Kako resetirati Kodi na Amazon FireStick

>

U ovom ćemo članku naučiti kako resetirati Kodi 18.5 / 18.4 Leia ili Kodi 17.6 Krypton na zadane tvorničke postavke na FireSticku. Kodi je nevjerojatan medijski alat koji vaš uređaj pretvara u medijski centar i omogućuje vam strujanje omiljenog sadržaja - besplatno i plaćeno (naravno, većim dijelom besplatno). Ali, ova besplatna i open-source platforma nije lišena problema. Posebno, dugogodišnji korisnici koji imaju instaliran više Kodi dodataka nailaze na probleme s performansama više puta nego što bi htjeli.

Postoji nekoliko hakova i rješenja koja pomažu ubrzati Kodi i popraviti pogreške koje ometaju performanse. Ali, postoje slučajevi kada nijedno rješenje ne radi i vraćanje Kodija na zadane postavke ostaje jedina održiva opcija. Poništavanje aplikacije daje vam čistu ploču za početak kao da prvi put pokrećete Kodi. Ali imajte na umu da to također znači gubitak svih Kodi podataka, poput vaših Addona i postavki. I nad tim se može voditi računa, iako u određenoj mjeri.

Ovaj je članak također i za one koji samo žele od početka početi koristiti Kodi, a da ne moraju proći kroz postupak deinstalacije i ponovne instalacije aplikacije. Na primjer, ako ste s vremenom instalirali previše dodataka i nadogradnji i više ih ne upotrebljavate, umjesto da ih pojedinačno uklanjate, Kodi ćete čistiti brzo očistiti Kodi i postaviti pregršt dodataka koju biste željeli koristiti.

Kako resetirati Kodi na FireStick

kako resetirati kodi na vatrenoj stihiji

U narednim odjeljcima ovog članka govorit ćemo o tome kako resetirati Kodi na FireStick, kako izraditi sigurnosnu kopiju i vratiti podatke i sve ostalo što bi vam možda trebalo znati. Nastavi čitati!

Pažnja korisnika FireStick-a: Pročitajte prije nego što nastavite

Vlade i davatelji internetskih usluga širom svijeta prate mrežne aktivnosti svojih korisnika. Ako na vašem Fire TV Sticku pronađete strujni sadržaj zaštićen autorskim pravima, možete doći u ozbiljne probleme. Trenutno je vaša IP adresa vidljiva svima. Toplo vam preporučujem da nabavite dobar FireStick VPN i sakrijete svoj identitet kako vaše iskustvo gledanja filma ne bi došlo do lošeg preokreta.

koristim ExpressVPN koji je najbrži i najsigurniji VPN u industriji. Vrlo je lako instalirati na bilo koji uređaj, uključujući Amazon Fire TV Stick. Također, dolazi s 30-dnevnom garancijom povrata novca. Ako vam se ne sviđa njihova usluga, uvijek možete zatražiti povrat novca. ExpressVPN također ima posebnu ponudu gdje možete dobiti 3 mjeseca besplatno i uštedjeti 49% na godišnjem planu.

Evo razloga zbog kojih stalno morate koristiti VPN.

KORAK 1 - Sigurnosna kopija Kodi na FireSticku

Ako već neko vrijeme koristite Kodi na FireSticku, možda ste već instalirali neke dodatke, nadogradnje i prilagodili nekoliko postavki. Kada Kodi resetirate na tvorničke postavke na FireSticku, gubit ćete sve Kodi podatke, uključujući sve svoje dodatke i prilagodbe. Ponovno postavljanje svega moglo bi biti gnjavaža. Ne samo da treba vremena, možda se čak ni ne sjećate svojih prethodnih postavki.

Ako želite samo jednostavno započeti ispočetka, ne morate puno raditi. Samo resetirajte Kodi i dobro idete. Međutim, ako želite da se Kodi vrati pomalo onakav kakav je bio, preporučujem uzimanje sigurnosne kopije prije nego što je resetirate.

Bilješka: Postoji nekoliko dodataka koji omogućuju sigurnosnu kopiju i vraćanje Kodi-ja. Niti jedno od njih ne nudi sigurnosna sigurnosna rješenja. Iz nekog razloga, dodaci oporavljaju samo dio sigurnosnih kopija podataka tijekom restauracije. Ipak, bolje je nešto dohvatiti nego izgubiti sve.

Prije nego što resetirate Kodi, preporučujem da zabilježite sve što biste željeli vratiti kako biste ga kasnije mogli postaviti ručno, u slučaju da se svi podaci ne obnove automatski.

Kada je u pitanju sigurnosna kopija podataka, pronašli smo Ares Wizarda najučinkovitijim. Vraća većinu sigurnosnih kopija podataka i jednostavno je za postavljanje i upotrebu. Ovdje možete naučiti kako instalirati Ares Wizard na Kodi.

Jednom kada dobijete Ares Wizard, evo načina za sigurnosno kopiranje podataka kodi.

# 1. Otvorite Dodaci > Programirajte dodatke sa početnog zaslona Kodi i otvorite Ares Wizard

kako resetirati Kodi

# 2. Sada odaberite i kliknite karticu "sigurnosna kopija" pri vrhu sučelja Ares Wizard

resetirati Kodi na zadano

# 3. Ako još niste odabrali odredišnu mapu u koju će biti spremljena datoteka sigurnosne kopije ili je želite promijeniti, kliknite "Odaberi odredište" u odjeljku "Rezervna kopija" u lijevom stupcu

kako resetirati Kodi na FireSticku

# 4. Kliknite "Sigurnosna kopija" lijevo u prozoru postavki Ares Wizard-a koji se pojavljuje

kako vratiti Kodi na tvorničke postavke

# 5. Sada kliknite "Rezervna odredišna mapa" za odabir mape u kojoj želite sigurnosno kopirati svoje Kodi podatke

kako resetirati kodi na vatru tv

# 6. Otvorite "Root datotečni sustav"

resetiraj kodi na vatru tv štap

# 7. Kliknite "sdcard"

kako izraditi sigurnosnu kopiju kodi dara

# 8. Sada možete odabrati bilo koju mapu na FireStick uređaju u koju želite spremiti podatke Kodi sigurnosne kopije. FireStick već ima mapu "sigurnosne kopije" tako da ovdje držim svoje sigurnosne kopije. Ali možete odabrati bilo koju postojeću mapu ili stvoriti novu klikom na gumb "Nova mapa" s desne strane.

kako izraditi sigurnosnu kopiju kodija na vatri

# 9. Izradio sam mapu "kodi" unutar sigurnosnih kopija. Rezervna mapa Kodi ne postoji prema zadanim postavkama.

kodi sigurnosna kopija

# 10. Sada otvorite mapu „kodi“ koju ste upravo stvorili u sigurnosnoj kopiji (u njoj nećete vidjeti ništa kao što mi još nismo stvorili sigurnosnu kopiju) i kliknite gumb „U redu“ da biste je odabrali.

kako resetirati kodi

# 11. Sada imate novu rezervnu odredišnu mapu. Kliknite "U redu" kada se vratite na prozor postavki Ares Wizard-a

kodi sigurnosna kopija mape

# 12. Kad se vratite na sučelje Ares Wizard, trebali biste vidjeti opciju "Osvježi" pod "Rezervna kopija" (to je zato što ste odabrali novu odredišnu mapu). Kliknite gumb "Osvježi".

kako sigurnosno kopirati kodi prije resetiranja

# 13. Sada je Ares Wizard ažuriran novim rezervnim odredištem. Kao što možete vidjeti na slici dolje, možete odabrati koje Kodi podatke želite sigurnosno kopirati, a što izostaviti. Ako želite napraviti sigurnosnu kopiju svega, odaberite "Cijela sigurnosna kopija sustava". Ako samo želite sigurnosno kopirati svoje dodatke, odaberite 'Addons' i sve ostalo ostavite bez nadzora. Nakon što napravite izbor, kliknite gumb "Izrada sigurnosne kopije".

kako očistiti podatke o kodi

# 14. Vidjet ćete upit da li želite preskočiti ili sigurnosno kopirati pakete.

Svaki put kada ažurirate dodatak ili instalirate novi, paket se također preuzima. Nakon ažuriranja ili instalacije paketi vam više nisu potrebni i oni i dalje zauzimaju prostor na ograničenoj FireStick pohrani. Uvijek kliknite "Da" da biste preskočili pakete jer vam ih više ne trebaju.

resetiranje kodija

# 15. Ares Wizard započet će izradu sigurnosnih kopija Kodi-ja. Ovako će izgledati napredak.

sigurnosna kopija kod čarobnjaka za ares

# 16. Kad se Kodi stvori sigurnosna kopija, skočni prozor će vas pitati želite li pregledati preskočene datoteke. Kliknite "Ne" za nastavak (ili odaberite "Da" ako zaista želite vidjeti preskočene datoteke). I ne zaboravite zanemariti ukupnu veličinu preskočenih datoteka koje ovaj prompt pokazuje. Kao što vidite, broj je netočan (36722318 MB pretvara se u 36722 GB, što je skoro 4600 puta više od maksimalne veličine 8 GB vašeg FireStick uređaja). To je očito propust.

čarobnjak za izradu sigurnosnih kopija

U sljedećem odjeljku naučit ćemo kako resetirati Kodi. U sljedećem odjeljku vidjet ćemo kako ga vratiti.

KORAK 2 - resetirajte Kodi na FireSticku

Postoje dva načina resetiranja Kodija. Jedan je očistiti Kodi podatke bez deinstaliranja. Drugi je način deinstalacije aplikacije s FireSticka i uklanjanja svih pridruženih podataka zajedno s njom. Pogledat ćemo obje po jednu.

Ovako izgleda Kodi sa resetiranjem svih vaših instaliranih dodataka 'prije'.

resetiraj kodi na vatrenoj stihiji

Metoda br. 1: Obrišite Kodi podatke

Sada ćemo naučiti kako očistiti podatke o Kodi-ju. Ova je metoda jednostavnija i gotovo bez napora jer eliminira potrebu deinstaliranja Kodija, što je dodatni korak. Ako brišete podatke, Kodi će zadržati na vašem FireSticku, ali ukloniti sve vaše dodatke i njihove postavke, prilagodbe, Kodi postavke i sve ostalo. Dakle, ako želite znati kako vratiti Kodi na tvorničke postavke, jednostavno očistite podatke. Pokazat ću vam kako.

# 1. Pomoću daljinskog upravljača odaberite "Postavke" u gornjem izborniku na vašem početnom zaslonu FireStick.

resetirati kodi Amazon fire stick

# 2. Sada idite na izbornik "Aplikacije" i otvorite ga pritiskom na gumb "Odaberi" na daljinskom upravljaču

aplikacije za firestick

# 3. Otvorite "Upravljanje instaliranim aplikacijama"

kako ukloniti kodi podatke na firestick - u

# 4. Sada biste trebali vidjeti popis svih instaliranih aplikacija na vašem FireStick uređaju. Pomičite se prema dolje i odaberite Kodi ovdje, a na daljinskom upravljaču pritisnite 'Select' da biste pristupili dostupnim opcijama

kako očistiti podatke o kodi

# 5. Na sljedećem zaslonu pritisnite opciju "Izbriši podatke". S desne strane također možete vidjeti dodatne informacije o Kodi na vašem FireSticku, uključujući količinu skladištenja koja troši. Na slici ispod, sama aplikacija Kodi zauzima 164 MB prostora, dok su pridruženi podaci veličine 125 MB.

kako očistiti podatke o Kodiju za firestick

# 6. Kliknite "Izbriši podatke" još jednom na sljedećem zaslonu kako biste potvrdili svoju radnju

kako resetirati kodi

# 7. Pritisnite tipku za povratak na daljinskom upravljaču samo jednom za povratak na prethodni izbornik. S desne strane vidjet ćete da su podaci Kodi izbrisani.

kako ukloniti kodi podatke

# 8. Vratite se na početni zaslon i idite na "Vaše aplikacije & Odjeljak Igre. Vodi Kodi odatle. Vidjet ćete „Priprema za prvu vožnju“ (pogledajte sliku ispod). To znači da su svi podaci Kodi obrisani i da ste Kodi postavili na zadane vrijednosti.

otvoriti kodi nakon resetiranja

# 9. Kad na početnom zaslonu Kodi otvorite odjeljak Dodaci, vidjet ćete da su svi vaši dodatci također uklonjeni. Kodi je sada dobar kao novi.

kodi na vatrenoj stihiji

U ovom smo dijelu naučili kako resetirati Kodi na FireStick brisanjem podataka. U sljedećoj metodi vidjet ćemo kako ukloniti Kodi iz FireSticka.

2. metoda: Deinstalirajte Kodi na FireSticku

Naravno, drugi način resetiranja Kodija na FireStick je potpuno ukloniti i ponovo ga instalirati. Ovo je duži postupak, ali daje iste rezultate. Ponekad deinstaliranje i ponovno instaliranje vodi računa o određenim problemima koje jasni podaci ne mogu.

Dakle, pogledajmo kako deinstalirati Kodi na FireSticku.

# 1. Kao i u prvoj metodi, odaberite "Postavke" na početnom zaslonu FireStick-a i na izborniku kliknite "Aplikacije". Sada kliknite "Upravljanje instaliranim aplikacijama", a zatim odaberite "Kodi s popisa".

kako deinstalirati kodi na vatrenoj stihiji

# 2. Ponovno ćete vidjeti sljedeći izbornik. Ovaj put kliknite 'Deinstaliraj'

deinstalirajte kodi na vatri za tv

# 3. Kliknite na "Deinstaliraj" još jednom na sljedećem zaslonu kako biste potvrdili svoju radnju.

kako ukloniti Kodi iz FireSticka

Ovo će ukloniti Kodi s vašeg FireStick uređaja. Kada se Kodi ponovo instalira, svi podaci bit će uklonjeni.

Sada da biste ponovno instalirali aplikaciju Kodi, idite ovdje kako biste naučili kako riješiti FireLock od Jailbreak-a uz Kodi.

3. KORAK - Vratite sigurnosne kopije Kodi podataka pomoću čarobnjaka Ares

Sad kad ste resetirali Kodi, morat ćete vratiti sigurnosnu kopiju koju ste stvorili u koraku 1. Budući da ste napravili sigurnosnu kopiju s Ares Wizard-om, trebat će vam ponovo Ares Wizard za vraćanje podataka..

Tijekom postupka resetiranja bit će uklonjeni svi dodaci, uključujući Ares Wizard. Stoga ga je potrebno ponovo instalirati.

Ovo možete pročitati da biste instalirali Ares Wizard-a na Kodi.

# 1. Nakon instaliranja, pokrenite aplikaciju i odaberite karticu "sigurnosna kopija" na vrhu i kliknite opciju "Odaberite datoteku sigurnosne kopije" u odjeljku "Vrati" (pogledajte sliku dolje)

kako vratiti Kodi na tvorničke postavke

# 2. Odaberite opciju "Restore" u postavkama Ares Wizard-a na lijevoj ploči izbornika

kako vratiti kodi sigurnosnu kopiju podataka nakon resetiranja

# 3. Sada kliknite "Sigurnosna kopija datoteke" s desne strane

kako vratiti kodi na vatrenoj stihiji

# 4. Sada otvorite 'Root datotečni sustav' i pomaknite se do mape u kojoj ste ranije napravili sigurnosnu kopiju podataka Kodi. U mom slučaju to bi bio Root datotečni sustav > SD kartica > sigurnosne kopije > kodi.

Kliknite datoteku sigurnosne kopije iz koje želite vratiti podatke

kako ponovo instalirati kodi na vatrenoj stihiji

# 5. Zatim kliknite "U redu" za nastavak

kako resetirati kodi na vatrenoj stihiji

# 6. Sada kliknite "ZNAČAJTE" u odjeljku "Vrati" s desne strane

kako resetirati kodi

# 7. Kliknite gumb "Vrati sigurnosnu kopiju" na dnu

kako ukloniti kodi iz vatrene stihije

# 8. Ako ste promijenili bilo koje postavke od kada ste ponovno instalirali Kodi nakon resetiranja i želite ih zadržati, odaberite željene opcije u sljedećem skočnom prozoru, a zatim kliknite 'Nastavi'. Ako nije odabrana nijedna od opcija, vaše će se trenutne postavke moći nadjačati.

vratiti kodi na vatrenoj stihiji

# 9. Kad se podaci Kodi obnove, vidjet ćete potvrdu 'Restore Completed'. Kliknite "U redu" za nastavak.

kako vratiti kodi sigurnosnu kopiju s ares čarobnjakom

# 10. Da bi se guisettings.xml pravilno primijenio, Kodi će se morati prisilno zatvoriti. Kliknite "U redu" da biste to učinili. Ovo će vas vratiti na FireStick sučelje odakle možete ponovo pokrenuti Kodi.

vratiti kodi sigurnosnu kopiju

# 11. Vratite se na početni zaslon Kodi. Kao što vidite, nisu obnovljeni svi dodaci. Ovo potvrđuje ono što sam rekao ranije, da su podaci sigurnosno kopirani samo djelomično. Nažalost, ovo je najbolje što možemo učiniti. Ali uštedjet će vam vrijeme i trud jer Kodi ne morate postavljati sve ispočetka.

kako resetirati kodi na vatrenoj stihiji

Što je s nedostajućim dodacima / zgradama

Kao što sam već napomenuo, Ares Wizard vratit će podatke, ali možda nisu potpuni podaci koje ste imali prije resetiranja Kodija. Dakle, ako nedostaju neki dodaci ili sastavi koji su vam opet potrebni, uvijek ih možete ponovno instalirati. Možete provjeriti sljedeće veze resursa za dodavanje dodataka, sastavljanja i aplikacija.

  • Najbolji Kodi Addons
  • Najbolje gradnje kodija
  • Najbolje FireStick aplikacije

Kako odmarati Kodi (Video vodič)

Završavati

Dakle, sada ste naučili kako izraditi sigurnosnu kopiju Kodi podataka, resetirati Kodi, deinstalirati i ponovno instalirati Kodi te kako vratiti Kodi podatke na Fire TV / Stick. Poništavanje ili uklanjanje Kodi-ja sigurno će poboljšati performanse i također će osloboditi prostor na vašoj FireStick pohrani. Ili ako smatrate da je vaša Kodi aplikacija prepuna svih dodataka i nadogradnji koje više ne upotrebljavate, resetiranje bi mogao biti samo pravi put.

Povezano:

Kako doći do bjekstva od požara
Kako instalirati Cinema APK na Fire Stick
Kako ažurirati Kodi na Fire Stick-u
Kako popraviti Kodi puferiranje
Kako instalirati VPN na FireStick

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me