Kodi-bufferproblemen oplossen

>

We genieten allemaal van een soepele, continue entertainmentervaring. Onderbrekingen, in welke vorm dan ook, zijn op zijn zachtst gezegd vervelend. Kodi is een entertainmenttool die door miljoenen over de hele wereld wordt gebruikt om on-demand inhoud van hoge kwaliteit te streamen, meestal gratis. Hoewel dit platform de kloof overbrugt tussen miljoenen online streamers en duizenden streamingbronnen, zijn Kodi-bufferproblemen niet bepaald ongewoon. Naarmate meer en meer streams ongecontroleerd worden toegevoegd, worden Kodi-bufferproblemen steeds gangbaarder. Gelukkig zijn er enkele oplossingen die Kodi-bufferproblemen op Kodi 18.5 en Kodi 17.6 kunnen oplossen, of op zijn minst de instanties kunnen verminderen. En deze fixes zijn ook eenvoudig toe te passen. Blijf lezen!

Kodi is een zeer populaire mediaspeler onder de snijders wereldwijd. Deze app is ontwikkeld door XBMC en zet uw apparaat onmiddellijk om in een mediacenter. Hiermee kun je niet alleen de lokaal opgeslagen media spelen en casten, via verschillende add-ons en builds, maar kun je ook gratis en overvloedig beschikbare content via internet streamen. Wat nog ongelooflijker is, is dat deze service wordt ondersteund door een breed scala aan platforms, waaronder Fire TV Stick, Android, iOS, Windows Mobile, Windows PC, Mac OS en Linux.

Kodi is ontegenzeggelijk geweldig, maar heeft zijn eigen problemen. Sommigen vinden het moeilijker in te stellen in vergelijking met andere services zoals Plex. Wat ik heb bedacht, is dat als je je hoofd eenmaal om de Kodi wikkelt, de kans groot is dat je geen enkele andere mediaspeler leuk vindt.

Dat is echter niet het enige aspect dat ik in gedachten had toen ik het had over de problemen van dit platform. Wat Kodi het meest plaagt, zijn de bufferkwesties. Niets is frustrerender dan de frequente onderbrekingen tijdens het kijken naar uw favoriete film of tv-programma.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om de Kodi-bufferproblemen op te lossen of te minimaliseren. In deze gids zullen we leren hoe buffering op Kodi Leia 18 en Kodi Krypton 17.6 kan worden opgelost. Blijf lezen!

Kodi-bufferproblemen oplossen

hoe Kodi-bufferproblemen te stoppen

Schakel onbekende bronnen in op Kodi

Voordat we verdergaan, is er een klein ding om voor te zorgen.

Kodi is ontworpen om een ​​veilige entertainmentervaring te bieden. Het gebruikt hiervoor vele beveiligingsfuncties en protocollen.

Om te voorkomen dat onveilige builds en add-ons binnensluipen, staat Kodi standaard de installatie van onbekende bronnen van derden niet toe. Maar niet alle add-ons van derden zijn onveilig, vooral niet degene waarover we in deze gids meer te weten komen.

Om deze add-ons te kunnen installeren, moeten we onbekende bronnen tijdelijk inschakelen. Hier is hoe je het kunt doen:

Stap 1: Klik op Instellingen (tandwielpictogram) rechtsboven op het startscherm van Kodi.

Kodi-instellingen

Stap 2: Klik vervolgens op het pictogram ‘Systeeminstellingen’ (of gewoon ‘Systeem’ als u Kodi Leia 18 gebruikt)

kodi systeeminstellingen
Stap 3: Klik links op ‘Add-ons’ en verplaats de schakelaar ‘Onbekende bronnen’ naar rechts om deze in te schakelen.

onbekende bronnen toestaan ​​kodi

Dat zal het zijn! Zorg ervoor dat u Onbekende bronnen uitschakelt nadat u alle gewenste add-ons hebt geïnstalleerd.

Op welke platforms werken deze methoden??

  วิธีการติดตั้ง Duggz Kodi Build

Kodi gebruikt dezelfde interface op alle platforms en apparaten (behalve enkele platformspecifieke toevoegingen). Of u nu problemen met Windows, Android, iOS of Amazon Fire Stick Kodi wilt oplossen, de onderstaande methoden werken op dezelfde manier.

Kodi Buffering Fix: Cachegrootte optimaliseren

Cache is een extra geheugen dat helpt bij het ophalen met hoge snelheid. Hoewel cache veel wordt gebruikt in de wereld van computers, is bij videostreaming of afspelen de videocache het belangrijkste.

Wanneer u een video via internet streamt, wordt de hele video niet in één keer in uw browser of app gedownload. In plaats daarvan wordt een klein deel van de video in de cache opgeslagen en opgeslagen op een tijdelijke locatie (meestal apparaat-RAM). Je moet hebben gemerkt dat als je een video streamt als je de internetverbinding verliest, de video nog een tijdje wordt afgespeeld voordat hij stopt. De video die wordt afgespeeld, zelfs nadat internet is verloren, is in het cachegeheugen opgeslagen op het lokale systeem.

Om Kodi-bufferkwesties te verminderen, moeten twee dingen worden opgelost. Ten eerste moet u aanzienlijk cachegeheugen toewijzen aan Kodi in RAM. Ten tweede moet je het cachegeheugen op Kodi van de eerder afgespeelde video’s blijven wissen omdat het de toegewezen ruimte onnodig opeet.

In de volgende tekst zullen we leren de Kodi-bufferinstellingen te wijzigen om optimale cacheruimte te bieden en ook begrijpen hoe we de cache in Kodi kunnen wissen. Er zijn vijf methoden om Kodi-bufferproblemen op te lossen. Methoden 1 tot 4 werken op alle apparaten, inclusief Amazon Fire TV / Stick, terwijl methode 5 niet werkt voor FireStick.

Aandacht KODI-gebruikers: Lees voordat u doorgaat

Kodi-add-ons / builds bieden onbeperkte streaming-inhoud, maar kunnen je ook in juridische problemen brengen als je wordt betrapt op het streamen van gratis films / tv-shows / sport. Kodi-gebruikers wordt sterk aangeraden om altijd een VPN te verbinden tijdens het online streamen. Een goede Kodi VPN verbergt uw identiteit, omzeilt overheidstoezicht, geo-geblokkeerde inhoud en ISP-beperking (wat ook helpt bij buffervrije streaming).

Ik gebruik ExpressVPN, de snelste en veiligste VPN. Het is heel eenvoudig te installeren op elk apparaat inclusief Amazon FireStick. U krijgt 3 maanden gratis en bespaart 49% op de jaarplannen. Het komt ook met een 30-dagen geld-terug-garantie. Als u niet tevreden bent, kunt u altijd om terugbetaling vragen.

Klik HIER om 3 maanden gratis te krijgen en 49% te besparen op ExpressVPN

Lees: Hoe een Kodi VPN te installeren en gebruiken

Methode 1: Kodi-buffer stoppen met de Ares-wizard

Ares Wizard is een van de meest gebruikte hulpprogramma’s voor onderhoud en diagnose van Kodi. Laten we eens kijken hoe we deze tool kunnen gebruiken om de cache-instellingen aan te passen en het Kodi-bufferprobleem op te lossen. Maar voordat we doorgaan, installeer dan Ares Wizard op Kodi.

Nu je Ares Wizard hebt geïnstalleerd, laten we eens kijken hoe we het bufferprobleem van Kodi kunnen oplossen door de cache te optimaliseren.

Stap 1: Start Ares Wizard en klik bovenaan op de knop ‘Tweaks’

Kodi buffer geavanceerde instellingen zijn wizard

Stap 2: Klik nu op de knop ‘Geavanceerde instellingenwizard’

Kodi geavanceerde instellingen

Er is de knop ‘Volgende’ rechts onderaan om te klikken. Maar voordat u dat doet, vergeet niet het woord ‘Caution’ te lezen van de ontwikkelaars van deze add-on.

Kodi buffering issues zijn wizard

Kortom, wat u moet weten, is dat:

– Er is geen enkele cachegroottetoewijzing die perfect is voor iedereen. Het hangt grotendeels af van het apparaat waarop u Kodi gebruikt en de systeemspecificaties (vooral RAM-grootte)

  Kodi Yasal ve Güvenli mi?

– U kunt de cache in de apparaatopslag plaatsen (zoals een harde schijf) of RAM (wat ten zeerste wordt aanbevolen)

– Kodi gebruikt 60 MB RAM voor cachingdoeleinden. Maar als u veel reserve-RAM hebt, kunt u de grootte opdrijven

Stap 3: Nu u bovenstaande punten begrijpt, klikt u op ‘Volgende’

Nu zal Kodi het beschikbare RAM-geheugen op dit punt weergeven en de ideale toewijzingsgrootte voor videocache-geheugen voorstellen (dat is 1/3 van het beschikbare RAM-geheugen). Maar het wordt ook aanbevolen om de marge van 10% te behouden in het geval dat andere programma’s het geheugen verder benutten.

Als u bijvoorbeeld 900 MB geheugen hebt, is 1/3 daarvan 300 MB. De marge van 10% zou 30 MB zijn. De ideale toewijzing voor videocache-geheugen is dus 270 MB.

NOTITIE: Te veel geheugentoewijzing aan Kodi-cache kan de algehele prestaties van het apparaat beïnvloeden.

Stap 4: Klik links onderaan op de knop ‘Instellingen genereren’

ares wizard geavanceerde instellingen om Kodi-cache te optimaliseren

Stap 5: Op het volgende scherm moet u de grootte van de videocache wijzigen door de schuifregelaar naar links of rechts te slepen (zie onderstaande afbeelding)

Kodi geavanceerde bufferinstellingen

Zoals u ziet, had ik 900 MB RAM over. Daarom heeft Ares Wizard mij 270 MB aanbevolen.

Ares Wizard biedt ook 4 buffermodi, zoals u onderaan kunt zien, net boven de knop ‘Deze instellingen toepassen’. Dit is wat deze modi doen:

Modus 1: In deze modus buffert Kodi elke streaming die er op internet is, inclusief die van de cloudbron en FTP

Modus 2 (aanbevolen): Dit is de standaardmodus. In deze modus probeert Kodi zo ongeveer alles te bufferen. Het slaat zelfs de bestanden op die worden afgespeeld vanaf de lokale opslag

Modus 3: In deze modus is de buffering beperkt tot websitestreams

Modus 4: Bufferen is volledig uitgeschakeld

Als u Kodi-bufferproblemen ondervindt ondanks het feit dat u aanzienlijke RAM-geheugen hebt, zorg er dan voor dat Modus 2 is geselecteerd. Dit is de modus die de meest vloeiende weergave biedt, omdat deze vooraf een groot deel van de video in de cache opslaat.

Verwijder Kodi tijdelijke bestanden met behulp van Ares Wizard Maintenance

Als Kodi regelmatig bevriest of crasht, is de kans groot dat u onvoldoende opslagruimte heeft. Dit gebeurt meestal met apparaten met weinig opslag. Als u bijvoorbeeld een Android-apparaat in de hand hebt met bijvoorbeeld 16 GB opslag en u Kodi regelmatig gebruikt met verschillende add-ons, kan het zijn dat u binnenkort geen opslaggeheugen meer heeft. Naast het vinden van de Kodi-bufferoplossing, is het de moeite waard om dit probleem ook op te lossen voor een soepelere, meer gewenste entertainmentervaring.

Stap 1: Om de tijdelijke bestanden te wissen, klikt u eerst op de knop Onderhoud bovenaan. Je zou een scherm als dit moeten zien:

ares wizard kodi onderhoud

Stap 2: Klik nu één voor één op de volgende knoppen:

– Miniaturen verwijderen

– Pakketten verwijderen

Omdat ik onlangs miniaturen en pakketten had verwijderd, is de ruimte die ze in mijn opslagruimte innemen minder. Maar samen namen ze bijna 1 GB ruimte in beslag.

Als u opgeslagen / opgeslagen caches hebt, nemen ze ook veel ruimte in beslag. U kunt de cache op Kodi wissen en de opslagruimte aanzienlijk vrijmaken. Maak je echter geen zorgen! Het verwijderen van de cache heeft geen invloed op de instellingen waar we zojuist in het bovenstaande gedeelte over hebben gesproken.

Methode # 2: Fix Kodi Buffering met een VPN

De meeste internetproviders (ISP’s) maken hoge claims over het aanbieden van supersnelle, onbeperkte internetdiensten aan hun klanten. Hoewel hun beloften worden nagekomen voor de meeste gemiddelde gebruikers, worden de zware streamers vaak beïnvloed door bandbreedtebeperking. Dat kan al dan niet illegaal zijn, afhankelijk van uw land. Ook hebben ze soms enkele clausules in kleine lettertjes de voorwaarden & Voorwaarden die we accepteren zonder er eens naar te kijken; nou dat is wat de meesten van ons doen.

  Kodi'de 'Bağımlılık Yüklenemedi' Nasıl Onarılır

ISP-beperking is feitelijk een beperking of beperking van de internetsnelheid wanneer een bepaalde gebruiker de bepaalde limiet van gegevensgebruik heeft overschreden. Zoals ik al zei, gebeurt dit meestal met de zware gebruikers. Als je iemand bent die graag films en shows online kijkt met behulp van diensten zoals Kodi, kun je net zo goed in hun groepje zware gebruikers terechtkomen. De juridische aspecten van throttling worden steeds onduidelijker sinds een paar maanden geleden werd verklaard dat netneutraliteit de komende tijd in de Verenigde Staten zal worden gedood.

De beste manier om internetbeperking te voorkomen en om problemen met het bufferen van Kodi grotendeels te voorkomen, is het gebruik van een betrouwbare VPN. Een goede VPN-service doet meer dan alleen je identiteit verbergen in de webwereld. Het maskeert ook uw gegevensgebruiksgegevens van uw ISP. Met andere woorden, als u een VPN gebruikt, kan uw internetprovider niet meer zien welke gegevens u gebruikt. Ze zouden alleen de hoeveelheid gegevens kunnen bepalen die wordt gebruikt.

beste Kodi VPN

Er is door verschillende gebruikers over de hele wereld gemeld dat throttling van invloed is op degenen die het meest video’s streamen, downloaden van torrents en zware bestanden delen via internet.

Als er een VPN aanwezig is, hoeft u zich geen zorgen te maken over ISP-beperking. Hieronder vindt u de tabel met de top 5 VPN’s in de branche. Ik gebruik persoonlijk ExpressVPN, de snelste VPN op de datum.

 • Hoe installeren & gebruik VPN op FireStick
 • Hoe VPN op elk streamingapparaat te installeren

Geplaatst onder: Kodi

Zoek deze website

Top VPN’s

Kodi-bufferproblemen oplossenexpressvpn zijbalkKodi-bufferproblemen oplossenKodi-bufferproblemen oplossenKodi-bufferproblemen oplossenKodi-bufferproblemen oplossenKodi-bufferproblemen oplossen30 dagen geld-terug-garantie Bezoek ExpressVPN Lees review
ipvanish zijbalkKodi-bufferproblemen oplossenKodi-bufferproblemen oplossenKodi-bufferproblemen oplossenKodi-bufferproblemen oplossenKodi-bufferproblemen oplossen7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie Bezoek IPVanishLees review
nordvpn zijbalkKodi-bufferproblemen oplossenKodi-bufferproblemen oplossenKodi-bufferproblemen oplossenKodi-bufferproblemen oplossenKodi-bufferproblemen oplossen7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie Bezoek NordVPN

Inhoud plaatsen

 • 1 Problemen met Kodi-buffer oplossen
  • 1.1 Schakel onbekende bronnen in op Kodi
 • 2 Kodi Buffering Fix: Cachegrootte optimaliseren
  • 2.1 Methode 1: Kodi-buffer stoppen met de Ares-wizard
   • 2.1.1 Verwijder Kodi tijdelijke bestanden met behulp van Ares Wizard Maintenance
  • 2.2 Methode # 2: Fix Kodi Buffering met een VPN
  • 2.3 Methode 3: Kodi-buffering stoppen met de Supreme Builds Wizard
  • 2.4 Methode # 4: Gebruik Real-Debrid om Kodi Buffering op te lossen
  • 2.5 Methode 5: Kodi-bufferproblemen oplossen met behulp van een code
   • 2.5.1 Stappen voor Windows PC / Laptop
   • 2.5.2 Stappen voor andere platforms
 • 3 Hoe Kodi Buffering op Covenant / Exodus / Sportsdevil te repareren
  • 3.1 Fix Kodi Buffering op Addons door Cache te wissen
 • 4 mogelijke redenen voor langzaam streamen / bufferen op Kodi
  • 4.1 Reden # 1: trage internetverbinding
   • 4.1.1 Belangrijke tips om de internetsnelheid te verbeteren
   • 4.1.2 Wat als ik snel internet heb en het probleem blijft bestaan??
  • 4.2 Reden # 2: Streamingbron overvol
 • 5 laatste woorden over Kodi Buffering Issues

Populaire gidsen

 1. Beste VPN voor FireStick
 2. Hoe een FireStick te jailbreaken
 3. Hoe Kodi op FireStick te installeren
 4. Beste Kodi-add-ons
 5. Beste Kodi-builds
 6. Beste FireStick-apps
 7. IPTV
 8. Bioscoop APK
 9. Exodus Redux Addon
 10. Beste Torrent-sites

recente berichten

 • 8 Beste Showbox-alternatieven (2023)
 • Hoe een FireStick te jailbreaken (februari 2023)
 • Beste Kodi-builds (bijgewerkt voor februari 2023)
 • Beste Kodi-add-ons om over de wereld te winnen [2023]
 • Hoe Real Debrid exclusief films Kodi Addon te installeren

ontkenning – Het streamen of downloaden van copyright-inhoud is onwettig.

FireStickTricks.com keurt op geen enkele manier illegaal gebruik van Kodi, Fire Stick of onze gidsen goed. Gebruikers zijn verantwoordelijk voor hun acties. Lees onze volledige disclaimer.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me