Kako popraviti “Neuspjeh instalirati ovisnost” na Kodi

>

U ovom vodiču za rješavanje problema naučit ćemo ispraviti poruku pogreške “Neuspjelo instaliranje ovisnosti” na Kodi 18.5. Ova se poruka pojavljuje u vrijeme instalacije dodatka kada se pridružene ovisnosti ne mogu instalirati.

Kodi je moćan medijski uređaj koji ne samo da reproducira lokalne medije na vašem uređaju za pohranu, nego i struji internetske sadržaje iz cijelog svijeta. Ono što Kodi zaista čini zadivljujućim su dodaci Kodi-e. Ovi dodaci dohvaćaju struje omiljenog sadržaja s različitih poslužitelja koji vam omogućuju reprodukciju putem interneta. Ali, dodaci ne djeluju izolirano. Oni se uveliko oslanjaju na vanjske usluge koje se nazivaju “ovisnosti”.

Gotovo svi dodaci zahtijevaju da ovisnici ogrebaju internet i dohvaćaju struje. U stvari, većina popularnih dodataka zahtijeva više ovisnosti. Kada instalirate dodatke kao što su Exodus Redux, Covenant, Yoda ili bilo koji drugi, također se postavljaju potrebne ovisnosti (ako nisu već instalirane). Međutim, ako se barem jedna ovisnost ne uspije instalirati, Kodi prikazuje pogrešku, “nije uspio instalirati ovisnost.” Kad se ovisnost ne bi instalirala, ne možete ni instalirati dodatak.

Pažnja korisnika KODI: Pročitajte prije nego što nastavite

Kodi Addons / gradi nudi neograničen streaming sadržaja, ali mogao bi vas uvesti i u pravne probleme ako vas uhvate streaming free Filmovi / TV emisije / Sport. Korisnicima Kodi-a savjetuje se da uvijek povezuju VPN tijekom strujanja putem Interneta. Dobar Kodi VPN sakriva vaš identitet, zaobilazi vladin nadzor, geoblokirani sadržaj i protupožarno stanje davatelja internetskih usluga (što također pomaže u međuspremniku bez strujanja).

Koristim ExpressVPN koji je najbrži i najsigurniji VPN. Vrlo je lako instalirati na bilo koji uređaj, uključujući Amazon FireStick. Dobivate 3 mjeseca besplatno i uštedite 49% na svojim godišnjim planovima. Također, dolazi s 30-dnevnom garancijom povrata novca. Ako niste zadovoljni, uvijek možete zatražiti povrat novca.

Kliknite OVDJE da biste dobili 3 mjeseca besplatno i uštedjeli 49% na ExpressVPN-u

Pročitajte: Kako instalirati i koristiti Kodi VPN

Popravak nije uspio instalirati ovisnost o Kodi-ju

Nekoliko sam puta naišao na ovu pogrešku, a nakon što sam isprobao razne metode, došao sam do nekih ideja za rješavanje problema. Iako je teško staviti prst u ono što točno pokreće pogrešku, uvjeren sam da će jedno od sljedećih rješenja djelovati za vas.

1. Očistite Kodi cache

Čišćenje predmemorije na Kodi ponekad vam pomaže da ispravite pogrešku “nije uspio instalirati ovisnost.” Brisanje predmemorije je bolja alternativa čišćenju cjelokupnih podataka jer ne izgubite postojeće dodatke i Kodi postavke..

  Hur man installerar Liberatus Kodi Addon

Najbolji način da se očisti predmemorija je kroz Ares Wizard-a. Ako još nemate Ares Wizard-a, prvo ga instalirajte. Instalacija Ares Wizarda traje oko 4-5 minuta, ali to je prekrasan alat.

Korak 1: A sada, pokrenite Ares Wizard-a. Naći ćete ga na Kodi Homescreenu > Add-ons > Programski dodaci.

Korak 2: Kada se čarobnjak učita, kliknite karticu “Održavanje” na vrhu.

Instalacija ovisnosti nije uspjela

3. korak: Zatim kliknite “Izbriši predmemoriju / temp” u odjeljku Predmemorija s desne strane

instalacija kodi nije uspjela

4. korak: Nakon brisanja predmemorije vidjet ćete sljedeću poruku. Kliknite “U redu” za nastavak.

Instalacija ovisnosti nije uspjela

Kao što vidite, veličina predmemorije na mom sustavu bila je samo 1 MB. To je zato što sam nedavno ponovno instalirao Kodi i nemam puno dodataka. Veličina predmemorije će rasti i što je veća, to više problema može uzrokovati. To je razlog zašto bi vam brisanje predmemorije moglo pomoći u vezi s “pogreškom instalacije ovisnosti.”

2. Očistite podatke Kodi

Ponekad brisanje predmemorije nije dovoljno. Mnogo puta je “Neuspjelo instaliranje ovisnosti” tvrdoglavije i ne nestaje jednostavnim uklanjanjem predmemorije. Druga je mogućnost deinstalirati Kodi i ponovno ga instalirati, svježe. Uglavnom će se pobrinuti za problem. No prije nego što to učinite, pokušajte umjesto toga pokušati očistiti podatke Kodi-ja. Brisanjem podataka vratit će se Kodi na tvornički zadane postavke i uštedjeti vam neko vrijeme.

Ako vam poruka o pogrešci nije uspjela instalirati ovisnost o FireSticku, možete resetirati Kodi podatke na ovom uređaju iz izbornika postavki. Možete koristiti i Ares Wizard za brisanje podataka na svim uređenim uređajima Kodi (uključujući FireStick).

Instalirajte Ares Wizard na Kodi i slijedite korake u nastavku:

Korak 1: Pokrenite Ares Wizard i kliknite karticu ‘More’ u gornjem desnom kutu (lijevo do Postavke)

Instalacija ovisnosti nije uspjela

Korak 2: Sada kliknite “Izbriši sve podatke / novi početak” iz skupa opcija na sljedećem zaslonu

kodi ovisnosti nisu ispunjene

3. korak: Potvrdite svoju radnju klikom na ‘Da’ kada se pojavi sljedeći upit

kodi ovisnosti nisu ispunjene

4. korak: Zatim odaberite želite li zadržati svoje favorite, izvore i postavke dodataka i kliknite Nastavi da biste nastavili

ovisnost o verziji nije mogla biti zadovoljena

Za uklanjanje podataka Kodi može potrajati minutu ili dvije, ovisno o veličini. Nakon brisanja podataka Kodi će biti svjež kao nov. Izgubit ćete sve svoje dodatke, uključujući Ares Wizard-a.

3. Uklonite i ponovno vratite Kodi bazu podataka

Kodijeva baza podataka sadrži puno stvari zajedno u Kodi-u, a kada se ona pokvari, počinjete nailaziti na pogreške koje nikad prije niste vidjeli, poput one u pitanju ili kažete: “Kodi instalacija nije uspjela.”

Popravak baze podataka Kodi mogao bi magično pomoći da se mnogih takvih problema riješite gotovo trenutno. Dobra stvar je što vas oštećena baza podataka ne sprječava da koristite Kodi. Vidite samo neke pogreške. To je razlog zašto to možete popraviti unutar Kodija.

  So installieren und verwenden Sie Real-Debrid auf Kodi / Firestick

Evo kako možete ukloniti i ponovo uspostaviti bazu podataka Kodi:

Korak 1: Idite na početni zaslon Kodi i kliknite “Postavke” (ikona zupčanika) u gornjem desnom kutu

nije uspio instalirati vatrogasni štap ovisnosti

Korak 2: Zatim kliknite “Upravitelj datoteka”

kodi upravitelj datoteka

3. korak: U sljedećem prozoru kliknite ‘Imenik profila’

nije uspio instalirati vatrogasni štap ovisnosti

4. korak: Zatim kliknite “Baza podataka”

instalirati kodi ovisnosti

Korak 5: Sada odaberite ‘Addons27.db’ i pritisnite odgovarajući gumb / tipku da se pojavi kontekstualni skočni izbornik (na primjer, desnom tipkom miša kliknite na Windows PC). Kliknite “Izbriši” na skočnom prozoru

nije uspio instalirati ovisnost

Korak 6: Potvrdite svoju radnju klikom na ‘Da’ kada se zatraži

nije uspio instalirati ovisnost

Korak 7: Sada zatvorite Kodi i ponovo ga pokrenite nakon otprilike minutu. Pokušajte ponovo instalirati dodatak koji ste pokušali instalirati ranije kada ste naišli na pogrešku ‘nije uspio instalirati ovisnost’.

Bilješka: Nakon što ponovo pokrenete Kodi nakon uklanjanja baze podataka, idite na Dodaci > Moji dodaci i ponovno omogućuju vaše postojeće dodatke.

4. Ručno instalirajte Kodi ovisnosti 

Ako se ništa ne čini, bila bi sjajna ideja ručno instalirati Kodi ovisnosti pomoću spremišta TVAddons. U stvari, to je jedno od prvih stvari koje biste mogli pokušati jer ima problema popraviti problem bolje od ostalih rješenja.

Evo što trebate učiniti:

Korak 1: Otvorite Postavke na početnom zaslonu Kodi-a i u sljedećem prozoru kliknite ‘Postavke sustava’

Korak 2: Na sljedećem zaslonu odaberite “Dodaci” koji vidite s lijeve i desne strane omogućite “Nepoznati izvori”

instalirati kodi ovisnosti

3. korak: Kliknite “Da” i potvrdite svoju radnju

kako instalirati ovisnosti o kodi

3. korak: Vratite se na početni zaslon Kodi i ovaj put idite na Postavke > Upravitelj datoteka

kodi upravitelj datoteka

4. korak: U sljedećem prozoru kliknite “Dodaj izvor”

dodaj izvor na kodi

Korak 5: Sada kliknite na

kliknite nijedan kodi

Korak 6: Sada unesite izvorni URL kao http://fusion.tvaddons.co. Unesite ispravno URL jer je ovo izvor odakle ćete instalirati spremište. Kliknite “U redu” za nastavak

fuzija tv addons

Korak 7: Napišite i upišite ime u tekstno polje “Unesite ime za ovaj izvor medija”. Možete mu dati bilo koje ime po vašem izboru. Nazvat ću je “fuzijom” kako bih se kasnije s njom lako poistovjetio. Kliknite ponovo “OK” za nastavak.

instalacijski program fuzije kodi

Korak 8: Vratite se na početni zaslon Kodi i ovaj put kliknite “Dodaci” na lijevoj strani

izbornik kodi addons

Korak 9: Kliknite ikonu otvorenog okvira u gornjem lijevom kutu sljedećeg zaslona. Ova se opcija također naziva “Instalacijski paket”

instalacijski program kodi

Korak 10: Zatim kliknite “Instaliraj iz zip datoteke”

instalirati iz zip datoteke na kodi

Korak 11: Sada kliknite “fuzija” ili ime koje ste izvoru ranije dali

fuzija

12. korak: Otvorite ‘Kodi-repos’

instalirati kodi ovisnosti

Korak 13: Sljedeći klik ‘engleski’

kako instalirati kodi ovisnosti

14. korak: Pomaknite se prema dolje i kliknite “repository.xbmchug-3.0.0.zip” (broj verzije podložan je promjenama)

nije uspio instalirati ovisnost o kodi

Korak 15: Pričekajte da se obavijest ‘TV Addons Co repo Instal’ pojavi u gornjem desnom kutu zaslona

greška ovisnosti kodi

Možda ćete trebati instalirati još nekoliko ovisnosti iz spremišta TVAddons. Dakle, evo nekoliko koraka:

  Jak používat Kodi | Příručka pro začátečníky pro Kodi (2023)

Korak 1: Idite na početni zaslon Kodi još jedanput, a zatim idite na Dodaci > Instalacijski paket > Instalirajte iz zip datoteke (koraci 9-11 iznad)

Korak 2: Kliknite “fuzija” (ili ime koje ste prethodno izabrali za izvor) i otvorite “kodi-skripte”

3. korak: Ovdje biste trebali vidjeti nekoliko ZIP datoteka. Jedan sadrži naziv “metahandler”, a drugi sadrži “urlresolver” (pogledajte sliku dolje)

kako instalirati kodi ovisnosti

4. korak: Instalirajte svaku skriptu jednu po jednu jednostavnim klikom na nju

Uspješno ste instalirali sve potrebne ovisnosti. Sada pokušajte ponovo instalirati isti dodatak koji je bacao poruku pogreške “nije uspio instalirati ovisnost”. Postoji velika vjerojatnost da će riješiti problem.

Kodijeve zavisnosti nisu ispunjene

„Kodi ovisnosti nisu zadovoljene“ je još jedna uobičajena greška u ovisnosti i odbacuje me da je ne diram.

Taj se problem često pojavljuje kada pokušavate instalirati ili koristiti dodatak koji je već ažuriran za noviju verziju Kodija na starijoj verziji Kodija. Na primjer, mogu vidjeti grešku dok pokušavam instalirati dodatak namijenjen Kodi 18 na Kodi 17.6.

Mnogo ažuriranih dodataka i dalje radi sa starijim verzijama, ali to se ne može reći za sve njih. Srećom, ovaj je problem relativno lakše riješiti. Sve što trebate učiniti je ažurirati Kodi na najnoviju dostupnu verziju.

Imajte na umu da Kodi ne podržava interno ažuriranje unutar aplikacije. Stoga će vam većim dijelom trebati svježu instalaciju. To nadalje znači gubitak postojećih podataka, vaših postavki i instaliranih dodataka.

Bilješka: ‘Ovisnost o verziji ne može biti zadovoljena’ je pogreška slično kao ‘Kodi ovisnosti nisu zadovoljene’ i obično se može popraviti ažuriranjem Kodija na najnoviju verziju. No ako se problem usprkos ažuriranju nastavi, riješite ga nekim drugim gore opisanim metodama.

Provjerite Kodi datoteku dnevnika 

Ako vam ništa ne odgovara, preporučio bih vam da konačno pogledate datoteku dnevnika pogreške Kodi. Kodi dnevnik pomoći će vam da odredite što točno uzrokuje problem.

Kodi ima nekoliko dodataka koji vam pomažu da pogledate zapisnik, pa čak i da ga pošaljete na mrežu. Dok pregledavate dnevnik, potražite poruku pogreške “nije uspio instalirati ovisnost”. Čak i ako niste u mogućnosti otkriti osnovni uzrok problema, možete dijeliti logfile i Kodi stručnjaci će vam moći bolje pomoći.

Zaključak

Pa, ovisi ovisi o tome kako će ovisnici donositi potoke prema tebi Kodi. Iz mog iskustva mogu vam reći da pojave pogreške “nije uspio instalirati ovisnost” nisu česte. Ali, kad naiđete na to, poželjet ćete imati rješenje pri ruci. Jedna ili druga gore navedena metoda rješavanja problema djelovale su na mene u različito vrijeme. Ne vidim razloga da oni ne bi riješili problem umjesto vas. Ako imate bilo kakvih pitanja ili prijedloga, obavijestite me ispod odjeljka s komentarima u nastavku.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me