Kako preveriti dnevnik napak Kodi za več informacij in hitro odpravljanje

>

V tem priročniku vam bom pokazal, kako preveriti datoteko Kodi na Kodi 18.5 & Kodi 17.6. Vodnik zajema ročni postopek za vse priljubljene naprave, ki podpirajo Kodi. Dobili boste tudi podrobna navodila za namestitev ustreznih Kodi dodatkov. 


Zakaj potrebujem datoteko dnevnika Kodi, ki jo lahko vprašate? Kodi je odličen medijski predvajalnik, ki ga uporabljajo milijoni po vsem svetu. Ampak, ni popoln. Včasih naletite na napake, za katere se zdi, da ne minejo. Nato lahko poiščete pomoč na uradnih forumih Kodi ali pri strokovnjaku za Kodi, ki ga morda poznate. Tisti, ki bo odpravil težavo, vas bo verjetno vprašal za datoteko dnevnika Kodi. Morda ste opazili sporočilo »Preverite dnevnik za več informacij«, skupaj z napakami na Kodi. Datoteka vsebuje podatke, ki so značilni za napako, s čimer lahko najdemo ustreznejše in natančnejše rešitve.

V tem priročniku boste izvedeli, kako preveriti dnevnik na Kodi. Najprej boste videli, kako ročno najti datoteko dnevnika Kodi, ki je v shrambi naprave. Kasneje vam bom predstavil dva dodatka Kodi, ki vam omogočata dostop do lokacije dnevnika Kodi znotraj aplikacije Kodi. Kar naprej branje!

Pozor uporabnikov KODI: Pred nadaljevanjem preberite

Kodi Addons / builds ponuja neomejeno pretakanje vsebine, vendar bi vas lahko tudi spravilo v pravne težave, če bi vas ujeli pretakanje brezplačnih filmov / TV oddaj / športa. Uporabnikom Kodija priporočamo, da med pretakanjem prek spleta vedno povežejo VPN. Dober Kodi VPN skriva vašo identiteto, zaobide vladni nadzor, geoblokirano vsebino in utesnitev ponudnika internetnih storitev (kar pomaga tudi pri brezžičnem pretakanju).

Uporabljam ExpressVPN, ki je najhitrejši in najbolj varen VPN. Zelo enostavno ga je namestiti na katero koli napravo, vključno z Amazon FireStick. Dobite 3 mesece brezplačno in prihranite 49% pri svojih letnih načrtih. Priložena je tudi 30-dnevna garancija za vračilo denarja. Če niste zadovoljni, lahko vedno zahtevate vračilo.

Kliknite TUKAJ, če želite dobiti 3-mesečno brezplačno in prihraniti 49% na ExpressVPN

Preberite: Kako namestiti in uporabljati Kodi VPN

Kako ročno preveriti dnevnik Kodi

Datoteko dnevnika Kodi lahko preverite tudi ročno. Datoteka dnevnika je preprosta besedilna datoteka. Zato ga lahko odprete s katerim koli osnovnim urejevalnikom besedil / pregledovalnikom besedil, na primer Beležnico v sistemu Windows.

Ročno se boste pomaknili do mape v pomnilniku naprave, v kateri je datoteka dnevnika. Pot do mape se razlikuje med napravami.

Tu je seznam lokacije Kodi dnevnika po napravah. V primeru, da datoteke ne najdete, uporabite dodatek Kodi Logfile Uploader.

Preverite Kodi Log File v sistemu Windows

Uporabniki sistema Windows lahko sledijo spodnji poti.

Windows Drive (ponavadi C 🙂 > Uporabniki > {uporabniško ime} > Podatki aplikacije > Paketi > XBMCFoundation.Kodi_4n2hpmxwrvr6p > LocalCache > Gostovanje > Kodi > Kodi.log

Poiščite Kodi Log v Macu

Če ste uporabnik MacBook-a, bi morali najti datoteko dnevnika Kodi na naslednji lokaciji.

Uporabniki > {uporabniško ime} > Knjižnica > Podpora za aplikacije > Kodi > Kodi.log

Poiščite lokacijo Kodi Log v sistemu Android

Shranjevanje naprav > Android > Podatki > org.xbmc.kodi > datoteke > .kodi > temp > kodi.log

V napravah Android je mapa ".kodi" skrita. Najprej ga morate odkriti, če želite dostopati do datoteke dnevnika. Vse aplikacije za upravljanje datotek imajo v nastavitvah možnost, da skrijejo skrite mape in datoteke. Na primer, če uporabljate program za pregledovanje datotek ES, lahko skrito mapo in datoteke naredite vidne tako, da v nastavitvah vklopite 'Pokaži skrite datoteke' > Nastavitve zaslona.

v dnevniku poiščite več informacij o napaki kodi

Preverite Kodi Log v iOS-u

zasebno> var > mobilni > Knjižnica > Nastavitve > Kodi > kodi.log

Datoteka Kodi Log v Linuxu

Uporabniki Linuxa lahko preverjajo dnevnik po spodnji poti-

Korenska mapa > .kodi > kodi.log

Kako preveriti Kodi Log na FireSticku

Za ogled datoteke dnevnika Kodi, ki je shranjena v shrambi FireStick, lahko uporabite kateri koli upravitelj datotek. Najraje imam ES File Explorer, ki je ena najboljših aplikacij FireStick za raziskovanje shrambe FireStick.

 • Pridobite raziskovalec datotek ES - Na zaslonu domov FireStick izberite ikono iskanja v zgornjem desnem kotu in vnesite 'ES File Explorer' (brez narekovajev). V rezultatu iskanja izberite ES File Explorer in ga kliknite s pritiskom na izbirni gumb na daljinskem upravljalniku. Sledite navodilom na zaslonu, da namestite to aplikacijo.

kako preveriti kodi log on firestick

 • Zaženite aplikacijo v razdelku »Vaše aplikacije & Oddelek za igre, ko je nameščena. Zdaj odprite možnost Nastavitve na levi strani

firestick kodi log

 • Kliknite »Nastavitve zaslona«

za več informacij preverite dnevnik

 • Pomaknite se navzdol do možnosti »Pokaži skrite datoteke« in ga omogočite tako, da potrdite polje zraven

kodi log log lokacije datoteke

 • Vrnite se na začetni zaslon ES File Explorer. V levem stolpcu označite možnost »Lokalno«, jo razširite in kliknite drugo možnost »Domov« (tisto brez domače ikone zraven)

lokacija datoteke datoteke firestick kodi log

 • Zdaj odprite mapo Android

kodi dnevnik napak o napaki

 • Pomaknite se do podatkov > org.xbmc.kodi > datoteke >  temp. Tu boste videli datoteko 'kodi.log'.

kako preveriti kodi log on firestick

Tako preverite dnevnik Kodi na vaši napravi FireStick ali Fire TV. Če imate nov Fire TV Stick in ga nimate Kodi, sledite spodnji povezavi virov.

 • Kako Jailbreak FireStick
 • Kako namestiti Kodi na FireStick

Oglejte si dnevnik Kodi s pomočjo "Pregledovalnika dnevnikov za Kodi" Addon

Če iz nekega razloga ne morete odpreti datoteke dnevnika v shrambi naprave, lahko vedno uporabite dodatek Kodi, imenovan "Pregledovalnik dnevnikov za Kodi". Ta dodatek vam bo omogočil ogled dnevnikov znotraj Kodija, ne da bi morali iskati mapo.

Pregledovalnik dnevnikov za Kodi je na voljo v uradnem skladišču dodatkov Kodi. Pokazal vam bom, kako namestiti ta dodatek. Tu so naslednji koraki.

# 1. Prvo, kar morate storiti, je, da kliknete možnost »Dodatki« na levi stranski vrstici. Našli ga boste na domačem zaslonu Kodi.

Dnevnik napak Kodi

# 2. Zdaj kliknite ikono odprtega polja v zgornjem levem kotu, ki se imenuje tudi namestitveni paket.

Preglednik dnevnika Kodi

# 3. Odprite možnost »Namestitev iz skladišča«

Lokacija dnevnika Kodi

# 4. Na naslednjem zaslonu kliknite Repozitorij dodatkov Kodi

kodi dnevnik napak

# 5 Pomaknite se navzdol in izberite »Programski dodatki«

kako preveriti kodi dnevnik

# 6. Zdaj se pomaknite navzdol do razdelka 'L'. Potrebno bo malo drsenja. Izberite dodatek »Pregledovalnik dnevnikov za Kodi«

kako preveriti prijavo na kodi

# 7. Preprosto kliknite gumb »Namesti« v spodnjem levem kotu naslednjega zaslona, ​​da namestite dodatek Kodi Log Viewer

Preglednik dnevnika Kodi

# 8. Počakajte, da se dodatek namesti. Ne sme trajati več kot 30 do 60 sekund. Ko je namestitev končana, se v zgornjem desnem kotu pojavi obvestilo z napisom »Dodatek je nameščen«

Lokacija dnevnika Kodi

# 9. Zdaj se vrnite na začetni zaslon Kodi in se pomaknite do dodatkov  > Programski dodatki Zdaj boste videli dodatek »Pregledovalnik dnevnikov za Kodi« med drugimi programskimi dodatki. Kliknite ga, da odprete dodatek

v dnevniku poiščite več informacij o napaki kodi

# 10. Zdaj boste videli tri možnosti - Prikaži dnevnik, Prikaži stari dnevnik in nastavitve. Najnovejše dnevnike si lahko ogledate v razdelku »Prikaži dnevnik«. Če ste naleteli na katerokoli napako Kodi-ja, boste to razdelek želeli odpreti, če želite dobiti najnovejše dnevnike Kodi.

Če si želite ogledati starejše dnevnike, jih boste našli v razdelku »Prikaži stari dnevnik«.

V razdelku »Nastavitve« lahko prilagodite nekatere nastavitve in prilagodite prikaz dnevnika. O nastavitvah bomo govorili kasneje. Najprej odprimo "Prikaži dnevnik"

kako preveriti kodi dnevnik

# 11. Tako bo izgledal vaš Kodi dnevnik. Ne vem zakaj, ampak dnevniki so najprej razvrščeni po starejših. Za najnovejše dnevnike se boste morali pomakniti navzdol vse do dna. Lahko pa spremenite način razvrščanja dnevnikov in si najprej ogledate najnovejše.

kodi dnevnik napak

# 12. Ponovno zaženite pregledovalnik dnevnikov za Kodi in tokrat odprite »Nastavitve«

kje najti datoteko dnevnika napak kodi

# 13. To boste videli v razdelku z nastavitvami. Omogočite "Invert Log (najnovejši prvi)", da dnevnike razvrstite na novejše do starejše. Če omogočite to možnost, bo omogočeno tudi prikaz "Število vrstic". Lahko so prikazane vrstice "Vse" ali pa izberite želeno številko (20, 50 in 100 so druge možnosti)

podrobnosti o napaki kodi

Če želite dnevnik Kodi samodejno prikazati, ko je prišlo do napake, omogočite »Prikaži dnevnik, ko pride do napake«.

Če omogočite »Uporabi besedilno polje po meri«, bodo prikazani dnevniki v celozaslonskem načinu

Za več informacij o napaki omogočite beleženje napak

Če se Kodi ali dodatek obnaša napačno in iščete pomoč strokovnjakov, boste želeli zagotoviti čim več informacij o napaki. To pomaga reševalcem težav na Kodi Forumu za podporo, da težavo bolje razumejo in ponudijo ustreznejše rešitve.

Zapisovanje napak, ko je omogočeno, doda dodatne informacije o napaki v dnevnike Kodi. Te dodatne informacije bi lahko bile bistvene pri reševanju vprašanja. Torej, preden ustvarite datoteko dnevnika z uporabo "Pregledovalnika dnevnikov za Kodi" ali katerega koli drugega dodatka, bi bilo vredno vašega časa omogočiti beleženje napak.

Tukaj je to, kako lahko to storite:

# 1. Odprite meni Nastavitve s klikom na ikono zobnika v zgornjem levem kotu domačega zaslona Kodi

nastavitve kodi

# 2. Zdaj odprite 'Sistemske nastavitve' s seznama možnosti na Kodi 17.6 ali pa preprosto 'Sistem' na Kodi 18

sistemske nastavitve kodi

# 3. Na levi stranski vrstici izberite 'Logging' in na desni strani boste videli povezane možnosti. Kot lahko vidite na spodnji sliki, s preklopom preklopa vklopite "Omogoči beleženje napak". V trenutku, ko to storite, se bodo v zgornjem levem kotu okna Kodi začele prikazovati dodatne informacije dnevnika.

kodi datotek dnevnika napak

S temi informacijami se vam ni treba ukvarjati. Toda v dnevnik Kodi bo dodalo nekaj res koristnih podatkov, ki jih lahko razvijalci ali strokovnjaki na forumu za podporo Kodi uporabijo za odpravo težave. Ko omogočite to možnost, morate znova zagnati Kodi in reproducirati napako. V dnevniško datoteko bo dodanih ogromno novih podrobnosti.

Vem, da bi to dodatno prekrivanje na vrhu vsakega zaslona Kodi lahko bilo zelo nadležno. Med gledanjem filma ali katere koli druge vsebine bi vas to lahko odvrnilo od vsebine. Vendar vam ni treba ves čas vklopiti »Omogoči beleženje napak«. Ko obnovite napako in dodate več podrobnosti v dnevnik, jo lahko znova izklopite.

Kako naloži Kodi Log Error Log neposredno na strežnik s programom Uploadi Kodi LogFile

Pregledovalnik dnevnikov za vtičnik Kodi vam omogoča ogled dnevnikov. To je dobro! Kaj pa, če bi morali deliti dnevnike na forumu za podporo ali strokovnjaku? Seveda je en način iskanje datoteke dnevnika v shrambi naprave in nalaganje datoteke na forum za podporo Kodi. Zdi se, da je to postopek dolgo vlečen in uporabniki pogosto ne morejo najti mape dnevnikov. K sreči obstaja lažji način.

Dnevnike lahko naložite neposredno na strežnik in URL delite z zadevnimi osebami z dodatkom „Kodi Uploadfile“. Ta dodatek je na voljo tudi v uradnem skladišču dodatkov Kodi.

Pokazal vam bom, kako namestiti in uporabljati Kodi Logfile Uploader. Zapisovanje napak sem onemogočil, saj skriva ikone na vrhu in slike vam ne bodo zelo jasne. Preden sledite spodnjim korakom, se prepričajte, da ste vklopili prijavo napak.

# 1. Na začetnem zaslonu odprite dodatke in v zgornjem levem kotu kliknite ikono Odpri paket

program za namestitev kodi addon

# 2. Ponovno odprite možnost »Namestitev iz skladišča« na naslednjem zaslonu in izberite »Kodi dodaj skladišče«

naloži kodi dnevnika

# 3. Zdaj odprite programske dodatke

kako naložiti kodi dnevnik napak

# 4. Pomaknite se navzdol do razdelka »K« in kliknite dodatek »Naložnik datoteke Kodi Logfile«

naloži datoteko kodi logfile

# 5 Na naslednjem zaslonu kliknite »Namesti« (gumb spodaj desno) in kot vedno počakajte, da se dodatek namesti. Ko v zgornjem desnem kotu zaslona vidite obvestilo o nameščenem dodatku, to pomeni, da je dobro iti.

kodi dnevnik napak

# 6. Zdaj se vrnite na začetni zaslon in se pomaknite do dodatkov > Programirajte dodatke in tukaj bi morali videti ikono dodatka

kako preveriti kodi dnevnik

# 7. Odprite dodatek. Najprej se prikaže poziv z vprašanjem, ali si želite ogledati datoteko dnevnika ali jo naložiti. Kliknite »Prikaži«, če si želite ogledati datoteko dnevnika. Kliknite »Naloži«, da ga naložite.

Po kliku za prenos se prikaže nov pojavni oken z URL-jem. Do tega URL-ja lahko dostopate in si ogledate dnevnike. Delite ta URL z opisom težave na forumu za podporo Kodi.

v dnevniku poiščite več informacij o napaki kodi

Kot vidite, za datoteko dnevnika obstaja QR koda. Preprosto skenirajte kodo s svojim mobilnim telefonom in dobili boste povezavo za prenos datoteke v svojo napravo.

Vsakič, ko odprete ta dodatek, se ob posodobljenem dnevniku ustvari nov URL.

# 8. Tako bodo izgledale podrobnosti dnevnika napak Kodi, če jih gledamo prek URL-ja:

kodi dnevnik napak

Dnevnik napak Kodi: Zapiranje

Ko naletite na Kodi napako, za katero ne najdete rešitve, lahko poiščete pomoč v forumu za podporo Kodi ali katerega koli drugega Kodijevega strokovnjaka, ki ga morda poznate. Obstaja velika verjetnost, da vas bodo prosili za datoteko dnevnika Kodi. Ta datoteka vsebuje vse ustrezne podrobnosti o napaki Kodi in pomaga najti bolj natančno rešitev. Po datoteki kodi.log se lahko pomaknete po poti, ki sem jo navedel. Če pa se vam zdi, da je nekoliko vlečen, lahko namestite pregledovalnik dnevnikov za dodatke Kodi in Kodi Logfile Uploader.

Oba dodatka najdemo v uradnem skladišču dodatkov Kodi. Dnevniške datoteke ne potrebujete vsak dan. Ko pa dobite sporočilo o napaki "Preverite dnevnik za več informacij", morate vedeti, kako ga dobiti. O tem govori ta članek. Upam, da ste se mu zdeli koristni. Če imate kakršne koli predloge ali vprašanja, lahko spodaj komentirate. Hvala za branje!

Sorodno:

 • Kako posodobiti Kodi
 • Najboljši VPN za Kodi
 • Kako popraviti pufranje na Kodi
 • Kako do Real-Debrida na Kodi
 • Kako ponastaviti Kodi na FireSticku

Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me