Ali so VPN-ji zakoniti in varni za uporabo? (Odvisno)

>

Z eksponentnim porastom uporabnikov interneta se poveča tudi tveganje, da naletijo na spletna mesta z lažnim predstavljanjem ali nevarne domene. Posledice nevarnega brskanja po internetu so tako resne, da bi lahko postali plen kraje identitete le tako, da razkrijete svoje ime, e-poštno številko, starost in telefonsko številko! Tako bi moralo biti vsako spletno mesto, ki zahteva take podrobnosti, zaupanja vredno spletno mesto, toda kako to ugotoviti? Navidezni svet je poln pasti in pasti in ni nobene zanesljivosti, da bi vedeli, kaj je varno in kaj ne. Lahko bi prenesli neškodljiv viralni video ali najnovejšo sezono kakšnega znanega šova in bi lahko odprli vrata ranljivosti. Tisti, ki že dolgo živijo po internetu, bi vedeli, da so VPN-ji verjetno najvarnejši način za anonimne prenose podatkov po internetu. Toda tudi najboljši od nas so se v nekem trenutku morda spraševali so VPN-ji zakoniti? In še pomembneje, je varno z VPN kot menimo, da je?

Pa ugotovimo.

Kaj je VPN?

Preden razpravljamo o vprašanju „so varni VPN?Dajmo boljše razumevanje, kaj je v resnici VPN. Da bi ga poenostavili, je VPN (ali virtualno zasebno omrežje) programska oprema, ki jo uporabimo za anonimnost v internetu, še posebej uporabna je pri zaščiti uporabnika pred ponudnikom internetnih storitev ali celo vlade. Te programske opreme za tuneliranje povežejo vaše omrežje prek vrste strežnikov po vsem svetu, tako da je spletno mesto gostovanje pojma glede vaše dejanske in točne lokacije. Vaš IP naslov je edinstven ID za vašo virtualno prisotnost in VPN bo skrival vaš IP naslov, tako da boste lahko v bistvu prevzeli novo in neznano identiteto.

Določena spletna mesta nalagajo geografske bloke, pri katerih je lahko spletna vsebina dostopna samo tistim, ki so prisotni na določeni celini, državi ali kraju. VPN lahko to omejitev zaobide in omogoči dostop do katere koli geografske lokacije. Če je na primer neka vsebina na voljo samo za uporabnike interneta s prebivališčem v ZDA in je blokirana za ogled v Indiji, lahko z uporabo VPN-ja učinkovito preizkusite spletno mesto v prepričanju, da uporabljate internetno povezavo v ZDA.

Plačljive in neplačane storitve VPN so na voljo na internetu. V večini držav imajo več strežnikov, ki svojim uporabnikom omogočajo, da s preusmeritvijo s temi razpoložljivimi strežniki prekrijejo svoje omrežje kot lokalne internetne povezave. Ponudniki plačljivih VPN storitev zaračunavajo nominalno pristojbino, ki se lahko razlikuje od urnih do letnih paketov. Brezplačni VPN-ji bi lahko bili stroški, ki so precej višji od plačljivih storitev VPN. Seveda obstaja nekaj zanesljivih ponudnikov storitev, vendar obstajajo tudi loputi, ki izkoriščajo in ogrožajo vaše osebne podatke namesto "brezplačnih" storitev. O tem bomo govorili v kasnejših razdelkih.

so vpns nezakonite

Ali so VPN-ji nezakoniti?

Tako kot smo že omenili, se lahko VPN-ji uporabijo, da jih Vlada ne bi spremljala, seveda bi sprožilo vprašanje: so VPN-ji zakoniti? Odgovor na to vprašanje je precej specifičen za posamezno državo, vendar bi bil bolj posplošen odgovor Da. VPN-ji niso nezakoniti. Vendar pa to po vsem svetu ne drži, saj so VPN-ji v nekaterih državah razglašeni za nezakonite (več o tem pozneje). Čeprav so VPN-ji v večini držav zakoniti, je samoumevno, da vas lahko z nezakonitim delovanjem prek VPN-jev, kot so širjenje virusov, prodaja drog in / ali avtorskega gradiva, še vedno odgovarja za kakršne koli pravne ukrepe.

Države, kot so Velika Britanija, ZDA in Kanada, dovoljujejo uporabo VPN-jev. Vendar morajo ponudniki storitev VPN upoštevati smernice, ki jih določijo organi oblasti v določeni državi, v kateri je njihova organizacija registrirana.

Večina držav sprejema zakonito uporabo VPN-jev, ker ima nekaj izrazitih prednosti, kot so:

VPN-ji ponujajo varnost

Ta varnost ni omejena le na naključne uporabnike interneta, ampak je razširjena tudi na večje korporacije in vladne organizacije. VPN-ji se uporabljajo kot obrambna zaščita za zaščito občutljivih podatkov in intelektualne lastnine. Celo bančna okolja uporabljajo VPN, da zaposlenemu omogočijo dostop do njegove delovne postaje, ko dela od doma.

VPN-ji ponujajo anonimnost

V trenutnih časih sta anonimnost in zasebnost največji pomisleki vsakega posameznika. Ne glede na to, ali menijo, da jih nadzira vlada, ali želijo preprosto ubežati kopici ciljanih oglasov, vse več ljudi uporablja VPN, da varno zavarujejo svoje povezave. Z omrežji VPN tudi vaših VoIP klicev ni mogoče spremljati ali nadzorovati.

Ti prednosti odtehtajo večino uporabe VPN, zaradi česar je v večini držav zakonit. Tu je več razlogov, zakaj potrebujete VPN.

Ali je nezakonito uporabljati VPN za Netflix?

Omemba geo-blokirnih spletnih vsebin sproži že prvi dvom, ali je nezakonita uporaba VPN za Netflix? Netflix je morda največja in najbolj priljubljena spletna pretočna storitev, vendar bodo uporabniki zunaj ZDA opazili omejeno knjižnico, ki bledi v primerjavi z bogato vsebino, ki je prisotna v Netflixu ZDA. Uporaba VPN za dostop do tega vira bi lahko bila kršitev Pogojev uporabe Netflixa, ki navaja, da ima podjetje pravico omejiti vsebino glede na uporabnikovo geografsko lokacijo. Kljub temu to ne bi predstavljalo kršitve avtorskih pravic, saj bi uporabnik še vedno uporabljal Netflix za dostop do svojih storitev.

Poleg kršitve Pogojev storitve se zdi, da ni nobenih drugih zakonov, ki bi se uporabili, če so VPN-ji zakoniti v vaši državi. To je dano, če tudi vaša država nima zakonov proti izogibanju geološkim ali celinskim omejitvam na vsebino. Tudi dostop do informacij o Netflixu prek VPN-ja za komercialno uporabo njihove vsebine bi vas zagotovo lahko spravil v pravni zaplet. Še več, ne pozabite, da če vas Netflix ujame z uporabo njihovih storitev prek VPN-ja, potem imajo vse pravice, da vam prepovejo uporabo njihovih storitev. Na kratko, v celoti je zakonito uporabljati VPN za Netflix, ne da bi se bali kakršnih koli civilnih ali kazenskih posledic, dokler ne zlorabite pridobljenega dostopa. Čeprav so nekatera omrežja VPN lahko zelo počasna, zaradi česar je nemogoče pretakanje video vsebin, zato morda niti ni vredno časa in truda.

Je nezakonita uporaba VPN-ja v šolah?

Šole urejajo pravila in ne zakoni. Dokler država podeljuje zakonitost uporabe VPN, ta samodejno postane zakonit tudi v šolah. Notranja pravila in politike, ki jim sledijo šole, se od šole do šole razlikujejo. Odvisno je tudi od vsebine, do katere dostopate prek VPN-ja. Če šola meni, da ne uporablja VPN, potem imate težave s šolsko oblastjo. Dostop do neškodljivega spletnega mesta lahko preprosto povzroči rahlo klofuto po zapestju, vendar lahko dostop do temne strani interneta z uporabo VPN-jev povzroči izgon ali pridržanje. Kazen je v skladu z resnostjo izvajanja pravila. Toda v širši perspektivi uporaba VPN-jev v šoli ne bi mogla pritegniti nobenih pravnih ukrepov, če so VPN zakoniti v celotni državi.

Države, v katerih je VPN nezakonit

Kot že omenjeno, večina držav dovoljuje uporabo VPN, nekatere pa so določile stroge zakone proti njemu. Torej, tukaj so države, ki so prepovedale ali urejajo storitve VPN.

Države, v katerih je VPN nezakonit

Rusija

Znano je dejstvo, da ruska vlada vodi močan nadzorni sistem. Tako je, seveda, da je vsaka tehnologija, ki ponuja anonimnost, na primer VPN, pooblaščenci, Tor itd., Prepovedala in smatrala kot nezakonito. Ta ukrep tudi zagotavlja, da državljani ne dobijo dostopa do spletnih vsebin, ki jih vlada ne želi dovoliti.

Kitajska

Uporaba VPN je na Kitajskem nezakonita. Kitajska vlada v bistvu sledi vsem spletnim dejavnostim in nadzorom, cenzorjem in ureja spletno vsebino, do katere lahko državljani dostopajo. Čeprav je država teoretično registrirala ponudnike storitev VPN, pa morajo v praksi izpolnjevati stroge in toge smernice, ki jih je uvedla vlada. To v bistvu premaga celoten namen uporabe VPN-jev. Poleg tega nekatere regije na Kitajskem blokirajo uporabo VPN v celoti ne glede na ponudnika.

Belorusija

Po ukrepih, ki so jih sprejeli voditelji VPN države prepovedane, Rusija in Kitajska, Belorusija sta prepovedali tudi storitve VPN in Tor, ki so ponudile nekaj anonimnosti. Beloruski ponudniki internetnih storitev morajo navzkrižno preverjati dnevni seznam storitev, ki so prepovedane. Ta seznam izda vladna agencija.

Irak

Irak je bil poživitev ISIS-a vroča točka terorističnih dejavnosti. Tako je bilo za spremljanje vsake internetne dejavnosti in spremljanje vsakega internetnega uporabnika VPN popolnoma prepovedano. Čeprav se zdi, da je ta akcija potrebna za prepoved teroristov, morajo državljani države ogrožati svojo varnost in zasebnost. Zanimivo je, da vlada in vladne organizacije nimajo težav pri uporabi VPN.

Oman

Oman je aktiven s cenzuro, zato ne preseneča, da je poleg običajnih medijev dostop do interneta urejen tudi. Tako je za ohranitev trdnjave prepovedan VPN v Omanu.

puran

Turčija poskuša prepovedati vse platforme družbenih medijev in kateri koli medij dostopa do njih. Tako je turška vlada blokirala različna druga spletna mesta, ki vključujejo ponudnike VPN.

Združeni Arabski Emirati

ZAE naložijo veliko globo za tiste, za katere je bilo ugotovljeno, da uporabljajo VPN. Globa znaša do 575.800 dolarjev. To je zato, ker želi vlada podpreti telekomunikacijske panoge. Te panoge trpijo veliko izgubo zaradi VoIP storitev, ki sežejo v dobiček.

Savdska Arabija

Savdska Arabija je priča posebnemu scenariju, v katerem je uporaba VPN-jev zakonita, vendar so vladni organi blokirali skoraj 4,00 000 spletnih strani. Tako kot ZAE je država tudi blokirala VoIP storitve, da bi povečala svoj telekomunikacijski sektor. Po tem so Savdi začeli uporabljati VPN za dostop do teh storitev. Na srečo ob prepovedi dvigovanja VoIP-a uporaba VPN navsezadnje morda ni potrebna.

Države, kot so Severna Koreja, Iran in Turkmenistan, omejujejo uporabo VPN-jev v okviru splošne internetne cenzure in omejujejo dostop do interneta, vendar imajo tudi nekaj odobrenih ponudnikov storitev VPN, ki lahko ponujajo to storitev. Poleg tega seznam držav ni izčrpen, ker so zakoni, ki urejajo državo, precej dinamični in se lahko nenehno spreminjajo. Uporabnikom svetujemo, da za zagotovitev preverjajo svoje lokalne zakone. 

So VPN-ji varni za uporabo?

VPN-ji so vsekakor varnejši od uporabe proxyjev, saj vključuje šifriranje podatkov, ki lahko varuje vaše podatke. Na prvi pogled se zdi ideja o uporabi VPN-ja za okrepljeno varnost, anonimnost in zasebnost idealna situacija, vendar prihaja s poštenim deležem pasti.

Ko gre za dostop do brezplačnega VPN-ja, je pomembno razumeti, da nikoli ni nič popolnoma "brezplačno". Ponudniki VPN, ki ponujajo brezplačne storitve, dejansko lahko dovolijo vsem zlonamernim tretjim osebam, da zbirajo vaše osebne podatke. Lahko celo omogočijo dostop do vaše internetne povezave, s katero lahko lovilni subjekti izvajajo nezakonite dejavnosti. Nekateri ponudniki storitev VPN, ki brezplačno tržijo svoje izdelke, lahko spremljajo in vzdržujejo zapise o vašem naslovu IP in zgodovini uporabe interneta. Te osebne zapise z vsemi vašimi podatki bi lahko prodali na temni strani interneta. V primerjavi s tem se lahko zdi, da so plačljive VPN privlačnejše možnosti za uporabo teh storitev.

Preden izberete najboljši VPN, upoštevajte nekaj dejavnikov, to so hitrost povezave, število strežnikov, protokoli, politika zasebnosti in podpora strankam. Ti dejavniki bodo nadzirali vašo skupno izkušnjo z izkoriščanjem njihovih storitev. Zato se lahko odločite o tem, če preverite te parametre. Lahko celo preizkusite ponudnika VPN, ki uporablja 30-dnevno preizkusno garancijo z vračilom denarja pred nakupom katerega koli od njihovih večjih paketov. Izberite VPN, ki je opremljen s tipko „kill“, ki bi blokirala celoten dostop do interneta, če povezava ni šifrirana. Ker je storitev plačana, morate nujno biti zaščiteni. VPN-ji lahko postanejo žrtve hroščev in hekerskih napadov, zaradi katerih bi bili vaši podatki ranljivi. Čeprav so te kršitve redke, je bolje biti pripravljen kot žaliti.

Čeprav se morda zdi pomirjujoče vedeti, da se morajo ponudniki storitev VPN pridružiti seznamu smernic in upoštevati stroge politike, je zaskrbljujoče, da te zakone določa država, v kateri ima sedež organizacija. Zato senčni ponudniki storitev VPN vzpostavijo operacije v državah, kjer ta pravila skladnosti manjkajo ali so preveč ohlapna. Tako se zdi, da izpolnjujejo šibek ali neobstoječ zakon, vendar se zdijo kot zakonita podjetja. Zato je pomembno, da preučite lokacijo svojega ponudnika VPN, da ocenite, kako strogo upoštevajo politike zasebnosti.

Kateri VPN naj kupim?

Zdaj, ko poznate pravni status VPN-jev v vaši državi, se morda sprašujete, kateri VPN je najboljši glede hitrosti in varnosti. Da odgovorim na vaše vprašanje, sem do zdaj preizkusil več kot 10 ponudnikov VPN in ugotovil sem, da je ExpressVPN najhitrejši VPN v tej panogi. V primerjavi z drugimi ponudniki je nekoliko drag, vendar je vreden vsakega penija. Spodaj je tabela najboljših 5 ponudnikov VPN, za katere lahko razkrijete svoje spletne aktivnosti.

Pila pod: VPN

Poiščite to spletno mesto

Top VPN-ji

Ali so VPN-ji zakoniti in varni za uporabo? (Odvisno)expressvpn stranska vrsticaAli so VPN-ji zakoniti in varni za uporabo? (Odvisno)Ali so VPN-ji zakoniti in varni za uporabo? (Odvisno)Ali so VPN-ji zakoniti in varni za uporabo? (Odvisno)Ali so VPN-ji zakoniti in varni za uporabo? (Odvisno)Ali so VPN-ji zakoniti in varni za uporabo? (Odvisno)30-dnevna garancija za vračilo denarjaVisit ExpressVPNPreberite pregled
ipvanish sidebarAli so VPN-ji zakoniti in varni za uporabo? (Odvisno)Ali so VPN-ji zakoniti in varni za uporabo? (Odvisno)Ali so VPN-ji zakoniti in varni za uporabo? (Odvisno)Ali so VPN-ji zakoniti in varni za uporabo? (Odvisno)Ali so VPN-ji zakoniti in varni za uporabo? (Odvisno)7-dnevna garancija za vračilo denarja Obiščite pregled IPVanishRead
nordvpn stranska vrsticaAli so VPN-ji zakoniti in varni za uporabo? (Odvisno)Ali so VPN-ji zakoniti in varni za uporabo? (Odvisno)Ali so VPN-ji zakoniti in varni za uporabo? (Odvisno)Ali so VPN-ji zakoniti in varni za uporabo? (Odvisno)Ali so VPN-ji zakoniti in varni za uporabo? (Odvisno)7-dnevna garancija za vračilo denarjaVisit NordVPN

Vsebina objave

 • 1 Kaj je VPN?
 • 2 Ali so VPN-ji nezakoniti?
  • 2.1 VPN-ji ponujajo varnost
  • 2.2 VPN-ji ponujajo anonimnost
 • 3 Ali je nezakonito uporabljati VPN za Netflix?
 • 4 Ali je nezakonito uporabljati VPN v šolah?
 • 5 Države, v katerih je VPN nezakonit
  • 5.1 Rusija
  • 5.2 Kitajska
  • 5.3 Belorusija
  • 5.4 Irak
  • 5.5 Oman
  • 5.6 Turčija
  • 5.7 Združeni arabski emirati
  • 5.8 Savdska Arabija
 • 6 Ali so VPN-ji varni za uporabo?
 • 7 Kateri VPN naj kupim?
 • 8 Sklep

Trendi vodniki

 1. Najboljši VPN za FireStick
 2. Kako Jailbreak FireStick
 3. Kako namestiti Kodi na FireStick
 4. Najboljši Kodi Addons
 5. Best Kodi Builds
 6. Najboljše FireStick aplikacije
 7. IPTV
 8. Kino APK
 9. Exodus Redux Addon
 10. Najboljša mesta za hudournike

Zadnje objave

 • 8 najboljših možnosti za razstavne organe (2020)
 • Kako zapreti FireStick (februar 2020)
 • Najboljše gradbe Kodi (posodobljeno februarja 2020)
 • Najboljši Kodi Addons za zmago nad svetom [2020]
 • Kako namestiti Real Debrid ekskluzivno filme Kodi Addon

Izjava o omejitvi odgovornosti - Pretakanje ali nalaganje avtorskih vsebin je nezakonito.

FireStickTricks.com na noben način ne odobrava, ne spodbuja ali spodbuja kakršne koli nezakonite uporabe Kodi, Fire Stick ali naših vodnikov. Uporabniki so odgovorni za svoja dejanja. Preberite si popolno izjavo o omejitvi odgovornosti.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me