Топ 6 най-добри алтернативи на Kodi, които да се използват през 2020 г.

>

В тази статия подреждам най-добрите алтернативи на Kodi за стрийминг на филми, предавания и др. Тези алтернативи предлагат опции за стрийминг за редица медийни устройства, включително FireStick, компютър, мобилни телефони и други.

Kodi е невероятен медиен инструмент, който предлага множество функции и поддържа стотици добавки и десетки версии. Не съм виждал много медийни плейъри толкова гъвкави и толкова замесени, колкото Kodi. Kodi обаче не е най-удобното приложение и изисква малко крива на обучение, за да свикне. Дори би могло да бъде малко пресилено за някои потребители.

За щастие, Kodi не е единствената медийна услуга. Има много повече, а някои дори са много по-лесни за използване. Можете да ги използвате като алтернативи на Kodi. Всъщност би било добра идея да ги използвате заедно с Kodi. Ще имате много за поточно предаване, докато получите закачането на приложението Kodi.

Най-добрите алтернативи на Kodi

Нека разгледаме някои от най-добрите алтернативи на Kodi.

Внимание потребители: Прочетете, преди да продължите

Правителствата и интернет доставчиците по целия свят наблюдават онлайн дейностите на своите потребители. Ако бъде намерено поточно съдържание, защитено с авторски права онлайн, можете да изпаднете в сериозни проблеми. В момента вашият IP е видим за всички. Горещо ви препоръчвам да получите добра VPN и да скриете самоличността си, така че вашето гледане на филми да не стане лошо.

използвам ExpressVPN който е най-бързият и сигурен VPN в бранша. Инсталирането е много лесно на всяко устройство, включително Amazon Fire TV Stick. Също така, той идва с 30-дневна гаранция за връщане на парите. Ако не харесвате тяхната услуга, винаги можете да поискате възстановяване. ExpressVPN също има специална сделка, където можете вземете 3 месеца безплатно и спестете 49% от годишния план.

Ето причините, поради които трябва да използвате VPN през цялото време.

1. Стремио

най-добрите алтернативи kodi

Стремио споделя някои прилики с Kodi. Това го квалифицира като една от най-добрите алтернативи на Kodi. За начало Stremio е също медийна услуга, която ви позволява да предавате филми, предавания, телевизия на живо и други. Това е чрез официалните канали на много устройства, а на другите, може да бъде лесно свален.

Подобно на Kodi, Stremio също поддържа официални и неофициални добавки за стрийминг на видео и полезни програми. Въпреки това, голямата разлика е, че за разлика от Kodi, добавките Stremio не се инсталират локално. Добавките са инсталирани онлайн и са обвързани с вашия акаунт в Stremio. Когато инсталирате добавка Stremio на едно устройство, тя е достъпна на всички устройства, на които сте влезли с един и същ акаунт. Не е необходимо да го инсталирате поотделно на всяко устройство.

Освен това, за разлика от Kodi, не е нужно да търсите ръчно за добавките на Stremio. Разделът за добавки в приложението изброява всички поддържани добавки. Можете да ги инсталирате с едно щракване.

Стремио също е по-удобен за потребителите от Kodi. Имате нужда от малко крива на обучение с Kodi, но със Stremio можете да започнете веднага.

Представено съдържание се показва на началния екран на приложението. За да проучите повече, можете да отидете в секцията Открийте. Категорията „Моята библиотека“ ви позволява лесно да управлявате и поддържате библиотеката си. Библиотеката се синхронизира на всички устройства Stremio. Можете също да влезете в профила си в Trakt, за да получите своите поточни данни от други приложения и услуги.

Разбира се, Стремио не е толкова универсален като Kodi. Има само куп добавки на трети страни, докато Kodi има стотици от тях. Интерфейсът Stremio също не е персонализируем. Няма кожи или теми, от които да избирате. Ако обаче всичко, което търсите, е лесна за използване платформа, за да предавате любимото си съдържание, Stremio се справя много добре.

Как да инсталирате Stremio на FireStick & Android кутия

2. Плекс

най-добрата алтернатива kodi

Plex е друга чудесна алтернатива на Kodi. Истинската сила на Plex се крие в дизайна му клиент-сървър, който ви позволява да получите достъп до всичките си медии на всички ваши устройства от централно местоположение на сървъра. Вместо да разчита на други, Plex ви позволява да създадете свой собствен медиен сървър.

Начинът, по който функцията Plex е проста. Всичко, което трябва да направите, е да настроите компютъра си (или Nas устройство) като сървър и да осъществявате достъп до локалната медия на сървъра от разстояние на всяко клиентско устройство по ваш избор. Клиентът Plex се поддържа на широк спектър от платформи на устройства, включително Android, Amazon Fire TV, Компютри, iOS, Android TV Boxes и други. Клиентът и сървърът дори не е необходимо да бъдат свързани към една и съща безжична мрежа. Клиентското устройство може да получи достъп до сървъра от всяка точка на света, стига и двете да са включени и свързани с интернет.

Plex също така поддържа различни официални и неофициални плъгини, по-популярно наричани Plex канали. Plex каналите приличат доста на Kodi addons, но те са инсталирани на сървъра и са достъпни за всички свързани клиенти. Неофициалните канали ви позволяват да гледате неограничени филми, предавания, телевизия на живо и т.н..

Основните услуги са безплатни, но закупуването на Plex Pass (премиум Plex план) предлага допълнителни предимства, включително мобилна синхронизация, изтегляне на медия на клиентското устройство, телевизия на живо & DVR, качване на камера, автоматично фототагментиране и други. Plex определено е една от най-добрите алтернативи на Kodi, особено ако се интересувате от поточно предаване на локални медии през устройства.

3. Вградете

топ алтернативи kodi

Точно като Plex, Emby също предлага клиент-сървър дизайн и ви позволява да получите достъп до личните си медии от всяко клиентско устройство по ваш избор. Всъщност Emby и Plex споделят няколко прилики. Например, и двата ви дават лесен достъп до сървърната медия чрез всеки клиент. И двете се поддържат на широк набор от устройства. Те ви позволяват да предавате телевизия на живо да предлагат лесни възможности за управление на DVR.

Emby има удобен за потребителя интерфейс, който ви позволява да започнете стрийминг за нула време. Можете лесно да управлявате и организирате и личните си медии. Услугата е подкрепена от силна общност, готова да помогне и отговори на вашите въпроси по всяко време.

Подобно на Plex и Kodi, Emby не предоставя никакво съдържание. Това е агрегатор, който извлича съдържанието от различни източници. Той също така поддържа различни официални и неофициални плъгини, които ви позволяват достъп до широк спектър от онлайн медии.

Emby предлага и премиум абонаменти, които ви позволяват да се наслаждавате на специални функции като мобилна синхронизация, офлайн медии, DVR, синхронизиране в облак, обложки и др..

Поради причините, изброени тук и още, избрахме Emby като една от най-добрите алтернативи на Kodi.

4. Медиен портал

приложения като kodi

Media Portal е медиен инструмент с отворен код, предназначен да преобразува вашия компютър в медиен център. Той лесно се свързва с външни устройства като вашия телевизор, DVD плейъри, прожектори, Blue-ray плейъри и ви позволява да организирате медиите по по-удобен за потребителите начин. Понастоящем достъпна само на Windows, Media Portal може да работи дори на умерено оборудвани устройства. Това означава, че не е полезна за използване на ресурси програма.

Тази медийна услуга се предлага в две версии, Media Player 1 и Media Player 2. Media Player 1 е по-старата, стабилна версия, докато Media Player 2 все още се разработва. Въпреки това, разработчиците твърдят, че MP2 е стабилен и се работи за допълнителни подобрения.

Media Portal поддържа широк спектър от приставки, които ви позволяват да гледате филми, предавания, телевизия на живо, да слушате радиото и много други. Ако компютърът е основното ви устройство за забавление, Media Portal със сигурност е една от най-жизнеспособните алтернативи на Kodi за вас.

5. Време за пуканки

топ алтернатива kodi

Времето за пуканки е друга алтернатива на Kodi, която бихте искали да разгледате. Това е услуга за стрийминг на трети страни, която ви позволява да гледате неограничени, безплатни филми и телевизионни предавания. Първоначално е била достъпна само на мобилни телефони с Android и телевизионни устройства, базирани на Android. Сега той се поддържа и на Windows PC, Mac и iOS. Можете да изтеглите приложението на Windows от официалния уебсайт.

Тъй като Popcorn Time е услуга на трети страни, най-добре е да го използвате с VPN. Това ще гарантира, че нито една от вашите поточни дейности не се следи или регистрира. Може да се нуждаете и от VPN, за да изтеглите приложението, тъй като връзката му за изтегляне е блокирана в някои страни.

Popcorn Time не притежава никакво съдържание. Работи като агрегатор на съдържание. Той има невероятно прост и лесен за използване интерфейс. Съдържанието е добре организирано за лесен достъп.

Как да инсталирате Popcorn Time на FireStick

6. Universal Media Server

най-добрите алтернативи kodi

Ако търсите просто медийно решение, което лесно предава медии на различни DLNA устройства, трябва да опитате Universal Media Server. Независимо дали използвате игрална конзола, телевизор или обикновен смартфон, тази медийна услуга ще работи с всички. Дори и да нямате поддържано от DLNA устройство, можете да използвате уеб интерфейса и да предавате без никакви излишни проблеми.

Потребителският интерфейс на UMS е изключително прост. Независимо дали сте използвали или не някое подобно приложение преди, не трябва да ви отнема твърде много време, за да получите закачането на този инструмент.

Universal Media Server поддържа широк спектър от видео формати и предлага автоматично регулиране на битрейт, за да съответства на скоростта на връзката ви. Инструментът е подкрепен от активен екип от разработчици, които непрекъснато предоставят нови актуализации и подобрения на софтуера. Уверен съм, че това е една от най-добрите алтернативи на Kodi.

Заключителни думи

Въпреки че съм предоставил тези най-добри алтернативи на Kodi, трябва да кажа, че Kodi си остава мой любим. Kodi е много персонализируем и поддържа стотици страхотни плъгини (добавки и надстройки). Това, което Kodi липсва, е лекотата на използване (само докато го заобиколите). Именно тук се появяват тези алтернативи на Коди. Погледнете и ни кажете кой е най-любимият ви чрез секцията за коментари по-долу.

Свързани:

Най-добрите терариумни телевизионни алтернативи
Най-добрите алтернативи на Showbox
Как да инсталирате Kodi на FireStick

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me