A VPN-ek legálisak és biztonságosak-e? (Attól függ)

>

Az internetfelhasználók exponenciális növekedése esetén növekszik az adathalász weboldal vagy a nem biztonságos domainek belépésének kockázata is. A nem biztonságos internetes szörfözés következményei annyira súlyosak, hogy a nevét, e-mail azonosítóját, életkorát és telefonszámát feltárva is személyazonosság-lopás áldozatává válhat. Így minden olyan weboldalnak, amely ilyen adatokat kér, megbízható weboldalnak kell lennie, de hogyan lehet ezt kitalálni? A virtuális világ tele van csapdákkal és buktatókkal, és nincs abszolút garancia arra, hogy tudjuk, mi a biztonságos és mi nem. Letölthet egy ártalmatlan vírusos videót vagy néhány híres műsor legújabb szezonját, és megnyithatja a sebezhetőség kapujait. Azok, akik már régóta az interneten járnak, tudnák, hogy a VPN-ek valószínűleg a legbiztosabbak az anonim adatátvitelhez az interneten. De akár a legjobbak is, egy pillanatra, kíváncsi lehettek törvényes VPN-ek? És ami még fontosabb, VPN biztonságos ahogy ezt tartjuk?

Találjuk ki.

Mi a VPN??

Mielőtt megvitatnánk a „biztonságosak a VPN-ekben?Jobban megértsük, mi a VPN valójában. Az egyszerűsítés érdekében a VPN (vagy virtuális magánhálózat) egy olyan szoftver, amelyet anonimként tartanak fenn az interneten, különösen hasznos, ha megvédik a felhasználót az internetszolgáltatótól vagy akár a kormánytól is. Ezek az alagútépítő szoftverek a szerver sorozatán keresztül a világ minden tájáról csatlakoztatják a hálózatot, így a tárhely honlapja rejlik a tényleges és pontos helyét illetően. Az Ön IP-címe a virtuális jelenlét egyedi azonosítója, és a VPN elrejti az Ön IP-címét, így alapvetően új és ismeretlen identitást szerezhet..

Egyes webhelyek olyan földrajzi blokkokat írnak elő, amelyekben a webtartalom csak az egy adott kontinensen, országban vagy településen élők számára elérhető. A VPN megkerülheti ezt a korlátozást, lehetővé téve bármilyen földrajzi hely elérését. Például, ha bizonyos tartalom csak az Egyesült Államokban lakó Internet használók számára érhető el, és Indiában nem nézhető meg, akkor hatékonyan használhat VPN-t a webhely becsapására, hogy azt hitte, hogy internetes kapcsolatot használ az Egyesült Államokban..

A fizetett és nem fizetett VPN szolgáltatások elérhetők az interneten. A legtöbb országban több szerverrel rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a rendelkezésre álló szerverek felhasználásával történő átirányítás útján elcsábítsák hálózatát helyi internetkapcsolatként. A fizetett VPN-szolgáltatók névleges díjat számítanak fel, amely óránként és éves csomagként változhat. Az ingyenes VPN-k költsége sokkal magasabb lehet, mint a fizetett VPN-szolgáltatások díja. Természetesen vannak megbízható szolgáltatók, de vannak olyan gazember is, akik „ingyenes” szolgáltatás helyett kizsákmányolják és kompromittálják személyes adatait. Erről a későbbi szakaszokban fogunk beszélni.

Vpns illegális

A VPN illegális?

Tehát, amint a fentiekben említettük, a VPN-ek felhasználhatók arra, hogy elkerüljék, hogy a kormány kövesse őket, természetesen ez felteszi a kérdést: törvényes VPN-ek? A kérdésre a válasz meglehetősen országspecifikus, de általánosabb válasz lenne Igen. A VPN nem illegális. Ugyanakkor ez a helyzet nem az egész világon, mivel a VPN-eket bizonyos országokban illegálisnak nyilvánítják (erről később). Annak ellenére, hogy a VPN-ek a legtöbb országban legálisak, magától értetődik, hogy a VPN-en keresztül folytatott illegális tevékenységek, például vírusok terjesztése, drogok és / vagy szerzői jogi anyagok eladása továbbra is felelősséget vállalhat bármilyen jogi cselekedetért..

Az olyan országok, mint az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és Kanada engedélyezik a VPN-ek használatát. A VPN szolgáltatóknak azonban meg kell felelniük annak az országnak az irányító hatóságai által megállapított iránymutatásoknak, ahol szervezetüket regisztrálták.

A legtöbb ország elfogadja a VPN-ek jogszerű használatát, mivel ennek különféle előnyei vannak, például:

A VPN biztonságot nyújt

Ez a biztonság nemcsak a véletlenszerű internetfelhasználókra korlátozódik, hanem a nagyobb vállalatokra és a kormányzati szervezetekre is kiterjed. A VPN-ket védelmi sorként használják az érzékeny adatok és a szellemi tulajdon védelmére. Még a banki környezetek is használják a VPN-eket, hogy hozzáférést biztosítsanak egy alkalmazottnak a munkaállomásához, amikor otthon dolgozik..

A VPN-k névtelenséget kínálnak

A jelenlegi időkben az anonimitás és az adatvédelem mindenkinek a legnagyobb gondja. Függetlenül attól, hogy úgy érzi, hogy a kormány ellenőrzi őket, vagy egyszerűen csak el akarja kerülni a megcélzott hirdetések karimáját, egyre több ember használja a VPN-ket a kapcsolatok biztonságos biztosítása érdekében. A VPN-ekkel még a VoIP hívásait sem lehet nyomon követni vagy ellenőrizni.

Ezek az előnyök meghaladják a VPN használatának fő hátrányait, és ez a legtöbb országban legálisabbá teszi. További okok miatt van szüksége VPN-re.

Nem engedélyezett a VPN használata a Netflixhez?

A geo-lock webtartalom megemlítése indítja az első kételyt, törvénytelen VPN használata a Netflix számára? A Netflix lehet a legnagyobb és legnépszerűbb online streaming szolgáltatás, de az Egyesült Államokon kívüli felhasználók korlátozott könyvtárat fognak észrevenni, amely összehasonlítva a Netflix USA-ban jelen lévő gazdag tartalommal. A VPN használata az erőforrás eléréséhez megsértheti a Netflix használati feltételeit, amelyek kimondják, hogy a társaságnak joga van a tartalom korlátozására a felhasználó földrajzi elhelyezkedése alapján. Ennek ellenére ez nem jelentene a szerzői jogok megsértését, mivel a felhasználó továbbra is a Netflixet fogja használni szolgáltatásainak eléréséhez.

A Szolgáltatási feltételek ezen megsértésén kívül úgy tűnik, hogy nincs más törvény, amelyet be lehet vonni, ha a VPN-ek törvényesek az Ön országában. Ez akkor adható, ha országa nem rendelkezik törvényekkel sem a tartalomra vonatkozó geológiai vagy kontinentális korlátozások megkerülésére. A Netflix információk VPN-en keresztüli elérése tartalmuk kereskedelmi célú felhasználása érdekében természetesen jogi összecsapásba vezetheti Önt. Ezenkívül ne feledje, hogy ha a Netflix elkapja Önt, hogy VPN-n keresztül használja szolgáltatásaikat, akkor minden joga megtilthatja Önt, hogy igénybe vegye szolgáltatásait. Tehát röviden: teljesen törvényes a VPN használata a Netflix számára anélkül, hogy félne bármiféle polgári vagy büntetőjogi következményektől, mindaddig, amíg nem használja fel a megszerzett hozzáférést. Noha néhány VPN-hálózat szörnyen lassú lehet, ami lehetetlenné teszi a videotartalmak streamingjét, tehát nem is érdemes időt és erőfeszítést megtenni.

A VPN használata illegális az iskolákban??

Az iskolákat szabályok szabályozzák, nem törvények. Mindaddig, amíg egy ország jogszerűséget ad a VPN használatára, ez automatikusan legálissá válik még az iskolákban is. Az iskolák által követett belső szabályok és politikák iskolákonként változnak. Ez a VPN-en keresztül elérhető tartalomtól is függ. Ha az iskola helytelennek tartja a VPN használatát, akkor bajba kerül az iskola vezetőségével. A ártalmatlan weboldalakhoz való hozzáférés egyszerűen a csuklójának könnyű csapását eredményezheti, de a VPN-k segítségével az internet sötét oldalára jutása kiutasítást vagy fogva tartást eredményezhet. A büntetés összhangban áll a szabály végrehajtásának súlyosságával. De tágabb értelemben a VPN-k használata az iskolában nem vonhat maga után jogi lépéseket, mindaddig, amíg a VPN-ek az egész országban legálisak.

Országok, ahol a VPN illegális

Mint az előzőekben említésre került, a legtöbb ország engedélyezi a VPN használatát, de néhány ország szigorú törvényeket határozott meg ellene. Tehát itt vannak azok az országok, amelyek betiltották vagy szabályozzák a VPN-szolgáltatásokat.

Országok, ahol a VPN illegális

Oroszország

Közismert tény, hogy az orosz kormány robusztus felügyeleti rendszert működtet. Szükségtelen tehát mondani, hogy minden anonimitást nyújtó technológiát, mint például a VPN, proxyk, Tor stb., A kormány betiltotta és illegálisnak tekintette. Ez a fellépés azt is biztosítja, hogy a polgárok ne férjenek hozzá olyan webtartalomhoz, amelyet a kormány nem akarja megengedni.

Kína

A VPN használata Kínában illegális. A kínai kormány alapvetően nyomon követi az összes online tevékenységet, ellenőrzi, cenzúrázza és szabályozza az állampolgárok által elérhető webtartalmat. Noha az ország elméletileg regisztrált VPN szolgáltatókat lát el, de a gyakorlatban meg kell felelniük a kormány által bevezetett szigorú és merev iránymutatásoknak. Ez alapvetően meghiúsítja a VPN-k használatának teljes célját. Ezenkívül Kína egyes régiói a szolgáltatótól függetlenül teljesen blokkolják a VPN használatát.

Fehéroroszország

Az EU vezetői által tett lépéseket követően A VPN tiltotta az országokat, Oroszország és Kína, Belarusz szintén betiltotta a VPN és a Tor szolgáltatásokat, amelyek némi névtelenséget kínáltak. Belarusz internetszolgáltatóknak ellenőrizniük kell a tiltott szolgáltatások napi listáját. Ezt a listát a kormányhivatal állítja ki.

Irak

Irak az ISIS újjáéledése óta a terrorista tevékenységek hotspotja. Így az összes internetes tevékenység nyomon követése és minden internetes felhasználó figyelemmel kísérése érdekében a VPN-t teljesen betiltották. Noha ez a fellépés a terroristák betiltásához szükségesnek tűnik, az ország polgárainak kompromisszumot kell tenniük biztonság és magánélet védelme érdekében. Érdekes módon a kormánynak és a kormányzati szervezeteknek nincs megfelelő képessége a VPN használatához.

Omán

Omán aktívan cenzúrázott, ezért nem meglepő, hogy a hagyományos médiákon kívül az internet-hozzáférést is szabályozzák. Így az erődítmény fenntartása érdekében Ománban betiltották a VPN-t.

pulyka

Törökország megpróbálta betiltani az összes közösségi média platformot és bármilyen médium hozzáférését. Így a török ​​kormány blokkolt más, a VPN szolgáltatókat tartalmazó webhelyeket.

Egyesült Arab Emírségek

Az Egyesült Arab Emírségek jelentős bírságot szabnak ki a VPN-t használókra. A bírság összege akár 575 800 dollár is lehet. Ennek oka az, hogy a kormány támogatni akarja a telekommunikációs iparágakat. Ezek az iparágak nagy veszteségeket szenvednek a VoIP szolgáltatások miatt, amelyek csökkentették haszonkulcsukat.

Szaud-Arábia

Szaúd-Arábia tanúja van egy különleges forgatókönyvnek, amelyben a VPN-ek használata törvényes, ám a kormányzati hatóságok közel 4 000 000 webhelyet blokkoltak. Nagyon hasonló az Egyesült Arab Emírségekhez, az ország szintén blokkolta a VoIP szolgáltatásokat, hogy fellendítsék telekommunikációs ágazatukat. Ezt követően a szaúdok VPN-t kezdtek használni e szolgáltatások eléréséhez. Szerencsére a VoIP emelésének tilalmával valószínűleg nem szükséges a VPN használata.

Az olyan országok, mint Észak-Korea, Irán és Türkmenisztán az általános internetes cenzúra alapján korlátozzák a VPN-ek használatát, és korlátozzák az internet-hozzáférést, de vannak néhány jóváhagyott VPN-szolgáltató, akik ezt a szolgáltatást kínálják.. Sőt, ez az országok listája nem kimerítő, mivel az országot szabályozó törvények meglehetősen dinamikusak, és folyamatosan változhatnak. Tehát a felhasználóknak azt tanácsolják, hogy ellenőrizzék a helyi törvényeket. 

A VPN biztonságosan használható?

A VPN-k határozottan biztonságosabbak, mint a proxyk használata, mivel magában foglalja az adatok titkosítását, amely megóvhatja az Ön adatait. A felszínen a VPN megerősített biztonság, anonimitás és magánélet védelmére való felhasználásának ötlete tűnhet ideális helyzetnek, de a csapdák méltányos részesedésével jár..

Az ingyenes VPN-hez való hozzáférés során fontos megérteni, hogy semmi sem teljesen „ingyenes”. A VPN-szolgáltatók, akik ingyenes szolgáltatásokat kínálnak, valójában bármilyen rosszindulatú harmadik fél számára lehetővé tehetik a személyes adatok gyűjtését. Lehet, hogy hozzáférést biztosítanak az Ön internet-kapcsolatához, melynek segítségével a szélhámos szervezetek végezhetnek illegális tevékenységeket. Egyes VPC szolgáltatók ingyenesen értékesítik áruikat, és nyomon követhetik és nyilvántarthatják az Ön IP-címét és az internethasználat előzményeit. Ezeket a személyes nyilvántartásokat, amelyek minden információt tartalmaznak, el lehet adni az internet sötét oldalán. Ezzel összehasonlítva a fizetett VPN-ek vonzóbb lehetőségnek tűnhetnek e szolgáltatások igénybevételéhez.

A legjobb VPN kiválasztása előtt vegye figyelembe néhány tényezőt: ezek a kapcsolat sebessége, a kiszolgálók száma, a protokollok, az adatvédelmi irányelvek és az ügyfélszolgálat. Ezek a tényezők befolyásolják szolgáltatásaik igénybevételének általános tapasztalatait. Ezért ezeket a paramétereket ellenőrizve megalapozott döntést hozhat. Még egy 30 napos próbaverzióval kipróbálhatja a VPN-szolgáltatót pénzvisszafizetési garanciával, mielőtt bármelyik nagyobb csomagot megvásárolja. Válasszon egy olyan „VPN-t”, amely rendelkezik egy „megszakító kapcsolóval”, amely blokkolja a teljes internet-hozzáférést, ha a kapcsolat nincs titkosítva. Csak azért, mert egy szolgáltatásért fizetnek, szükségessé válik, hogy teljes védelmet élvezzen. A VPN-k olyan hibákat és hack-támadásokat áldozhatnak fel, amelyek adatát sebezhetővé teheti. Noha ezek a jogsértések ritkák, jobb, ha felkészülünk, mint sajnálom.

Bár megnyugtatónak tűnik tudni, hogy a VPN szolgáltatóknak csatlakozniuk kell az iránymutatások listájához, és szigorú politikákat kell fenntartaniuk, aggasztó az, hogy ezeket a törvényeket a szervezet székhelye szerinti ország határozza meg. Ezért az árnyékos VPN-szolgáltatók olyan országokban indítanak műveleteket, ahol ezek a megfelelési szabályok hiányoznak vagy túl lazák. Ilyen módon úgy tűnik, hogy megfelelnek egy gyenge vagy nem létező törvénynek, és mégis legitim vállalkozásnak tűnnek. Ezért fontos, hogy fontolja meg VPN-szolgáltatójának helyét, hogy felmérje, mennyire szigorúan követik az adatvédelmi irányelveket.

Melyik VPN-t kell vásárolnom?

Most, hogy tisztában van a VPN-ek jogi helyzetével az Ön országában, felmerülhet azon a kérdés, hogy melyik VPN a legjobb a sebesség és biztonság szempontjából. A kérdés megválaszolásához eddig több mint 10 VPN-szolgáltatót próbáltam ki, és az ExpressVPN-t találtam az iparág leggyorsabb VPN-ként. Más szolgáltatókhoz képest kissé költséges, de minden cent megér. Az alábbiakban felsoroljuk az 5 legfontosabb olyan VPN-szolgáltatót, amelyek megfontolhatják online tevékenységeinek elrejtését.

Kategória: VPN

Keressen ezen a weboldalon

Legjobb VPN-k

A VPN-ek legálisak és biztonságosak-e? (Attól függ)expressvpn oldalsávA VPN-ek legálisak és biztonságosak-e? (Attól függ)A VPN-ek legálisak és biztonságosak-e? (Attól függ)A VPN-ek legálisak és biztonságosak-e? (Attól függ)A VPN-ek legálisak és biztonságosak-e? (Attól függ)A VPN-ek legálisak és biztonságosak-e? (Attól függ)30 napos pénz-visszatérítési garanciaVisit Express ExpressPPNolvassa el az oldalt
ipvanish sidebarA VPN-ek legálisak és biztonságosak-e? (Attól függ)A VPN-ek legálisak és biztonságosak-e? (Attól függ)A VPN-ek legálisak és biztonságosak-e? (Attól függ)A VPN-ek legálisak és biztonságosak-e? (Attól függ)A VPN-ek legálisak és biztonságosak-e? (Attól függ)7 napos pénz-visszafizetési garanciaVisd meg az IPVanishRead felülvizsgálatát
nordvpn oldalsávA VPN-ek legálisak és biztonságosak-e? (Attól függ)A VPN-ek legálisak és biztonságosak-e? (Attól függ)A VPN-ek legálisak és biztonságosak-e? (Attól függ)A VPN-ek legálisak és biztonságosak-e? (Attól függ)A VPN-ek legálisak és biztonságosak-e? (Attól függ)7 napos pénz-visszatérítési garanciaVisitit NordVPN

Hozzászólás tartalma

 • 1 Mi a VPN??
 • 2 A VPN illegális?
  • 2.1 A VPN biztonságot kínál
  • 2.2 A VPN-k névtelenséget kínálnak
 • 3 Nem megengedett VPN használata a Netflixhez?
 • 4 A VPN használata illegális az iskolákban??
 • 5 ország, ahol a VPN illegális
  • 5.1 Oroszország
  • 5.2 Kína
  • 5.3 Fehéroroszország
  • 5.4 Irak
  • 5.5 Omán
  • 5.6 Törökország
  • 5.7 Egyesült Arab Emírségek
  • 5.8 Szaúd-Arábia
 • 6 A VPN biztonságosan használható?
 • 7 Melyik VPN-t kell vásárolnom?
 • 8 Következtetés

Népszerű útmutatók

 1. A legjobb VPN a FireStick számára
 2. Hogyan lehet börtönbe dobni egy FireStick-et
 3. A Kodi telepítése a FireStick-en
 4. A legjobb Kodi kiegészítők
 5. A legjobb Kodi épít
 6. A legjobb FireStick alkalmazások
 7. IPTV
 8. Mozi APK
 9. Exodus Redux Addon
 10. A legjobb torrent oldalak

Legutóbbi hozzászólások

 • 8 legjobb showbox-alternatíva (2020)
 • Hogyan lehet börtönbe dobni egy FireStick-et (2020 február)
 • A legjobb Kodi épít (frissítve 2020 februárjára)
 • A legjobb Kodi-kiegészítők a világ minden tájáról [2020]
 • Hogyan lehet telepíteni a valódi Debrid filmeket, kizárólag filmeket, Kodi Addon

lemondás - A szerzői jogi tartalom streaming vagy letöltése törvénytelen.

A FireStickTricks.com semmilyen módon nem engedi el, ösztönzi vagy ösztönzi a Kodi, a Fire Stick vagy az útmutatóink illegális használatát. A felhasználók felelnek tetteikért. Olvassa el a teljes nyilatkozatot.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me