Slik kontrollerer du Kodi-feilloggen for mer informasjon og rask løsning

>

I denne guiden vil jeg vise deg hvordan du kan sjekke Kodi-loggfilen på Kodi 18.5 & Kodi 17.6. Guiden dekker den manuelle prosessen for alle populære Kodi-støttede enheter. Du vil også få de detaljerte instruksjonene for å installere relevante Kodi-tillegg. 

Hvorfor trenger jeg Kodi-loggfilen du spør? Kodi er en stor mediaspiller som brukes av millioner over hele verden. Men det er ikke perfekt. Noen ganger støter du på feil som ikke ser ut til å forsvinne. Du kan deretter søke hjelp i de offisielle forumene i Kodi eller fra en Kodi-ekspert du kanskje kjenner. Den som feiler problemet ditt vil sannsynligvis be deg om Kodi-loggfilen. Du har kanskje lagt merke til meldingen "Sjekk loggen for mer informasjon" sammen med feil på Kodi. Loggfilen inneholder informasjon som er spesifikk for feilen, og lar oss dermed finne mer relevante og nøyaktige løsninger.

I denne guiden lærer du hvordan du sjekker loggen på Kodi. Først vil du se hvordan du manuelt finner Kodi-loggfilen som ligger i enhetslageret. Senere vil jeg introdusere deg for to Kodi-tillegg som lar deg få tilgang til Kodi-loggplassen fra Kodi-appen. Fortsett å lese!

Oppmerksomhet KODI-brukere: Les før du fortsetter

Kodi Addons / builds tilbyr ubegrenset streaminginnhold, men kan også få deg i lovlige problemer hvis du blir fanget av streaming av gratis filmer / TV-serier / Sport. Kodi-brukere anbefales på det sterkeste å alltid koble til et VPN mens de streamer på nettet. En god Kodi VPN skjuler identiteten din, omgår regjeringsovervåkning, geo-blokkert innhold og ISP-throttling (som også hjelper i bufferfri streaming).

Jeg bruker ExpressVPN som er den raskeste og sikreste VPN. Det er veldig enkelt å installere på alle enheter inkludert Amazon FireStick. Du får 3-måneders gratis og sparer 49% på årsplanene. Dessuten kommer det med en 30-dagers pengene-tilbake-garanti. Hvis du ikke er fornøyd, kan du alltid be om refusjon.

Klikk HER for å få 3-måneders gratis og spare 49% på ExpressVPN

Les: Hvordan installere og bruke en Kodi VPN

Slik kontrollerer du Kodi-loggen manuelt

Du kan også sjekke Kodi-loggfilen manuelt. Loggfilen er en enkel tekstfil. Derfor kan du åpne den med en hvilken som helst grunnleggende tekstredigerer / seer som Notisblokk på Windows.

Du må navigere manuelt til mappen på enhetslageret der loggfilen er. Stien til mappen varierer mellom enheter.

Her er listen over Kodi-loggplassering etter enheter. I tilfelle kan du ikke finne filen, bruk Kodi Logfile Uploader-tillegget.

Kontroller Kodi-loggfilen på Windows

Windows-brukere kan følge stien nedenfor.

Windows Drive (vanligvis C 🙂 > brukere > {Brukernavn} > AppData > pakker > XBMCFoundation.Kodi_4n2hpmxwrvr6p > LocalCache > roaming > Kodi > Kodi.log

Finn Kodi Log på Mac

Hvis du er MacBook-bruker, bør du finne Kodi-loggfilen på følgende sted.

brukere > {Brukernavn} > Bibliotek > Applikasjonsstøtte > Kodi > Kodi.log

Finn Kodi Log-plassering på Android

Enhetslagring > Android > Data > org.xbmc.kodi > filer > .KODI > temp > kodi.log

I Android-enheter er “.kodi” -mappen skjult. Du må først skjule den for å få tilgang til loggfilen. Alle filbehandlerapper har et alternativ i innstillingene for å skjule de skjulte mappene og filene. Hvis du for eksempel bruker ES File Explorer, kan du synliggjøre den skjulte mappen og filene ved å slå på "Vis skjulte filer" fra Innstillinger > Skjerminnstillinger.

sjekk loggen for mer informasjon kodi feil

Sjekk Kodi Log på iOS

privat> Var > mobil > Bibliotek > Preferanser > Kodi > kodi.log

Kodi-loggfil på Linux

Linux-brukere kan sjekke loggen ved å følge stien nedenfor-

Rotmappe > .KODI > kodi.log

Slik sjekker du Kodi-logg på FireStick

Du kan bruke hvilken som helst filbehandler for å se Kodi-loggfilen, som er lagret på FireStick-lagringen. Jeg foretrekker ES File Explorer, som er en av de beste FireStick-appene for å utforske FireStick-lagring.

 • Få ES File Explorer - Fra skjermbildet FireStick hjem, velg søkeikon øverst til høyre og skriv inn ‘ES File Explorer’ (uten anførselstegn). Velg ES File Explorer i søkeresultatet og klikk på det ved å trykke på valgknappen på fjernkontrollen. Følg instruksjonene på skjermen for å installere denne appen.

hvordan du sjekker kodi-logg på ildsted

 • Kjør appen fra 'Appene dine & Spill-delen når den er installert. Nå åpner du Innstillinger-alternativet til venstre

firestick kodi log

 • Klikk på "Skjerminnstillinger"

sjekk loggen for mer informasjon ildsted

 • Bla ned til "Vis skjulte filer" og aktiver dem ved å merke av i ruten ved siden av

kodi loggfil plassering firestick

 • Gå tilbake til startskjermbildet til ES File Explorer. Uthev alternativet 'Lokalt' i venstre kolonne, utvid det og klikk på det andre alternativet 'Hjem' (det uten hjemmeikonet ved siden av)

firestick kodi loggfilplassering

 • Nå, åpne Android-mappen

kodi feil logg ildsted

 • Naviger til data > org.xbmc.kodi > filer >  temp. Du vil se filen 'kodi.log' her.

hvordan du sjekker kodi-logg på ildsted

Så dette er hvordan du sjekker Kodi-loggen på FireStick eller Fire TV-enheten. Hvis du har fått en ny Fire TV Stick og ikke har Kodi på den, følg koblingen for ressurser nedenfor.

 • Hvordan Jailbreak FireStick
 • Slik installerer du Kodi på FireStick

Se Kodi-loggen med ‘Log Viewer For Kodi’ Addon

Hvis du av en eller annen grunn ikke kan navigere til loggfilen på enhetslageret, kan du alltid bruke et Kodi-tillegg kalt ‘Log Viewer for Kodi’. Dette tillegget lar deg se loggene fra Kodi, uten at du trenger å slå opp etter mappen.

Log Viewer for Kodi er tilgjengelig i det offisielle Kodi Add-on repository. Jeg vil vise deg hvordan du installerer dette tillegget. Her er trinnene.

#1. Det første du trenger å gjøre er å klikke på alternativet 'Tillegg' på venstre sidefelt. Du finner den på Kodi-startskjermen.

Kodi feillogg

# 2. Klikk nå på ikonet for åpen boks øverst til venstre, som også kalles Package Installer.

Kodi-logg-visning

# 3. Åpne alternativet 'Install from repository'

Kodi-loggplassering

# 4. Klikk på Kodi Add-on Repository på neste skjermbilde

kodi feillogg

# 5. Bla litt ned og velg ‘Programtillegg’

hvordan sjekke kodi logg

# 6. Nå bla nedover helt til ‘L’ -delen. Litt rulling vil være nødvendig. Velg ‘Log Viewer for Kodi’ tillegg

hvordan sjekke loggen på kodi

# 7. Bare klikk på "Installer" -knappen nederst til venstre på neste skjermbilde for å installere Kodi Log Viewer-tillegget

Kodi-logg-visning

# 8. Vent til tillegget installeres. Det bør ikke ta mer enn 30 til 60 sekunder. Når installasjonen er fullført, vises et varsel som sier "Tillegg installert" øverst til høyre

Kodi-loggplassering

# 9. Gå tilbake til Kodi-startskjermen og naviger til Tillegg  > Programtillegg. Du vil nå se 'Log Viewer for Kodi' tillegget blant andre programtillegg. Klikk på den for å åpne tilleggsprogrammet

sjekk loggen for mer informasjon kodi feil

# 10. Du vil nå se tre alternativer - Vis logg, Vis gammel logg og Innstillinger. Du kan se de nyeste loggene i delen "Vis logg". Hvis du har funnet noen Kodi-feil, er dette delen du vil åpne for å få de nyeste Kodi-loggene..

Hvis du vil vise de eldre loggene, finner du dem i delen "Vis gammel logg".

I delen "Innstillinger" kan du finjustere noen innstillinger og tilpasse loggedisplayet. Vi vil snakke om Innstillinger senere. La oss først åpne "Vis logg"

hvordan sjekke kodi logg

# 11. Slik vil Kodi-loggen din se ut. Jeg er ikke sikker på hvorfor, men loggene blir sortert etter eldre først. For de nyeste loggene, må du bla ned helt ned til bunnen. Men du kan endre hvordan loggene blir sortert og se de nyeste først.

kodi feillogg

# 12. Kjør Log Viewer for Kodi igjen, og åpne denne gangen ‘Innstillinger’.

hvor du finner kodi feil loggfil

#1. 3. Dette er hva du vil se i Innstillinger-delen. Aktiver ‘Inverter logg (siste først)’ for å sortere loggene til nyere til eldre. Aktivering av dette alternativet vil også aktivere ‘Antall linjer som skal vises’. Du kan ha "Alle" linjene vist eller velge nummeret du ønsker (20, 50 og 100 er de andre alternativene)

kodi feildetaljer

Hvis du ønsker å vise Kodi-loggen automatisk når feilen har oppstått, aktiverer du "Vis logg når en feil oppstår".

Aktiver "Bruk tilpasset tekstboks" vil vise loggene i fullskjermmodus

Aktiver feilsøking for mer informasjon om feil

Hvis Kodi eller et tillegg oppfører seg uberegnelig, og du ønsker å få hjelp fra ekspertene, vil du forsikre deg om at du gir så mye informasjon om feilen som mulig. Dette hjelper problemskyttere på Kodi Support Forum å forstå problemet bedre og tilby mer relevante løsninger.

Feilsøking, når det er aktivert, legger du til ytterligere informasjon om feilen i Kodi-loggene. Denne ekstra informasjonen kan være avgjørende for å løse problemet. Så før du genererer loggfilen ved å bruke 'Log Viewer for Kodi' eller et annet tillegg, vil det være verdt å gjøre det mulig å aktivere feilsøkingslogging.

Slik kan du gjøre det:

#1. Åpne Innstillinger-menyen ved å klikke på tannhjulikonet øverst til venstre på Kodi-startskjermen

kodi-innstillinger

# 2. Nå åpner du 'Systeminnstillinger' fra listen over alternativene på Kodi 17.6 eller bare 'System' på Kodi 18

kodi systeminnstillinger

# 3. Velg ‘Logging’ på venstre sidefelt, så ser du de relaterte alternativene til høyre. Som du ser på bildet nedenfor, slå på 'Aktiver feilsøking' ved å flytte vipperen. I det øyeblikket du gjør det, vil ytterligere logginformasjon begynne å vises øverst til venstre i Kodi-vinduet.

kodi feil loggfil plassering

Du trenger ikke å bekymre deg for denne informasjonen. Men det vil legge til noen virkelig nyttige data i Kodi-loggen, som utviklerne eller ekspertene på Kodi Support Forum kan bruke for å løse problemet. Alt du trenger å gjøre er å starte Kodi på nytt etter å ha aktivert dette alternativet og reprodusere feilen. Mange nye detaljer vil bli lagt til loggfilen.

Jeg vet at dette ekstra overlegget på toppen av hver Kodi-skjerm kan være ganske irriterende. Det kan trekke oppmerksomheten din bort fra innholdet mens du ser på en film eller annet innhold. Men du trenger ikke å holde 'Aktiver feilsøkingslogging' slått på hele tiden. Når du har regenerert feilen og lagt til flere detaljer i loggen, kan du slå den av igjen.

Hvordan laste opp Kodi feillogg direkte til server med Kodi LogFile Uploader

Log Viewer for Kodi-plugin lar deg se loggene. Det er bra! Men hva om du måtte dele loggene på supportforumet eller en ekspert? En måte er selvfølgelig å finne loggfilen på enhetslageret og laste opp filen til Kodi supportforum. Dette virker som en lang tegnet prosess, og ofte klarer ikke brukere å finne loggmappen. Heldigvis er det en enklere måte.

Du kan laste opp loggene dine direkte til serveren og dele nettadressen med de aktuelle personene ved å bruke Kodi Logfile Uploader-tillegget. Dette tillegget er også tilgjengelig i det offisielle Kodi Add-on Repository.

Jeg vil vise deg hvordan du installerer og bruker Kodi Logfile Uploader. Jeg har deaktivert Feilsøkingslogging da det skjuler ikonene på toppen og bildene vil ikke være veldig tydelige for deg. Så sørg for at du slår på feilsøking før du følger trinnene nedenfor.

#1. Åpne tilleggsprogrammer fra startskjermen og klikk på Åpne pakkeikonet øverst til venstre

kodi addon installasjonsprogram

# 2. Åpne igjen alternativet "Install from repository" på neste skjermbilde og velg deretter "Kodi Add-on Repository"

kodi loggopplaster

# 3. Nå åpner du programtillegg

hvordan du laster opp kodi feillogg

# 4. Bla ned til ‘K’ -delen og klikk på tillegget ‘Kodi Logfile Uploader’

kodi logfile uploader

# 5. Klikk på "Installer" på neste skjermbilde (knappen innerst til høyre) og vent som alltid, til tilleggsprogrammet installeres. Når du ser tilleggsinstallert varsling øverst til høyre på skjermen, betyr det at du er god å gå.

kodi feillogg

# 6. Gå tilbake til startskjermen og naviger til tillegg > Programtillegg, og du bør se tilleggsikonet her

hvordan sjekke kodi logg

# 7. Åpne tillegget. Først vises en ledetekst som spør om du ønsker å se loggfilen eller laste den opp. Klikk "Vis" for å bare se loggfilen. Klikk "Last opp" for å laste den opp.

Når du klikker på opplasting, vises en ny pop-up med en URL. Du kan få tilgang til denne URL-en for å se loggene. Del denne URLen med beskrivelsen av problemet på Kodi Support Forum.

sjekk loggen for mer informasjon kodi feil

Som du ser er det en QR-kode for loggfilen. Bare skann koden med mobilen din, så får du lenken for å laste ned filen på enheten din.

Hver gang du åpner dette tillegget, genereres en ny URL med den oppdaterte loggfilen.

# 8. Slik vil Kodi feilloggdetaljer se ut når de vises gjennom URLen:

kodi feillogg

Kodi feillogg: Innpakking

Når du støter på en Kodi-feil du ikke finner løsningen på, kan du søke hjelp fra Kodi Support Forum eller andre Kodi-eksperter du kanskje kjenner. Det er en god sjanse for at du blir spurt om Kodi-loggfilen. Denne filen har alle relevante detaljer om Kodi-feilen og hjelper deg med å finne en mer nøyaktig løsning. Du kan navigere til kodi.log-filen gjennom banen jeg har oppgitt. Imidlertid, hvis du synes det er litt langtrukket, kan du installere Log Viewer for Kodi og Kodi Logfile Uploader-tillegg.

Begge disse tilleggene finnes i det offisielle Kodi Add-on Repository. Du trenger ikke loggfilen hver dag. Men når du får feilmeldingen "Sjekk loggen for mer informasjon", må du vite hvordan du får den. Det er det denne artikkelen handler om. Jeg håper du fant det nyttig. Du kan gjerne kommentere nedenfor hvis du har noen forslag eller spørsmål. Takk for at du leser!

I slekt:

 • Hvordan oppdatere Kodi
 • Beste VPN for Kodi
 • Hvordan fikse buffring på Kodi
 • Hvordan få Real-Debrid på Kodi
 • Slik tilbakestiller du Kodi på FireStick

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me