10 Razlog, zakaj potrebujete VPN

>

Vsak dan uporabljate internet več ur. Skoraj vse je mogoče v današnjem svetu storiti prek interneta. Vendar je internet tako nevaren kraj, kot je uporaben. Ne glede na to, ali gre za vaše podatke, vašo brskalniško dejavnost ali vašo identiteto, je med brskanjem po internetu vse ogroženo. Tu se VPN izkaže kot reševalec. V tej objavi bomo govorili o razlogih, ki jih ne smete prezreti in začeti uporabljati VPN brez odlašanja.

Zakaj bi morali uporabljati VPN?

VPN-ji lahko pomagajo, da se zaščitite pred zlorabami zasebnosti in tatovi identitete, vendar mnogi mislijo, da to niso stvari, v katere bi bilo treba vložiti denar. No, to niso edini razlogi, da bi morali uporabljati VPN. Obstaja veliko načinov, kako lahko VPN izboljša in zaščiti spletno brskanje.

1. Skrivanje vladnega nadzora

zakaj bi uporabljali vpn

Številni ljudje so že pred Edwardom Snowdenom v javnosti začeli vedeti o nadzornem programu nedržavnih akterjev, da vlade po vsem svetu spremljajo spletno dejavnost svojih državljanov. Vendar je po njegovem razodetju splošno znano dejstvo. Vladne agencije spremljajo vsa vaša spletna iskanja, spletna mesta, ki jih obiščete, vaša e-poštna sporočila itd. To se naredi v prizadevanju za ohranitev nacionalne varnosti. Vendar nihče ne želi, da bi bilo njihovo življenje odprto in vsak njihov korak je sledil. Zavezništva, kot so Five Eyes in TPP, od članov zahtevajo, da si zbrane podatke izmenjajo med seboj, zato je vaša spletna dejavnost last vseh držav članic. Z VPN je vaša spletna dejavnost zasebna, saj ste skriti pred tujino.

Na primer, ko zlahka vidim vaš naslov IP, je vlade, ponudnike internetnih storitev in hekerje veliko lažje spremljati vsako spletno dejavnost.

2. Bypass cenzura

Medtem ko je nadzor države slab, je cenzura interneta veliko slabša. Ljudje v državah, kot so Kitajska, Iran, Savdska Arabija, ZAE itd., Imajo veliko omejitev, ko gre za brskanje po spletu. V teh državah so spletna mesta, kot so Facebook, Twitter, YouTube, Google, Wikipedia, novice itd., Blokirana. Če želite videti kakršno koli spletno svobodo, morate uporabiti VPN. VPN-ji vam omogočajo, da spremenite svoj IP naslov in s tem izolirate svojo geografsko lokacijo in tudi šifrirate promet, da skrijete svojo dejavnost. Tako lahko zaobidete vladno cenzuro in dostopate do katerega koli želenega spletnega mesta.

3. Prosto uporabljajte Kodi / Podobne aplikacije 

Kodi je zagotovo najbolj priljubljena aplikacija za pretakanje medijev v današnjem svetu. Ne samo da vam omogoča dostop do storitev pretakanja, temveč tudi ponuja brezplačne povezave za gledanje filmov in TV oddaj od koder koli. Toda te brezplačne povezave niso vedno zakonite za uporabo, saj vam omogočajo dostop do vsebine, zaščitene z avtorskimi pravicami. Čeprav je Kodi zakonito uporabljati, njegovo uporabo za dostop do vsebine, zaščitene z avtorskimi pravicami, ni. Če vam ponudnik internetnih storitev ali pravni organ ugotovi, da to počnete, ste lahko v resnih težavah. Dober Kodi VPN vam lahko pomaga ostati neopažen in ga uporabljati brez težav.

Izjava o omejitvi odgovornosti: FireStickTricks.com ne opravičuje kršitve avtorskih pravic. Našim uporabnikom močno svetujemo, da ne pretakajo / prenašajo nezakonite vsebine. VPN-jeve je treba uporabiti za varovanje vaše zasebnosti in ne za dostop do vsebine z avtorskimi pravicami.

4. Odblokirajte spletna mesta v šoli / na delu

Šole, univerze in delovna mesta so dokaj pogosti, da blokirajo dostop do razvedrilnih storitev in spletnih mest. S pomočjo VPN-ja lahko te filtre zaobidete in po spletu prosto brskate.

5. Zaščitite svoje podatke in identiteto

Internet verjetno uporabljate za izvajanje vseh vrst plačil in za dostop do vašega bančnega računa. To so vse informacije, ki jih želite očitati pred vsemi iz očitnih razlogov. Včasih pa zlonamerni uporabniki lahko uporabijo tehnike, kot je napad človeka v sredini, za prestrezanje teh podatkov, medtem ko se ti prenašajo. Če želite to preprečiti, uporabite VPN, saj šifrirajo vse podatke, ki gredo skozi njihove strežnike. Vsi občutljivi podatki, ki jih delite, so varni, ko uporabljate VPN.

6. Skrijte svojo spletno aktivnost

Po vašem imenu obstaja celoten digitalni profil z mnogimi vodilnimi oglasi, naložbami in zdravstvom. Ta podjetja uporabljajo te podatke za ciljno ponudbo in oglase. Toda ne skriva dejstva, da je z njimi veliko vaše digitalne zgodovine. Čeprav teh podatkov ne morete popolnoma izbrisati, jih lahko vsaj preprečite, da bi imeli kaj več na sebi. Z uporabo VPN-a lahko ustavite vse to vohunjenje in zbiranje podatkov. Ko ste povezani z omrežjem VPN, lahko vsakdo vidi, da uporabljate VPN. To skriva vašo spletno aktivnost pred ponudnikom internetnih storitev, vladnim nadzorom in iz teh sledilcev.

7. Odblokirajte Netflix USA in druge geografsko omejene storitve

Številne storitve na internetu so na voljo samo v nekaterih delih sveta. BBC iPlayer, Spotify, Pandora, Hulu itd. So vsi primeri storitev, ki jih vsi želijo uporabljati, le nekaj pa jih lahko temelji na svoji lokaciji. Netflix je na voljo povsod, vendar se knjižnice razlikujejo in jih ljudje ponavadi ne marajo. Netflix USA je želena različica, a kot že ime pove, je namenjena samo državljanom ZDA. Z Netflix VPN lahko ponarejate svojo geografsko lokacijo in dostopate do vseh teh storitev z omejenim geografskim dostopom.

8. Varno brskajte po javnih omrežjih

Če za vaše delo potrebujete veliko potovanja, se pogosto povežete z javnimi brezžičnimi omrežji. Varnost teh omrežij je šala. Tega ne obstaja, zato lahko vsakdo preprosto vidi, kaj počnete, ko ste povezani v ta omrežja. Zdaj boste morda imeli dostop do bančnega računa ali podatkov podjetja, ko ste povezani z javnimi omrežji. Očitno ne želite, da bi te informacije šle v roke neznane osebe. Če uporabljate VPN, so vaši podatki in vaša dejavnost varni. Javna omrežja so medenice za zlonamerne uporabnike, zato je uporaba VPN-ja pri povezovanju z javnimi brezžičnimi omrežji nujno potrebna.

9. Izboljšajte svojo spletno igralsko izkušnjo

VPN za igranje? Da, VPN-ji veliko pomagajo pri spletnih igrah. Spletni navdušenci za več igralcev bodo vedeli, da so številni strežniki in skupine zaradi geo-omejitev zanje nedostopni. Z omrežji VPN lahko dostopate do vseh strežnikov in tekmujete z ljudmi iz vseh delov sveta. Prav tako je običajno, da so nekatere DLC in bonus vsebine na voljo v nekaterih delih sveta. Z VPN-ji lahko to težavo premagate in dostopate do vse razpoložljive vsebine.

Druga prednost VPN-jev za igranje je, da vam pomagajo pri igralnih turnirjih. Za nasprotnike je pogost trik, da uvedejo napade DDoS in tako odklopijo druge od svojih strežnikov. Ko pa uporabite VPN, postane ta umazan trik neuporaben, igrišče pa na ravni.

10. Prenesite P2P, ne da bi vas skrbelo za zakonske povratne informacije

Internet in življenje sta brez hudournikov nesmiselna. To razumemo. Medtem ko je uporaba hudournikov in storitev P2P povsem zakonita, ob prenosu vsebine, zaščitene z avtorskimi pravicami, zaidete v rdečo cono. Mnoge države se na to ne osredotočajo veliko, vendar jih veliko počne. Če se vam zdi, da prenašate vsebino, zaščiteno z avtorskimi pravicami, se lahko soočite s sodnimi kaznimi, v nekaterih primerih celo zapornim časom. Če uporabljate storitve P2P brez VPN, si lahko vsakdo, ki je v vrstici medvrstnikov, vaš ponudnik internetnih storitev in kdor koli, priključen v istem javnem omrežju, vidi vaš prenos. Ko pa uporabite VPN za hudournik, je to vprašanje rešeno. Če vaš ponudnik internetnih storitev in kdo drug ne ve, da nalagate hudournike, ne morejo vedeti, ali je ta vsebina zaščitena z avtorskimi pravicami.

Izjava o omejitvi odgovornosti: Vse informacije v tem članku so namenjene samo izobraževanju. Ne odobravamo kršitev avtorskih pravic. Uporabniki bi morali imeti dostop le do vsebine, za katero imajo zakonske pravice. Če najdete dostop do gradiva o avtorskih pravicah, se lahko soočite z resnimi pravnimi težavami. Preberite si popolno izjavo o omejitvi odgovornosti. 

Bonus #Tip: Preprečite, da bi ljudje spremljali vaše spletne raziskave

Mogoče je, da vaše delo od vas zahteva raziskovanje občutljivih vprašanj, kot so vojna grozodejstva, zlorabe otrok, vladne zarote itd. Ko ljudje opazijo, da kopate takšno vsebino, začnejo bolj zanimati vas. To lahko samo ukaže nevarnost, in pametno bi bilo, da bi takšne ljudi obdržali. Edini način, da svoje delo skrijete in nadaljujete z raziskovanjem, je uporaba VPN-ja.

Med prenašanjem in pretakanjem bodite previdni

Prenos in pretakanje sta pomembna vidika sodobnega uporabnika interneta. Čeprav nobeno početje ni nezakonito, se lahko znajdete v velikih težavah, če niste previdni. Ko nalagate hudournike, bodite previdni, da skrijete svojo dejavnost, sicer se soočate s tveganjem, da se boste soočili s tožbo. Ko uporabljate Kodi za dostop do povezav do brezplačnega pretakanja, se ne pozabite skriti za VPN povezavo, da se vaša izkušnja gledanja filmov ne bo spremenila.

Tudi uporaba VPN vam lahko pomaga pri pretakanju vsebine prek katere koli storitve, saj vaš ponudnik internetnih storitev ne bo mogel vedeti o njej. To je še posebej pomembno za nalaganje in pretakanje, saj ponudniki internetnih storitev pogosto uravnavajo pasovno širino omrežja, ko ugotovijo, da uporabniki počnejo karkoli. Če želite to preprečiti, uporabite VPN, ki lahko omogoča P2P, ponuja podporo za Kodi in ima strežnike, nameščene po vsem svetu, da vam omogoči veliko možnosti povezovanja, da odblokirajo geografsko omejene storitve.

Obstaja ne več, ampak veliko primerov, ko so uporabniki morali plačati zajetne globe. Spodaj je nekaj takšnih primerov, ki jih uporabniki delijo v razpravi o Redditu.

# 1. Za nezakonit prenos pesmi je moral plačati 960 dolarjev (80 dolarjev za pesem za 12 pesmi).

Komentar iz razprave Ljudje reddita, ki so bili preganjani zaradi nezakonitega nalaganja filmov, kaj se je zgodilo?.

# 2. Drugi uporabnik je moral zaradi nezakonitega prenosa glasbe plačati 3500 dolarjev.

Komentar iz razprave Ljudje reddita, ki so bili preganjani zaradi nezakonitega nalaganja filmov, kaj se je zgodilo?.

# 3. Še en uporabnik je z denarno kaznijo znašal 2000 dolarjev.

Komentar iz razprave Ljudje reddita, ki so bili preganjani zaradi nezakonitega nalaganja filmov, kaj se je zgodilo?.

Pridobivanje VPN-ja je boljša in cenovno ugodnejša izbira kot soočenje z neželenimi pravnimi težavami z zajetnimi globami in honorarji. Ali ni tako?

Kateri VPN morate uporabljati?

Ob nakupu VPN-ja morate zagotoviti nekaj stvari. Priporočam spodaj pet VPN-jev, ki so najboljši v panogi glede na svojo hitrost, lokacije strežnika, pravilnike o zasebnosti in cene. Osebno uporabljam ExpressVPN (poglejte si ExpressVPN pregled), ki je najbolj priljubljen in najhitrejši VPN na datum.

Pila pod: VPN

Poiščite to spletno mesto

Top VPN-ji

10 Razlog, zakaj potrebujete VPNexpressvpn stranska vrstica10 Razlog, zakaj potrebujete VPN10 Razlog, zakaj potrebujete VPN10 Razlog, zakaj potrebujete VPN10 Razlog, zakaj potrebujete VPN10 Razlog, zakaj potrebujete VPN30-dnevna garancija za vračilo denarjaVisit ExpressVPNPreberite pregled
ipvanish sidebar10 Razlog, zakaj potrebujete VPN10 Razlog, zakaj potrebujete VPN10 Razlog, zakaj potrebujete VPN10 Razlog, zakaj potrebujete VPN10 Razlog, zakaj potrebujete VPN7-dnevna garancija za vračilo denarja Obiščite pregled IPVanishRead
nordvpn stranska vrstica10 Razlog, zakaj potrebujete VPN10 Razlog, zakaj potrebujete VPN10 Razlog, zakaj potrebujete VPN10 Razlog, zakaj potrebujete VPN10 Razlog, zakaj potrebujete VPN7-dnevna garancija za vračilo denarjaVisit NordVPN

Vsebina objave

 • 1 Zakaj bi morali uporabljati VPN?
  • 1.1 1. Skrivanje vladnega nadzora
  • 1.2 2. Cenzura obvoza
  • 1.3 3. Prosto uporabljajte Kodi / Podobne aplikacije 
  • 1.4 4. Odblokirajte spletna mesta v šoli / delu
  • 1.5 5. Zaščitite svoje podatke in identiteto
  • 1.6 6. Skrij svojo spletno aktivnost
  • 1.7 7. Odblokirajte Netflix USA in druge geografsko omejene storitve
  • 1.8 8. Varno brskajte po javnih omrežjih
  • 1.9 Izboljšajte svojo spletno igralsko izkušnjo
  • 1.10 10. Prenesite P2P, ne da bi vas skrbelo zaradi pravnih povratnih informacij
  • 1.11 Bonus #Tip: Preprečite, da bi ljudje spremljali vaše spletne raziskave
 • 2 Med prenosom in pretakanjem bodite previdni
 • 3 Kateri VPN morate uporabiti?
 • 4 Sklep

Trendi vodniki

 1. Najboljši VPN za FireStick
 2. Kako Jailbreak FireStick
 3. Kako namestiti Kodi na FireStick
 4. Najboljši Kodi Addons
 5. Best Kodi Builds
 6. Najboljše FireStick aplikacije
 7. IPTV
 8. Kino APK
 9. Exodus Redux Addon
 10. Najboljša mesta za hudournike

Zadnje objave

 • 8 najboljših možnosti za razstavne organe (2020)
 • Kako zapreti FireStick (februar 2020)
 • Najboljše gradbe Kodi (posodobljeno februarja 2020)
 • Najboljši Kodi Addons za zmago nad svetom [2020]
 • Kako namestiti Real Debrid ekskluzivno filme Kodi Addon

Izjava o omejitvi odgovornosti - Pretakanje ali nalaganje avtorskih vsebin je nezakonito.

FireStickTricks.com na noben način ne odobrava, ne spodbuja ali spodbuja kakršne koli nezakonite uporabe Kodi, Fire Stick ali naših vodnikov. Uporabniki so odgovorni za svoja dejanja. Preberite si popolno izjavo o omejitvi odgovornosti.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me