Är VPN: er lagliga och säkra att använda? (Det beror på)

>

Med den exponentiella ökningen av internetanvändare ökar också risken för att komma in på en phishing-webbplats eller osäkra domäner. Konsekvenserna av osäkra surfing på internet är så allvarliga att du också kan bli förändrad för identitetsstöld bara genom att avslöja ditt namn, e-post-ID, ålder och telefonnummer! Således bör varje webbplats som ber om sådana detaljer vara en pålitlig webbplats, men hur räknar man ut det? Den virtuella världen är full av fällor och fallgropar, och det finns ingen absolut säkerhet att veta vad som är säkert och vad som inte är det. Du kan ladda ner en ofarlig viral video eller den senaste säsongen av någon berömd show och kan öppna portarna för sårbarhet. De som har funnits länge på internet skulle veta att VPN är möjligen det säkraste sättet att göra anonym dataöverföring på internet. Men även de bästa av oss har någon gång undrat är VPN: s lagliga? Och ännu viktigare, är VPN-säker som vi anser att det är?

Låt oss ta reda på.

Vad är ett VPN?

Innan vi diskuterar frågan "är VPN: er säkra?Låt oss få en bättre förståelse för vad en VPN verkligen är. För att förenkla det är VPN (eller Virtual Private Network) en mjukvara som man använder för att hålla sig anonym på internet, det är särskilt användbart för att skydda användaren från sin internetleverantör eller till och med regeringen. Den här tunneling-mjukvaran kopplar ditt nätverk via en serie servrar över hela världen så att webbhotell är oklart när det gäller din faktiska och exakta plats. Din IP-adress är ett unikt ID för din virtuella närvaro och en VPN döljer din IP-adress så att du i princip kan ta på dig en ny och okänd identitet.

Vissa webbplatser sätter geografiska block där webbinnehållet bara kan vara tillgängligt för de som finns på en viss kontinent, land eller lokalitet. En VPN kan kringgå denna begränsning som tillåter åtkomst till vilken geografisk plats som helst. Om till exempel en del innehåll endast är tillgängligt för internetanvändare som är bosatta i USA och det är blockerat för visning i Indien, kan du effektivt använda en VPN för att lura webbplatsen att tro att du använder en internetanslutning i USA.

Betalda och obetalda VPN-tjänster finns tillgängliga på internet. De har flera servrar i de flesta länder för att göra det möjligt för sina användare att förfalska sina nätverk som lokala internetanslutningar genom omdirigering med hjälp av dessa tillgängliga servrar. De betalade VPN-tjänsteleverantörerna tar ut en nominell avgift som kan variera från timme till årspaket. De kostnadsfria VPN: n kan komma att kosta mycket större än betalt VPN-serviceavgift. Naturligtvis finns det några pålitliga tjänsteleverantörer men det finns också falska som utnyttjar och komprometterar med dina personuppgifter i stället för deras "gratis" tjänster. Vi ska prata om detta i de senare avsnitten.

är vpns olagliga

Är VPN olagliga?

Så som vi nämnde ovan kan VPN: er användas för att undvika att spåras av regeringen, naturligtvis skulle det utlösa frågan: är VPN: s lagliga? Svaret på denna fråga är ganska landsspecifikt men ett mer generaliserat svar skulle vara Ja. VPN: er är inte olagliga. Detta är dock inte fallet över hela världen eftersom VPN: n förklaras olagliga i vissa länder (mer om det senare). Även om VPN: er kan vara lagliga i de flesta länder, säger det sig självt att genomföra olaglig verksamhet genom VPN som spridning av virus, försäljning av droger och / eller upphovsrättsmaterial fortfarande kan göra dig ansvarig för alla rättsliga åtgärder.

Länder som Storbritannien, USA och Kanada tillåter användning av VPN. VPN-tjänsteleverantörer måste emellertid följa riktlinjerna som fastställts av myndigheterna i det specifika land där deras organisation är registrerad.

De flesta länder accepterar den legitima användningen av VPN: er eftersom det har några distinkta fördelar som:

VPN erbjuder säkerhet

Denna säkerhet är inte bara begränsad till någon slumpmässig internetanvändare utan utvidgas också till större företag och statliga organisationer. VPN används som en försvarslinje för att skydda känslig data och immateriell egendom. Till och med bankmiljöer använder sig av VPN: er för att ge en anställd tillgång till hans eller hennes arbetsstation när de arbetar hemifrån.

VPN erbjuder anonymitet

Under nuvarande tider är anonymitet och integritet varje individs största problem. Oavsett om de känner att de övervakas av regeringen eller helt enkelt vill undvika kopplingen i riktade annonser använder fler och fler VPN: er för att säkert säkra sina anslutningar. Med VPN: er kan inte ens dina VoIP-samtal spåras eller övervakas.

Dessa proffs överväger de stora nackdelarna med att använda ett VPN, vilket gör det lagligt i de flesta länder. Här är fler skäl till varför du behöver ett VPN.

Är det olagligt att använda ett VPN för Netflix?

Omnämnandet av geo-låsande webbinnehåll utlöser det allra första tvivel, är det olagligt att använda ett VPN för Netflix? Netflix kan vara den största och mest populära online-streamingtjänsten men användare utanför USA kommer att märka ett begränsat bibliotek som bleknar i jämförelse med det rika innehållet som finns på Netflix US. Att använda en VPN för att få tillgång till den här resursen kan vara en överträdelse av användarvillkoren för Netflix, som säger att företaget har rätt att begränsa innehåll baserat på användarens geografiska plats. Trots detta skulle det inte utgöra brott mot upphovsrätt eftersom användaren fortfarande skulle använda Netflix för åtkomst till sina tjänster.

Bortsett från denna överträdelse av användarvillkoren, verkar det inte finnas några andra lagar som anvisas om VPN: er är lagliga i ditt land. Detta är givet om ditt land inte heller har några lagar mot kringgå några geologiska eller kontinentala restriktioner på ett innehåll. Att få tillgång till Netflix-information via ett VPN för kommersiellt användning av deras innehåll kan definitivt landa dig i en laglig trassel. Tänk dessutom på att om Netflix fångar dig med sina tjänster via ett VPN, så har de alla rättigheter att förbjuda dig från att använda sina tjänster. Så i ett nötskal är det helt lagligt att använda VPN för Netflix utan att vara rädd för någon civil eller kriminell återverkning så länge du inte missbrukar den åtkomst som du fått. Vissa VPN-nätverk kan dock vara väldigt långsamma, vilket gör det nästan omöjligt att strömma videoinnehåll så det kanske inte ens är värt tiden och ansträngningen.

Är det olagligt att använda en VPN i skolor?

Skolorna regleras av regler och inte lagar. Så länge ett land beviljar användningen av VPN laglighet blir det automatiskt lagligt även i skolor. De interna regler och policyer som följs av skolor varierar från skolor till skola. Det beror också på innehåll som nås via VPN. Om skolan anser att det är olämpligt att använda VPN, får du problem med skolmyndigheterna. Att få tillgång till en ofarlig webbplats kan helt enkelt resultera i en lätt smäll på handleden men att komma till den mörka sidan av Internet med VPN kan leda till utvisning eller internering. Straffet är i överensstämmelse med svårighetsgraden av genomförandet av regeln. Men i det större perspektivet kan användning av VPN i skolan inte locka till några rättsliga åtgärder så länge VPN är lagliga i hela landet.

Länder där VPN är olagligt

Som nämnts tidigare tillåter de flesta länder VPN-användning men vissa har fastställt strikta lagar mot den. Så här är de länder som antingen har förbjudit eller som reglerar VPN-tjänster.

Länder där VPN är olagligt

ryssland

Det är ett välkänt faktum att den ryska regeringen driver ett robust övervakningssystem. Således är naturligtvis all teknik som erbjuder anonymitet, som VPN, ombud, Tor, etc. förbjuden och anses olaglig av regeringen. Denna åtgärd säkerställer också att medborgarna inte får tillgång till webbinnehåll som regeringen inte vill tillåta.

Kina

Att använda en VPN är olagligt i Kina. Den kinesiska regeringen spårar i princip alla onlineaktiviteter och kontrollerar, censurerar och reglerar webbinnehållet som medborgarna kan komma åt. Även om landet i teorin har registrerade VPN-tjänsteleverantörer men i praktiken måste de följa en strikt och rigid uppsättning riktlinjer som lagts av regeringen. Detta besegrar i princip hela syftet med att använda VPN i första hand. Dessutom blockerar vissa regioner i Kina VPN-användning helt oavsett leverantör.

Vitryssland

Efter de åtgärder som vidtagits av ledare av VPN-förbjudna länder, Ryssland och Kina, Vitryssland förbjöd också VPN- och Tor-tjänster som erbjöd någon anonymitet. Internet-tjänsteleverantörerna i Vitryssland måste korsa med den dagliga listan över tjänster som är förbjudna. Denna lista utfärdas av myndigheten.

irak

Irak har varit en hotspot av terroristaktiviteter sedan ISIS återupplivning. För att spåra alla internetaktiviteter och övervaka alla internetanvändare har VPN alltså helt förbjudits. Även om denna åtgärd kan verka nödvändig för att förbjuda terroristerna måste medborgarna i landet kompromissa med deras säkerhet och integritet. Intressant nog har regeringen och statliga organisationer inga behörigheter att använda VPN.

oman

Oman har varit aktiv i censur och därför är det inte någon överraskning att bortsett från de konventionella medierna, internetanslutningen regleras också. För att upprätthålla fästningen är alltså VPN förbjudet i Oman.

Kalkon

Turkiet har försökt förbjuda alla sociala medieplattformar och alla medier för att få tillgång till dem. Således har den turkiska regeringen blockerat olika andra webbplatser som inkluderar VPN-leverantörer.

Förenade arabemiraten

Förenade Arabemiraten åläggs en brant bötesbelopp för de som har visat sig använda ett VPN. Det fina beloppet kan stiga upp till 575 800 dollar. Detta beror på att regeringen vill stödja telekommunikationsindustrin. Dessa branscher lider av stora förluster på grund av VoIP-tjänsterna som minskar sina vinstmarginaler.

Saudiarabien

Saudiarabien bevittnar ett speciellt scenario där användning av VPN: er är lagligt men regeringens myndigheter har blockerat nästan 4,00 000 webbplatser. Ganska likt UAE hade landet också blockerat VoIP-tjänster för att öka sin telekomsektor. Därefter började saudierna använda VPN för att få åtkomst till dessa tjänster. Lyckligtvis, med förbudet mot VoIP-lyft, är det kanske inte nödvändigt att använda VPN.

Länder som Nordkorea, Iran och Turkmenistan begränsar användningen av VPN under deras allmänna internetcensur och för att begränsa tillgången till internet, men de har också några godkända VPN-tjänsteleverantörer som kan erbjuda denna tjänst. Dessutom är denna lista med länder inte uttömmande eftersom lagarna för ett land är ganska dynamiska och kan förändras ständigt. Så användarna rekommenderas att kontrollera sin lokala lagstiftning för säkerhet. 

Är VPN-användare säkra att använda?

VPN är definitivt säkrare än att använda proxyer eftersom det innebär datakryptering som kan skydda din information. På ytan kan idén att använda ett VPN för en förstärkt säkerhet, anonymitet och integritet tyckas vara en idealisk situation men det kommer med sin rättvisa andel fällor.

När det gäller åtkomst till gratis VPN är det viktigt att förstå att ingenting någonsin är helt 'gratis'. VPN-leverantörer som erbjuder tjänster gratis kan faktiskt tillåta alla skadliga tredje part att samla in dina personuppgifter. De kan till och med ge åtkomst till din internetuppkoppling, med vilka falska enheter som kan utföra olagliga aktiviteter. Vissa VPN-tjänsteleverantörer som marknadsför sina varor gratis kan spåra och hålla register över din IP-adress och din historik över internetanvändning. Dessa personliga poster med all din information kan säljas på den mörka sidan av internet. Jämfört med detta kan betalda VPN-enheter tyckas vara ett mer attraktivt alternativ att använda dessa tjänster.

Tänk på några faktorer innan du väljer det bästa VPN: det är anslutningshastighet, antal servrar, protokoll, sekretesspolicy och kundsupport. Dessa faktorer styr din totala upplevelse av att använda sina tjänster. Därför kan du fatta ett informerat beslut genom att kolla in dessa parametrar. Du kan till och med testa en VPN-leverantör som använder en 30-dagars provperiod med pengarna tillbaka-garanti innan du köper något av deras större paket. Välj ett VPN som är utrustat med en 'kill switch' som skulle blockera hela internetåtkomsten om anslutningen inte är krypterad. Bara för att en tjänst betalas kräver det att du är helt skyddad. VPN kan falla till byten och hackattacker som kan göra dina data sårbara. Trots att dessa överträdelser är sällsynta är det bättre att vara beredd än ledsen.

Det kan tyckas lugnande att veta att VPN-tjänsteleverantörerna måste ansluta sig till en lista med riktlinjer och upprätthålla strikt policy, men det som är oroande är att dessa lagar bestäms av det land där organisationen är baserad. Därför skapar skuggiga VPN-tjänsteleverantörer verksamhet i länder där dessa överensstämmelsesregler antingen saknas eller är för slappa. På detta sätt kan de tyckas uppfylla en svag eller obefintlig lag och ändå verka som ett legitimt företag. Därför är det viktigt att överväga din VPN-leverantörs placering för att bedöma hur strikt de följer sekretesspolicyn.

Vilken VPN ska jag köpa?

Nu när du är medveten om VPN: s lagliga status i ditt land kanske du undrar vilken VPN som är bäst när det gäller hastighet och säkerhet. För att svara på din fråga har jag hittills testat mer än 10 VPN-leverantörer och jag hittade ExpressVPN som den snabbaste VPN i branschen. Det är något kostsamt jämfört med andra leverantörer, men det är värt vartenda öre. Nedan finns en tabell över de 5 bästa VPN-leverantörerna som du kan överväga att dölja dina online-aktiviteter.

Filed Under: VPN

Sök på denna webbplats

Topp VPN: er

Är VPN: er lagliga och säkra att använda? (Det beror på)expressvpn-sidofältetÄr VPN: er lagliga och säkra att använda? (Det beror på)Är VPN: er lagliga och säkra att använda? (Det beror på)Är VPN: er lagliga och säkra att använda? (Det beror på)Är VPN: er lagliga och säkra att använda? (Det beror på)Är VPN: er lagliga och säkra att använda? (Det beror på)30-dagars återbetalningsgaranti Besök ExpressVPNLäs granskning
ipvanish sidofältÄr VPN: er lagliga och säkra att använda? (Det beror på)Är VPN: er lagliga och säkra att använda? (Det beror på)Är VPN: er lagliga och säkra att använda? (Det beror på)Är VPN: er lagliga och säkra att använda? (Det beror på)Är VPN: er lagliga och säkra att använda? (Det beror på)7-dagars återbetalningsgaranti Besök IPVanishLäs granskning
nordvpn sidofältÄr VPN: er lagliga och säkra att använda? (Det beror på)Är VPN: er lagliga och säkra att använda? (Det beror på)Är VPN: er lagliga och säkra att använda? (Det beror på)Är VPN: er lagliga och säkra att använda? (Det beror på)Är VPN: er lagliga och säkra att använda? (Det beror på)7-dagars återbetalningsgaranti Besök NordVPN

Post Innehåll

 • 1 Vad är ett VPN?
 • 2 Är VPN olagliga?
  • 2.1 VPN erbjuder säkerhet
  • 2.2 VPN erbjuder anonymitet
 • 3 Är det olagligt att använda ett VPN för Netflix?
 • 4 Är det olagligt att använda en VPN i skolor?
 • 5 länder där VPN är olagligt
  • 5.1 Ryssland
  • 5.2 Kina
  • 5.3 Vitryssland
  • 5.4 Irak
  • 5.5 Oman
  • 5.6 Turkiet
  • 5.7 Förenade Arabemiraten
  • 5.8 Saudiarabien
 • 6 Är VPN-användare säkra att använda?
 • 7 Vilket VPN ska jag köpa?
 • 8 Slutsats

Trender guider

 1. Bästa VPN för FireStick
 2. Hur man Jailbreak en FireStick
 3. Hur du installerar Kodi på FireStick
 4. Bästa Kodi Addons
 5. Bästa Kodi Builds
 6. Bästa FireStick-appar
 7. IPTV
 8. Biograf APK
 9. Exodus Redux Addon
 10. Bästa Torrent-webbplatser

Nya Inlägg

 • 8 bästa alternativ för Showbox (2020)
 • Hur man Jailbreak en FireStick (februari 2020)
 • Bästa Kodi Builds (uppdaterad för februari 2020)
 • Bästa Kodi-tillägg att vinna över världen [2020]
 • Hur man installerar exklusivt filmer med riktiga debrider Kodi Addon

varning - Att strömma eller ladda ner upphovsrättsinnehåll är olagligt.

FireStickTricks.com kondonerar inte på något sätt olagligt bruk av Kodi, Fire Stick eller våra guider. Användarna är ansvariga för sina handlingar. Läs vår fullständiga ansvarsfriskrivning.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me