Защо My Kodi не работи? Чести проблеми и поправки

>

В тази статия ще обсъдим различните проблеми на Kodi и техните възможни решения. Ако вашият Kodi не работи, това може да се дължи на много причини. В няколкогодишния си опит с Kodi се сблъсках с няколко въпроса и често съм се чудил - доста разочароващо - защо Kodi не работи? Но също така разбрах, че повечето от проблемите с Kodi могат да се погрижат с някои доста прости поправки.

kodi не работи

Kodi не работи - общи корекции

Ще поставя проблемите с Kodi в две широки категории - местни и сървърни. Местните проблеми са нещо, за което обикновено можем да намерим решение. Ако има проблем със сървъра, не можем да направим много по въпроса. От разработчиците е да се погрижим за подобни проблеми и всичко, което можем да направим, е да изчакаме.

Следват често срещаните проблеми и корекции за медийния плейър Kodi.

# 1. Винаги използвайте VPN с Kodi

Kodi не работи? Е, има вероятност вашият интернет доставчик да блокира заявките за стрийминг, идващи от Kodi. Да, интернет доставчиците са известни с подобни практики. Но не е нужно да се тревожите повече за това. Можете да го избегнете, като използвате VPN за Kodi.

VPN просто ще маскира всички заявки за стрийминг от вашето устройство и вашият интернет доставчик дори няма да получи полъх от него. Тъй като вашият интернет доставчик вече не може да каже дали транзакцията с данни принадлежи на Kodi, те няма да могат да го блокират.

ExpressVPN отдавна е моят личен най-добрият. Това е най-бързата и надеждна VPN услуга, която някога съм използвал. ExpressVPN защитава вашата интернет връзка срещу онези, които любопитстват за вашите онлайн дейности, включително вашия интернет доставчик. Express VPN също ми пречи да заглушавам интернет, което често води до забавяне на моето изживяване Kodi.

# 2. Kodi срива често - Вземете най-новата актуализация

Ако Kodi се срива твърде редовно, първото нещо, което искате да установите, е, че имате най-новата версия. Към момента на писане на тази статия, Kodi 18.5 е най-новата стабилна и официално издадена версия.

За да проверите версията на Kodi на вашето устройство, следвайте стъпките по-долу.

# 1. Отидете на началния екран на Kodi и кликнете върху иконата за настройки в горната лява част. Настройки е иконата на зъбчатка, която се поставя под логото на Kodi.

kodi не работи

# 2. Сега щракнете върху Информация за системата в следващия прозорец

  Hur man installerar GAIA Kodi Addon

kodi не работи

# 3. В долния праг на следващия прозорец ще видите версията на Kodi. Както можете да видите на изображението по-долу, версията на Kodi, която използвам, е актуална (Kodi 18.5). Ако нямате най-новата версия, ще искате да актуализирате Kodi.

информацията за системата не работи

По някаква причина Kodi не ви позволява да се актуализирате от приложението. Няма и много начини да актуализирате Kodi до най-новата версия. Методите за актуализиране обикновено са нестабилни и непредсказуеми.

Така че, винаги когато има нова версия на Kodi, най-добре е да деинсталирате Kodi на вашата система и да преминете към нова инсталация.

Да, разбирам, че може би сте добавили някои добавки и сте направили промени в настройките. Вярно е, че всички те ще бъдат загубени, когато преинсталирате Kodi. Но това, което забелязах е, че много добавки така или иначе не работят с новата версия и старите настройки не са често приложими.

Можете да инсталирате Kodi на Android от Google Play Store, на Windows от Microsoft Store.

На FireStick ще трябва да зареждате Kodi странично, тъй като той все още не е представен в Amazon Store. Потребителите на FireStick също могат да се актуализират до по-новата версия на Kodi, без да се налага да губят данните.

# 3. Репозиториите на Kodi не работят

Репозиториите на Kodi са библиотеките, които приютяват аддоните и изграждат. Kodi има официално хранилище, наречено Kodi Add-on Repository. Това хранилище има редица видео добавки, комунални услуги и други. Но хранилищата на трети страни като Kodi Bae и Fusion са по-популярни и широко използвани.

Трети странични хранилища са създадени от независими разработчици. Има десетки хранилища навън и не всички са еднакво популярни.

За да получите хранилище на Kodi, добавяте източник към Kodi и след това инсталирате хранилището от този източник. Ако някое от хранилищата на Kodi не работи, няма да можете да инсталирате добавките или изграждането от тях.

И така, как да поправите този проблем? За съжаление в по-голямата си част нищо не можете да направите за това. Дори когато инсталирате локално хранилище, неговото съдържание все още се съхранява на отдалечен сървър. Ако не можете да инсталирате добавка или компилация чрез Kodi, това обикновено означава, че има проблем със сървъра. Въпреки че популярните хранилища са добре поддържани, не толкова популярните такива не са. Ще трябва да изчакате отново сървърът да е онлайн, за да може хранилището да работи. Ако хранилището не работи няколко дни, има вероятност той да бъде прекратен.

Ако смятате, че има локален проблем с хранилището и няма нищо общо със сървъра, може да опитате някои общи техники за отстраняване на проблеми.

Продължете и инсталирайте отново хранилището. Понякога това може да реши проблема. Можете също така да искате да рестартирате устройството и да проверите дали то прави хранилището да работи. Ако изглежда, че нищо не работи, деинсталирайте Kodi и го инсталирайте отново. Може да помогне!

  Rancangan TV Tidak Bekerja pada Kodi: Penyelesaian Ralat CDATA

Но не забравяйте, че локалните проблеми с хранилищата са изключително редки. По всяка вероятност има проблем със сървъра.

# 4. Коди внезапно спря да работи

Отдавна не съм се сблъсквал с този проблем, така че смятам, че е безопасно да се каже, че проблемът е рядък. Но си спомням, че Коди спря да работи внезапно за мен, когато работеше само преди няколко часа. Всеки път, когато се опитвах да стартирам Kodi, или ще отнеме много време, или стартира грешка.

След като надрасках задната част на главата си за известно време, реших, че поне един важен файл в папката за инсталиране на Kodi трябва да се е повредил, причинявайки приложението да не се зареди правилно. Преинсталирах Kodi и той отново започна да работи добре.

Ако това е проблемът, с който се сблъсквате, смятам, че преинсталирането е единственото решение. Но знайте, че това ще доведе до загуба на вашите данни от Kodi и инсталираните ви добавки няма. За съжаление не можем да направим много по въпроса.

Можете също да споделите регистрационния файл на Kodi на форума за поддръжка на Kodi и да проверите дали те могат да ви помогнат във вашия проблем.

# 5. Kodi изгражда ИЛИ / И добавките не работят

Първото нещо, което бих искал да определите дали всички добавки не работят или е само някои (или вероятно само един).

Ако изграждането на Kodi не се зарежда, никой от вашите добавки няма да работи. Това прилича повече на проблема с изграждането, а не на добавките. Би било добре да потърсите в Google (или друга търсачка по ваш избор) и да разберете дали има известен проблем с тази конкретна конструкция.

Обикновено интерфейсът на компилацията се зарежда, тъй като се записва локално на вашата машина, но компилацията не е в състояние да извлече данните от сървъра.

Ако проблемът е с изграждането на Kodi, отново единственото решение е да деинсталирате Kodi и да го инсталирате отново. Деинсталирането на компилацията от Kodi не изглежда много лесно, тъй като включва толкова сложен процес. Ето защо винаги ми се случва с нова инсталация на приложението.

В случай, че не използвате никаква компилация, но това е, че Kodi addons не работи, първото нещо, което бихте искали да направите, е да проверите интернет връзката. Уверете се, че устройството ви е свързано с интернет.

Ако интернет работи добре, продължете и рестартирайте устройството. Това ще освежи операционната система, както и приложението и може да отстрани проблема.

  Kodi 18.5 Leia - Yeni Özellikler, İndirme ve Yükleme Kılavuzları

В случай че имате проблеми само с някои добавки, това може да е проблем със сървъра. Kodi addons не работят обикновено означава, че не получават връзки за стрийминг или връзките, които те бракуват, не предават никакво съдържание. Този проблем е по-често срещан, отколкото бихте искали и често засяга по-малко известните добавки. Моят съвет е да отидете за една от по-популярните добавки на Kodi.

# 6. Проблеми с буферирането на Kodi

Когато моят Kodi не работи, обикновено деинсталирам приложението и го инсталирам отново. Оправя много проблеми. Но когато се сблъскам с проблеми с буферирането на Kodi, трябва да направя повече от това.

Има няколко начина за справяне с проблемите с буферирането, включително:

  • Изчистване на кеша
  • Увеличаване на размера на кеш видеото в Kodi
  • Използване на VPN
  • Използване на код

Можете да прочетете повече за това подробно в нашето специално ръководство за буфериране на Kodi.

# 7. Нулиране на Kodi по подразбиране

В това ръководство многократно съм говорил за деинсталиране и преинсталиране на Kodi. Това е добра идея, тъй като гарантира, че всички липсващи инсталационни файлове ще бъдат преразпределени във вашата система. Но, бих признал, че не всички проблеми с Kodi изискват преинсталиране. Можете дори да изчистите данните от Kodi и да ги върнете по подразбиране. По този начин можете да си спестите някои допълнителни усилия.

Можете да възстановите Kodi до системната настройка по подразбиране с помощта на Ares Wizard. Ето как можете да го направите:

# 1. Инсталирайте Ares Wizard на Kodi

# 2. От началния екран на Kodi, отидете на Добавки > Програмни добавки и стартирайте Ares Wizard

# 3. Кликнете върху раздела „Още“ горе вдясно в интерфейса на Ares Wizard

kodi спря да работи

# 4. Кликнете върху бутона „Изтриване на всички данни / Пресен старт“

защо kodi не работи

# 5. Кликнете върху „Да“, когато се появи следната подкана

Кодът ми не работи

# 6. Сега ще видите следния прозорец. Ако искате да запазите вашите предпочитани, източници и настройки за добавки, изберете съответно. След това малката сива точка ще стане зелена при избора на елемент (вижте изображението по-долу). Кликнете върху бутона „Продължете“ в долната част на този прозорец, за да продължите

проблеми и поправки kodi

Можете също така да нулирате Kodi данните на FireStick и да се научите да архивирате вашите Kodi данни, преди да го нулирате.

заключение

Това е почти всичко, което можете да направите, когато Kodi изобщо не работи или както трябва. Както е ясно в това ръководство, по-голямата част от вашите проблеми с Kodi могат да бъдат разрешени чрез премахване на приложението и преинсталиране, или чрез изчистване на данните на Kodi. Понякога нещо толкова просто като рестартирането на устройството се грижи за проблема. Можете да коригирате повечето от местните проблеми с Kodi. Проблемите със сървъра обаче са извън областта на нашия контрол. Надявам се това ръководство да ви е помогнало с вашите проблеми с Kodi. Моля, не се колебайте да ни попълните, ако имате някакви предложения или въпроси в секцията за коментари по-долу.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me