)

Ni bilo mogoče namestiti odvisnosti

2. korak: Zdaj kliknite »Zbriši vse podatke / nov začetek« iz nabora možnosti na naslednjem zaslonu

kodi odvisnosti niso izpolnjene

3. korak: Potrdite svoje dejanje s klikom na 'Da', ko se prikaže naslednji poziv

kodi odvisnosti niso izpolnjene

4. korak: Nato izberite, ali želite obdržati nastavitve priljubljenih, virov in dodatkov in kliknite Nadaljuj, če želite nadaljevati

odvisnosti od različice ni bilo mogoče zadovoljiti

Očistite podatke Kodi lahko traja minuto ali dve, odvisno od njegove velikosti. Ko bodo podatki izbrisani, bo Kodi nov kot nov. Izgubili boste vse svoje dodatke, vključno s čarovnikom Ares.

3. Odstranite in ponovno postavite zbirko podatkov Kodi

Kodijeva zbirka podatkov v Kodiju vsebuje veliko stvari skupaj, in ko se ta pokvari, začnete naleteti na napake, ki jih še nikoli niste videli, na primer v zadevni, ali rečete, da "Kodi namestitev ni uspela."

Popravilo baze Kodi bi vam lahko čarobno pomagalo, da se boste številnih takih težav rešili skoraj v trenutku. Dobra stvar je, da vam poškodovana baza podatkov ne preprečuje uporabe Kodija. Opazite le nekaj napak. Zato lahko to odpravite znotraj Kodija.

Tukaj je opis, kako lahko odstranite in ponovno postavite bazo Kodi:

Korak 1: Pojdite na domači zaslon Kodi in v zgornjem desnem kotu kliknite »Nastavitve« (ikona zobnika)

ni uspelo namestiti požarne palice odvisnosti

2. korak: Nato kliknite »Upravitelj datotek«

kodi upravitelj datotek

3. korak: V naslednjem oknu kliknite »Imenik profilov«

ni uspelo namestiti požarne palice odvisnosti

4. korak: Nato kliknite »Baza podatkov«

namestite kodi odvisnosti

5. korak: Zdaj izberite 'Addons27.db' in pritisnite ustrezen gumb / tipko, da se prikaže kontekstualni pojavni meni (na primer z desnim klikom v računalniku Windows). V pojavnem oknu kliknite »Izbriši«

ni uspel namestiti odvisnosti

6. korak: Potrdite svoje dejanje s klikom na »Da« ob pozivu

ni uspel namestiti odvisnosti

7. korak: Zdaj zaprite Kodi in ga po približno eni minuti ponovno zaženite. Poskusite znova namestiti dodatek, ki ste ga poskušali namestiti prej, ko ste naleteli na napako "ni uspelo namestiti odvisnosti".

Opomba: Ko po odstranitvi baze podatkov ponovno zaženete Kodi, pojdite na Dodatke > Moji dodatki in ponovno omogočite obstoječe dodatke.

4. Ročno namestite Kodi odvisnosti 

Če se zdi, da nič ne deluje, bi bila odlična ideja, da ročno namestite odvisnosti Kodija s shrambo TVAddons. Pravzaprav je ena prvih stvari, ki jo lahko poskusite, saj teži odpraviti težavo bolje kot druge rešitve.

Tukaj je tisto, kar morate storiti:

Korak 1: Odprite Nastavitve na domačem zaslonu Kodi in v naslednjem oknu kliknite »Nastavitve sistema«

2. korak: Na naslednjem zaslonu izberite »Dodatki«, ki jih vidite na levi in ​​desni strani, omogočite »Neznani viri«

namestite kodi odvisnosti

3. korak: Kliknite »Da« in potrdite svoje dejanje

kako namestiti odvisnosti od kodi

3. korak: Vrnite se na domači zaslon Kodi in tokrat pojdite na Nastavitve > Upravitelj datotek

kodi upravitelj datotek

4. korak: V naslednjem oknu kliknite »Dodaj vir«

doda vir na kodi

5. korak: Zdaj pa kliknite na

kliknite nobenega kodi

6. korak: Zdaj vnesite izvorni URL kot http://fusion.tvaddons.co. URL pravilno vnesite, saj je to vir, od koder boste namestili skladišče. Za nadaljevanje kliknite »V redu«

fuzija tv addons

7. korak: Pojdite naprej in vtipkajte ime v besedilno polje »Vnesite ime za ta vir medijev«. Lahko mu daste poljubno ime po svoji izbiri. Poimenoval ga bom "fuzija", da se bom pozneje zlahka poistovetil z njim. Za nadaljevanje znova kliknite »V redu«.

namestitev fuzije kodi

8. korak: Vrnite se na domači zaslon Kodi in tokrat kliknite »Dodatki« na levi strani

meni kodi addons

9. korak: V zgornjem levem kotu naslednjega zaslona kliknite ikono odprtega polja. Ta možnost se imenuje tudi "namestitveni paket"

kodi namestitveni paket

10. korak: Nato kliknite »Namestitev iz zip datoteke«

namestite iz zip datoteke na kodi

11. korak: Zdaj kliknite 'fusion' ali ime, ki ste ga vira prej navedli

fuzija

12. korak: Odprite »Kodi-repos«

namestite kodi odvisnosti

Korak 13: Nato kliknite »angleščina«

kako namestiti kodi odvisnosti

14. korak: Pomaknite se navzdol in kliknite »repository.xbmchug-3.0.0.zip« (številka različice se lahko spremeni)

ni uspel namestiti odvisnosti od kodi

15. korak: Počakajte, da se v zgornjem desnem kotu zaslona prikaže obvestilo 'TV Addons Co repo Instal'

napaka odvisnosti kodi

Morda boste morali namestiti še nekaj odvisnosti iz skladišča TVAddons. Torej, tukaj so naslednji koraki:

Korak 1: Pojdite na domači zaslon Kodi še enkrat in se pomaknite do dodatkov > Namestitev paketov > Namestitev iz zip datoteke (koraki 9-11 zgoraj)

2. korak: Kliknite "fusion" (ali ime, ki ste ga izbrali za vir prej) in odprite "kodi-script"

3. korak: Tukaj bi morali videti nekaj zip datotek. Ena vsebuje ime „metahaler“ v imenu, druga pa „urlresolver“ (glej sliko spodaj)

kako namestiti kodi odvisnosti

4. korak: Vsak skript namestite eno za drugo, tako da preprosto kliknete nanj

Uspešno ste namestili vse potrebne odvisnosti. Zdaj poskusite znova namestiti isti dodatek, ki je vrgel sporočilo o napaki "ni mogoče namestiti odvisnosti". Obstaja velika možnost, da bo odpravil težavo.

Kodi odvisnosti niso izpolnjene

„Odvisnosti od Kodija niso izpolnjene“ je še ena pogosta napaka, povezana z odvisnostjo, in odpuščala bi se, da se je ne dotikam.

Ta težava se pogosto pojavi, ko poskušate namestiti ali uporabljati že posodobljen dodatek za novejšo različico Kodija na starejši različici Kodija. Na primer, med poskusom namestitve dodatka, namenjenega Kodi 18, na Kodi 17.6 lahko opazim napako.

Mnogo posodobljenih dodatkov še naprej deluje s starejšimi različicami, vendar tega ne bi mogli reči za vse. Na srečo je to težavo relativno lažje odpraviti. Vse, kar morate storiti, je posodobiti Kodi na najnovejšo razpoložljivo različico.

Upoštevajte, da Kodi ne podpira interne posodobitve znotraj aplikacije. Zato boste večinoma potrebovali novo namestitev. To nadalje pomeni izgubo obstoječih podatkov, nastavitev in nameščenih dodatkov.

Opomba: „Odvisnosti od različice ni bilo mogoče zadovoljiti“ je napaka, podobna „Kodi odvisnosti niso izpolnjene“ in jo je običajno mogoče odpraviti s posodobitvijo Kodija na zadnjo različico. Če pa se težava kljub posodobitvi še vedno pojavlja, jo odpravite z eno od drugih zgoraj opisanih metod.

Preverite datoteko dnevnika Kodi 

Če vam nič ne uspe, vam priporočam, da si končno ogledate datoteko dnevnika napak Kodi. Kodi dnevnik vam bo pomagal ugotoviti, kaj točno povzroča težavo.

Kodi ima nekaj dodatkov, s pomočjo katerih si lahko ogledate dnevnik in ga celo naložite v splet. Med ogledom dnevnika poiščite sporočilo o napaki "ni uspelo namestiti odvisnosti". Tudi če ne morete ugotoviti osnovnega vzroka težave, lahko delite logfile in strokovnjaki Kodi vam bodo lažje pomagali.

Zaključek

No, odvisnosti so, od česa so odvisni dodatki, da bi prenesli tokove do vas na Kodi. Iz svojih izkušenj vam lahko povem, da pojava napake „ni uspelo namestiti odvisnosti“ niso pogosti. Ko pa naletite nanjo, boste želeli imeti rešitev pri roki. Eden ali drugi zgoraj omenjeni načini odpravljanja napak so mi pomagali v različnih obdobjih. Ne vidim razloga, da ne bi odpravili težave namesto vas. Če imate kakršna koli vprašanja ali predloge, me obvestite v spodnjem razdelku s komentarji.

Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me