Fire TV Cube Review – Is het echt wat je had verwacht?

>

Fire TV Cube is gewoon een Fire TV 2017 met licht verbeterde hardware en ingebouwde Echo Dot, Amazon's eigen, door Alexa aangedreven luidspreker en virtuele assistent.


Wat is goed:

  • Meer opslag (van 8 GB op Fire TV 2017 tot nu 16 GB)
  • Standaard Ethernet-adapter
  • Echo Dot-integratie

Wat is niet goed:

  • Dezelfde hardware-specificaties als Fire TV 2017 behalve meer opslag
  • Bevat geen HDMI-kabel. Moet apart worden gekocht
  • Duurder dan Fire TV 2017 & Echo Dot combo

Het is duidelijk dat Amazon probeert van Alexa een begrip te maken. Alexa's integratie met veel van zijn beste audio- en video-apparaten is geen geheim. De Fire TV & FireStick-apparaten hebben al de Alexa-mogelijkheden. Nu zouden dingen spannender worden als Amazon Fire TV, Alexa en Echo Dot trouwt in één pakket met de naam Fire TV Cube en het aan je levert voor een prijs die je niet goedkoop zou noemen. Cube is beschikbaar voor $ 119 terwijl ik deze recensie schrijf en lijkt langzaam in lijn te komen met Apple TV. Maar hoewel er maar $ 60 is om in te halen voor de prijs (omdat Apple TV $ 179 kost), is er heel wat te bespreken in functies en hardwarespecificaties

Het zou oneerlijk zijn om Cube te vergelijken met Apple TV, want ze zijn twee verschillende soorten apparaten. In deze review van Fire TV Cube zal ik het uiteenzetten met meer familiale gadgets, Fire TV (2017) en Echo Dot.

vuur tv kubus beoordeling

Hardware eerst! 

Hardware eerst omdat dit is waar de hele gebruikerservaring op is gebouwd. Ik zal Amazon Fire TV 2017 als vergelijkingsmaatstaf nemen omdat het de laatste iteratie was in de Fire TV-lijn van apparaten vóór Cube.

Fire TV Cube bevat Echo Dot, de al populaire slimme luidspreker, wat de Fire TV 2017 niet doet. Maar voor nu schuiven we Echo Dot opzij en bekijken we de kernhardwaremogelijkheden van Fire TV Cube als media-apparaat.

Fire TV Cube is precies jouw versie van 2017 Fire TV, maar met meer opslag. Dit apparaat biedt een interne opslag van 16 GB in vergelijking met Fire TV, die slechts 8 GB heeft. Hoewel Cube de opslagcapaciteit verdubbelt, is 16 GB niet zoveel voor degenen die video's willen downloaden en opslaan. Maar net als de andere Fire TV-apparaten kunt u de opslag uitbreiden met de OTG-adapter.

Naast verhoogde opslag blijven alle andere hardware-specificaties hetzelfde. Cube heeft dezelfde 1,5 GHz-processor als Fire TV, 2 GB RAM en MIMO Wi-Fi. Dit apparaat ondersteunt ook HDR10 en is niet compatibel met HDR10 + net als Fire TV, speelt 4K-video's af en biedt Dolby Atmos surround sound audiokwaliteit.

Cube maakt verbinding met uw tv via HDMI. Maar het is moeilijk te geloven dat de HDMI-kabel niet uit de doos wordt geleverd. Als u $ 120 betaalt voor een apparaat als dit, is dat het minste dat u zou verwachten. Ik was echt teleurgesteld om dit feit te ontdekken toen ik Cube uitpakte. Als je nog geen HDMI-kabel hebt, kun je niet meteen beginnen met het bekijken van video's. Zelfs FireStick, de goedkoopste in de Fire TV-lijn van media-apparaten, wordt geleverd met een HDMI-extensie. Voeg dus de HDMI-kabel toe aan de winkelwagen wanneer u Fire TV Cube koopt.

Ik was het bijna vergeten te vermelden. Cube levert een Ethernet-adapter in de doos voor bekabelde connectiviteit. Dit is weer een upgrade van Fire TV, waarvoor een extra $ 14,99 Ethernet-adapter vereist is voor een bekabelde internetverbinding.

Beide, Cube en Fire TV 2017 hebben exact dezelfde afstandsbediening. Ik hoopte dat Amazon eindelijk de volumeknop zou toevoegen, hoewel dat niet het geval was.

Nu Echo Dot

Fire TV en Echo Dot (twee afzonderlijke apparaten) samen kunnen zo ongeveer alles doen wat de Fire TV Cube kan. Je kunt de combo zelfs kopen voor $ 94,99 op Amazon. Cube kost u ongeveer $ 22 meer en geeft u een extra 8 GB en een ingebouwde Ethernet-poort.

Als je al een van de Echo Dot-apparaten bezit, heeft Fire TV Cube niet zoveel zin. Echo Dot als een afzonderlijk gadget kan vrijwel alles doen wat de Echo Dot in de Cube kan. Je kunt een groot aantal slimme apparaten en huishoudelijke apparaten bedienen met Alexa-integratie, waaronder je tv, gameconsoles, verlichting en nog veel meer.

Er is nog een uitdaging om twee Echo Dots in de buurt te houden. Als u hetzelfde wekwoord gebruikt, kunnen beide tegelijkertijd op dezelfde opdrachten reageren, wat voor veel verwarring zorgt, vooral als beide in de buurt worden gehouden. Het is het beste om beide Alexa-apparaten in aparte kamers te bewaren of het wekwoord op een ervan te wijzigen als u van plan bent ze in dezelfde kamer te blijven gebruiken.

Dat gezegd hebbende, Fire TV Cube Echo Dot is goed in het luisteren naar en uitvoeren van je commando's. Maar de echte kracht van een dergelijk apparaat ligt in het vermogen om te horen in niet zo ideale hoorbare omstandigheden. Dat is waar Echo Dot echt schijnt. Het kan uw opdrachten uit de hele kamer en zelfs luide muziek horen en herkennen. Ik heb Echo Dot persoonlijk getest met mijn home-theater en de resultaten waren verrukkelijk. Vanaf meer dan 5 voet en redelijk luide muziek kon het me horen en mijn opdrachten uitvoeren.

"Alexa, zet het volume hoger"

"Alexa, zet het volume lager"

"Alexa, speel het vorige nummer"

“Alexa, speel het volgende nummer”

Probeer de Cube niet te dicht bij de schetterende luidspreker te houden, anders moet je misschien je longen uitschreeuwen voor Echo Dot om je te horen.

Ik was benieuwd hoe Echo Dot zou werken met de Fire TV Cube-interface omdat de Alexa op Fire TV 2017 beperkte functionaliteit bood. Echo Dot opende snel alle apps waar ik om vroeg, nam me mee naar de Instellingen, zocht apps voor me, hielp me met het downloaden van apps en een heleboel andere dingen. Maar ik was een beetje teleurgesteld in de manier waarop het mijn verzoeken behandelde om door de lijst met apps op het startscherm en in de Your Apps te navigeren & Kanalen segment. Ik was veel beter af met de afstandsbediening dan zenuwachtig te worden door commando's te geven die Alexa niet kon uitvoeren.

Maar ik werd niet ontmoedigd. Ik wist dat de mogelijkheden van Echo Dots veel verder reiken dan de interface van de Cube en het kan veel meer voor me doen.

Ik kwam een ​​andere uitdaging tegen met Alexa. Toen ik haar vroeg om Netflix, Hulu, Downloader of ES File Explorer te openen, werden deze apps meteen gelanceerd. Toen ik haar beval om Kodi, Mobdro en Tea Tv te draaien, raakte ze in de war en kon deze apps niet openen. Wat is het verschil? De apps die Alexa snel kon openen, worden allemaal gedownload van de Amazon App Store. De apps die het niet had kunnen zijn sideload op FireStick. Wat dit betreft, Alexa is slim genoeg om de App Store-apps te openen, maar niet slim genoeg om de externe, zij-geladen apps uit te voeren.

Fire TV Cube heeft dezelfde 0,6-inch Echo Dot-luidspreker als de $ 50 Echo Dot. Het is een standaardluidspreker zonder woofers en geen Dolby-ondersteuning. Geluidskwaliteit is acceptabel als u op laag volume van muziek wilt genieten en uw grotere luidsprekers niet wilt inschakelen, omdat deze meer stroom verbruiken.

Inpakken - Fire TV Cube Review

Als je Fire TV 2017 hebt, is het kopen van Fire TV Cube niet erg logisch. Ik zou liever een $ 50 Echo Dot en $ 15 Ethernet-adapter kopen en nog steeds meer dan $ 50 besparen. Als u meer opslag wilt, kunt u altijd een OTG-adapter afzonderlijk kopen. Een goede OTG-adapter kost je ergens tussen de $ 5 en $ 10. En vergeet niet dat de Cube geen HDMI-kabel in de doos verzendt. Je moet het apart kopen. Een 6-voet kabel kost ongeveer $ 8.

Ik geloof dat Amazon een vleziger apparaat had kunnen pakken dan wat het voor $ 120 levert. Ik zou het zelfs niet erg vinden om $ 10 extra te betalen voor een krachtigere processor. Alle Fire TV-apparaten zijn een beetje traag.

Als je nog geen Fire TV hebt, denk ik dat Fire TV Cube een goed begin kan zijn. Omdat het twee apparaten in één combineert, is uw installatie minder rommelig. Echo Dot is net zo goed met Cube als het afzonderlijk is. U kunt uw slimme apparaten, tv, thuisbioscoopsystemen en een breed scala aan slimme apparaten bedienen.

Verwant:

Hoe Jailbreak FireStick
Beste Fire Stick-apps
Beste VPN voor Fire Stick
Hoe Google Play op Fire TV Stick te installeren
Hoe Terrarium TV op Fire Stick te installeren

Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me