Zašto Moj Kodi ne radi? Česti problemi i ispravci

>

U ovom ćemo članku raspravljati o različitim Kodijevim problemima i njihovim mogućim rješenjima. Ako vaš Kodi ne radi, to bi moglo biti zbog mnogih razloga. U svom višegodišnjem iskustvu s Kodijem susreo sam se s nekoliko problema i često sam se pitao – prilično frustrirajuće – zašto Kodi ne radi? Ali, također sam shvatio da se većina problema sa Kodi-em može riješiti nekim prilično jednostavnim rješenjima.

kodi ne radi

Kodi ne radi – uobičajeni ispravci

Stavit ću Kodi izdanja u dvije široke kategorije – lokalne i poslužiteljske. Lokalni problemi su nešto za što obično možemo pronaći rješenje. Međutim, ako postoji problem sa poslužiteljem, ne možemo mnogo učiniti oko toga. Na programerima je da se brinu o takvim problemima i sve što možemo učiniti je pričekati.

Slijede uobičajeni problemi i ispravci za Kodi media player.

# 1. Uz Kodi uvijek koristite VPN

Kodi ne radi? Pa, postoji šansa da vaš ISP blokira zahtjeve za strujanje koji potječu iz Kodija. Da, davatelji internetskih usluga poznati su po takvoj praksi. Ali više ne morate brinuti o tome. Možete ga izbjeći korištenjem VPN-a za Kodi.

VPN će jednostavno maskirati sve zahtjeve za strujanje s vašeg uređaja i vaš ISP neće dobiti ni dašak od toga. Budući da vaš davatelj internetskih usluga više ne može znati pripada li podatkovna transakcija Kodi-ju, neće je moći blokirati.

ExpressVPN već je odavno moj osobni najbolje. To je najbrži i najpouzdaniji VPN servis koji sam ikada koristio. ExpressVPN štiti internetsku vezu od onih koji radoznaju na vaše mrežne aktivnosti, uključujući i davatelja internetskih usluga. Express VPN također me sprječava da gutam internet, što često usporava moje Kodi iskustvo.

# 2. Kodi se ruši često – nabavite najnovije ažuriranje

Ako se Kodi ruši previše redovito, prvo što želite utvrditi je da imate najnoviju verziju. U vrijeme pisanja ovog članka Kodi 18.5 je najnovija stabilna i službeno izdana verzija.

Da biste provjerili verziju Kodi na svom uređaju, slijedite korake u nastavku.

# 1. Idite na početni zaslon Kodi i kliknite ikonu Postavke u gornjem lijevom kutu. Postavke je ikona zupčanika koja se nalazi ispod logotipa Kodi.

  Czy korzystanie z Kodi jest legalne i bezpieczne?

kodi ne radi

# 2. Sada kliknite System Information u sljedećem prozoru

kodi ne radi

# 3. Na dnu pravog sljedećeg prozora vidjet ćete Kodi verziju. Kao što možete vidjeti na slici dolje, verzija Kodi koju ja koristim je ažurirana (Kodi 18.5). Ako nemate najnoviju verziju, ažurirajte Kodi.

informacije o sustavu kodi ne rade

Iz nekog razloga Kodi ne dopušta da se ažurirate iz aplikacije. Nema puno načina da se Kodi ažurira na najnoviju verziju. Metode ažuriranja obično su nestabilne i nepredvidive.

Dakle, kad god postoji nova verzija Kodi-a, najbolje je deinstalirati Kodi na vašem sustavu i krenuti za novu instalaciju..

Da, razumijem da ste možda dodali neke dodatke i promijenili postavke. Istina je da će se svi izgubiti kad ponovo instalirate Kodi. Ali ono što sam primijetio jest da mnogi dodaci ionako ne rade s novom verzijom, a stare postavke se često ne primjenjuju.

Kodi na Android možete instalirati iz Google Play Store-a, na Windows iz Microsoftove trgovine.

Na FireSticku morat ćete bočno učitati Kodi jer on još nije prikazan u Amazon Storeu. Korisnici FireSticka mogu se ažurirati na noviju verziju Kodija bez gubitka podataka.

# 3. Spremnici Kodi ne rade

Spremnici Kodi su knjižnice koje su domaćini dodataka i sastavljanja. Kodi ima službeno spremište zvano Kodi Add-on Repository. Ovo skladište sadrži brojne video dodatke, uslužne programe i još mnogo toga. Ali, skladišta treće strane poput Kodi Bae i Fusion popularnija su i šire korištena.

Spremišta treće strane kreiraju neovisni programeri. Postoje desetine spremišta vani i nisu sva jednako popularna.

Da biste dobili Kodi repozitorij, dodajte izvor u Kodi, a zatim instalirate spremište iz tog izvora. Ako bilo koje Kodijevo spremište ne radi, nećete moći instalirati dodatke niti ih sastavljati.

Pa, kako riješiti ovo pitanje? Nažalost, većim dijelom ne možete ništa učiniti. Čak i kad lokalno instalirate spremište, njegov se sadržaj i dalje pohranjuje na udaljeni poslužitelj. Ako ne možete instalirati dodatak ili izgradnju preko Kodi-a, to obično znači da postoji problem s poslužiteljem. Iako su popularna spremišta dobro održavana, nisu tako popularna spremišta. Morat ćete pričekati da poslužitelj ponovno bude na mreži kako bi spremište djelovalo. Ako spremište ne radi nekoliko dana, postoji vjerojatnost da će biti zaustavljeno.

Ako mislite da postoji lokalni problem s spremištem i da nema nikakve veze s poslužiteljem, možete pokušati s nekim uobičajenim tehnikama rješavanja problema.

Naprijed i ponovno instalirajte spremište. Ponekad bi to moglo riješiti problem. Također biste trebali ponovo pokrenuti uređaj i provjeriti radi li spremište. Ako se čini da ništa ne radi, deinstalirajte Kodi i ponovno ga instalirajte. To bi moglo pomoći!

  Jak zainstalować Lobo Build na Kodi

Ali zapamtite da su lokalni problemi s spremištima izuzetno rijetki. Po svemu sudeći, postoji problem sa serverom.

# 4. Kodi je iznenada prestao raditi

Već se dugo nisam suočio s tim problemom pa vjerujem da je sigurno reći da je problem rijedak. Ali sjećam se da je Kodi iznenada prestao raditi za mene kad je to radio prije samo par sati. Svaki put kad bih pokušao pokrenuti Kodi bilo bi potrebno dugo vremena za pokretanje ili bi dovelo do neke pogreške.

Nakon što sam neko vrijeme grebala stražnji dio glave, shvatila sam da se barem jedna važna datoteka u instalacijskoj mapi Kodi mora oštetiti, uzrokujući da se aplikacija ne učita ispravno. Ponovo sam instalirao Kodi i on je opet počeo raditi dobro.

Ako je to problem s kojim ste zaglavili, smatram da je ponovna instalacija jedino rješenje. Međutim, imajte na umu da će to izgubiti vaše podatke Kodi-a i instalirani dodaci će nestati. Nažalost, ne možemo puno učiniti oko toga.

Možete također dijeliti zapisnike Kodi na forumu za podršku Kodi i provjeriti mogu li vam pomoći u vašem problemu.

# 5. Kodi gradi ILI / I dodatke ne rade

Prvo bih htio utvrditi jesu li svi dodaci ne rade ili je to samo neki (ili je vjerojatno samo jedan).

Ako se značajka Kodi ne učita, nijedan vaš dodatak neće raditi. Ovo više liči na problem sa sastavljanjem, a ne s dodacima. Bilo bi dobro potražiti Google (ili bilo koju drugu tražilicu po vašem izboru) i otkriti postoji li poznati problem s tom određenom gradnjom.

Obično se sučelje gradnje učitava jer se lokalno sprema na vaš stroj, ali sastavljanje ne može dohvatiti podatke s poslužitelja..

Ako je problem s gradnjom Kodi-ja, ponovno je jedino rješenje deinstalirati Kodi i ponovo ga instalirati. Deinstaliranje građe iz Kodija ne čini se nimalo lako jer uključuje toliko kompliciran postupak. To je razlog zašto uvijek idem sa svježom instalacijom aplikacije.

U slučaju da ne koristite nijednu izradu, ali dodatak Kodi ne radi, prvo što biste željeli učiniti je provjeriti internetsku vezu. Provjerite je li vaš uređaj spojen na internet.

Ako Internet funkcionira u redu, nastavite i ponovo pokrenite uređaj. To će osvježiti OS i aplikaciju i možda će riješiti problem.

  Cara Pasang dan Menyediakan Trakt di Kodi

U slučaju da imate problema sa samo nekim dodacima, to bi mogao biti problem s poslužiteljem. Kodi dodaci ne rade obično znači da ne dohvaćaju bilo kakve veze za streaming ili veze koje stvaraju ne struju nikakav sadržaj. Ovaj je problem češći nego što biste željeli i često pogađa manje poznate dodatke. Moj savjet je da potražite jedan od popularnijih dodataka Kodi.

# 6. Pitanja o dobavljanju kodija

Kad moj Kodi ne radi, obično deinstaliram aplikaciju i ponovo je instaliram. Popravlja puno problema. Ali, kad naiđem na probleme Kodiranja s međuspremnicima, trebam učiniti više od toga.

Postoji nekoliko načina za rješavanje problema s međuspremnicima, uključujući:

  • Brisanje predmemorije
  • Povećanje veličine video cachea u Kodi-ju
  • Upotreba VPN-a
  • Korištenje koda

Više detalja možete pročitati u našem posebnom Kodi vodiču za punjenje.

# 7. Vrati Kodi na zadano

U ovom sam vodiču više puta govorio o deinstaliranju i ponovnoj instalaciji Kodija. To je dobra ideja jer osigurava da sve nedostajuće instalacijske datoteke budu preusmjerene na vaš sustav. Ali, priznao bih da nisu svi problemi Kodi potrebni ponovna instalacija. Čak možete očistiti podatke Kodi i vratiti ih na zadane vrijednosti. Na ovaj način možete poštedjeti dodatnog truda.

Kodi možete vratiti na zadane postavke sustava pomoću čarobnjaka Ares. Evo kako to možete učiniti:

# 1. Instalirajte Ares Wizard-a na Kodi

# 2. Na početnom zaslonu Kodi idite na Dodaci > Programirajte dodatke i pokrenite Ares Wizard

# 3. Kliknite karticu “Više” u gornjem desnom kutu sučelja Ares Wizard

kodi prestao raditi

# 4. Kliknite gumb “Izbriši sve podatke / Novi start”

zašto kodi ne radi

# 5. Kada se pojavi sljedeći upit, kliknite “Da”

moj kodi ne radi

# 6. Sada ćete vidjeti sljedeći prozor. Ako želite zadržati postavke svojih favorita, izvora i dodavanja, odaberite ih u skladu s tim. Sljedeća će mala siva točka postati zelena kad odaberete stavku (pogledajte sliku ispod). Za nastavak kliknite gumb “Nastavi” na dnu ovog prozora

kodi problemi i ispravke

Također možete resetirati Kodi podatke na FireSticku i naučiti sigurnosno kopirati svoje Kodi podatke prije nego što ih resetirate.

Zaključak

To je otprilike ono što možete učiniti kada Kodi uopće ne radi ili onako kako bi trebalo. Kao što je u ovom vodiču obilno jasno, većinu problema sa Kodi-om možete riješiti uklanjanjem aplikacije i ponovnom instaliranjem ili brisanjem podataka Kodi-ja. Ponekad se nešto tako jednostavno kao što je ponovno pokretanje uređaja pobrine za problem. Možete riješiti većinu lokalnih problema sa Kodi-jem. Međutim, problemi s poslužiteljem su izvan domene naše kontrole. Nadam se da vam je ovaj vodič pomogao u vezi s vašim problemima Kodi. Slobodno nas ispunite ako imate prijedloge ili pitanja u odjeljku s komentarima u nastavku.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me