Najboljših 6 najboljših Kodi alternativ, ki jih je treba uporabiti leta 2020

>

V tem članku razvrstim najboljše možnosti Kodi za pretakanje filmov, oddaj in še več. Te možnosti ponujajo možnosti pretakanja za številne medijske naprave, vključno s FireStickom, PC-jem, mobilnimi telefoni in še več.

Kodi je neverjetno medijsko orodje, ki ponuja na tone funkcij in podpira stotine dodatkov in desetine posnetkov. Veliko medijskih predvajalnikov še nisem videl tako vsestranskih in tako vpletenih kot Kodi. Vendar Kodi ni najbolj uporabniku prijazna aplikacija in zahteva nekoliko krivulje učenja, da se navadijo. Za nekatere uporabnike bi to lahko bilo celo malo prenaporno.

Na srečo Kodi ni edina medijska storitev. Obstaja veliko več, nekatere pa so celo veliko lažje za uporabo. Lahko jih uporabite kot kodi alternative. Pravzaprav bi bilo dobro, da bi jih uporabili poleg Kodija. Medtem ko boste obesili aplikacijo Kodi, boste lahko pretakali veliko.

Najboljše možnosti Kodi

Oglejmo si nekaj najboljših možnosti Kodi.

Pozor uporabniki: Pred nadaljevanjem preberite

Vlade in ponudniki internetnih storitev po vsem svetu spremljajo spletne aktivnosti svojih uporabnikov. Če v spletu najdete pretakanje vsebine, zaščitene z avtorskimi pravicami, lahko pridete v resne težave. Trenutno je vaš IP viden vsem. Toplo vam priporočam, da si zagotovite dobro VPN in skrijete svojo identiteto, da se vaša izkušnja gledanja filmov ne bo spremenila.

jaz uporabljam ExpressVPN ki je najhitrejši in najbolj varen VPN v panogi. Zelo enostavno ga je namestiti na katero koli napravo, vključno z Amazon Fire TV Stick. Priložena je tudi 30-dnevna garancija za vračilo denarja. Če vam storitev ni všeč, lahko vedno zahtevate vračilo. ExpressVPN ima tudi posebno ponudbo, kjer lahko dobite 3 mesece brezplačno in prihranite 49% na letnem načrtu.

Tu so razlogi, zakaj morate ves čas uporabljati VPN.

1. Stremio

najboljše kodi alternative

Stremio deli nekaj podobnosti s Kodijem. To ga uvršča med najboljše alternative Kodija. Za začetek je Stremio tudi medijska storitev na več platformah, ki omogoča pretakanje filmov, oddaj, TV v živo in še več. Preko uradnih kanalov na mnogih napravah in na drugih jih je mogoče enostavno naložiti.

Podobno kot Kodi tudi Stremio podpira uradne in neuradne video streaming in pripomočke. Vendar je ena velika razlika ta, da za razliko od Kodija dodatki Stremio niso nameščeni lokalno. Dodatki so nameščeni na spletu in vezani na vaš Stremio račun. Ko namestite dodatek Stremio na eno napravo, je na voljo v vseh napravah, na katere ste prijavljeni z istim računom. Ni vam treba namestiti posebej v vsaki napravi.

Tudi za razliko od Kodija vam ni treba ročno iskati dodatkov Stremio. V razdelku Addons v aplikaciji so navedeni vsi podprti dodatki. Lahko jih namestite z enim klikom.

Stremio je tudi bolj uporabniku prijazen kot Kodi. S Kodijem potrebujete malo krivulje učenja, a s Stremio lahko začnete takoj.

Predstavljena vsebina je prikazana na začetnem zaslonu aplikacije. Če želite raziskati več, obiščite razdelek Odkrivanje. Kategorija Moja knjižnica vam omogoča enostavno upravljanje in vzdrževanje knjižnice. Knjižnica se sinhronizira na vseh napravah Stremio. Lahko se tudi prijavite v svoj račun Trakt, če želite prenašati svoje podatke o pretakanju iz drugih aplikacij in storitev.

Seveda Stremio ni tako vsestranski kot Kodi. Obstaja le kup tretjih dodatkov, Kodi pa jih ima na stotine. Stremio vmesnik prav tako ni zares prilagodljiv. Med njimi ni nobene kože ali teme. Če pa vse, kar iščete, preprosto uporabljate platformo za pretakanje svojih najljubših vsebin, Stremio to opravi zelo dobro.

Kako namestiti Stremio na FireStick & Android box

2. Plex

najboljša alternativa kodi

Plex je še ena odlična alternativa Kodi-ju. Resnična moč Plexa je v njegovi zasnovi odjemalcev in strežnikov, ki omogoča dostop do vseh medijev v vseh napravah z mesta centralnega strežnika. Namesto da se zanašate na druge, vam Plex omogoča ustvarjanje lastnega medijskega strežnika.

Način delovanja Plex je preprost. Vse, kar morate storiti, je, da nastavite računalnik (ali napravo Nas) kot strežnik in dostopate do lokalnih medijev na strežniku na daljavo na kateri koli odjemalski napravi po vaši izbiri. Odjemalec Plex je podprt na številnih platformah naprav, vključno z Androidom, Amazon Fire TV, računalniki, iOS, Android TV Boxes in še več. Odjemalca in strežnika sploh ni treba povezati z istim brezžičnim omrežjem. Odjemalčeva naprava lahko do strežnika dostopa od koder koli na svetu, če sta oba vklopljena in povezana z internetom.

Plex podpira tudi različne uradne in neuradne vtičnike, bolj popularno imenovane Plex kanali. Kanali Plex so podobni dodatkom Kodi, vendar so nameščeni na strežniku in na voljo vsem povezanim odjemalcem. Neuradni kanali vam omogočajo ogled neomejenih filmov, oddaj, TV v živo itd.

Osnovne storitve so brezplačne, vendar nakup Plex Pass (premium Plex plan) ponuja dodatne ugodnosti, vključno z mobilno sinhronizacijo, prenosom medijev na odjemalsko napravo, TV v živo & DVR, nalaganje kamere, samodejno fotografiranje in še več. Plex je vsekakor ena izmed najboljših možnosti Kodi, še posebej, če vas zanima pretakanje lokalnih medijev prek naprav.

3. Emby

zgornje alternative kodi

Tako kot Plex tudi Emby ponuja zasnovo odjemalec-strežnik in omogoča dostop do osebnih medijev s katere koli odjemalske naprave po vaši izbiri. Pravzaprav imata Emby in Plex več podobnosti. Na primer, oba vam omogočata preprost dostop do strežniškega medija prek katerega koli odjemalca. Oboje je podprto v številnih napravah. Omogočajo vam, da prenašate televizijo v živo in ponujate enostavno upravljanje DVR.

Emby ima uporabniku prijazen vmesnik, ki vam omogoča, da v nobenem trenutku začnete pretakanje. Tudi osebne medije lahko preprosto upravljate in organizirate. Storitev podpira močna skupnost, ki je pripravljena pomagati in odgovoriti na vaša vprašanja kadarkoli želite.

Tako kot Plex in Kodi tudi Emby ne ponuja nobene vsebine. Gre za agregator, ki vsebino pridobiva iz različnih virov. Prav tako podpira različne uradne in neuradne vtičnike, ki omogočajo dostop do širokega spektra spletnih medijev.

Emby ponuja tudi vrhunske naročnine, ki vam omogočajo uživanje v posebnih funkcijah, kot so sinhronizacija mobilnih naprav, izven medijev, DVR, sinhronizacija v oblaku, naslovnica in še več.

Zaradi tu naštetih razlogov in še več smo izbrali Embyja kot eno najboljših alternativ Kodi.

4. Medijski portal

aplikacije, kot so kodi

Media Portal je odprtokodno medijsko orodje, namenjeno pretvarjanju računalnika v medijsko središče. Z lahkoto se poveže z zunanjimi napravami, kot so televizor, predvajalniki DVD-jev, projektorji, predvajalniki Blue-ray in vam omogoča, da predstavite medije na bolj prijazen način. Trenutno je na voljo samo v operacijskem sistemu Windows, Media Portal pa lahko deluje tudi v zmerno opremljenih napravah. Pomeni, da ne gre za pripomoček, ki je veliko sredstev.

Ta medijska storitev je na voljo v dveh različicah, Media Player 1 in Media Player 2. Media Player 1 je starejša in stabilna različica, medtem ko je Media Player 2 še v razvoju. Vendar pa razvijalci trdijo, da je MP2 stabilen in da ga delajo za nadaljnje izboljšave.

Media Portal podpira široko paleto vtičnikov, ki omogočajo gledanje filmov, oddaj, TV v živo, poslušanje radia in še veliko več. Če je računalnik vaša glavna zabavna naprava, je Media Portal zagotovo ena najbolj uspešnih Kodijevih alternativ za vas.

5. Čas za kokice

zgornja alternativa kodi

Čas za kokice je še ena Kodijeva alternativa, ki bi jo radi pogledali. To je storitev za pretakanje tretjih oseb, ki vam omogoča neomejeno gledanje, brezplačnih filmov in TV oddaj. Prvotno je bil na voljo samo v mobilnih napravah Android in TV-napravah s sistemom Android. Zdaj je podprt tudi v Windows PC, Mac in iOS. Aplikacijo Windows lahko prenesete z uradnega spletnega mesta.

Ker je čas Popcorn storitev tretje osebe, ga je najbolje uporabiti z VPN. Tako boste zagotovili, da se nobena od vaših dejavnosti pretakanja ne spremlja ali beleži. Za prenos aplikacije boste morda potrebovali tudi VPN, saj je povezava za prenos v nekaterih državah blokirana.

Popcorn Time nima nobene vsebine. Deluje kot agregator vsebine. Ima neverjetno preprost in uporabniku prijazen vmesnik. Vsebina je dobro organizirana za preprost dostop.

Kako namestiti Popcorn Time na FireStick

6. Universal Media Server

najboljše kodi alternative

Če iščete preprosto medijsko rešitev, ki medijem zlahka pretaka na različne naprave DLNA, poskusite Universal Media Server. Ne glede na to, ali uporabljate igralno konzolo, televizor ali preprost pametni telefon, bo ta medijska storitev delovala z vsemi. Tudi če nimate naprave, ki podpira DLNA, lahko uporabite spletni vmesnik in se pretakate brez težav.

Uporabniški vmesnik UMS je izjemno preprost. Ne glede na to, ali ste že prej uporabljali kakršno koli takšno aplikacijo, ne bi smelo trajati predolgo, da bi obiskali to orodje.

Universal Media Server podpira široko paleto video formatov in ponuja samodejno prilagajanje bitrate glede na vašo hitrost povezave. Orodje podpira aktivna skupina razvijalcev, ki nenehno zagotavlja nove posodobitve in izboljšave programske opreme. Prepričan sem, da gre za eno najboljših alternativ Kodi.

Zaključne besede

Čeprav sem priskrbel te vrhunske možnosti Kodi, moram reči, da je Kodi moj osebni favorit. Kodi je zelo prilagodljiv in podpira na stotine odličnih vtičnikov (dodatkov in nadgradenj). Kar Kodi primanjkuje, je enostavna uporaba (samo dokler ga ne zaobidete). Tu se pojavijo te alternative Kodija. Oglejte si in nam v spodnjem razdelku s komentarji sporočite, katera je vaša najljubša.

Sorodno:

Najboljše možnosti za terarij TV
Najboljše možnosti za razstavne organe
Kako namestiti Kodi na FireStick

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me