Како ресетовати Коди на Амазон ФиреСтицк-у

>

У овом чланку сазнаћемо како ресетирати Коди 18.5 / 18.4 Леиа или Коди 17.6 Криптон на подразумеване фабричке поставке на ФиреСтицку. Коди је невероватна медијска алатка која ваш уређај претвара у медијски центар и омогућава вам да струјите омиљени садржај - бесплатан и плаћен (наравно, највећи део бесплатан). Али, ова бесплатна и опен-соурце платформа није лишена проблема. Посебно, дугогодишњи корисници који имају инсталиран више Коди додатака наилазе на проблеме са перформансама више пута него што би желели.

Постоји неколико хакова и решења која помажу убрзати Коди и поправити грешке које ометају перформансе. Али, постоје случајеви када ниједно од решења не функционише и ресетирање Кодија на подразумеване вредности остаје једина одржива опција. Поништавање апликације даје вам чисту плочу за почетак као да први пут покрећете Коди. Али запамтите да то такође значи губитак свих Коди података, као што су Аддонс и подешавања. И за то се може водити рачуна, мада у одређеној мери.

Овај чланак је и за оне који само желе да почну да користе Коди од почетка, а да не морају да прођу кроз процес деинсталације и поновне инсталације апликације. На пример, ако сте инсталирали превише додатака и надоградњи током времена и више их не употребљавате, уместо да их уклањате појединачно, коди ћете очистити Коди чистим брзим ресетовањем и подесити прегршт додатака коју бисте волели да користите.

Како ресетовати Коди на ФиреСтицку

како ресетовати коди на фирестицк-у

У наредним одељцима овог чланка разговараћемо о томе како ресетовати Коди на ФиреСтицк-у, како направити резервну копију и вратити податке и све остало што би можда требало да знате. Настави да читаш!

Пажња корисника ФиреСтицк-а: Прочитајте пре него што наставите

Владе и даваоци интернетских услуга широм свијета прате активности корисника на мрежи. Ако на вашем Фире ТВ Стицк-у пронађете струјни садржај заштићен ауторским правима, могли бисте доћи у озбиљне проблеме. Тренутно је ваш ИП видљив свима. Топло вам препоручујем да набавите добар ФиреСтицк ВПН и сакријете свој идентитет тако да ваше искуство гледања филма не буде лоше..

ја користим ЕкпрессВПН који је најбржи и најсигурнији ВПН у индустрији. Врло је лако инсталирати на било који уређај укључујући Амазон Фире ТВ Стицк. Такође, долази са 30-дневном гаранцијом поврата новца. Ако вам се не свиђа њихова услуга, увек можете затражити поврат новца. ЕкпрессВПН такође има посебан посао где можете добити 3 месеца бесплатно и уштедјети 49% на годишњем плану.

Ево разлога због којих морате стално користити ВПН.

КОРАК 1 - Бацкуп Коди на ФиреСтицку

Ако већ неко време користите Коди на ФиреСтицку, можда сте већ инсталирали неке додатке, надоградње и прилагодили неколико поставки. Када ресетирате Коди на подразумеване фабричке поставке на ФиреСтицку, изгубите све Коди податке, укључујући све своје додатке и прилагођавања. Постављање свега тога поново би могло бити гњаважа. Не само да вам треба времена, можда се чак ни не сећате својих претходних подешавања.

Ако све што желите јесте да једноставно започнете испочетка, нема много тога што требате учинити. Само ресетирајте Коди и добро је да кренете. Међутим, ако желите да Коди вратите помало онакав какав је био, препоручујем да узмете резервну копију пре него што је ресетујете.

Белешка: Постоји неколико додатака који вам омогућавају да направите резервну копију и обновите Коди. Ниједно од њих не нуди сигурносна решења. Из неког разлога, додаци опорављају само део резервних података током рестаурације. Ипак, боље је пронаћи нешто него изгубити све.

Пре него што ресетујете Коди, препоручујем да забележите све што бисте желели да вратите да бисте га касније могли подесити ручно, у случају да се цели подаци не обнове аутоматски.

Када је у питању сигурносна копија података Коди, ми смо пронашли Арес Визард-а најефикаснији. Обнавља већину резервних копија података и лако се поставља и користи. Овде можете научити како инсталирати Арес Визард на Коди.

Једном када имате Арес Визард-а, ево начина на који можете извршити сигурносну копију својих Коди података.

# 1. Идите на Додаци > Програмирајте додатке са почетног екрана Коди и отворите Арес Визард-а

како ресетовати Коди

# 2. Сада изаберите и кликните картицу „Резервне копије“ на врху интерфејса Арес Визард

ресетујте Коди на подразумеване вредности

# 3. Ако још нисте изабрали одредишну фасциклу у коју ће бити сачувана датотека резервне копије или је желите променити, кликните на „Селецт Дестинатион“ под „Бацкуп“ у левој колони

како ресетовати Коди на ФиреСтицку

# 4 Кликните на „Резервно копирање“ са леве стране у прозору поставки Арес Визард-а који се појављује

како вратити Коди на фабричка подешавања

# 5. Сада кликните „Резервна одредишна мапа“ да бисте изабрали фасциклу у којој желите да направите резервну копију података коди

како ресетовати коди на ватри тв-а

# 6. Отворите „Роот датотечни систем“

ресетирајте коди на ватри тв стицк

# 7. Кликните на „сдцард“

како израдити резервну копију коди дара

# 8. Сада можете да изаберете било коју фасциклу на свом ФиреСтицк уређају у коју желите да сачувате Коди резервне податке. ФиреСтицк већ има фасциклу „резервне копије“, тако да овде чувам резервне датотеке. Али, можете одабрати било коју постојећу фасциклу или створити нову кликом на дугме „Нова фасцикла“ са десне стране.

како израдити сигурносну копију кодија на ватри

# 9. Направио сам фолдер коди у оквиру резервних копија. Резервна фасцикла Коди не постоји подразумевано.

коди сигурносна копија

# 10. Сада отворите мапу „коди“ коју сте управо креирали у сигурносној копији (нећете видети ништа у њој као што до сада нисмо направили сигурносну копију Коди-ја) и кликните на дугме „ОК“ да бисте је изабрали.

како ресетовати коди

# 11 Сада имате нову резервну одредишну фасциклу. Кликните на „ОК“ када се вратите у прозор поставки Арес Визард-а

коди резервна мапа

# 12 Када се вратите на Арес Визард интерфејс, требало би да видите опцију „Освежи“ под „Резервна копија“ (то је зато што сте изабрали нову одредишну мапу). Кликните на дугме „Освежи“.

како израдити резервну копију кодија пре ресетовања

# 13 Сада је Арес Визард ажуриран са новом резервном дестинацијом. Као што видите на слици испод, можете одабрати који Коди подаци желите да направите за резервне копије, а шта треба изоставити. Ако желите да направите сигурносну копију свега, изаберите „Потпуна сигурносна копија система“. Ако само желите да направите резервну копију додатака, изаберите „Аддонс“ и све остало оставите без надзора. Након што се одлучите, кликните на дугме 'Маке Бацкуп'.

како очистити податке о коди

# 14 Видећете брзи упит да ли желите прескочити или направити резервну копију пакета.

Сваки пут када ажурирате додатак или инсталирате нови, пакет се такође преузима. Након ажурирања или инсталирања, пакети вам више нису потребни и они и даље заузимају простор у вашој ограниченој ФиреСтицк меморији. Увек кликните „Да“ да бисте прескочили пакете јер вам више нису потребни.

ресетовање кодија

# 15. Арес Визард почеће да ствара резервне копије Коди-ја. Овако ће изгледати напредак.

резервни коди с чаробњаком за арес

# 16. Када се Коди направи сигурносна копија, скочни прозор ће вас питати да ли желите да погледате прескочене датотеке. Кликните на „Не“ за наставак (или одаберите „Да“ ако заиста желите да погледате прескочене датотеке). И не заборавите да занемарите укупну величину прескочених датотека које овај промпт показује. Као што видите, број је погрешан (36722318 МБ се претвара у 36722 ГБ, што је скоро 4600 пута више од максималне величине 8 ГБ вашег ФиреСтицк уређаја). Јасно је да је проблем.

чаробњак за резервно копирање

У следећем одељку сазнаћемо како ресетовати Коди. У следећем одељку видећемо како да га вратите.

КОРАК 2 - Ресетујте Коди на ФиреСтицку

Постоје два начина за ресетовање Кодија. Прво је очистити податке Коди-ја без деинсталације. Други је деинсталирање апликације са ФиреСтицка и уклањање свих повезаних података заједно са њом. Погледаћемо један по један.

Овако изгледа Коди са ресетирањем свих инсталираних додатака „пре“.

ресетујте коди на фирестицу

Метода бр. 1: Обриши Коди податке

Сада ћемо научити како обрисати податке о Коди-ју. Ова метода је једноставнија и готово без напора јер елиминише потребу за деинсталирањем Кодија, што је додатни корак. Ако бришете податке, Коди ће задржати на вашем ФиреСтицку, али уклонити све ваше додатке и њихова подешавања, прилагођавања, Коди подешавања и све остало. Дакле, ако желите знати како вратити Коди на фабричке поставке, једноставно обришите податке. Показаћу вам како.

# 1. Помоћу даљинског управљача одаберите „Сеттингс“ у горњем менију на вашем почетном екрану ФиреСтицк.

ресетујте коди Амазон фире стицк

# 2. Сада идите на мени „Апликације“ и отворите га притиском на дугме „Одабери“ на даљинском управљачу

апликације за фирестицк

# 3. Отворите „Управљање инсталираним апликацијама“

како уклонити коди податке на фирестицк-у

# 4 Сада би требало да видите листу свих инсталираних апликација на вашем ФиреСтицк уређају. Померите се према доле и одаберите Коди овде и притисните „Селецт“ на даљинском управљачу да бисте приступили доступним опцијама

како очистити податке о коди

# 5. На следећем екрану кликните на опцију "Обриши податке". На десној страни можете видети додатне информације о Коди-у на свом ФиреСтиц-у, укључујући количину складиштења коју троши. На слици испод, сама апликација Коди заузима 164 МБ простора, док су придружени подаци величине 125 МБ.

како очистити податке о Коди-ју за фирестицк

# 6. Кликните „Обриши податке“ још једном на следећем екрану да бисте потврдили своју радњу

како ресетовати коди

# 7. Притисните типку за повратак на даљинском управљачу само једном да бисте се вратили на претходни мени. С десне стране ћете видети да су подаци Коди-а обрисани.

како уклонити коди податке

# 8. Вратите се на почетни екран и идите на „Ваше апликације & Одељак за игре. Води Коди одатле. Видећете „Припрема за прву вожњу“ (погледајте слику испод). То значи да су сви подаци Коди-а обрисани и да сте Коди поставили на подразумеване вредности.

отворите коди након ресетовања

# 9. Када пређете на одељак Додаци са почетног екрана Коди, видећете да су и сви ваши додатци уклоњени. Коди је сада добар као нов.

коди на фирестицу

У овом делу смо научили како да ресетујемо Коди на ФиреСтицк брисањем података. У следећој методи видећемо како да уклоните Коди из ФиреСтицка.

Метода бр. 2: Деинсталирајте Коди на ФиреСтицку

Наравно, други начин да ресетујете Коди на ФиреСтицк-у јесте да га у потпуности уклоните и поново инсталирате. Ово је дужи поступак, али даје исте резултате. Понекад деинсталација и поновна инсталација воде рачуна о одређеним проблемима за које јасни подаци не могу.

Дакле, погледајмо како деинсталирати Коди на ФиреСтицку.

# 1. Као у првом методу, изаберите „Подешавања“ на почетном екрану ФиреСтицк-а, а затим из менија кликните „Апликације“. Сада кликните „Управљање инсталираним апликацијама“, а затим одаберите „Коди са листе“.

како деинсталирати коди на фирестицк-у

# 2. Поново ћете видети следећи мени. Овог пута кликните „Деинсталирај“

деинсталирајте коди на фире тв стицк

# 3. Кликните на „Деинсталирање“ још једном на следећем екрану да бисте потврдили своју радњу.

како уклонити Коди из ФиреСтицка

Ово ће уклонити Коди са вашег ФиреСтицк уређаја. Када се Коди поново инсталира, сви подаци ће бити уклоњени.

Сада да бисте поново инсталирали апликацију Коди, идите овде да научите како се затворити ФиреСтицк са Коди-јем.

КОРАК 3 - Вратите сигурносне копије података Коди помоћу чаробњака Арес

Сада када сте ресетовали Коди, хтећете да вратите сигурносну копију коју сте створили у кораку 1. Пошто сте направили резервну копију са Арес Визард-ом, поново ће вам требати Арес Визард да бисте обновили податке.

Током поступка ресетовања биће уклоњени сви додаци, укључујући Арес Визард. Због тога се мора поново инсталирати.

Ово можете прочитати да бисте инсталирали Арес Визард-а на Коди-ју.

# 1. Када је инсталирате, покрените апликацију и одаберите картицу „Резервна копија“ на врху и кликните на опцију „Одаберите датотеку сигурносне копије“ у одељку „Обнови“ (погледајте слику доле)

како вратити Коди на фабричка подешавања

# 2. Изаберите опцију „Ресторе“ у поставкама Арес Визард-а на левој табли менија

како вратити коди сигурносну копију података након ресетовања

# 3. Сада кликните „Бацкуп филе“ са десне стране

како вратити коди на фирестицк

# 4 Сада отворите „Роот датотечни систем“ и идите до мапе у којој сте раније направили сигурносну копију података Коди. У мом случају то би био Роот датотечни систем > СД картица > прављење резервних копија > Коди.

Кликните датотеку сигурносне копије из које желите да вратите податке

како поново инсталирати коди на фирестицк-у

# 5. Затим притисните 'ОК' за наставак

како ресетовати коди на фирестицк-у

# 6. Сада кликните на „РЕФРЕСХ“ у одељку „Ресторе“ са десне стране

како ресетовати коди

# 7. Кликните на „Врати резервну копију“ на дну

како уклонити коди из фирестиц-а

# 8. Ако сте променили било која подешавања од када сте поново инсталирали Коди након ресетовања и желите да их задржите, изаберите жељене опције у следећем скочном прозору и кликните на „Настави“. Ако није одабрана ниједна од опција, ваша тренутна подешавања могу се надјачати.

вратити коди на фирестицк

# 9. Кад се подаци Коди обнове, видећете потврду 'Ресторе Цомплетед'. Кликните "ОК" да наставите.

како вратити коди сигурносну копију с чаробњаком за арес

# 10. Да би се гуисеттингс.кмл правилно применио, Коди ће морати да буде присилно затворен. Кликните „У реду“ да то учините. Ово ће вас вратити на ФиреСтицк интерфејс одакле можете поново покренути Коди.

вратити коди сигурносну копију

# 11 Вратите се на почетни екран Коди. Као што видите, нису обновљени сви додаци. Ово потврђује оно што сам рекао раније, да су подаци сигурносно копирани само делимично. Нажалост, ово је најбоље што можемо да учинимо. Али, ипак ће вам уштедјети мало времена и напора јер нећете морати да постављате Коди све испочетка.

како ресетовати коди на фирестицк-у

Шта је са недостајућим додацима / зградама

Као што сам већ напоменуо, Арес Визард ће вратити податке, али можда нису потпуни подаци које сте имали пре ресетовања Кодија. Дакле, ако вам недостају неки додаци или састави који су вам поново потребни, увек их можете поново инсталирати. Можете да проверите следеће везе ресурса за додавање додатака, састављања и апликација.

  • Бест Коди Аддонс
  • Бест Коди Буилдс
  • Најбоље ФиреСтицк апликације

Како одмарати Коди (Видео водич)

Окончање

Дакле, сада сте научили како израдити сигурносну копију података Коди-ја, ресетовати Коди, деинсталирати и поново инсталирати Коди и како вратити Коди податке на Фире ТВ / Стицк. Поништавање или уклањање Коди-ја ће сигурно побољшати перформансе и очистити мало простора у вашој ФиреСтицк меморији. Или, ако сматрате да је ваша Коди апликација препуна свих додатака и надоградњи, које више ни не употребљавате, ресетовање би могао бити само прави пут.

Повезан:

Како се затворити
Како инсталирати Цинема АПК на Фире Стицк
Како ажурирати Коди на Фире Стицк-у
Како поправити Коди пуфер
Како инсталирати ВПН на ФиреСтицк

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me