Varför fungerar inte min Kodi? Vanliga problem och korrigeringar

>

I den här artikeln kommer vi att diskutera de olika Kodi-problemen och deras möjliga lösningar. Om din Kodi inte fungerar kan det bero på många skäl. I min flera års erfarenhet av Kodi har jag stött på flera problem och har ofta undrat - ganska frustrerande - varför fungerar Kodi inte? Men jag har också insett att de flesta av Kodi-frågorna kan tas om hand med några ganska enkla korrigeringar.

kodi fungerar inte

Kodi fungerar inte - vanliga korrigeringar

Jag kommer att lägga Kodi-frågorna i två breda kategorier - lokala och serverrelaterade. De lokala problemen är något som vi vanligtvis kan hitta lösningen på. Men om det finns en serverproblem, det finns inte mycket vi kan göra åt det. Det är upp till utvecklarna att ta hand om sådana problem och allt vi kan göra är att vänta.

Följande är de vanliga problemen och korrigeringarna för Kodi media player.

# 1. Använd alltid ett VPN med Kodi

Kodi fungerar inte? Det finns en chans att din Internetleverantör blockerar strömningsförfrågningarna från Kodi. Ja, Internetleverantörer är kända för sådana metoder. Men du behöver inte oroa dig för det längre. Du kan undvika det genom att använda ett VPN för Kodi.

En VPN kommer helt enkelt att maskera alla strömningsförfrågningar från din enhet och din Internetleverantör skulle inte ens få ett doft av det. Eftersom din internetleverantör inte längre kan se om en datatransaktion tillhör Kodi kommer de inte att kunna blockera den.

ExpressVPN har varit mitt personliga bästa länge nu. Det är den snabbaste och mest pålitliga VPN-tjänsten jag någonsin har använt. ExpressVPN skyddar din internetuppkoppling mot dem som är intresserade av dina onlineaktiviteter inklusive din internetleverantör. Express VPN förhindrar också mig från internet-strypning, som ofta tenderar att bromsa min Kodi-upplevelse.

# 2. Kodi kraschar ofta - få den senaste uppdateringen

Om Kodi kraschar för regelbundet är det första du vill konstatera att du har den senaste versionen. Vid skrivandet av denna artikel är Kodi 18.5 den senaste stabila och officiellt släppta versionen.

Följ stegen nedan för att kontrollera Kodi-versionen på din enhet.

# 1. Gå till Kodi-hemskärmen och klicka på ikonen Inställningar längst upp till vänster. Inställningar är kuggeikonen som placeras under Kodi-logotypen.

kodi fungerar inte

# 2. Klicka nu på Systeminformation i nästa fönster

kodi fungerar inte

# 3. Längst ner till höger i nästa fönster ser du Kodi-versionen. Som ni ser på bilden nedan är Kodi-versionen jag använder uppdaterad (Kodi 18.5). Om du inte har den senaste versionen vill du uppdatera Kodi.

systeminformation kodi fungerar inte

Av någon anledning låter Kodi inte uppdatera sig från applikationen. Det finns inte många sätt att uppdatera Kodi till den senaste versionen. Uppdateringsmetoderna är vanligtvis instabila och oförutsägbara.

Så när det finns en ny version av Kodi där ute, är det bäst att avinstallera Kodi på ditt system och gå till en ny installation.

Ja, jag förstår att du kanske har lagt till några tillägg och gjort ändringar i inställningarna. Det är sant att alla kommer att gå förlorade när du installerar om Kodi. Men vad jag har lagt märke till är att många tillägg inte fungerar med den nya versionen ändå och de gamla inställningarna är inte ofta tillämpliga.

Du kan installera Kodi på Android från Google Play Store, på Windows från Microsoft Store.

På FireStick måste du ladda Kodi i sido eftersom den ännu inte visas i Amazon Store. FireStick-användare kan också uppdatera till den nyare versionen av Kodi utan att behöva förlora data.

# 3. Kodi-lagrar fungerar inte

Kodi-förvar är biblioteken som är värd för addon och builds. Kodi har ett officiellt arkiv som heter Kodi Add-on Repository. Detta arkiv har ett antal videotillägg, verktyg och mer. Men det är tredjepartsförvar som Kodi Bae och Fusion som är mer populära och mer använda.

Tredjepartslagren skapas av oberoende utvecklare. Det finns dussintals förvar där ute och inte alla är lika populära.

För att få ett Kodi-arkiv lägger du till en källa till Kodi och installerar sedan förvaret från den källan. Om någon av Kodi-lagren inte fungerar kommer du inte att kunna installera tillägg eller bygga från dem.

Så, hur åtgärdar du det här problemet? Tyvärr finns det för det mesta ingenting du kan göra åt det. Även när du installerar ett förvar lokalt lagras dess innehåll fortfarande på en fjärrserver. Om du inte kan installera en addon eller en build genom Kodi, betyder det vanligtvis att det finns ett problem med servern. Medan populära förvar hålls väl underhållna, är de inte så populära. Du måste vänta på att servern är online igen för att lagret ska fungera. Om förvaret inte fungerar på flera dagar finns det en chans att det har upphört.

Om du tror att det finns ett lokalt problem med förvaret och inte har något att göra med servern kan du prova några vanliga felsökningstekniker.

Gå vidare och installera om arkivet. Ibland kan det lösa problemet. Du kanske också vill starta om enheten och kontrollera om den gör att arkivet fungerar. Om ingenting verkar fungera, avinstallera Kodi och installera om det. Det kan hjälpa!

Men kom ihåg att lokala problem med förvar är extremt sällsynta. Det är med all sannolikhet ett problem med servern.

# 4. Kodi slutade arbeta plötsligt

Jag har inte mött det här problemet på länge så jag tror att det är säkert att säga att problemet är sällsynt. Men jag kommer ihåg att Kodi slutade arbeta plötsligt för mig när den bara hade fungerat för ett par timmar sedan. Varje gång jag försökte köra Kodi skulle det antingen ta lång tid att starta eller kasta något fel.

Efter att ha skrapat bakhuvudet ett tag, tänkte jag att åtminstone en viktig fil i Kodi-installationsmappen måste ha skadats och orsakat att appen inte laddades ordentligt. Jag installerade Kodi igen och det började fungera bra igen.

Om det är den typen av problem du står fast i, anser jag att ominstallering är den enda lösningen. Vet dock att detta kommer att göra att du förlorar dina Kodi-data och att dina installerade tillägg försvinner. Tyvärr finns det inte mycket vi kan göra åt det.

Du kan också dela Kodi-loggfilen på Kodis supportforum och kontrollera om de kan hjälpa dig med ditt problem.

# 5. Kodi bygger ELLER / OCH Tillägg fungerar inte

Det första jag vill att du ska avgöra om alla tillägg inte fungerar eller är det bara några (eller förmodligen bara en).

Om Kodi build inte laddas kommer ingen av dina tillägg att fungera. Detta ser mer ut som problemet med build och inte tillägg. Det skulle vara en bra idé att slå upp på Google (eller någon annan sökmotor du väljer) och ta reda på om det finns ett känt problem med den specifika byggnaden.

Vanligtvis laddas gränssnittet för build eftersom det sparas lokalt på din maskin men build kan inte hämta data från servern.

Om det är problemet med Kodi build är återigen den enda lösningen att avinstallera Kodi och installera om den. Avinstallering av build från Kodi verkar inte riktigt enkelt eftersom det innebär en så komplicerad process. Det är därför jag alltid går med en ny installation av appen.

Om du inte använder någon build men det är Kodi-tillägg som inte fungerar är det första du vill göra att kolla internetanslutningen. Se till att din enhet är ansluten till internet.

Om internet fungerar bra, gå vidare och starta om enheten. Detta kommer att uppdatera OS såväl som appen och kan lösa problemet.

Om du bara har problem med några tillägg kan det vara ett serverproblem. Kodi-tillägg som inte fungerar innebär vanligtvis att de inte hämtar några strömningslänkar eller att länkarna de skrotar inte strömmar något innehåll. Detta problem är vanligare än du skulle vilja och påverkar ofta de mindre kända addon. Mitt råd är att gå till en av de mer populära Kodi-tilläggarna.

# 6. Kodi buffertfrågor

När min Kodi inte fungerar avinstallerar jag vanligtvis appen och installerar om den igen. Det löser många problem. Men när jag stöter på Kodi-buffertproblem måste jag göra mer än så.

Det finns några sätt att ta hand om buffertproblemen, inklusive:

  • Rensar cachen
  • Att öka storleken på video-cache i Kodi
  • Med hjälp av ett VPN
  • Använda en kod

Du kan läsa mer om det i detalj i vår speciella Kodi-buffertguide.

# 7. Återställ Kodi till standard

I den här guiden har jag upprepade gånger pratat om att avinstallera och installera om Kodi. Det är en bra idé eftersom det ser till att eventuella saknade installationsfiler distribueras på ditt system. Men jag skulle medge att inte alla Kodi-problem kräver ominstallering. Du kan till och med rensa Kodi-data och återställa den till standard. På detta sätt kan du skona dig lite extra ansträngning.

Du kan återställa Kodi till systemets standard med hjälp av Ares Wizard. Så här kan du göra det:

# 1. Installera Ares Wizard på Kodi

# 2. Gå till Kodi-hemskärmen och gå till Tillägg > Programmera tillägg och kör Ares Wizard

# 3. Klicka på fliken "Mer" uppe till höger i Ares Wizard-gränssnittet

kodi slutade arbeta

# 4. Klicka på "Radera alla data / Ny start" -knappen

varför fungerar kodi inte

# 5. Klicka på "Ja" när följande prompt visas

min kodi fungerar inte

# 6. Nu ser du följande fönster. Om du vill behålla dina favoriter, källor och tilläggsinställningar väljer du därefter. Den lilla grå pricken nästa blir grön när du väljer objektet (se bilden nedan). Klicka på "Fortsätt" -knappen längst ned i det här fönstret för att fortsätta

kodi-problem och korrigeringar

Du kan också återställa Kodi-data på FireStick och lära dig att säkerhetskopiera dina Kodi-data innan du återställer dem.

Slutsats

Det är ganska mycket vad du kan göra när Kodi inte fungerar alls eller som det ska. Som det är tydligt i denna guide kan majoriteten av dina Kodi-problem lösas genom att antingen ta bort appen och installera om den eller genom att rensa Kodi-data. Ibland tar något så enkelt som omstart av enheten hand om problemet. Du kan fixa de flesta av de lokala Kodi-problemen. Serverproblem ligger dock utanför vår kontrolldomän. Jag hoppas att den här guiden hjälpte dig med dina Kodi-problem. Vänligen kontakta oss om du har några förslag eller frågor i kommentarerna nedan.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me