Zakaj moj Kodi ne deluje? Pogosti problemi in rešitve

>

V tem članku bomo razpravljali o različnih problemih Kodija in njihovih možnih rešitvah. Če vaš Kodi ne deluje, je to lahko posledica številnih razlogov. V svojih večletnih izkušnjah s Kodijem sem naletel na več vprašanj in se pogosto spraševal - precej frustrirajoče - zakaj Kodi ne deluje? Toda ugotovil sem tudi, da je mogoče rešiti večino problemov Kodi z nekaj preprostimi popravki.

kodi ne deluje

Kodi ne deluje - pogosti popravki

Številke Kodi bom postavil v dve široki kategoriji - lokalno in s strežnikom. Lokalne težave so nekaj, za kar običajno lahko najdemo rešitev. Če pa pride do težave s strežnikom, ne moremo veliko storiti glede tega. Na razvijalcih je, da poskrbijo za takšne težave in vse kar lahko storimo je, da počakamo.

Sledijo pogoste težave in odpravljanja medijev s predvajalnikom Kodi.

# 1. Pri Kodi vedno uporabljajte VPN

Kodi ne deluje? No, obstaja možnost, da vaš ISP blokira zahteve za pretakanje, ki izvirajo iz Kodija. Da, ponudniki internetnih storitev so znani po takšnih praksah. Toda za to vam ni treba več skrbeti. Temu se lahko izognete z uporabo VPN-a za Kodi.

VPN bo preprosto zamaskiral vse zahteve za pretakanje iz vaše naprave in vaš ponudnik internetnih storitev ne bi dobil niti kančka. Ker vaš ponudnik internetnih storitev ne more več povedati, ali podatkovna transakcija pripada Kodi, je ne bo mogel blokirati.

ExpressVPN je bila moja osebna najboljša že dolgo. Je najhitrejša in najbolj zanesljiva storitev VPN, kar sem jih kdaj uporabil. ExpressVPN ščiti vašo internetno povezavo pred tistimi, ki izvirajo iz vaših spletnih dejavnosti, vključno z vašim internetnim ponudnikom. Express VPN mi tudi preprečuje internetno dušenje, kar pogosto upočasni mojo Kodi izkušnjo.

# 2. Kodi zruši pogosto - prenesite najnovejšo posodobitev

Če Kodi trka preveč redno, je prvo, kar želite ugotoviti, da imate najnovejšo različico. V času pisanja tega članka je Kodi 18.5 zadnja stabilna in uradno izdana različica.

Če želite preveriti različico Kodi v svoji napravi, sledite spodnjim korakom.

# 1. Pojdite na začetni zaslon Kodi in v zgornjem levem kotu kliknite ikono Nastavitve. Nastavitve je ikona zobnika, ki je nameščena pod logotipom Kodi.

kodi ne deluje

# 2. Zdaj kliknite sistemske informacije v naslednjem oknu

kodi ne deluje

# 3. Na spodnji desni strani naslednjega okna se prikaže različica Kodi. Kot lahko vidite na spodnji sliki, je različica Kodi, ki jo uporabljam, posodobljena (Kodi 18.5). Če nimate najnovejše različice, boste želeli posodobiti Kodi.

sistemske informacije kodi ne delujejo

Iz nekega razloga Kodi ne dovoli, da se posodabljate znotraj aplikacije. Obstaja tudi veliko načinov za posodobitev Kodija na najnovejšo različico. Načini posodabljanja so običajno nestabilni in nepredvidljivi.

Kadar koli je tam nova različica Kodija, je najbolje, da Kodi odstranite v svojem sistemu in poiščete novo namestitev.

Da, razumem, da ste morda dodali nekaj dodatkov in spremenili nastavitve. Res je, da se bodo vsi izgubili, ko boste znova namestili Kodi. Toda opazil sem, da mnogi dodatki tako ali tako ne delujejo z novo različico in stare nastavitve niso pogosto uporabne.

Kodi lahko na Android namestite iz trgovine Google Play, v sistemu Windows iz Microsoftove trgovine.

Na FireSticku boste morali Kodi stransko naložiti, saj še ni na voljo v trgovini Amazon. Uporabniki FireSticka lahko posodobijo tudi na novejšo različico Kodija, ne da bi morali izgubiti podatke.

# 3. Repozitoriji Kodi ne delujejo

Repozitoriji Kodi so knjižnice, ki gostijo adone in gradijo. Kodi ima uradno repozitorij, imenovan Kodi Add-on Repository. To skladišče vsebuje številne video dodatke, pripomočke in še več. Toda priljubljena in širše uporabljana so skladišča drugih proizvajalcev, kot sta Kodi Bae in Fusion.

Skladišča drugih proizvajalcev ustvarijo neodvisni razvijalci. Tam je več deset skladišč in niso vsa enako priljubljena.

Če želite dobiti skladišče Kodi, v Kodi dodate vir in nato namestite skladišče iz tega vira. Če katera koli odlagališča Kodi ne deluje, ne boste mogli namestiti dodatkov ali sestaviti iz njih.

Kako torej odpraviti to vprašanje? Na žalost večinoma ne morete storiti ničesar. Tudi ko lokalno namestite skladišče, je njegova vsebina še vedno shranjena na oddaljenem strežniku. Če prek Kodija ne morete namestiti dodatka ali gradnje, to običajno pomeni, da je težava s strežnikom. Medtem ko so priljubljena skladišča dobro vzdrževana, niso tako priljubljena. Počakati boste morali, da bo strežnik spet na spletu, da bo skladišče delovalo. Če odlagališče ne deluje več dni, obstaja možnost, da ga bodo ustavili.

Če menite, da je v skladišču lokalna težava in nima nobene povezave s strežnikom, lahko poskusite z nekaj običajnimi tehnikami odpravljanja napak.

Pojdite naprej in znova namestite skladišče. Včasih bi to lahko odpravilo težavo. Prav tako boste morda želeli znova zagnati napravo in preveriti, ali repozitorij deluje. Če se zdi, da nič ne deluje, odstranite Kodi in ga znova namestite. Lahko pomaga!

Ne pozabite pa, da so lokalne težave s shrambami izjemno redke. Po vsej verjetnosti je težava s strežnikom.

# 4. Kodi je nenadoma prenehal z delom

S tem vprašanjem se že dolgo nisem soočil, zato verjamem, da je varno reči, da je težava redka. Spomnim se, da je Kodi nenadoma prenehal delati zame, ko je deloval le nekaj ur nazaj. Vsakič, ko sem poskusil zagnati Kodi, bo trajalo dolgo časa ali pa bi prišlo do napake.

Potem ko sem nekaj časa opraskal hrbet glave, sem ugotovil, da se je vsaj ena pomembna datoteka v namestitveni mapi Kodi morala poškodovati, zaradi česar se aplikacija ne bo pravilno nalagala. Ponovno sem namestil Kodi in spet je začelo delovati v redu.

Če imate težave, s katero imate težave, je po mojem mnenju ponovna namestitev edina rešitev. Vendar vedite, da boste zaradi tega izgubili podatke Kodi in nameščenih dodatkov ne bo več. Na žalost ne moremo veliko storiti glede tega.

Datoteko Kodi lahko delite tudi na forumu za podporo Kodi in preverite, ali vam lahko pomagajo pri vaši težavi.

# 5 Kodi gradi ALI IN dodatke ne deluje

Prvo, kar bi rad ugotovil, ali vsi dodatki ne delujejo ali gre le za nekatere (ali verjetno samo enega).

Če se program Kodi ne naloži, noben vaš dodatek ne bo deloval. To izgleda bolj kot težava z gradnjo in ne z dodatki. Bilo bi dobro, da poiščete Google (ali kateri koli drug iskalnik po vaši izbiri) in ugotovite, ali obstaja kakšna težava s to določeno sestavino.

Ponavadi se vmesnik sestavljanja naloži, saj je lokalno shranjen na vašem računalniku, vendar sestava ne more pridobiti podatkov s strežnika.

Če je težava z gradnjo Kodi, je edina rešitev, da odstranite Kodi in ga znova namestite. Odstranjevanje gradnje iz Kodija se ne zdi ravno enostavno, saj vključuje tako zapleten postopek. Zato vedno grem s svežo namestitvijo aplikacije.

V primeru, da ne uporabljate nobene gradnje, vendar pa dodatki Kodi ne delujejo, je prva stvar, ki jo želite narediti, preveriti internetno povezavo. Prepričajte se, da je vaša naprava povezana z internetom.

Če internet deluje dobro, pojdite naprej in znova zaženite napravo. To bo osvežilo OS in aplikacijo ter morda odpravilo težavo.

Če imate težave le z nekaterimi dodatki, je to lahko težava s strežnikom. Kodi dodatki ne delujejo običajno pomeni, da ne prejemajo nobenih povezav za pretakanje ali pa povezave, ki jih zapisujejo, ne pretakajo nobene vsebine. Ta težava je pogostejša, kot bi si želeli, in pogosto prizadene manj znane dodatke. Moj nasvet je, da se odločite za enega bolj priljubljenih dodatkov Kodi.

# 6. Težave s kodiranjem kodi

Ko moj Kodi ne deluje, ponavadi odstranim aplikacijo in jo znova namestim. Odpravlja veliko težav. Ko pa naletim na težave s puferjem Kodi, moram storiti več kot to.

Obstaja nekaj načinov za reševanje težav z varovanjem, vključno z:

  • Brisanje predpomnilnika
  • Povečanje velikosti video predpomnilnika v Kodiju
  • Uporaba VPN
  • Uporaba kode

Več o tem si lahko preberete v našem posebnem vodiču za pufranje Kodi.

# 7. Ponastavi Kodi na privzeto

V tem priročniku sem že večkrat govoril o odstranitvi in ​​ponovni namestitvi Kodija. To je dobra ideja, saj zagotavlja, da bodo vse manjkajoče namestitvene datoteke prerazporejene v vašem sistemu. Vendar priznam, da niso vse težave Kodi potrebne ponovne namestitve. Podatke Kodi lahko celo počistite in jih ponastavite na privzete. Tako si lahko privoščite nekaj dodatnega truda.

S čarovnikom Ares lahko Kodi ponastavite na sistemsko privzeto. Tukaj je to, kako lahko to storite:

# 1. Namestite Ares Wizard na Kodi

# 2. Na domačem zaslonu Kodi pojdite na Dodatke > Programirajte dodatke in zaženite Ares Wizard

# 3. Kliknite kartico »Več« zgoraj desno v vmesniku Ares Wizard

kodi je nehal delovati

# 4. Kliknite gumb 'Izbriši vse podatke / nov začetek'

zakaj kodi ne deluje

# 5 Ko se prikaže naslednji poziv, kliknite »Da«

moj kodi ne deluje

# 6. Zdaj boste videli naslednje okno. Če želite obdržati nastavitve svojih priljubljenih, virov in dodatkov, izberite ustrezno. Naslednja majhna siva pika se ob izbiri predmeta obarva zeleno (glej sliko spodaj). Za nadaljevanje kliknite gumb »Nadaljuj« na dnu tega okna

težave in popravki kodi

Prav tako lahko ponastavite podatke Kodi na FireSticku in se naučite varnostno kopirati svoje podatke Kodi, preden jih ponastavite.

Zaključek

To je veliko, kar lahko storite, če Kodi sploh ne deluje ali tako, kot bi moral. Kot je v tem priročniku že jasno, lahko večino težav z Kodi rešite tako, da odstranite aplikacijo in jo znova namestite ali pa izbrišete podatke Kodi. Včasih za težavo poskrbi nekaj tako preprostega, kot je ponovni zagon naprave. Lahko odpravite večino lokalnih težav Kodi. Težave s strežniki pa so zunaj domene našega nadzora. Upam, da vam je ta vodič pomagal pri vaših težavah s Kodi. Če imate predloge ali vprašanja v spodnjem razdelku za komentarje, nas prosimo, da nas izpolnite.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me