Fire TV Cube Review – Je res to, kar ste pričakovali?

>

Fire TV Cube je preprosto Fire TV 2017 z nekoliko nadgrajeno strojno opremo in vgrajeno Echo Dot, Amazonovo lastnico, zvočniško-cum-virtualno asistentko, ki deluje na Alexa.

Kaj je dobro:

  • Povečan prostor za shranjevanje (z 8 GB na Fire TV 2017 na zdaj 16 GB)
  • Ethernet adapter ni na voljo
  • Echo Dot integracija

Kaj ni dobro:

  • Enake specifikacije strojne opreme kot Fire TV 2017, razen več prostora za shranjevanje
  • Ne vključuje kabla HDMI. Kupiti jih je treba posebej
  • Dražje od Fire TV 2017 & Kombinacija Echo Dot

Očitno je, da se Amazon trudi, da bi Alexa dobila ime gospodinjstva. Integracija Alexa z mnogimi vrhunskimi avdio in video napravami ni skrivnost. The Fire TV & Linija naprav FireStick že ima funkcije Alexa. Zdaj naj bi stvari postale bolj vznemirljive, saj se Amazon poroči z Fire TV, Alexa in Echo Dot v enem paketu, ki se imenuje Fire TV Cube in vam ga dostavi za ceno, ki je ne bi imenovali poceni. Na voljo za 119 dolarjev, ko pišem to recenzijo, se zdi, da se Cube počasi ujema z Apple TV. Čeprav je treba po ceni zaslužiti le 60 dolarjev (ker Apple TV znaša 179 dolarjev), je treba v funkcijah in strojnih specifikacijah zajeti še veliko.

Bilo bi nepošteno primerjati Cube z Apple TV, saj gre za dva različna razreda naprav. V tem pregledu Fire TV Cube ga bom razložil z bolj družinskimi pripomočki, Fire TV (2017) in Echo Dot.

požarna tv kocka pregled

Najprej strojna oprema! 

Najprej strojna oprema, ker je na tem zgrajena celotna uporabniška izkušnja. Za primerjavo za primerjavo bom vzel Amazon Fire TV 2017, saj je bila to zadnja ponovitev v programu Fire TV pred napravo Cube.

Fire TV Cube pakira Echo Dot, že tako priljubljeni pametni zvočnik, ki ga 2017 Fire TV ne. Toda zaenkrat drsimo Echo Dot v stran in si ogledujemo osnovne strojne zmogljivosti Fire TV Cube kot medijske naprave.

Fire TV Cube je točno vaša različica Fire TV iz leta 2017, vendar z več prostora za shranjevanje. Ta naprava ponuja 16 GB notranjega pomnilnika v primerjavi s Fire TV, ki ima le 8 GB. Čeprav Cube podvoji prostor za shranjevanje, 16 GB ni veliko za tiste, ki radi prenašajo in shranjujejo videoposnetke. Toda tako kot druge naprave Fire TV lahko shranjevanje razširite tudi z adapterjem OTG.

Poleg povečanega prostora za shranjevanje ostajajo vsi drugi tehnični podatki enaki. Cube ima enak procesor 1,5 GHz kot Fire TV, 2 GB RAM-a in MIMO Wi-Fi. Ta naprava podpira tudi HDR10 in ni združljiva z HDR10 + tako kot Fire TV, predvaja 4K videoposnetke in ponuja kakovost zvoka Dolby Atmos za zvok.

Cube se preko HDMI poveže s televizorjem. Vendar je težko verjeti, da kabel HDMI ne pošilja iz škatle. Ko za takšno napravo plačujete 120 dolarjev, je to najmanj, kar bi lahko pričakovali. Bil sem resnično razočaran, ko sem odkril to dejstvo, ko sem odpakiral Kocko. Če še nimate HDMI kabla, ne morete začeti gledati videoposnetkov takoj. Celo FireStick, najcenejši v medijski napravi Fire TV, prihaja s podaljškom HDMI. Torej dodajte kabel HDMI v nakupovalno košarico, ko kupite Fire TV Cube.

Skoraj pozabil sem omeniti. Cube v škatlo pošilja Ethernet adapter za žično povezavo. To je še ena nadgradnja Fire TV, ki zahteva dodatnih 14,99 USD Ethernet adapter za žično internetno povezavo.

Oba, Cube in Fire TV 2017, imata popolnoma enak daljinski upravljalnik. Upal sem, da bo Amazon končno dodal gumb za uravnavanje glasnosti, čeprav ni.

Zdaj Echo Dot

Fire TV in Echo Dot (dve ločeni napravi) lahko naredita skoraj vse, kar lahko Fire TV Cube. Pravzaprav bi lahko na Amazonu kupili kombinacijo za 94,99 USD. Cube vas stane približno 22 dolarjev in vam nudi dodatnih 8 GB in vgrajen Ethernet port.

Če že imate eno od naprav Echo Dot, Fire TV Cube nima toliko smisla. Echo Dot kot ločen pripomoček lahko naredi skoraj vse, kar Echo Dot in the Cube zmore. Z integracijo Alexa lahko upravljate številne pametne naprave in gospodinjske aparate, vključno s televizorjem, igralnimi konzolami, osvetlitvami in še veliko več.

Še en izziv je ohranjanje dveh Echo pik v bližini. Če uporabljate isto budno besedo, se lahko oba odzoveta na iste ukaze, kar povzroči veliko zmede, še posebej, če sta oba v bližini. Najbolje je, da obe napravi Alexa hranite v ločenih prostorih ali spremenite besedo budnosti na enem od njiju, če ju nameravate uporabljati v isti sobi.

Kljub temu je Fire TV Cube Echo Dot dobro poslušati in izvajati ukaze. Resnična moč take naprave je v njeni sposobnosti slišati v ne tako idealnih zvočnih pogojih. Tu resnično sije Echo Dot. Lahko sliši in prepozna vaše ukaze iz cele sobe in celo ob glasni glasbi. Osebno sem testiral Echo Dot s svojim domačim gledališčem in rezultati so bili navdušujoči. Z več kot 5 čevljev in dokaj glasnega igranja glasbe me je bilo slišati in izvajati ukaze.

"Alexa, povečaj glasnost"

"Alexa, zmanjšaj glasnost"

"Alexa, predvajaj prejšnjo skladbo"

"Alexa, predvajaj naslednji posnetek"

Ne poskušajte kocke držati preblizu pihajočega zvočnika ali pa boste morda morali kričati pljuča, da vas Echo Dot sliši..

Zanimivo mi je bilo vedeti, kako bo Echo Dot deloval z vmesnikom Fire TV Cube, saj je Alexa na Fire TV 2017 ponujala omejeno funkcionalnost. Echo Dot je hitro odprl vse aplikacije, za katere sem ga prosil, me odpeljal v Nastavitve, poiskal aplikacije zame, mi pomagal pri prenosu aplikacij in še kup drugih stvari. Vendar sem bil malo razočaran nad tem, kako je obravnaval moje zahteve za navigacijo po seznamu aplikacij na domačem zaslonu in po vaših aplikacijah & Segment kanalov. Bolj mi je šlo z daljincem, kot da sem se zasukal, ko sem dal ukaze, ki jih Alexa ni mogla izvesti.

Ampak, nisem se odvrnila. Vedel sem, da zmogljivosti Echo Dots presegajo vmesnik kocke in zame lahko naredijo veliko več.

Naletela sem na še en izziv z Alexa. Ko sem jo vprašal, naj odpre Netflix, Hulu, Downloader ali ES Explorer Explorer, je te programe sprožila takoj. Ko sem ji zapovedal, naj vodi Kodi, Mobdro in Tea Tv, se je zmedla in ni mogla odpreti teh aplikacij. Kaj je razlika? Vse aplikacije, ki bi jih Alexa lahko hitro odprla, so prenesene iz trgovine Amazon App Store. Aplikacije, ki jih ne bi bilo mogoče naložiti na FireStick. Alexa je sicer dovolj pametna za odpiranje aplikacij App Store, vendar premalo pametna za zagon programov drugih strani, naloženih s strani.

Fire TV Cube ima enak 0,6-palčni zvočnik Echo Dot kot 50-krat Echo Dot. Je osnovni zvočnik brez nizkotonskih zvočnikov in brez podpore Dolby. Kakovost zvoka je sprejemljiva, če želite glasbo uživati ​​pri manjši glasnosti in ne želite vklopiti večjih zvočnikov, saj bodo porabili več energije.

Zavijanje - Pregled TV kocke ognja

Če imate Fire TV 2017, nakup Fire TV Cube nima veliko smisla. Raje bi kupil 50-kratni Echo Dot in 15 Ethernet-ov adapter in še vedno prihranil več kot 50 USD. Če želite več prostora za shranjevanje, lahko OTG adapter vedno kupite posebej. Kakovostni adapter OTG bi vas stal kjerkoli med 5 in 10 dolarji. In ne pozabite, da Cube ne pošilja HDMI kabla v škatlo. Kupiti ga morate ločeno. 6-čeveljski kabel stane približno 8 dolarjev.

Verjamem, da bi Amazon lahko spakiral napravo čebelnjaka, kot tisto, kar dobavlja za 120 dolarjev. Pravzaprav ne bi imel proti plačilu dodatnih 10 USD za zmogljivejši procesor. Vse Fire TV naprave so nekoliko počasne.

Če še nimate požarne televizije, mislim, da bi Fire TV Cube lahko bil dober začetek. Ker dve napravi združi v eno, bi bila vaša nastavitev manj obremenjena. Echo Dot je s Cubeom prav tako dober, kot je ločeno. Lahko upravljate svoje pametne naprave, televizijo, sisteme za domači kino in široko paleto pametnih naprav.

Sorodno:

Kako Jailbreak FireStick
Najboljše aplikacije za požarne palice
Najboljši VPN za Fire Stick
Kako namestiti Google Play na Fire TV Stick
Kako namestiti Terrarium TV na Fire Stick

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me