5 Best VPN Percuma (2020)

>

Kami semua suka melayari internet dan privasi, tetapi tidak semua kita bersedia membayar untuk melindungi komunikasi internet kita. Jadi, apa yang boleh anda lakukan jika anda seorang pengguna internet yang berjimat yang juga suka menyimpan profil dalam talian yang rendah? Nah, menggunakan VPN percuma akan menjadi permulaan yang baik. Kami telah meletakkan VPN percuma yang paling popular untuk ujian untuk membawa anda 5 VPN percuma terbaik untuk 2020. Teruskan membaca dan mengetahui cara melindungi diri anda secara dalam talian tanpa perlu membelanjakan wang.

Cara Pilih VPN Percuma Terbaik

Sebelum masuk ke dalam senarai VPN percuma yang terbaik, penting bagi kita menentukan aspek yang jelas di mana kita memilih dan membandingkan perkhidmatan VPN percuma ini. Inilah tiga kategori terbesar yang kami pertimbangkan ketika memilih VPN percuma terbaik:

1. Seberapa selamatnya? - VPN Percuma telah menjadi subjek kepada pelanggaran dan skandal keselamatan selama bertahun-tahun, dengan beberapa nama seperti Hola VPN berada di tengah-tengah skandal dunia yang mempengaruhi ratusan juta pengguna. Apabila membuat senarai VPN percuma yang terbaik, kami hanya memilih VPN percuma yang telah melepasi piawaian keselamatan tertentu. Semua VPN yang anda dapati di bawah adalah selamat untuk digunakan dan dilengkapi dengan ciri keselamatan tertentu, terutamanya jika anda menggunakan versi premium.

2. Apakah dasar pembalakan mereka?? - Ini adalah sebahagian besar daripada setiap model perniagaan VPN dan aspek yang paling diperlukan oleh pengguna VPN. Malangnya, banyak penyedia VPN percuma memanfaatkan kepercayaan pelanggan dan menggunakan butiran peribadi mereka untuk menghasilkan wang. Semua VPN percuma yang akan kita bercakap tentang telah jelas T&Cs, yang menjadikan mereka pilihan yang selamat bagi mereka yang mencari dasar log kosong daripada pembekal mereka.

3. Ciri-ciri apa yang mereka ada? - Tidak menghairankan bahawa anda akan mengorbankan beberapa ciri jika anda pergi dengan VPN percuma berbanding dengan premium. Ini sama ada dari segi kelajuan sambungan, jumlah data yang anda boleh gunakan, atau dalam ciri keselamatan tertentu. Semua VPN percuma yang dipaparkan di halaman ini mempunyai ciri-ciri yang serupa dan disenaraikan dengan sewajarnya.

Perhatian: Baca sebelum anda meneruskan

VPN percuma hanya disyorkan jika anda adalah pengguna VPN kasual dan mencari untuk menyahsekat beberapa kandungan geo-terhad atau menukar alamat IP anda. Jika keperluan VPN anda adalah salah satu daripada yang berikut, anda mesti mencari perkhidmatan VPN premium.

  • Privasi gred tentera
  • Kelajuan pantas
  • Membuka kunci Netflix
  • Torrenting / Streaming Persendirian

Saya juga menyediakan perkhidmatan VPN premium yang paling popular dalam panduan ini yang boleh anda gunakan secara percuma untuk 30 hari pertama. Cadangan peribadi saya ialah ExpressVPN. Saya menggunakannya pada semua peranti penstriman saya termasuk FireStick, kotak Android, dan PC. Berikut adalah ciri-ciri ExpressVPN yang cepat:

Kisah yang disyorkan: 10 sebab mengapa anda harus selalu menggunakan VPN

VPN Percuma Terbaik 2020

VPN percuma adalah cara yang sangat mudah dan cekap untuk mengendalikan privasi dan keselamatan anda dalam talian. Tetapi, kita harus langsung apabila bercakap mengenai topik ini, kerana tidak semua VPN percuma adalah baik. Sesetengah VPN percuma memanfaatkan pengguna mereka dengan menuai maklumat dan butiran peribadi mereka. Itulah sebabnya kriteria terbesar untuk senarai VPN percuma terbaik adalah bahawa semua VPN percuma ini datang dari penyedia yang menawarkan perkhidmatan percuma terhad dan perkhidmatan berbayar tanpa had.

VPN berikut yang akan kita bincangkan adalah yang terbaik apabila digunakan sekali-sekala, seperti ketika anda melakukan perjalanan, menggunakan hotspot awam, tetapi tidak memerlukan sambungan yang stabil dan cepat. Perlu diingat bahawa jika anda merancang untuk menggunakan VPN secara tetap, pada sambungan rumah anda atau untuk bekerja, sebaiknya anda memilih perkhidmatan premium dan membayar VPN anda. Sebahagian daripada VPN percuma ini menawarkan perkhidmatan percuma untuk tempoh masa yang tidak terhad, sementara yang lain memasukkannya sebagai pengguna tawaran masa terhad yang boleh cuba menguji VPN sebelum mendaftar untuk versi premium. Dengan itu dikatakan, berikut adalah 5 VPN percuma terbaik yang boleh anda gunakan sepenuhnya secara percuma.

1. Hotspot Shield

perkhidmatan vpn percuma terbaikHotspot Shield kini merupakan VPN percuma yang terbaik dalam talian. Dengan beberapa ratus pengguna bulanan, perkhidmatan VPN ini juga merupakan salah satu VPN yang paling popular di pasaran. Ia menawarkan kelajuan internet terpantas daripada semua VPN percuma dan antara muka pengguna yang licin dan mudah dihidupkan. Tetapi, yang menjadikan Hotspot Shield begitu popular adalah hakikat bahawa tidak seperti kebanyakan VPN percuma, mereka sebenarnya membenarkan torrenting dan perkongsian fail P2P tanpa sebarang sekatan.

Bukan sahaja ini, aplikasi mereka membolehkan keserasian maksimum pada peranti PC, Android dan iOS. Sudah tentu, seperti mana-mana VPN percuma, Hotspot Shield datang dengan beberapa kelemahan. Pembekal mempunyai Dasar Privasi yang agak samar dan mengelirukan dan tidak menawarkan sokongan sembang langsung, menjadikannya perkhidmatan yang tidak begitu mesra dari sudut pandang pelanggan.

Perkhidmatan ini juga dilengkapi dengan pelan berbayar, yang memperbaiki beberapa ciri dan menawarkan perkhidmatan yang lebih stabil dan boleh dipercayai. Pengguna yang membuat keputusan untuk menaik taraf dan percikan untuk versi premium boleh menikmati lebih daripada 2,500 pelayan di seluruh dunia, sekitar sokongan live chat sembang dan penyulitan SSL gred tentera.

Lawati Hotspot Shield

2. Berlainan

vpn percuma terbaikWindscribe melakukan sangat baik dan menawarkan aplikasi yang agak kecil yang tidak mengambil banyak ruang dan mudah digunakan walaupun anda tidak pernah menggunakan perkhidmatan VPN sebelum ini. Seperti Perisai Hotspot yang telah disebutkan sebelumnya, ia juga datang sebagai versi percuma atau berbayar. Versi berbayar menawarkan akses tanpa had kepada lebih dari 600 pelayan yang terletak di 50 negara di seluruh dunia. Versi berbayar juga menawarkan pelayan 'Windflix' khusus, yang hanya tersedia untuk pengguna yang membayar keahlian premium.

Tetapi, apa yang anda dapatkan dengan perkhidmatan Windscribe percuma? Versi percuma berfungsi pada dasarnya mana-mana platform di luar sana, ditambah menawarkan pelanjutan tambahan untuk Chrome, Firefox, dan Opera. Versi percuma juga dilengkapi dengan topi data bulanan sebanyak 10GB yang banyak berbanding dengan kebanyakan VPN percuma di luar sana. Ia membolehkan akses ke lebih dari 10 negara, tetapi pada kelajuan yang lebih perlahan berbanding dengan versi premium. Kelajuan Internet semasa menggunakan Windscribe tidak banyak berubah, walaupun mereka jarang bergerak di atas purata, yang masih baik untuk perkhidmatan VPN percuma.

Lawati Windscribe

3. Hide.me

vpns percuma terbaikHide.me menawarkan pakej percuma yang merupakan lambang purata. Tanpa aspek spektakular dalam perkhidmatan VPN percuma mereka, tetapi tanpa apa-apa kesalahan atau kekurangan, versi VPN Hide.me percuma adalah sebagai jalan tengah ketika mereka mendapat. Ia mempunyai beberapa kebaikan dan keburukan, tetapi tidak begitu menonjol yang akan menjadikan anda pergi sama ada untuk menentukan atau menentang VPN ini. Oleh kerana ia menawarkan perkhidmatan midrange, perkhidmatan Hide.me percuma adalah pilihan yang baik untuk pengguna VPN kasual.

Kelebihan utama versi percuma Hide.me ialah ciri fleksibiliti dan keserasiannya. VPN ini serasi dengan pelbagai platform dan juga menyokong senarai panjang protokol VPN, menjadikannya sangat berguna untuk mereka yang suka menukar perkhidmatan mereka dan memperibadikannya semasa dalam perjalanan.

Di sisi lain, Hide.me juga mempunyai beberapa kelemahan yang harus anda ketahui jika anda memikirkan untuk mendaftar dengan penyedia VPN ini. Kelemahan terbesar perkhidmatan VPN Hide.me ialah cap data yang agak rendah, yang bernilai 2GB sebulan. Di samping itu, kelajuan sambungan cenderung berbeza-beza, dan terdapat beberapa sambungan sambungan dari semasa ke semasa.

Lawati Hide.me

4. PrivateVPN

vpns percuma atasPrivateVPN menawarkan model perniagaan yang berbeza daripada VPN lain yang telah kami bincangkan di atas. Tidak seperti kebanyakan pembekal di pasaran, PrivateVPN menawarkan pelanggan berpotensi untuk menguji perkhidmatan mereka selama 7 hari, sepenuhnya secara percuma. Ini bermakna, walaupun perkhidmatan VPN mereka adalah terhad masa, mereka membenarkan pelanggan mereka menggunakan perkhidmatan itu tanpa sebarang sekatan semasa tempoh itu.

Oleh kerana PrivateVPN tidak menawarkan perkhidmatan VPN percuma terhad, tetapi perkhidmatan VPN premium untuk tempoh masa yang terhad, pengguna dapat mengalami VPN bertaraf dunia tanpa membelanjakan sepeser pun. Apa yang masuk ke perkhidmatan premium yang terhad ini? Pertama sekali, ia termasuk lebih daripada 80 pelayan di seluruh dunia, menawarkan jalur lebar tanpa had untuk kelajuan maksimum. Mudah untuk menggunakan perisian dan sehingga 6 peranti serentak sekaligus. Semua ini disimpan di bawah penyulitan 2048-bit dan dasar sifar-ketat yang ketat. Sebaik sahaja anda mencuba versi ujian percuma dari PrivateVPN, anda pastinya mahu terus menggunakannya dalam jangka panjang.

Selain daripada pelan 7 hari percuma ini, PrivateVPN juga menawarkan jaminan wang balik 30 hari yang sangat murah hati. Ini bermakna anda boleh mengubah fikiran anda jika anda merasakannya, tetapi masih berpeluang untuk menggunakan perkhidmatan ini dan semua ciri-cirinya, tanpa risiko.

Lawati PrivateVPN

5. ProtonVPN

vpns terbaik percumaBagi pengguna VPN yang menghargai fleksibiliti, ProtonVPN adalah pilihan terbaik daripada semua VPN percuma yang telah kami bincangkan sejauh ini. Kelebihan utama ProtonVPN ke atas semua VPN percuma lain ialah ia datang dengan data tanpa had. Itulah peluang yang hebat jika anda memerlukan sedikit lagi untuk melayari internet tetapi tidak bersedia untuk melakukan langkah tambahan dan membeli perkhidmatan VPN premium yang dibayar. Ini bermakna anda berpotensi menggunakan perkhidmatan secara percuma selama yang anda mahukan.

Sudah tentu, semua ini datang pada kos tertentu. Kelajuan internet ProtonVPN tidak mengujakan, untuk mengatakan paling tidak, dan pilihan pelayan dalam talian yang tipis menjadikan VPN ini pilihan yang buruk bagi mereka yang ingin melompat di antara pelayan untuk mengakses kandungan di seluruh dunia. Terdapat hanya tiga negara pengguna yang boleh disambungkan, jadi untuk apa-apa yang lebih daripada itu anda perlu menanam untuk versi berbayar. Keseluruhannya, apabila segala-galanya dipertimbangkan, ProtonVPN adalah VPN yang sangat mudah, fleksibel dan intuitif, walaupun kelajuan perlahan menyeretnya dan menghalangnya daripada berada di tempat ke-5 yang lebih tinggi dalam senarai kami.

Kenapa Anda Perlu Waspada terhadap Perkhidmatan VPN Percuma

Kita tidak boleh dengan sepenuh hati mengesyorkan perkhidmatan VPN percuma, kerana mereka umumnya mempunyai reputasi yang luar biasa untuk melakukan perkara-perkara tertentu yang tidak sepatutnya dilakukan. Memandangkan VPN percuma mempunyai sedikit insentif untuk memastikan data anda selamat dan peribadi, ramai daripada mereka menggunakan maklumat anda untuk mendapatkan keuntungan kewangan. Ini boleh merangkumi apa-apa daripada menyuntik aplikasi anda dengan iklan untuk menjual maklumat anda kepada pembida tertinggi.

Sekiranya tolak datang untuk mendorong dan anda perlu memilih antara pelbagai perkhidmatan VPN percuma, sekurang-kurangnya mendaftar dengan perkhidmatan VPN 'freemium', yang menawarkan perkhidmatan VPN berbayar dan percuma, supaya anda dapat dengan mudah beralih kepada yang dibayar jika anda seperti sampel percuma. Ingat bahawa tiada apa-apa yang benar-benar bebas, dan ini terutama terpakai untuk apa yang dipanggil 'perkhidmatan VPN percuma'. VPN percuma yang disenaraikan di atas boleh dipercayai dan selamat untuk digunakan, tetapi jika anda ingin memastikan sepenuhnya privasi anda, lebih baik untuk pergi dengan perkhidmatan VPN berbayar.

Perkhidmatan VPN Premium Terbaik

Sudah tentu, jika anda ingin menikmati keselamatan yang lebih baik dan pengalaman yang lebih mendalam, ia sentiasa lebih baik untuk pergi dengan VPN premium, kerana perkhidmatan berbayar datang dengan ciri-ciri tertentu yang anda tidak dapat mencari dengan VPN percuma. Berikut adalah tiga perkhidmatan premium terbaik yang pasti patut dipertimbangkan:

# 1. ExpressVPN

vpn terbaikApabila bercakap tentang perkhidmatan VPN berbayar dan premium, ExpressVPN adalah sebaik yang mereka datang. Ia sering digambarkan sebagai VPN serba serba terbaik. Ini mungkin penerangan yang paling tepat, kerana tidak ada yang tidak dapat dilakukan oleh VPN ini. Semua yang berkaitan dengan ExpressVPN bernafas dengan kualiti. Anda boleh menstrim dan memuat turun apa-apa, memotong sekatan geo dan menikmati kandungan yang tidak dipertingkat dari mana-mana pelayan mereka, di mana sahaja di Bumi.

Dengan lebih daripada 3000 pelayan dalam sistem mereka, ExpressVPN dioptimumkan untuk sambungan pantas tanpa sebarang titisan atau penurunan kelajuan. Syarikat ini berpusat di British Virgin Islands dan tidak tertakluk kepada undang-undang pengekalan. Ini bermakna mereka tidak menyimpan log aktiviti atau log sambungan. ExpressVPN juga menggunakan sistem keselamatan yang sangat serius, termasuk penyulitan AES 256-bit, perlindungan kebocoran DNS / IPv6, suis bunuh, dan pecutan terowong. Pasukan sokongan profesional mereka tersedia 24/7 dan sentiasa bersemangat untuk membantu dengan sebarang soalan yang mungkin anda miliki.

Sebagai VPN yang paling bereputasi di pasaran, orang-orang di ExpressVPN menikmati kebebasan untuk menetapkan harga mereka sendiri, secara berasingan daripada pertandingan. Ini telah menyebabkan mereka mempunyai harga di atas purata, yang mungkin menunjukkan pemecah perjanjian bagi sesetengah pengguna. Tetapi, walaupun dengan kes itu, ExpressVPN bernilai setiap sen, kerana perkhidmatan VPN terbaik kini tersedia.

Untuk memudahkan pengguna, ExpressVPN kini menawarkan 49% pada pelan tahunannya. Lebih-lebih lagi, rancangannya datang dengan a Jaminan wang balik 30 hari, yang menjadikannya sebagai VPN percuma untuk 30 hari pertama. Jika anda tidak mahu meneruskannya, apa yang anda perlu lakukan ialah menghantar e-mel dan meminta bayaran balik. Ia biasanya mengambil masa sekitar 7 hari untuk memproses bayaran balik.

Semak laman web rasmi ExpressVPN

# 2. NordVPN

nordvpnNordVPN adalah salah satu kegemaran pengguna terbesar, terutamanya kerana ia menawarkan perkhidmatan yang sangat mudah, penuh dengan semua ciri yang diperlukan yang dicari oleh pengguna VPN yang biasa. Ia adalah salah satu daripada VPN yang sangat sedikit yang berjaya mengatasi blok VPN Netflix, dan juga keluar sebagai perkhidmatan yang sangat mesra untuk perkongsian fail P2P dan merosakkan.

NordVPN mempunyai salah satu daripada rangkaian pelayan terbesar, dengan menawarkan 5150 pelayan di seluruh dunia. Pelayan mereka diposisikan di setiap benua, jadi tidak kira di mana anda berada atau jika anda ingin menstrim, mainkan permainan atau memuat turun kandungan, anda sentiasa boleh bergantung pada sambungan internet yang sangat cepat dan boleh dipercayai. Sebagai salah satu VPN terpantas di pasaran, dengan NordVPN anda boleh menjangkakan penurunan harga 25% -30% apabila disambungkan ke pelayan berdekatan.

Nord juga mendapat harga yang cukup berpatutan, bermula hanya beberapa dolar setiap bulan untuk pelan 3 tahun. Tidak peduli harga mana yang anda memutuskan untuk pergi, anda akan mendapat semua ciri, termasuk suis-suis, pelbagai pilihan protokol VPN. Semua ini dibulatkan dengan a Jaminan wang balik 30 hari dasarnya, jadi tidak ada risiko kehilangan wang jika anda tidak berpuas hati dengan NordVPN pada akhir bulan.

Semak laman web rasmi NordVPN

# 3. CyberGhost

cyberghost vpnCyberGhost mengiklankan sebagai penyelesaian VPN yang lengkap, dan mereka tidak terlalu memperkecilkan perkhidmatan mereka dengan mendakwa demikian. CyberGhost mungkin merupakan salah satu VPN paling selamat yang anda boleh dapatkan sekarang. Perkhidmatan mereka datang dengan sejumlah ciri keselamatan, termasuk suis bunuh automatik, DNS dan perlindungan kebocoran IP, penyulitan AES 256-bit dan dasar tidak jelas log. Sebagai tambahan kepada ini, CyberGhost datang dengan penyekat iklannya sendiri, penghalang malware, dan penghalang penjejakan dalam talian.

Memasang dan menggunakan CyberGhost semudah itu. VPN menyokong Windows, Linux, Mac, Android, iOS, dan penghala. Setiap pelan berbayar datang dengan 7 sambungan serentak dan akses kepada lebih daripada 3500 pelayan. CyberGhost juga menyediakan sambungan yang sangat menarik dan menawarkan salah satu daripada kelajuan sambungan terpantas daripada semua VPN. Di atas semua ini, mereka menawarkan dasar wang balik yang paling baik yang kami jumpai, kerana pengguna mempunyai 45 hari untuk memutuskan sama ada mereka berpuas hati dengan perkhidmatan VPN CyberGhost.

Semak laman web rasmi CyberGhost

Adakah VPN bernilai membayar?

Dengan begitu banyak VPN di pasaran, persoalan penting ialah jenis perkhidmatan VPN yang anda cari. Jika anda mencari VPN yang berkualiti yang menawarkan beberapa ciri keselamatan, banyak lokasi pelayan, sokongan yang baik, dan antara muka, kemudian membayar untuk perkhidmatan VPN premium pasti bernilai. Mana-mana tiga VPN premium yang kami telah disenaraikan di atas menawarkan perkhidmatan yang bernilai lebih tinggi daripada tanda harganya. Jika anda ingin menambah langkah keselamatan tambahan dan mendaftar dengan VPN premium, anda boleh melakukannya dalam beberapa minit sahaja. Dan ingat, perkhidmatan VPN yang paling bereputasi menawarkan program balik wang antara 7 hingga 30 hari, jadi anda boleh mendapatkan bayaran balik penuh jika anda mengubah fikiran anda. Daftar dengan VPN premium dan pastikan anda selamat dan peribadi pada setiap masa.

Sekiranya anda mempunyai belanjawan yang ketat dan tidak mampu membeli VPN premium, anda boleh pergi ke mana-mana VPN percuma terbaik yang saya telah tersenarai di atas. Tetapi sentiasa ingat bahawa VPN percuma tidak selamat seperti yang anda harapkan.

Berkaitan:

Bagaimana untuk Menyembunyikan Alamat IP anda
VPN Terbaik untuk Amazon FireStick / Fire TV
VPN terbaik untuk Kodi
VPN Terbaik untuk Membuka kunci Netflix

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me