Fire TV Cube Review – наистина ли това, което очаквате?

>

Fire TV Cube е просто Fire TV 2023 с леко обновен хардуер и вграден Echo Dot, собственият на Amazon, асистент с виртуален асистент с високоговорители, работещ с Alexa.

Какво е добро:

  • Увеличено съхранение (от 8 GB на Fire TV 2023 до сега 16 GB)
  • Извън кутията Ethernet адаптер
  • Echo Dot интеграция

Какво не е добре:

  • Същите хардуерни спецификации като Fire TV 2023, с изключение на повече място за съхранение
  • Не включва HDMI кабел. Трябва да се купуват отделно
  • По-скъпо от Fire TV 2023 & Ехо дот комбо

Видно е, че Amazon се опитва да превърне Alexa в домакинско име. Интеграцията на Alexa с много от най-добрите му аудио и видео устройства не е тайна. Огнената телевизия & Линията устройства FireStick вече имат възможностите на Alexa. Сега нещата трябва да станат по-вълнуващи, тъй като Amazon се ожени за Fire TV, Alexa и Echo Dot в един пакет, обозначен като Fire TV Cube и ви го доставя за цена, която не бихте нарекли евтина. Наличен за $ 119, докато пиша това ревю, Cube изглежда бавно пада в съответствие с Apple TV. Но, въпреки че трябва да се изравнят само 60 долара на цена (тъй като Apple TV е на цена от 179 долара), има много неща, които трябва да покриете в функции и хардуерни спецификации

Би било несправедливо да сравняваме Cube с Apple TV, тъй като те са два различни класа устройства. В този преглед на Fire TV Cube ще го представя с по-фамилни джаджи, Fire TV (2023) и Echo Dot.

пожар телевизионен куб преглед

Първо хардуер! 

Първо хардуер, защото върху това е изградено цялото потребителско изживяване. Ще взема Amazon Fire TV 2023 като еталон за сравнение, тъй като беше последната итерация в линията Fire TV на устройства преди Cube.

Fire TV Cube пакети Echo Dot, вече популярният интелигентен говорител, който 2023 Fire TV няма. Но засега плъзгаме Echo Dot встрани и разглеждаме основните хардуерни възможности на Fire TV Cube като медийно устройство.

Fire TV Cube е точно вашата версия на Fire TV от 2023 г., но с повече място за съхранение. Това устройство предлага 16 GB вътрешно съхранение в сравнение с Fire TV, което има само 8 GB. Въпреки че Cube удвоява капацитета за съхранение, 16 GB не е много за тези, които обичат да изтеглят и записват видеоклипове. Подобно на другите устройства за пожарна телевизия, можете да разширите съхранението с OTG адаптер.

Освен увеличеното съхранение, всички останали хардуерни спецификации остават същите. Cube има същия 1.5 GHz процесор като Fire TV, 2 GB RAM и MIMO Wi-Fi. Това устройство също поддържа HDR10 и не е съвместимо с HDR10 + точно като Fire TV, възпроизвежда 4K видеоклипове и предлага качество на звука за съраунд Dolby Atmos.

Cube се свързва с вашия телевизор чрез HDMI. Но е трудно да се повярва, че не изпраща HDMI кабела извън кутията. Когато плащате 120 долара за такова устройство, това е най-малкото, което бихте очаквали. Истински се разочаровах, когато открих този факт, когато разопаковах Cube. Ако все още нямате HDMI кабел, не можете да започнете да гледате видеоклипове веднага. Дори FireStick, най-евтиният в линията Fire TV на медийните устройства, се предлага с разширение HDMI. Така че, добавете HDMI кабела към пазарската количка, когато купувате Fire TV Cube.

Почти забравих да спомена. Cube изпраща Ethernet адаптер в кутията за кабелна връзка. Това е поредното ъпгрейд от Fire TV, който изисква допълнителен Ethernet адаптер за $ 14.99 за кабелна интернет връзка.

И двете, Cube и Fire TV 2023 имат точно същото дистанционно управление. Надявах се, че Amazon най-сетне ще добави бутона за регулиране на силата на звука, въпреки че не стана.

Сега Echo Dot

Fire TV и Echo Dot (две отделни устройства) заедно могат да направят почти всичко, което може да направи Fire TV Cube. Всъщност можете да купите комбото за $ 94,99 на Amazon. Cube ви струва около 22 долара повече и ви дава допълнителни 8 GB и вграден Ethernet порт.

Ако вече притежавате едно от устройствата Echo Dot, Fire TV Cube няма много смисъл. Echo Dot като отделна джаджа може да направи почти всичко, което Echo Dot in the Cube може. Можете да контролирате множество интелигентни устройства и домакински уреди с Alexa интеграция, включително вашия телевизор, игрални конзоли, осветление и много повече.

Има още едно предизвикателство – да държите две точки на ехо в близост. Ако използвате една и съща дума за събуждане, и двете могат да отговорят на едни и същи команди едновременно, причинявайки много объркване, особено когато и двете се държат в близост. Най-добре е двата устройства Alexa да се съхраняват в отделни стаи или да се промени будната дума на едно от тях, ако възнамерявате да продължите да ги използвате в една и съща стая.

Това каза, Fire TV Cube Echo Dot е добър в слушане и изпълнение на вашите команди. Но истинската сила на такова устройство се крие в способността му да чува в не толкова идеални звукови условия. Точно тук свети Echo Dot. Той може да чува и разпознава вашите команди от цялата стая и дори над силна музика. Аз лично тествах Echo Dot с домашното си кино и резултатите бяха възхитителни. От над 5 фута и доста силна музика, която ме свиреше, можеше да ме чуе и да изпълнява командите ми.

“Алекса, увеличете силата на звука”

“Алекса, намали силата на звука”

„Алекса, пусни предишната песен“

„Алекса, пусни следващата песен“

Опитайте се да не държите Cube твърде близо до пламтящия говорител или може да се наложи да извикате дробовете си, за да ви чуе Echo Dot..

Интересно ми беше да разбера как Echo Dot ще работи с интерфейса Fire TV Cube, тъй като Alexa on Fire TV 2023 предлага ограничена функционалност. Echo Dot бързо отвори всички приложения, за които го помолих, заведе ме в „Настройки“, потърси приложения за мен, помогна ми да изтегля приложения и още куп други неща. Но бях малко разочарован от това как се справя с молбите ми за навигация в списъка с приложенията на началния екран, както и в вашите приложения & Сегмент от канали. Бях много по-добре с дистанционното, отколкото да се развихрям, като давам команди, които Алекса не можеше да изпълни.

Но не бях обезкуражен. Знаех, че възможностите на Echo Dots се простират далеч отвъд интерфейса на Cube и може да направи много повече за мен.

Попаднах на още едно предизвикателство с Алекса. Когато я помолих да отвори Netflix, Hulu, Downloader или ES File Explorer, тя незабавно стартира тези приложения. Когато й заповядах да управлява Kodi, Mobdro и Tea Tv, тя се озадачи и не можа да отвори тези приложения. Каква е разликата? Приложенията, които Alexa може бързо да се отворят, се изтеглят от Amazon App Store. Приложенията, които не биха могли да бъдат заредени на FireStick. Впрочем, Alexa е достатъчно умна, за да отваря приложенията на App Store, но не е достатъчно интелигентна, за да стартира приложения, заредени от странични страни.

Fire TV Cube има същият 0,6-инчов Echo Dot високоговорител като $ 50 Echo Dot. Той е основен говорител без вълни и без поддръжка на Dolby. Качеството на звука е приемливо, когато искате да се наслаждавате на музика с ниска сила на звука и не искате да включвате по-големите си високоговорители, тъй като те ще консумират повече енергия.

Прекратяване – преглед на куб за пожарна телевизия

Ако имате Fire TV 2023, купуването на Fire TV Cube няма много смисъл. По-скоро бих купил Echo Dot за $ 50 и Ethernet за $ 15 и все пак спестявам повече от $ 50. Ако искате повече място за съхранение, винаги можете да закупите OTG адаптер отделно. Един качествен OTG адаптер би ви струвал навсякъде между 5 и 10 долара. И, не забравяйте, Cube не изпраща HDMI кабел в кутията. Трябва да го купите отделно. 6-футов кабел струва около 8 долара.

Вярвам, че Amazon би могъл да е опаковал устройство за пчелар от това, което доставя за 120 долара. Всъщност нямах нищо против да платя допълнителни 10 долара за по-мощен процесор. Всички устройства за пожарна телевизия са малко бавни.

Ако вече не притежавате Fire TV, мисля, че Fire TV Cube може да бъде добро начало. Тъй като сменя две устройства в едно, вашата настройка ще бъде по-малко претрупана. Echo Dot е също толкова добър с Cube, колкото е отделно. Можете да контролирате своите умни уреди, телевизор, системи за домашно кино и широк набор от интелигентни устройства.

Свързани:

Как да Jailbreak FireStick
Най-добрите Fire Stick приложения
Най-добър VPN за Fire Stick
Как да инсталирате Google Play на Fire TV Stick
Как да инсталирате Terrarium TV на Fire Stick

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me