Kajian TV Cube Kebakaran – Adakah Benar Apa Yang Diharapkan?

>

Fire TV Cube hanyalah Fire TV 2017 dengan perkakasan yang agak dinaik taraf dan terbina dalam Echo Dot, Amazon sendiri, pembantunya Alexa powered-cum-virtual powered.

Apa yang baik:

  • Peningkatan penyimpanan (dari 8 GB pada Fire TV 2017 hingga kini 16 GB)
  • Daripada kotak Penyesuai Ethernet
  • Integrasi Echo Dot

Apa yang Tidak Baik:

  • Spesifikasi perkakasan yang sama seperti Fire TV 2017 kecuali penyimpanan lebih banyak
  • Tidak termasuk kabel HDMI. Mesti dibeli secara berasingan
  • Lebih mahal daripada Fire TV 2017 & Echo Dot combo

Adalah jelas bahawa Amazon cuba membuat Alexa nama rumah tangga. Integrasi Alexa dengan banyak peranti audio dan video teratasnya bukan rahsia. TV Kebakaran & Barisan peranti FireStick sudah mempunyai keupayaan Alexa. Sekarang, perkara sepatutnya menjadi lebih menarik apabila Amazon berkahwin dengan Fire TV, Alexa dan Echo Dot dalam satu pakej yang dikenali sebagai Fire TV Cube dan menyampaikannya kepada anda untuk harga yang anda tidak akan panggil murah. Tersedia untuk $ 119 sementara saya menulis ulasan ini, Cube nampak perlahan jatuh selaras dengan Apple TV. Tetapi, walaupun terdapat hanya $ 60 bernilai menangkap untuk dilakukan pada harga (kerana Apple TV berharga $ 179), terdapat banyak keseluruhan untuk meliputi ciri-ciri dan ciri-ciri hardware

Ia tidak adil untuk membandingkan Cube dengan Apple TV, kerana mereka adalah dua kelas peranti yang berlainan. Dalam kajian ini mengenai Cube Fire TV, saya akan membentangkannya dengan lebih banyak alat keluarga, Fire TV (2017) dan Echo Dot.

ulasan tv kiub api

Perkakasan Pertama! 

Perkakasan pertama kerana ini adalah pengalaman keseluruhan pengguna yang dibina. Saya akan menggunakan Amazon Fire TV 2017 sebagai penanda aras untuk perbandingan kerana ia merupakan lelaran terakhir dalam peranti TV Kebakaran sebelum Cube.

Pakej Kebakaran TV Kebakaran Echo Dot, penceramah pintar yang sudah popular, yang mana 2017 Kebakaran TV tidak. Tetapi, buat masa ini, kami meluncurkan Echo Dot dan mengetepikan keupayaan perkakasan teras Fire TV Cube sebagai peranti media.

Fire TV Cube adalah betul-betul 2017 Versi Fire TV anda, tetapi dengan lebih banyak storan. Peranti ini menawarkan storan dalaman 16 GB berbanding Fire TV, yang hanya mempunyai 8 GB. Walaupun Cube menggabungkan kapasiti penyimpanan, 16 GB tidak banyak untuk mereka yang suka memuat turun dan menyimpan video. Tetapi, seperti peranti TV Bomba yang lain, anda boleh mengembangkan storan dengan penyesuai OTG.

Selain daripada peningkatan storan, semua ciri perkakasan lain tetap sama. Cube mempunyai pemproses 1.5 GHz sama seperti Fire TV, 2 GB RAM, dan MIMO Wi-Fi. Peranti ini juga menyokong HDR10 dan tidak serasi dengan HDR10 + seperti Fire TV, memainkan video 4K dan menawarkan kualiti audio bunyi surround Dolby Atmos.

Cube menyambungkan ke TV anda melalui HDMI. Tetapi, sukar untuk mempercayai ia tidak menghantar kabel HDMI keluar dari kotak. Apabila anda membayar $ 120 untuk peranti seperti ini, itulah yang paling sedikit yang anda harapkan. Saya benar-benar kecewa untuk mengetahui fakta ini apabila saya membongkar Cube. Sekiranya anda tidak mempunyai kabel HDMI, anda tidak boleh mula menonton video dengan serta-merta. Malah FireStick, yang paling murah dalam barisan TV Kebakaran TV, dilengkapi dengan sambungan HDMI. Jadi, tambah kabel HDMI ke keranjang belanja apabila anda membeli Fire TV Cube.

Saya hampir lupa lagi. Cube mengangkut penyesuai Ethernet di dalam kotak untuk sambungan kabel. Ini adalah satu lagi naik taraf dari Fire TV, yang memerlukan tambahan $ 14.99 penyesuai Ethernet untuk sambungan internet berwayar.

Kedua-duanya, Cube dan Fire TV 2017 mempunyai alat kawalan jauh yang sama. Saya berharap Amazon akan menambah butang kawalan kelantangan pada akhirnya, walaupun tidak.

Sekarang Echo Dot

Kebakaran TV dan Echo Dot (dua peranti berasingan) bersama-sama boleh melakukan apa sahaja yang boleh dilakukan oleh Fire TV Cube. Sebenarnya, anda boleh membeli combo untuk $ 94.99 di Amazon. Cube kos anda kira-kira $ 22 lebih dan memberi anda tambahan 8 GB dan port Ethernet terbina dalam.

Jika anda sudah memiliki salah satu daripada peranti Echo Dot, Fire TV Cube tidak membuat banyak akal. Echo Dot sebagai alat berasingan boleh melakukan apa sahaja yang boleh dilakukan oleh Echo Dot dalam Cube. Anda boleh mengawal pelbagai peranti pintar dan perkakas rumah dengan integrasi Alexa termasuk TV, konsol permainan, cahaya, dan banyak lagi.

Terdapat satu lagi cabaran, dalam menjaga dua titik Echo dalam jarak dekat. Jika anda menggunakan perkataan bangun yang sama, kedua-duanya mungkin bertindak balas terhadap arahan yang sama pada masa yang sama menyebabkan banyak kekeliruan, terutama apabila keduanya berada berdekatan. Adalah lebih baik untuk menyimpan kedua-dua peranti Alexa ini di dalam bilik yang berasingan atau menukar perkataan bangun pada salah seorang daripada mereka jika anda berhasrat untuk menggunakannya dalam bilik yang sama.

Yang berkata, Fire TV Cube Echo Dot adalah baik untuk mendengar dan melaksanakan arahan anda. Tetapi, kuasa sejati peranti sedemikian terletak pada keupayaannya untuk mendengar dalam keadaan yang tidak dapat ditandingi yang sangat ideal. Itulah di mana Echo Dot benar-benar bersinar. Ia boleh mendengar dan mengenali arahan anda dari seluruh bilik dan bahkan melalui muzik keras. Saya secara peribadi menguji Echo Dot dengan teater rumah saya dan hasilnya menarik. Dari lebih dari 5 kaki dan bermain muzik yang cukup kuat, ia dapat mendengar saya dan menjalankan perintah saya.

"Alexa, tambah jumlah"

"Alexa, menolak jumlah"

"Alexa, mainkan trek sebelumnya"

"Alexa, mainkan trek seterusnya"

Cuba untuk tidak menyimpan Cube terlalu dekat dengan pembesar suara yang bergetar atau mungkin anda perlu menjerit keluar untuk Echo Dot untuk mendengar anda.

Saya ingin tahu bagaimana Echo Dot akan berfungsi dengan antara muka Fire TV Cube seperti Alexa pada Fire TV 2017 yang menawarkan fungsi terhad. Echo Dot dengan cepat membuka semua aplikasi yang saya minta, bawa saya ke Tetapan, mencari aplikasi untuk saya, membantu saya memuat turun aplikasi, dan banyak perkara lain. Tetapi saya agak kecewa dengan cara menangani permintaan saya untuk menavigasi seluruh senarai aplikasi pada skrin utama serta dalam Apl Anda & Segmen saluran. Saya jauh lebih baik daripada yang jauh daripada mendapat perintah yang kurang berkuasa Alexa tidak dapat dilaksanakan.

Tetapi, saya tidak digalakkan. Saya tahu keupayaan Echo Dots melangkau jauh dari antara muka Cube dan ia boleh melakukan lebih banyak lagi untuk saya.

Saya berlari ke cabaran lain dengan Alexa. Apabila saya memintanya untuk membuka Netflix, Hulu, Downloader, atau ES File Explorer, ia melancarkan aplikasi ini dengan segera. Apabila saya memerintahkannya untuk menjalankan Kodi, Mobdro, dan Tea Tv, dia terkejut dan tidak dapat membuka aplikasi ini. Apa perbezaannya? Alexa aplikasi boleh dibuka dengan pantas semua dimuat turun dari Amazon App Store. Aplikasi yang tidak dapat dikemas kini di FireStick. Jadi, Alexa cukup pintar untuk membuka aplikasi App Store tetapi tidak cukup pintar untuk menjalankan aplikasi pihak ketiga yang dimuatkan.

Fire TV Cube mempunyai 0.6 "sama dengan penceramah Echo Dot sebagai $ 50 Echo Dot. Ia adalah penceramah asas tanpa woofer dan tiada sokongan Dolby. Kualiti bunyi boleh diterima apabila anda ingin menikmati muzik pada jumlah yang rendah dan tidak mahu menghidupkan pembesar suara yang lebih besar kerana mereka akan menggunakan lebih banyak kuasa.

Wrapping Up - Ulasan Cube TV Kebakaran

Jika anda mempunyai Fire TV 2017, membeli Fire TV Cube tidak banyak masuk akal. Saya lebih suka membeli Echo Dot $ 50 dan penyesuai Ethernet $ 15 dan masih menyimpan lebih daripada $ 50. Sekiranya anda mahukan storan lebih banyak, anda sentiasa boleh membeli penyesuai OTG secara berasingan. Penyesuai OTG yang berkualiti akan dikenakan biaya mana-mana antara $ 5 dan $ 10. Dan, jangan lupa Cube tidak menghantar kabel HDMI di dalam kotak. Anda perlu membelinya secara berasingan. Kabel kabel 6 kaki sekitar $ 8.

Saya percaya bahawa Amazon boleh membungkus peranti yang lebih berat daripada apa yang ia kapal untuk $ 120. Malah, saya tidak keberatan membayar tambahan $ 10 untuk pemproses yang lebih berkuasa. Semua peranti TV Kebakaran agak lambat.

Sekiranya anda tidak memiliki TV Kebakaran, saya fikir Fire TV Cube boleh menjadi permulaan yang baik. Oleh kerana ia menyekat dua peranti ke dalam satu, set anda akan kurang berantakan. Echo Dot sama baiknya dengan Cube kerana ia secara berasingan. Anda boleh mengawal peralatan pintar, TV, sistem teater rumah dan pelbagai peranti pintar yang luas.

Berkaitan:

Bagaimana untuk Jailbreak FireStick
Apps Stick Fire Terbaik
VPN Terbaik untuk Stick Kebakaran
Bagaimana untuk memasang Google Play pada Stick TV Kebakaran
Bagaimana untuk memasang Terrarium TV pada Stick Kebakaran

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me