Законни и безопасни ли са за използване Kodi?

>

Kodi спечели голяма популярност в близкото минало, благодарение на способността си незабавно да трансформира вашето устройство в медиен център. Използвам Kodi от няколко години и не бих казал думите си, че той е може би най-добрият медиен плейър, който съм имал шанса да използвам досега. Kodi не само възпроизвежда медии от локалното хранилище, но истинската му сила се състои в улесняване на онлайн стрийминг чрез различни добавки. Kodi ви дава достъп до бездънния пул от съдържание в мрежата. И има стотици безплатни добавки, които ви позволяват да се потопите в този басейн.

Това е изключително! Нали? Със сигурност е. Въпреки това Kodi също беше обект на легални дебати, тъй като ви позволява да предавате безплатно събитието със защитено с авторски права съдържание. Може би сте си задали въпроса - законно и безопасно ли е Kodi или мога да ме хвана в юридически караници с помощта на този медиен плейър? Чухме много за Коди и разбирам откъде идват опасенията ви. Затова пиша тази статия, за да ви помогна да отговоря на някои от вашите въпроси и да ви дам известна яснота относно правния статут на медийния плейър Kodi.

е законно

Това, което ще споделя с вас, не е убедително, но трябва да ви помогне при някои ваши съмнения.

Коди законно ли е??

Законодателствата около Kodi остават до голяма степен двусмислени, тъй като все още не са приети ясни закони срещу потока на съдържание, защитено с авторски права, почти никъде в света. Въпреки че няма абсолютно никакво съмнение във факта, че самият Kodi е легален медиен играч. Изтеглянето и инсталирането на Kodi не предизвиква никакви нарушения. Всъщност Kodi вече е достъпен чрез официалните магазини за приложения, като Google Play и Android Store на Android. Тези магазини никога няма да бъдат домакини на незаконно приложение.

Kodi като самостоятелно приложение е законно. Именно някои плъгини на Kodi позволяват достъп до съдържание, защитено с авторски права, безплатно, което може да влачи потребителите в обхвата на законния радар. Разбира се, както вече казах, няма черно-бели закони срещу поточно съдържание, защитено с авторски права. Но това не означава да играете безплатно, лицензирано съдържание е законно; всъщност, това може да бъде много незаконно и да ви навлече в беда. Много хора са получили правни известия за незаконно предаване на защитено с авторски права съдържание. Това, което се опитвам да кажа е, че законите са по-недвусмислени за тези, които съхраняват и разпространяват пиратско / защитено с авторски права съдържание.

Kodi плъгините се наричат ​​по-популярно добавки на Kodi и има стотици от тях. Повечето от тези добавки са безплатни и ви позволяват да изтегляте безплатно лицензираното съдържание, като филми и шоу програми. Kodi добавките се изтеглят чрез хранилищата, които съдържат множество добавки. Има едно официално хранилище, наречено Kodi Add-on Repository. Официалният магазин има всички легални добавки, които или дават достъп до безплатното съдържание в публичното пространство, или имат съдържание, базирано на абонамента.

Ако изтегляте и използвате добавка от официалното хранилище, няма за какво да се притеснявате относно законностите. Въпреки това, хранилищата на трети страни с добавките на трети страни обещават безплатно предаване на съдържание, защитено с авторски права, които правят нещата малко трудни.

Предаването на лицензирано съдържание безплатно е в явно нарушение на законите за авторското право. Въпросът, който моли отговора, е - колко наказуеми са тези безплатни онлайн поточни дейности?

Kodi Legal е в САЩ?

Позволете ми да опитам да отговоря на вашия въпрос - Коди законно ли е в САЩ? Законите за авторските права срещу онлайн стрийминг на безплатно съдържание в САЩ не са точно това, което бих нарекъл „ясно“. Но видях много хора да се заплитат в законната каша заради гледането на безплатно, защитено с авторски права съдържание. Например, чух за няколко потребители да изпращат известия, предупреждавайки ги за незаконните поточни дейности.

Едно нещо, което е абсолютно сигурно е, че продажбата и разпространението на защитено с авторски права съдържание е нарушение на законите за авторско право и извършителите могат да бъдат изправени пред големи глоби и затвор. Така че, ако има добавка на трета страна, предлагаща безплатен стрийминг на съдържанието, защитено с авторски права, това е незаконна добавка и разработчиците могат да бъдат инкриминирани.

Вероятно е най-добре да оставите предположенията и да останете в безопасност. Използвайте ExpressVPN и се уверете, че всичките ви онлайн дейности остават непроследими.

Законни ли е Kodi в ЕС и останалия свят?

В Европейския съюз и други части на света законите за авторските права са също толкова неясни, както в САЩ. Легално е да използвате Kodi в повечето страни, тъй като този софтуер сам по себе си не нарушава законите. Въпреки това, използването на Kodi addons за гледане на съдържание, защитено с авторски права, лесно може да ви изведе в правни проблеми, независимо в коя част от света живеете.

Законите са по-строги, когато се отнася до съхранението и разпространението на лицензираното съдържание. Популяризирането и рекламирането на инструментите за безплатен онлайн стрийминг привлича тежки наказания (стотици хиляди долари) и много години в затвора.

Например, продажбата на поточни приставки или устройства (като FireStick) с Kodi и неговите предварително заредени добавки е престъпление в много страни. Наскоро Европейски съд се произнесе срещу холандец, който продаваше предварително заредени кутии Kodi. Сега, забележителното е, че продажбата на самата кутия не беше незаконна. Това, което го направи незаконно, беше фактът, че той беше предварително инсталиран и популяризира пиратството.

Как да предавате по сигурен начин Kodi

Вашето правителство, вашият интернет доставчик и дори някои трети страни може да следят какво правите в мрежата. Но винаги можете да държите своите онлайн дейности скрити от любопитни очи. Най-простото решение за това е използването на VPN за Kodi.

VPN маскира вашата интернет връзка и предотвратява проследяването или проследяването на вашите онлайн дейности. С VPN можете да използвате Kodi безопасно и без никакви притеснения.

Аз лично препоръчвам да използвате ExpressVPN, за да защитите вашата интернет връзка. Използвам го отдавна и забелязах, че това е най-бързата VPN услуга. Express VPN също е Kodi приятелски настроен.

Освен, че маскира вашите интернет дейности, ExpressVPN ви позволява също да предавате географско ограничено съдържание и ви помага да избегнете пускането в интернет.

Можете също да проверите тези сериозни причини да използвате VPN през цялото време.

Забележка: Не одобрявам практиката на незаконно предаване на съдържание, защитено с авторски права. Препоръчвам да използвате VPN услуга, за да поддържате поверителността си.

Безопасно ли е приложението Kodi App?

Ако искате да кажете, че времето Kodi е юридически безопасно или не, този въпрос остава частично без отговор поради неясните закони за авторските права. Като цяло, ако сте потребител, който използва Kodi само за развлекателни цели и не разпространява или насърчава продажбите на пиратско съдържание, Kodi е доста безопасен за вас. Но не приемайте думата ми за това и внимавайте за всякакви нови решения във вашата страна или регион.

В случай, че сте имали предвид дали Kodi е безопасно приложение без зловреден софтуер или вируси, тогава е много по-лесно да отговорите на въпроса. ДА! Kodi е безопасно приложение. Не съдържа злонамерени програми. Това няма да причини вреда на вашето устройство.

Както вече ви казах, Kodi е хостван в много официални магазини за приложения като Google Play и Microsoft Store. Известно е, че тези магазини поставят всяко приложение чрез строг контрол и множество тестове, преди да бъдат хоствани. Това, което искам да кажа е, че самият Kodi е напълно безопасно приложение, което не представлява заплаха за устройството, на което е инсталирано.

Имайте предвид обаче добавките, които инсталирате на Kodi. Има стотици добавки там. Въпреки че много от тях са в безопасност, това не е така при всички. Винаги инсталирайте добавката от надежден източник. Официалният хранилище за добавки Kodi има всички безопасни добавки. Но когато изтегляте каквито и да е добавки на трети страни, най-добре е да отидете на популярни и вече издържали теста на времето. Можете да разгледате най-добрите добавки на Kodi, които считах за безопасни за инсталиране към настоящото писане.

заключение

Ясно е установено, че самият Kodi е легален медиен играч. Инсталирането и използването на Kodi за гледане на защитено с авторски права съдържание чрез оторизирани източници е законно. Безплатният онлайн поток на лицензираното съдържание често води до трудни ситуации. Като потребител е малко вероятно да привлечете наказания или наказания за стрийминг на лицензираното съдържание. Обаче, тези, които разпространяват, продават или популяризират пиратско съдържание или инструментите за предлагане на достъп до такова съдържание, са в явно нарушение на законите и са подложени на тежки наказания и затвор. Не одобрявам нарушаване на авторските права и ви съветвам да гледате безплатно съдържание, достъпно само в публичното пространство. Въпреки това, аз препоръчвам да използвате VPN услуга, за да маскирате вашите онлайн дейности от вашето правителство или интернет доставчик.

Свързани:

Законни ли са VPN-ите?
Незаконен ли е Jailbreak FireStick?
Легална и безопасна ли е за употреба Terrarium TV??

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me