Kako riješiti probleme s dobavljačem Kodi-ja

>

Glatko, kontinuirano zabavno iskustvo je ono u čemu svi uživamo. Prekidi, u bilo kojem obliku, najmanje su neugodni. Kodi je zabavni alat koji milioni diljem svijeta koriste za streaming visokokvalitetnih sadržaja na zahtjev, uglavnom besplatno. Iako ova platforma premošćuje jaz između milijuna online streamers-a i tisuća izvora struje, problemi s međuspremnicima Kodi-ja nisu baš neuobičajeni. Kako se sve više i više potoka neprekidno dodaje, problemi s međuspremnicima kodi postaju sve učestaliji. Srećom, postoje neka rješenja koja mogu riješiti probleme kodiranja punjenja kodi Kodi 18.5 i Kodi 17.6, ili barem smanjiti instance. A te se ispravke lako primjenjuju. Nastavi čitati!

Kodi je široko popularan medijski uređaj među rezačima kabela širom svijeta. Razvijena od strane XBMC, ova aplikacija trenutno pretvara vaš uređaj u medijski centar. Ne samo da vam omogućuje reprodukciju i puštanje lokalno pohranjenih medija, kroz razne dodatke i nadogradnje, već vam omogućuje i strujanje besplatnog i obilno dostupnog sadržaja putem weba. Što je još nevjerojatnije, ova usluga podržava široki raspon platformi, uključujući Fire TV Stick, Android, iOS, Windows Mobile, Windows PC, Mac OS i Linux.

Kodi je nesumnjivo sjajan, ali ima svoj niz problema. Neke je teže postaviti u usporedbi s drugim uslugama poput Plexa. Ono što sam zaključio jest da jednom kada omotate glavu oko Kodija, postoji velika šansa da vam se neće svidjeti nijedan drugi medijski uređaj.

Iako to nije jedini aspekt koji sam imao na umu dok sam govorio o problemima ove platforme. Kodi Kodi najviše smetaju problemi s punjenjem. Ništa ne može biti frustriranije od čestih prekida tijekom gledanja vašeg omiljenog filma ili TV emisije.

Srećom, postoji nekoliko načina za ispravljanje problema Kodi puferiranja ili njihovo minimiziranje. U ovom ćemo vodiču naučiti kako popraviti pufer na Kodi Leia 18 i Kodi Krypton 17.6. Nastavi čitati!

Kako riješiti probleme s dobavljačem Kodi-ja

kako zaustaviti probleme kodiranja međuspremnika

Omogući nepoznate izvore na Kodi-ju

Prije nego što nastavimo, treba voditi računa o jednoj sitnici.

Kodi je dizajniran za pružanje sigurnog doživljaja zabave. U tu svrhu koristi brojne sigurnosne značajke i protokole.

Kako bi se spriječilo da se nesigurne nadogradnje i dodaci spremaju, Kodi prema zadanim postavkama ne dopušta instalaciju iz nepoznatih izvora drugih proizvođača. No, nisu svi dodaci trećih strana nesigurni, pogotovo ne oni o kojima ćemo naučiti u ovom vodiču koji je unaprijed.

Kako bismo mogli instalirati te dodatke, trebat ćemo privremeno omogućiti Nepoznate izvore. Evo kako to možete učiniti:

Korak 1: Kliknite Postavke (ikona zupčanika) u gornjem desnom kutu na Kodi početnom zaslonu.

kodi postavke

Korak 2: Zatim kliknite ikonu "Postavke sustava" (ili jednostavno "Sustav" ako koristite Kodi Leia 18)

postavke sustava kodi
3. korak: Kliknite "Dodaci" s lijeve strane, a zatim pomaknite preklopku / nepoznati izvori udesno da biste je omogućili.

dopuštaju nepoznati izvori kodi

To će biti to! Obavezno onemogućite nepoznate izvore nakon što instalirate sve željene dodatke.

Na kojim se platformama rade ove metode?

Kodi koristi isto sučelje na svim platformama i uređajima (osim nekoliko dodataka koji se odnose na platformu). Bilo da želite riješiti probleme s međuspremnicima sustava Windows, Android, iOS ili Amazon Fire Stick Kodi, dolje navedene metode funkcionirat će na isti način.

Popravak Kodi Buffering: Optimizirajte veličinu predmemorije

Predmemorija je pomoćna memorija koja pomaže u brzom pretraživanju. Iako se predmemorija često koristi u svijetu računala, u streamingu videozapisa ili reprodukciji najvažniji je video cache.

Kada struji videozapis putem interneta, cijeli se videozapis ne preuzima u vašem pregledniku ili aplikaciji odjednom. Umjesto toga, mali dio videozapisa sprema se u memoriju i pohranjuje se na privremeno mjesto (obično RAM uređaja). Sigurno ste primijetili da tijekom streaminga videozapisa ako izgubite internetsku vezu, video se nastavlja neko vrijeme prije zaustavljanja. Videozapis koji se reproducira čak i nakon gubitka interneta ono je što je spremljeno u lokalni sustav.

Da bi se ublažili problemi Kodiranja s međuspremnicima, potrebno je voditi računa o dvije stvari. Prvo, Kodi morate dodijeliti značajnu keš memoriju u RAM-u. Drugo, morate zadržati čišćenje predmemorije Kodija iz prethodno reproduciranih videozapisa jer nepotrebno pojede dodijeljeni prostor.

U sljedećem tekstu naučit ćemo promijeniti postavke Kodi međuspremnika kako bi se prilagodio optimalnom predmemorijskom prostoru, a također ćemo razumjeti kako očistiti predmemoriju u Kodi-ju. Postoji pet metoda za popravljanje problema s punjenjem Kodi-ja. Metode 1 do 4 funkcionirat će na svim uređajima uključujući Amazon Fire TV / Stick, dok metoda 5 ne funkcionira za FireStick.

Pažnja korisnika KODI: Pročitajte prije nego što nastavite

Kodi Addons / gradi nudi neograničen streaming sadržaja, ali mogao bi vas uvesti i u pravne probleme ako vas uhvate streaming free Filmovi / TV emisije / Sport. Korisnicima Kodi-a savjetuje se da uvijek povezuju VPN tijekom strujanja putem Interneta. Dobar Kodi VPN sakriva vaš identitet, zaobilazi vladin nadzor, geoblokirani sadržaj i protupožarno stanje davatelja internetskih usluga (što također pomaže u međuspremniku bez strujanja).

Koristim ExpressVPN koji je najbrži i najsigurniji VPN. Vrlo je lako instalirati na bilo koji uređaj, uključujući Amazon FireStick. Dobivate 3 mjeseca besplatno i uštedite 49% na svojim godišnjim planovima. Također, dolazi s 30-dnevnom garancijom povrata novca. Ako niste zadovoljni, uvijek možete zatražiti povrat novca.

Kliknite OVDJE da biste dobili 3 mjeseca besplatno i uštedjeli 49% na ExpressVPN-u

Pročitajte: Kako instalirati i koristiti Kodi VPN

1. metoda: Kako zaustaviti bukiranje kodija pomoću čarobnjaka Ares

Ares Wizard jedan je od najčešće korištenih Kodi alata za održavanje i dijagnostiku. Naučimo kako koristiti ovaj alat za podešavanje postavki predmemorije i rješavanje problema s međuspremnikom kodi-a. Ali prije nego što nastavimo, instalirajte Ares Wizard-a na Kodi.

Sada kada ste instalirali Ares Wizard, pogledajmo kako možemo popraviti problem s međuspremnikom Kodi optimiziranjem predmemorije.

1. korak: Pokrenite Ares Wizard i kliknite gumb "Podešavanje" na vrhu

čarobnjak za napredne postavke kodi međuspremnika

2. korak: Sada kliknite gumb "Napredne postavke čarobnjaka"

kodi napredne postavke

U donjem desnom kutu nalazi se gumb "Dalje" na koji morate kliknuti. Ali prije nego što to učinite, ne zaboravite pročitati riječ „oprez“ od proizvođača programera ovog dodatka.

čarobnjak za podešavanje kodi pitanja ares čarobnjak

Ukratko, ono što trebate znati je:

- Ne postoji jedinstvena raspodjela veličine predmemorije koja je savršena za sve. To uvelike ovisi o uređaju na kojem koristite Kodi i specifikacijama sustava (posebno veličine RAM-a)

- Možete spremiti predmemoriju u pohranu uređaja (poput tvrdog diska) ili RAM-a (što se toplo preporučuje)

- Kodi koristi 60MB RAM-a za keširanje. Ali, ako imate puno rezervnog RAM-a, možete povećati veličinu

Korak 3: Sada kada ste razumjeli gornje točke, kliknite "Dalje"

Sada će Kodi prikazati dostupnu RAM memoriju u ovom trenutku i predložiti idealnu veličinu raspodjele za video cache memoriju (što je 1/3 od dostupne RAM-a). Ali, također se preporučuje zadržati 10% maržu u slučaju da drugi programi dodatno zauzmu memoriju.

Na primjer, ako imate 900 MB memorije, 1/3 od toga bilo bi 300 MB. 10% marža bila bi 30 MB. Dakle, idealna alokacija za video cache memoriju je 270 MB.

BILJEŠKA: Prevelika dodjela memorije u Kodi cache može utjecati na ukupne performanse uređaja.

Korak 4: Kliknite gumb "Generiraj postavke" u donjem lijevom kutu

Napredne postavke čarobnjaka za optimiziranje kodi cache-a

Korak 5: Na sljedećem zaslonu veličina video predmemorije je ono što trebate promijeniti povlačenjem klizača ulijevo ili udesno (pogledajte sliku u nastavku)

kodi napredne postavke međuspremnika

Kao što vidite, imao sam rezervnih 900 MB RAM-a. Stoga mi je Ares Wizard preporučio 270 MB.

Ares Wizard nudi i 4 načina punjenja kao što možete vidjeti na dnu, neposredno iznad gumba "Primijeni ove postavke". Evo što rade ovi načini:

Način 1: U ovom načinu rada Kodi će spremiti svaki streaming koji se nalazi na Internetu, uključujući onu iz izvora oblaka i FTP

Način 2 (preporučeno): Ovo je zadani način rada. U ovom će se načinu Kodi pokušati međusobno spremiti oko svega. Čak će spremiti datoteke koje reproduciraju iz lokalne pohrane

Način 3: U ovom je modu međuspremnik ograničen samo na tokove web mjesta

Način 4: Profiliranje je potpuno onemogućeno

Ako imate problema s međuspremništvom Kodi-ja usprkos značajnoj veličini RAM-a, provjerite je li odabran Mode 2. Ovo je način koji nudi najjednostavniju reprodukciju, jer unaprijed spremanje velikog dijela videozapisa.

Izbrišite Kodi privremene datoteke pomoću održavanja Ares Wizard-a

Ako Kodi i dalje redovito smrzava ili pada, postoji velika vjerojatnost da vam je ponestalo prostora za odlaganje. To se obično događa s uređajima koji imaju malo prostora za pohranu. Na primjer, ako imate ručni Android uređaj s, recimo, memorijom od 16 GB, a Kodi redovito koristite s raznim dodacima, uskoro vam može nedostajati memorije za pohranu. Osim pronalaženja ispravljanja kodijskog punjenja, vrijedit će vašeg vremena za rješavanje ovog problema, kao i za glađe, poželjnije zabavno iskustvo.

Korak 1: Da biste očistili temp datoteke, prvo kliknite gumb za održavanje na vrhu. Trebali biste vidjeti zaslon poput ovog:

održavanje čarobnjaka za ares

Korak 2: Sada kliknite jedan po jedan gumbe:

- Obrišite sličice

- Brisanje paketa

Kako sam nedavno izbrisao sličice i pakete, prostor koji zauzimaju u mojoj pohrani manje je. No, zajedno su pojeli gotovo 1 GB prostora.

Ako imate pohranjene / spremljene predmemorije, oni također zauzimaju puno prostora. Možete očistiti predmemoriju na Kodi i značajno osloboditi prostor za pohranu. Ne brinite se ipak! Brisanje predmemorije neće utjecati na postavke o kojima smo upravo govorili u gornjem odjeljku.

2. metoda: ispravite Kodi buffering s VPN-om

Većina pružatelja internetskih usluga (ISP) izriče velike zahtjeve za pružanje brzih i neograničenih internetskih usluga svojim kupcima. Iako se njihova obećanja drže za većinu prosječnih korisnika, na teške streamare često se pogađa prigušivanje propusnosti. To može ili ne mora biti nezakonito ovisno o vašoj zemlji. Također, ponekad imaju klauzule s finim ispisima Uvjeta & Uvjeti koje prihvaćamo a da ih ni ne pogledamo; pa to je ono što većina nas radi.

Ispuštanje internetskih usluga zapravo smanjuje ili ograničava brzinu interneta kada određeni korisnik pređe određenu granicu korištenja podataka. To se, kao što već rekoh, obično događa teškim korisnicima. Ako ste netko tko voli gledati filmove i emisije na mreži koristeći usluge poput Kodi-a, možda ćete također upasti u njihov krug teških korisnika. Pravni aspekti prigušivanja glomaznosti postaju sve mračniji otkako je prije nekoliko mjeseci objavljeno da će Net Neutrality biti ubijen u Sjedinjenim Državama u narednom vremenu.

Najbolji način da se spriječi isključivanje interneta i da se u velikoj mjeri izbjegnu problemi s međuspremnicima kodi je korištenje pouzdanog VPN-a. Dobra VPN usluga ne može samo prikriti vaš identitet u web svijetu. Također maskira vaše podatke o upotrebi podataka s vašeg davatelja internetskih usluga. Jednostavnim riječima, ako koristite VPN, vaš ISP više neće moći vidjeti kakvu vrstu podataka koristite. Mogli bi samo utvrditi količinu podataka koji se koriste.

najbolje kodi vpn

Nekoliko je korisnika širom svijeta izvijestilo da prigušivanje utječe na one koji najviše videozapise prenose, preuzimaju s bujica i dijele teške datoteke putem Interneta..

Ako je postavljen VPN, nećete se imati razloga brinuti zbog ispuštanja internetskih usluga. Ispod je tablica top 5 VPN-ova u industriji. Osobno koristim ExpressVPN koji je najbrži VPN na datumu.

 • Kako instalirati & koristite VPN na FireSticku
 • Kako instalirati VPN na bilo koji uređaj za streaming

Varalica pod: Kodi

Pretražite ovu web stranicu

Top VPN-ovi

Kako riješiti probleme s dobavljačem Kodi-jaexpressvpn bočna trakaKako riješiti probleme s dobavljačem Kodi-jaKako riješiti probleme s dobavljačem Kodi-jaKako riješiti probleme s dobavljačem Kodi-jaKako riješiti probleme s dobavljačem Kodi-jaKako riješiti probleme s dobavljačem Kodi-ja30-dnevna garancija povrata novcaVisit ExpressVPNPročitajte
ipvanish sidebarKako riješiti probleme s dobavljačem Kodi-jaKako riješiti probleme s dobavljačem Kodi-jaKako riješiti probleme s dobavljačem Kodi-jaKako riješiti probleme s dobavljačem Kodi-jaKako riješiti probleme s dobavljačem Kodi-ja7-dnevna garancija povrata novcaPosjetite IPVanishRead pregled
nordvpn bočna trakaKako riješiti probleme s dobavljačem Kodi-jaKako riješiti probleme s dobavljačem Kodi-jaKako riješiti probleme s dobavljačem Kodi-jaKako riješiti probleme s dobavljačem Kodi-jaKako riješiti probleme s dobavljačem Kodi-ja7-dnevna garancija povrata novcaVisit NordVPN

Sadržaj posta

 • 1 Kako riješiti probleme s dobavljačem Kodi-ja
  • 1.1 Omogući nepoznate izvore na Kodi-ju
 • 2 Kodi Buffering Fix: Optimizirajte veličinu predmemorije
  • 2.1 Metoda 1: Kako zaustaviti punjenje Kodija pomoću čarobnjaka Ares
   • 2.1.1 Izbrišite Kodi privremene datoteke pomoću održavanja Ares Wizard-a
  • 2.2 Metoda br. 2: Ispravite Kodi međusobno povezivanje s VPN-om
  • 2.3 3. metoda: Kako zaustaviti Kodi Buffering pomoću čarobnjaka Supreme Builds
  • 2.4 Metoda br. 4: Koristite Real-Debrid da biste ispravili Kodi Buffering
  • 2.5 metoda br. 5: Kako riješiti probleme s međusobnim punjenjem pomoću koda
   • 2.5.1 Koraci za Windows PC / laptop
   • 2.5.2 Koraci za druge platforme
 • 3 Kako popraviti Kodi buffing na savezu / egzodusu / sportskom vragu
  • 3.1 Čišćenjem predmemorije ispravite Kodi pufer na Addonsu
 • 4 moguća razloga sporog strujanja / pucanja na Kodi
  • 4.1. Razlog br. 1: usporena internetska veza
   • 4.1.1 Važni savjeti za poboljšanje brzine interneta
   • 4.1.2 Što ako imam brzi internet i dalje postoji problem?
  • 4.2. Razlog br. 2: Izvor struje je pretrpan
 • 5 završnih riječi o pitanjima pufera kodija

Vodiči u trendu

 1. Najbolji VPN za FireStick
 2. Kako se Jailbreak FireStick
 3. Kako instalirati Kodi na FireStick
 4. Najbolji Kodi Addons
 5. Najbolje gradnje kodija
 6. Najbolje FireStick aplikacije
 7. IPTV
 8. Kino APK
 9. Izlazak Redux Addon
 10. Najbolje torrent stranice

Najnoviji postovi

 • 8 najboljih mogućnosti izlagača (2020)
 • Kako zatvoriti FireStick (veljača 2020)
 • Najbolje gradnje kodi (ažurirano za veljaču 2020.)
 • Najbolji Kodi Addons za pobjedu u svijetu [2020]
 • Kako instalirati pravi debrid ekskluzivno filmove Kodi Addon

odricanje - Streaming ili preuzimanje autorskog sadržaja nije protivzakonito.

FireStickTricks.com ni na koji način ne odobrava, ne promovira ili potiče bilo kakvu nezakonitu upotrebu Kodi, Fire Stick ili naših vodiča. Korisnici su odgovorni za svoje postupke. Pročitajte našu potpunu odgovornost.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me