Wat is Kodi, hoe het werkt en al het andere dat ertoe doet

>

In deze gids leert u alles wat u moet weten over Kodi en hoe u aan de slag kunt. Ik zal je voorzien van alle tips en trucs en toegang tot alle benodigde middelen die je nodig zou kunnen hebben. Met behulp van deze gids maakt u niet alleen kennis met Kodi, maar kent u ook alle tools om gratis films, tv-shows, live tv, sport en meer te streamen. Kodi 18.5 is de nieuwste officiële versie. Als u echter nog steeds Kodi 17.6 Krypton gebruikt, is deze handleiding nog steeds relevant voor u.

Kodi

Wat is Kodi?

Kodi is een open-source, gratis mediaspeler. Dat is de eenvoudigste en meest geschikte definitie van deze enorm populaire app.

Als je denkt aan namen van mediaspelers zoals VLC, denk je dan maar na. Gewoonlijk worden de mediaspelers gebruikt om de media af te spelen vanuit de lokale opslag. Kodi kan dat ook. Maar het echte potentieel van Kodi wordt ontgrendeld wanneer je het gebruikt om media via internet af te spelen en dat ook gratis.

Ja, Kodi geeft je gratis toegang tot allerlei inhoud, waaronder shows, films, live tv, sport en nog veel meer. Het enige dat u nodig hebt, zijn de juiste Kodi-add-ons. En als u uw algehele Kodi-ervaring wilt verbeteren, wilt u misschien ook Kodi-builds uitproberen. We zullen het over addons en builds over een tijdje hebben.

Kodi is compatibel met bijna alle populaire platforms. Sommige platforms hosten Kodi in hun officiële App Stores (zoals Android Smartphones, Android TV Boxes, Windows 10, enz.). Op anderen kan het gemakkelijk worden sideload (zoals Amazon Fire Stick) & Fire TV, Mac, etc.). In feite zullen we het in de volgende sectie hebben over de installatie.

Hoe Kodi te installeren

Het installatieproces varieert per apparaat. Zoals ik al zei, is Kodi officieel beschikbaar op sommige apparaten en op sommige moet het handmatig worden geïnstalleerd met behulp van de sideloading-methode. Hier is een snelle blik:

Amazon FireStick, Fire TV Stick 4K, Fire TV, Fire TV Cube

Deze apparaten zijn in elk opzicht vrijwel hetzelfde. Het installatieproces van de Kodi-app is dus ook hetzelfde.

Amazon host Kodi niet in de App Store. Maar u kunt het snel op alle Fire TV-lijn van apparaten sideloaden. Hier zijn onze nuttige bronnen.

Hoe Kodi op FireStick te installeren

Android-smartphones, tablets, Android TV & Android-vakken

Al deze Android-apparaten worden geleverd met ingebouwde ondersteuning voor Google Play Services, inclusief Google Play Store. Kodi is officieel opgenomen in de Play Store.

Daarom hoeft u Kodi alleen maar te installeren vanuit de Play Store als u een van deze Android-apparaten gebruikt.

Windows PC & Xbox

Windows 10 & Xbox One: Kodi is officieel beschikbaar in de Microsoft Store voor Windows 10-gebruikers. Typ gewoon 'Kodi' in Cortana en klik op het Kodi-pictogram in de zoekresultaten. Volg de instructies op het scherm om Kodi te installeren

Windows 8.1, Xbox 360 en oudere versies: U kunt het installatieprogramma downloaden van de officiële Kodi-site https://kodi.tv/download. Klik op Windows op deze pagina.

Mac en iOS & Andere apparaten

Voor Mac, iOS en andere apparaten gaat u naar de Kodi-downloadpagina op https://kodi.tv/download en klikt u op het pictogram van uw besturingssysteem. Klik bijvoorbeeld op Mac OS voor Mac en iOS voor iOS.

Er verschijnt een klein venster met de link om het installatiebestand te downloaden. Het venster heeft ook een Hoe link die je door de gids leidt om Kodi op het geselecteerde OS te installeren voor het geval je hulp nodig hebt.

Aan de slag met Kodi

Kodi host geen inhoud. Kodi is gewoon een mediaspeler die het afspelen van inhoud eenvoudig vergemakkelijkt. U kunt de media op uw lokale opslag afspelen via Kodi. Maar, zoals ik je al zei, daar is Kodi niet het meest bekend om. Kodi is populair omdat je hiermee gratis video's en muziek via internet kunt afspelen.

Om aan de slag te gaan met Kodi hebt u add-ons en builds nodig.

Kodi Addons

Add-ons leveren de grootste bijdrage aan het succes van Kodi. Dit is de toegangspoort tot de enorme wereld van gratis inhoud op het web. Of u nu graag films en tv-shows, satelliet-tv via internet of sport kijkt, het zijn de add-ons die het u mogelijk maken. In eenvoudige woorden, Kodi-add-ons zijn absolute benodigdheden om aan de slag te gaan.

Kodi-add-ons hosten ook geen eigen inhoud. Het zijn de aggregators die de streams of streaminglinks van verschillende bronnen op internet ophalen.

U vindt alles wat u moet weten over add-ons op Fire Stick Tricks. Hier zijn enkele van onze beste bronnen en handleidingen:

Hoe Kodi te gebruiken

Beste Kodi-add-ons

Hoe een Kodi-add-on te installeren

Hoe Exodus Redux te installeren

Hoe 7 van 9 Kodi Addon te installeren

Hoe All Eyez on Me Kodi Addon te installeren

Hoe Deathstar Addon te installeren

Hoe SportsDevil te installeren

Kodi bouwt

Builds geven een visuele make-over aan de Kodi-interface. Ze veranderen de manier waarop je omgaat met Kodi. Deze builds zijn ook vooraf geladen met populaire en werkende add-ons, zodat u ze niet handmatig hoeft te installeren.

De Kodi-builds zijn uiteindelijk afhankelijk van add-ons voor het streamen van inhoud. Men zou dus kunnen zeggen dat zij de niet-essentiële zaken zijn. Dat is niet helemaal onwaar. Je zou kunnen beginnen met een hoop add-ons en zonder enige build. Maar Kodi is gewoon zo veel leuker met de builds. Hoewel het niet verplicht is, raad ik persoonlijk een Kodi-build aan.

Weet u niet zeker hoe u dit moet aanpakken? Maak je geen zorgen, we hebben alles om je te helpen de juiste build te kiezen. Hier zijn enkele van onze nuttige bronnen:

Beste Kodi-builds

Hoe Titanium build te installeren

Hoe No Limits Magic build te installeren

Hoe Xanax Kodi Build te installeren

Hoe Streamline Kodi Build te installeren

Is Kodi legaal en veilig?

Laat ik beginnen met te zeggen dat Kodi honderd procent legaal is. En het is ook volkomen veilig als u ervoor zorgt dat u add-ons en builds alleen installeert vanuit de vertrouwde bronnen. Al onze bronnen en handleidingen bevatten alleen die add-ons en builds die veilig zijn. We testen elke add-on en bouwen persoonlijk voordat we hun installatie-instructies met u delen.

Kodi is legaal en deze bewering wordt onderbouwd door het feit dat het is opgenomen in Google Play Store en Microsoft Store. Geloof me, dat is de lakmoesproef niet gemakkelijk om te slagen.

Maar wanneer u gratis inhoud streamt met de Kodi-add-ons, kunt u problemen met het auteursrecht krijgen. Wat u op internet doet, kan worden gevolgd door uw internetprovider, uw overheid en zelfs derde partijen. We moedigen schending van het auteursrecht op geen enkele manier aan, maar we zijn een groot voorstander van uw recht op privacy.

Het gebruik van een VPN is de beste manier om problemen te voorkomen tijdens het streamen van gratis inhoud. VPN zorgt ervoor dat uw online activiteiten worden gecodeerd en uit de buurt van nieuwsgierige blikken worden gehouden.

Hoe de beste VPN voor Kodi te installeren

Hoe Kodi-problemen op te lossen

Heeft u problemen met Kodi? Maak je geen zorgen, we hebben je hier ook gedekt. Kodi is een stabiele, vertrouwde app. Maar laten we dit accepteren. Het is een digitale tool en hoewel Kodi-problemen zeldzaam zijn, zijn ze niet ongehoord.

Hier zijn enkele bronnen waarmee u Kodi weer probleemloos kunt laten werken:

Waarom werkt mijn Kodi niet? Veelvoorkomende problemen en oplossingen

Kodi-bufferproblemen oplossen

Hoe ‘Mislukt om een ​​afhankelijkheid te installeren’ op Kodi te repareren

Hoe Kodi Error Log te controleren voor meer informatie en Quick Fix

Afsluiten

Dat is de korte samenvatting van alle belangrijke aspecten van Kodi waar elke gebruiker zich van bewust moet zijn voordat hij aan de slag gaat. Elk deel van deze gids wordt verder uitgewerkt via links naar verschillende nuttige bronnen. Hoe is je ervaring geweest? We horen graag van je.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me