Top 6 najboljih Kodi alternativa koje se koriste u 2023. godini

>

U ovom ću članku odrediti najbolje Kodijeve alternative za streaming filmova, emisija i još mnogo toga. Ove mogućnosti nude opcije struje za niz medijskih uređaja, uključujući FireStick, PC, Mobitele i još mnogo toga.

Kodi je nevjerojatan medijski alat koji nudi mnoštvo funkcija i podržava stotine dodataka i desetaka građe. Nisam vidio da su mnogi medijski playeri svestrani i angažirani kao Kodi. Međutim, Kodi nije najprikladnija aplikacija i zahtijeva malo krivulje učenja da biste se navikli. To bi čak moglo biti malo neodoljivo za neke korisnike.

Srećom, Kodi nije jedina medijska usluga. Postoji mnogo više, a neke su čak i puno jednostavnije za korištenje. Možete ih koristiti kao Kodi alternativu. Zapravo, bilo bi dobro upotrijebiti ih zajedno sa Kodi-jem. Tijekom vješanja aplikacije Kodi imat ćete dosta toga za strujanje.

Najbolje Kodi alternative

Pogledajmo neke od najboljih Kodi alternativa.

Pažnja korisnika: Pročitajte prije nego što nastavite

Vlade i davatelji internetskih usluga širom svijeta prate mrežne aktivnosti svojih korisnika. Ako na internetu pronađete strujni sadržaj zaštićen autorskim pravima, možete doći u ozbiljne probleme. Trenutno je vaša IP adresa vidljiva svima. Toplo vam preporučujem da nabavite dobru VPN i sakrijete svoj identitet kako vam doživljaj gledanja filma ne bi donio lošu potez.

koristim ExpressVPN koji je najbrži i najsigurniji VPN u industriji. Vrlo je lako instalirati na bilo koji uređaj, uključujući Amazon Fire TV Stick. Također, dolazi s 30-dnevnom garancijom povrata novca. Ako vam se ne sviđa njihova usluga, uvijek možete zatražiti povrat novca. ExpressVPN također ima posebnu ponudu gdje možete dobiti 3 mjeseca besplatno i uštedjeti 49% na godišnjem planu.

Evo razloga zbog kojih stalno morate koristiti VPN.

1. Stremio

najbolje kodi alternative

Stremio dijeli neke sličnosti s Kodijem. To ga kvalificira kao jednu od najboljih alternativa Kodija. Za početak, Stremio je i medijska usluga na više platformi koja vam omogućuje gledanje filmova, emisija, TV uživo i još mnogo toga. Putem službenih kanala na mnogim se uređajima, a na ostalim uređajima mogu lako preuzimati ručno.

Kao i Kodi, Stremio također podržava službene i neslužbene video streaming i komunalne dodatke. Međutim, jedna velika razlika je ta što se za razliku od Kodija, dodaci Stremio ne instaliraju lokalno. Dodaci se instaliraju na mreži i vežu se za vaš Stremio račun. Kad instalirate dodatak Stremio na jedan uređaj, on je dostupan na svim uređajima na kojima ste prijavljeni s istim računom. Ne morate ga pojedinačno instalirati na svaki uređaj.

  วิธีการติดตั้ง Redemption ของ Kodi Addon

Također, za razliku od Kodija, ne morate ručno tražiti dodatke Stremio. Odjeljak Addons unutar aplikacije navodi sve podržane dodatke. Možete ih instalirati jednim klikom.

Stremio je također korisniji od Kodija. Potrebno vam je malo krivulje učenja s Kodijem, ali sa Stremio možete početi odmah.

Istaknuti sadržaj prikazuje se na početnom zaslonu aplikacije. Da biste istražili više, idite na odjeljak Otkrivanje. Kategorija Moja knjižnica omogućuje vam jednostavno upravljanje i održavanje knjižnice. Biblioteka se sinkronizira na svim uređajima Stremio. Možete se prijaviti i na svoj Trakt račun kako biste preuzeli svoje streaming podatke s drugih aplikacija i usluga.

Naravno, Stremio nije toliko svestran kao Kodi. Postoji samo gomila dodataka treće strane, dok Kodi ima stotine njih. Stremio sučelje također nije baš prilagodljivo. Ne možete izabrati nijednu kožu ili temu. Međutim, ako sve što tražite jednostavno koristite platformu za strujanje omiljenog sadržaja, Stremio to vrlo dobro obavlja.

Kako instalirati Stremio na FireStick & Android kutija

2. pleks

najbolja kodi alternativa

Plex je još jedna sjajna alternativa Kodi-ju. Prava snaga Plex-a leži u dizajnu poslužitelja klijent-poslužitelj koji vam omogućuje pristup svim medijima na svim svojim uređajima s mjesta središnjeg poslužitelja. Umjesto da se oslanja na druge, Plex vam omogućuje stvaranje vlastitog medijskog poslužitelja.

Način rada Plex je jednostavan. Sve što trebate učiniti je postaviti svoje računalo (ili Nas uređaj) kao poslužitelj i daljinski pristupiti lokalnim medijima na poslužitelju na bilo kojem klijentu uređaja po vašem izboru. Plex klijent podržava se na širokom rasponu platformi uređaja, uključujući Android, Amazon Fire TV, računala, iOS, Android TV kutije i još mnogo toga. Klijent i poslužitelj uopće ne trebaju biti povezani na istu bežičnu mrežu. Klijentski uređaj može poslužitelju pristupiti s bilo kojeg mjesta na svijetu pod uvjetom da su oba uključena i povezana s internetom.

Plex također podržava razne službene i neslužbene dodatke, popularnije nazvane Plex kanali. Plex kanali vrlo su slični Kodi dodacima, ali instalirani su na poslužitelju i dostupni su svim povezanim klijentima. Neslužbeni kanali omogućuju vam gledanje neograničenih filmova, emisija, TV uživo itd.

  Jak zainstalować dodatek Supremacy na Kodi

Osnovne su usluge besplatne, ali kupnja Plex Pass (premium Plex plan) nudi dodatne pogodnosti, uključujući mobilnu sinkronizaciju, preuzimanje medija na klijentskom uređaju, TV uživo & DVR, prijenos fotoaparata, automatsko fotografiranje i još mnogo toga. Plex je definitivno jedna od najboljih opcija za Kodi, pogotovo ako ste zainteresirani za strujanje lokalnih medija preko uređaja.

3. Ugradi

gornje alternative kodi

Baš poput Plex-a, i Emby nudi dizajn klijenta-poslužitelja i omogućuje vam pristup osobnom mediju s bilo kojeg klijentskog uređaja po vašem izboru. Zapravo, Emby i Plex imaju nekoliko sličnosti. Na primjer, oba vam omogućuju lak pristup poslužiteljskim medijima putem bilo kojeg klijenta. Oba su podržana na širokom rasponu uređaja. Omogućuju vam da vam streaming TV uživo nudi jednostavne mogućnosti upravljanja DVR-om.

Emby ima korisničko sučelje koje vam omogućuje započinjanje streaminga ni u kojem trenutku. Možete i lako upravljati i organizirati svoje osobne medije. Uslugu podržava jaka zajednica spremna pomoći i odgovoriti na vaša pitanja kad god želite.

Kao i Plex i Kodi, Emby ne pruža nijedan sadržaj. To je agregator koji dohvaća sadržaj iz različitih izvora. Također podržava razne službene i neslužbene dodatke koji vam omogućuju pristup širokom rasponu mrežnih medija.

Emby također nudi vrhunske pretplate koje vam omogućuju uživanje u značajkama poput mobilne sinkronizacije, izvanmrežnih medija, DVR-a, sinkronizacije u oblaku, naslovnice i još mnogo toga.

Zbog ovdje navedenih i više razloga, Emby smo odabrali kao jednu od najboljih alternativa Kodi-ju.

4. Medijski portal

aplikacije poput kodi

Media Portal je medijski alat otvorenog koda namijenjen pretvaranju vašeg računala u medijski hub. Jednostavno se povezuje s vanjskim uređajima poput televizora, DVD playera, projektora, Blue-ray playera i omogućuje vam organiziranje medija na način koji je lakši za korisnike. Trenutno dostupan samo na Windowsima, Media Portal može se izvoditi čak i na umjereno opremljenim uređajima. Znači, to nije uslužni program koji zahtijeva velike resurse.

Ova je medijska usluga dostupna u dvije verzije, Media Player 1 i Media Player 2. Media Player 1 je starija, stabilna verzija, a Media Player 2 još je u razvoju. Međutim, programeri tvrde da je MP2 stabilan i da se radi na njima za daljnja poboljšanja.

Media Portal podržava širok raspon dodataka koji omogućuju gledanje filmova, emisija, TV uživo, slušanje radija i puno više. Ako je PC vaš primarni zabavni uređaj, Media Portal je zasigurno jedna od najprihvatljivijih Kodi alternativa.

  Bagaimana Cara Memasang Insomniacs Kodi Builds

5. Vrijeme za kokice

gornja alternativa kodi

Vrijeme kokica je još jedna Kodijeva alternativa koju biste željeli pogledati. To je usluga za streaming treće strane koja omogućuje gledanje neograničenih besplatnih filmova i TV emisija. Prvobitno je bio dostupan samo na Android mobitelima i Android uređajima sa sustavom Android. Sada je podržana i na Windows PC-u, Mac-u i iOS-u. Aplikaciju Windows možete preuzeti sa službenog web mjesta.

Budući da je Popcorn Time usluga treće strane, najbolje ga je koristiti s VPN-om. Tako ćete osigurati da se niti jedna od vaših aktivnosti struje ne nadzire ili zabilježi. Možda će vam trebati i VPN da biste preuzeli aplikaciju, jer je veza za preuzimanje u nekim zemljama blokirana.

Popcorn Time ne posjeduje nijedan sadržaj. Djeluje kao agregator sadržaja. Ima nevjerojatno jednostavno i korisničko sučelje. Sadržaj je dobro organiziran za lak pristup.

Kako instalirati Popcorn Time na FireStick

6. Univerzalni poslužitelj medija

najbolje kodi alternative

Ako tražite jednostavno medijsko rješenje koje lako prenosi medije na različite DLNA uređaje, pokušajte Universal Media Server. Bez obzira koristite li igraću konzolu, televizor ili jednostavan pametni telefon, ova će medijska usluga raditi sa svima. Čak i ako nemate uređaj koji podržava DLNA, možete upotrebljavati web sučelje i strujati se bez ikakvih komplikacija.

Korisničko sučelje UMS-a izuzetno je jednostavno. Bez obzira jeste li ranije koristili neku takvu aplikaciju ili ne, ne bi vam trebalo oduzeti previše vremena da biste objesili ovaj alat.

Universal Media Server podržava širok raspon video formata i nudi automatsko prilagođavanje brzine prijenosa prema vašoj brzini veze. Alat podržava aktivni tim programera koji kontinuirano pružaju nova ažuriranja i unapređenja softvera. Uvjeren sam da je to jedna od najboljih Kodijevih alternativa.

Završne riječi

Iako sam vam pružio ove vrhunske Kodi alternative, moram reći da je Kodi moj osobni favorit. Kodi je vrlo prilagodljiv i podržava stotine fantastičnih dodataka (dodataka i nadogradnji). Kodi nedostaje jednostavnost upotrebe (samo dok je ne zaobiđete). Tu se pojavljuju ove alternative Kodija. Bacite pogled i javite nam koji vam je najdraži kroz odjeljak za komentare u nastavku.

Povezano:

Najbolje TV terarije
Najbolje izložbene alternative
Kako instalirati Kodi na FireStick

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me