Miért nem működik a Kodi? Általános problémák és megoldások

>

Ebben a cikkben a különféle Kodi problémákat és azok lehetséges megoldásait tárgyaljuk. Ha a Kodi nem működik, ennek oka több ok lehet. A Kodi-nal töltött többéves tapasztalataim során számos kérdéssel foglalkoztam, és gyakran gondolkodtam - meglehetősen bosszantóan -, miért nem működik Kodi? De azt is felismertem, hogy a Kodi-kérdések legtöbbjével meglehetősen egyszerű javításokkal lehet foglalkozni.

Kodi nem működik

A Kodi nem működik - Általános javítások

A Kodi kérdéseket két nagy kategóriába sorolom - helyi és szerverhez kapcsolódóan. A helyi problémákra általában megoldást találunk. Ha azonban van szerverprobléma, akkor nem sokat tehetünk ezzel. A fejlesztők feladata, hogy vigyázzanak az ilyen problémákra, és csak annyit tehetünk, hogy várakozunk.

Az alábbiakban bemutatjuk a Kodi media player általános problémáit és javításait.

# 1. Mindig használjon VPN-t a Kodi-val

Kodi nem működik? Nos, van esély arra, hogy az internetszolgáltató blokkolja a Kodi-tól származó streaming kéréseket. Igen, az internetszolgáltatók ismertek ilyen gyakorlatokkal. De már nem kell aggódnia miatta. Elkerülheti ezt a Kodi VPN használatával.

A VPN egyszerűen elfedi az összes streaming-kérelmet a készüléktől, és az internetszolgáltató még csak semmit sem fog megtudni róla. Mivel az internetszolgáltató már nem tudja megmondani, hogy egy adatátviteli tranzakció a Kodi-hoz tartozik-e, nem tudják blokkolni.

ExpressVPN hosszú ideje a személyes legjobbom volt. Ez a leggyorsabb és legmegbízhatóbb VPN szolgáltatás, amelyet valaha használtam. Az ExpressVPN védi az internetkapcsolatot azokkal szemben, akik fizetnek az online tevékenységeidért, ideértve az internetszolgáltatót is. Az Express VPN megakadályozza az internetet is, hogy gyakran lassítsam a Kodi tapasztalataimat.

# 2. A Kodi gyakran összeomlik - Szerezd meg a legújabb frissítést

Ha Kodi túl gyakran rendszeresen összeomlik, az első dolog, amit meg akarok győződni arról, hogy van a legújabb verzió. A cikk írásakor a Kodi 18.5 volt a legújabb stabil és hivatalosan kiadott változat.

Az eszköz Kodi verziójának ellenőrzéséhez kövesse az alábbi lépéseket.

# 1. Lépjen a Kodi kezdőképernyőjére, és kattintson a bal felső sarokban található Beállítások ikonra. A Beállítások a fogaskerék ikon, amelyet a Kodi logó alá helyeznek.

Kodi nem működik

# 2. Most kattintson a Rendszerinformációk elemre a következő ablakban

Kodi nem működik

# 3. A következő ablak jobb alsó sarkában látható a Kodi verzió. Amint az alábbi képen látható, a használt Kodi verzió naprakész (Kodi 18.5). Ha még nem rendelkezik a legújabb verzióval, akkor frissítenie kell a Kodi-t.

rendszerinformáció a kodi nem működik

Valami okból a Kodi nem engedi, hogy frissítse magát az alkalmazáson belül. A Kodi frissítése a legújabb verzióra nem sokféleképpen történik. A frissítési módszerek általában instabilok és kiszámíthatatlanok.

Tehát, amikor csak létezik a Kodi új verziója, akkor a legjobb, ha eltávolítja a Kodi-t a rendszertől, és friss telepítést igényel..

Igen, megértem, hogy esetleg hozzáadott néhány kiegészítőt és módosította a beállításokat. Igaz, hogy a Kodi újratelepítésekor mind el fognak veszni. De amit észrevettem az az, hogy sok kiegészítés egyébként nem működik az új verzióval, és a régi beállítások gyakran nem alkalmazhatók.

A Kodi telepíthető Androidra a Google Play Store-ból, a Windows-ra a Microsoft Store-ból.

A FireStick-en el kell töltenie a Kodi-t, mivel ez még nem szerepel az Amazon Store-ban. A FireStick felhasználók az adatok elvesztése nélkül is frissíthetik a Kodi újabb verzióját.

# 3. A Kodi-tárolók nem működnek

A Kodi-tárházak azok a könyvtárak, amelyek a kiegészítőket és az összeállításokat tárolják. A Kodi rendelkezik egy hivatalos lerakatmal, Kodi Add-on Repository néven. Ez a lerakat számos video-kiegészítővel, segédprogrammal és egyebekkel rendelkezik. De a harmadik féltől származó adattárak, például a Kodi Bae és a Fusion, népszerűbbek és szélesebb körben használhatók.

A harmadik fél adattárait független fejlesztők hozzák létre. Több tucat tároló található odakint, és nem mindegyik egyformán népszerű.

Kodi-leraktár beszerzéséhez adjon hozzá egy forrást a Kodi-hez, majd telepítse a lerakatot ebből a forrásból. Ha valamelyik Kodi-tároló nem működik, akkor nem tudja telepíteni a kiegészítőket, vagy azokból épít.

Szóval, hogyan oldja meg ezt a problémát? Sajnos a legtöbb esetben semmit sem tehetünk vele. Még akkor is, ha a lerakatot helyileg telepíti, annak tartalma továbbra is távoli szerveren tárolódik. Ha nem tud telepíteni egy kiegészítőt vagy egy összeállítást a Kodi segítségével, ez általában azt jelenti, hogy probléma van a kiszolgálóval. Míg a népszerű tárolók jól karbantartottak, a nem olyan népszerű tárolók nem. Meg kell várnia a kiszolgáló újbóli online elérését, amíg a tároló működni fog. Ha a tároló több napig nem működik, akkor valószínű, hogy megszüntették.

Ha úgy gondolja, hogy a tárolóval kapcsolatos helyi probléma van, és nincs semmi köze a szerverhez, akkor kipróbálhatja néhány általános hibaelhárítási technikát.

Folytassa és telepítse újra a lerakatot. Időnként megoldhatja a problémát. Érdemes lehet újraindítani az eszközt, és ellenőrizze, hogy működik-e az adattár. Ha úgy tűnik, hogy semmi nem működik, távolítsa el a Kodi programot, és telepítse újra. Segíthet!

De ne felejtsük el, hogy a tárolókkal kapcsolatos helyi problémák rendkívül ritkák. Valószínűleg probléma van a kiszolgálóval.

# 4. Kodi hirtelen abbahagyta a munkát

Régóta nem találkoztam ezzel a kérdéssel, úgy gondolom, hogy biztonságos azt mondani, hogy a probléma ritka. De arra emlékszem, hogy Kodi hirtelen abbahagyta a számomra működését, amikor csak néhány órával ezelőtt dolgozott. Minden alkalommal, amikor megpróbáltam futtatni a Kodi-t, vagy hosszú időbe telik, amíg elindul, vagy hibát okoz.

Miután egy ideig megkarcoltam a fejem hátsó részét, rájöttem, hogy a Kodi telepítési mappájában legalább egy fontos fájlnak megsérülnie kell, és az alkalmazás nem töltődött be megfelelően. Telepítettem a Kodi újratelepítését, és újra elkezdett működni.

Ha ez a fajta probléma merül fel, akkor az újratelepítésre gondolok az egyetlen megoldás. Ugyanakkor tudd, hogy ez elveszíti a Kodi adatait, és a telepített kiegészítők eltűnnek. Sajnos nincs sok tennivalónk.

Ön is megoszthatja a Kodi naplófájlt a Kodi támogatási fórumon, és megnézheti, hogy segíthetnek-e a problémában.

# 5. A Kodi VAGY / ÉS / ÉS Kiegészítők nem működik

Az első dolog, amit szeretnék, ha megállapítja, hogy az összes kiegészítő nem működik-e, vagy csak néhány (vagy valószínűleg csak egy).

Ha a Kodi build nem töltődik be, akkor egyik kiegészítő sem fog működni. Ez inkább úgy néz ki, mint a build problémája, és nem a kiegészítők. Jó ötlet lenne felkeresni a Google-on (vagy bármely más választott keresőmotoron), és kideríteni, hogy van-e ismert probléma az adott építéstel kapcsolatban.

Általában a build felülete betöltődik, amikor helyileg menti a számítógépen, de a build nem képes az adatokat a szerverről letölteni.

Ha ez a Kodi build problémája, akkor ismét az egyetlen megoldás a Kodi eltávolítása és újratelepítése. Az építkezés eltávolítása a Kodi-tól nem tűnik elég egyszerűnek, mivel ilyen bonyolult folyamatot igényel. Ezért mindig megyek az alkalmazás új telepítésével.

Abban az esetben, ha nem használ semmilyen build-et, de a Kodi-kiegészítők nem működnek, az első dolog, amit megtenne, ellenőriznie kell az internetkapcsolatot. Ellenőrizze, hogy készüléke csatlakozik-e az internethez.

Ha az internet rendben működik, induljon újra, és indítsa újra az eszközt. Ez frissíti az operációs rendszert és az alkalmazást, és megoldhatja a problémát.

Ha csak néhány kiegészítéssel kapcsolatos problémák merülnek fel, akkor ez kiszolgálói probléma lehet. A nem működő Kodi-kiegészítők általában azt jelentik, hogy nem hoznak streaming linkeket, vagy a kapcsolatok, amelyekkel letépnek, nem streaming tartalmat jelentenek. Ez a probléma gyakoribb, mint szeretné, és gyakran érinti a kevésbé ismert kiegészítőket. Azt tanácsolom, hogy keresse meg az egyik népszerűbb Kodi kiegészítőt.

# 6. Kodi pufferelési kérdések

Amikor a Kodi nem működik, általában eltávolítom az alkalmazást, és újra telepítem. Nagyon sok problémát javít ki. De amikor felmerül a Kodi pufferelés kérdése, ennél többet kell tennem.

A pufferolással kapcsolatos kérdések kezelésére van néhány módszer, beleértve:

  • A gyorsítótár törlése
  • A videó gyorsítótár méretének növelése Kodi-ban
  • VPN használata
  • Kód használata

Bővebben erről a Kodi pufferelési útmutatónkban olvashat bővebben.

# 7. Állítsa vissza a Kodi alapértelmezett értékét

Ebben az útmutatóban már többször beszéltünk a Kodi eltávolításáról és újratelepítéséről. Ez egy jó ötlet, mivel biztosítja, hogy a hiányzó telepítőfájlokat újra telepítsék a rendszeren. De be kell vallanom, hogy nem minden Kodi probléma szükséges újratelepítésre. Még törölheti a Kodi adatait, és visszaállíthatja az alapértelmezett értékre. Ily módon megkímélheti magának néhány extra erőfeszítést.

Az Ares varázslóval visszaállíthatja a Kodi alapértelmezett rendszerre. Így teheti meg:

# 1. Telepítse az Ares varázslót a Kodi-ra

# 2. A Kodi kezdőképernyőjén lépjen a Kiegészítők oldalra > Programozzon kiegészítőket és futtassa az Ares varázslót

# 3. Kattintson az Ares varázsló felületének jobb felső sarkában található „Több” fülre

Kodi abbahagyta a működését

# 4. Kattintson az „Összes adat törlése / Új indítás” gombra

miért nem működik a kodi?

# 5. Kattintson az „Igen” gombra, amikor a következő üzenet megjelenik

a kodi nem működik

# 6. Most a következő ablakot fogja látni. Ha meg akarja tartani a kedvenceit, a forrásait és az addon beállításait, válassza ezt a lehetőséget. A következő szürke pont zöldre vált az elem kiválasztásakor (lásd az alábbi képet). A folytatáshoz kattintson az ablak alján található "Folytatás" gombra

kodi problémák és javítások

Alaphelyzetbe állíthatja a Kodi-adatokat a FireStick-en is, és megtanulhatja a Kodi-adatok biztonsági mentését a visszaállítás előtt.

Következtetés

Nagyon jó ez az, amit tehetünk, ha Kodi egyáltalán nem dolgozik, vagy ahogy állítanák. Amint ez az útmutatóban világosan kitűnik, a Kodi-problémáinak nagy része megoldható az alkalmazás eltávolításával és újratelepítésével, vagy a Kodi-adatok törlésével. Időnként valami olyan egyszerű, mint amilyen az eszköz újraindítása gondoskodik a problémáról. Javíthatja a legtöbb helyi Kodi-problémát. A szerverproblémák azonban az ellenőrzésünkön kívül esnek. Remélem, hogy ez az útmutató segített a Kodi-kérdésekben. Kérjük, nyugodtan töltse ki nekünk, ha bármilyen javaslata vagy kérdése van az alábbi megjegyzés szakaszban.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me