Cara Pasang dan Menggunakan ExpressVPN pada Firestick

>

Dalam tutorial ini, anda akan belajar cara memasang ExpressVPN pada FireStick. Arahan ini berfungsi sama rata di mana-mana peranti Amazon Fire TV peranti, termasuk FireStick 4K dan Fire TV Cube.

ExpressVPN adalah salah satu perkhidmatan VPN streaming yang paling popular. VPN dikenali dengan fungsi yang sangat baik dan kelajuan hebat yang membolehkan pengguna menstrim kandungan dalam HD tanpa buffering.

ExpressVPN mempunyai aplikasi khusus untuk Amazon Firestick, peranti popular yang digunakan oleh pemotong tali di seluruh dunia. Anda boleh memaksimumkan pengalaman streaming Firestick anda dengan memasang aplikasinya di Firestick dan membuat geo-larangan, pengawasan dalam talian, dan ISP mempercepatkan sesuatu dari masa lalu.

Mengapa Pilih ExpressVPN untuk FireStick?

ExpressVPN adalah VPN yang paling dipercayai untuk tujuan privasi, keselamatan, dan penstriman. Secara peribadi, saya telah menggunakan perkhidmatan VPN ini untuk beberapa tahun kebelakangan ini kerana perkhidmatan mereka yang sangat baik.

Berikut adalah beberapa ciri yang menjadikannya salah satu VPN terbaik untuk FireStick.

Kelajuan Cemerlang

Sama seperti namanya, ExpressVPN adalah salah satu VPN terpantas di sekeliling. Ia mempunyai rangkaian yang dioptimumkan kelajuan yang terdiri daripada 3,000+ pelayan VPN yang tersebar di 160 lokasi di 94 negara. Ini memastikan bahawa anda boleh menstrim dalam HD dan 4K dengan lancar, yang tidak berlaku dengan VPN biasa.

Batalkan Semua Perkhidmatan Streaming

Salah satu penggunaan VPN yang paling lazim di Firestick dan TV Kebakaran adalah membuka kunci kandungan terhad. Perkhidmatan yang paling terkenal dan paling popular ialah Netflix, yang menawarkan kandungan yang berbeza untuk negara yang berbeza dan menghalang penggunaan VPN.

ExpressVPN adalah salah satu daripada beberapa VPN yang secara konsisten dapat memberikan akses kepada Netflix. Sebaik sahaja anda mendapatkan akaun dan memasang VPN, anda boleh menyahsekat Netflix AS, UK, Kanada, Belanda, Jerman, Jepun, India, dan pelbagai perpustakaan lain.

Anda juga boleh mengakses perkhidmatan geo-terhad yang lain seperti BBC iPlayer, HBO Now, Hulu, antara lain.

Privasi Pepejal & Keselamatan

ExpressVPN menawarkan dasar log sifar yang mengagumkan yang disertai dengan penyulitan AES 256-bit, gabungan yang memastikan bahawa semua aktiviti internet anda adalah peribadi, selamat, dan tanpa nama.

Ini penting, terutamanya jika anda menggunakan aliran Kodi atau aplikasi penstriman Android pihak ketiga seperti Cinema HD, Titanium TV, CatMouse, dan lain-lain. Tambahan Kodi pihak ketiga dan aplikasinya menyediakan kandungan yang boleh dibajak, dan jika anda sengaja menyiarkan kandungan tersebut , anda boleh menghadapi beberapa isu undang-undang. Oleh itu, penting untuk mengalir dengan selamat kerana kerajaan dan ISP memantau aktiviti dalam talian pengguna mereka.

Kemudahan penggunaan

ExpressVPN menyediakan ciri-ciri canggih seperti Switch Lock Kill Network dan VPN Split Tunneling, tetapi mereka juga berjaya memastikan antara muka VPN kemas dan mudah digunakan, seperti yang akan kita lihat dalam cara menggunakan bahagian.

Cara Pasang ExpressVPN pada Firestick

ExpressVPN mempunyai aplikasi berdedikasi yang serasi dengan Amazon Fire Stick, Fire TV, dan Fire TV Cube. Aplikasi ini boleh didapati di kedai Amazon, dan supaya anda boleh memasangnya dalam masa beberapa saat. Walau bagaimanapun, sebelum kita memulakan pemasangan, anda perlu membeli langganan ExpressVPN. Anda boleh mendapat diskaun 49% pada rancangan tahunannya.

Walau bagaimanapun, jika anda tidak boleh memasang aplikasi menggunakan kaedah itu untuk apa jua sebab, ia juga mungkin untuk menyusunnya. Saya akan menunjukkan kepada anda kedua-dua kaedah.

Kaedah 1: Memasang aplikasi dari Amazon Store

1. Pada skrin utama Firestick, pergi ke pilihan carian dan ketik "ExpressVPN"

bagaimana untuk memasang ExpressVPN pada batang api

2. Aplikasi akan muncul sebagai cadangan pertama. Klik padanya

Cara Pasang ExpressVPN pada Firestick

3. Anda sekarang akan diberikan "Dapatkan" pilihan. Memukulnya

ExpressVPN untuk Amazon Fire tv stick

4. ExpressVPN kini akan memuat turun dan memberi anda pilihan untuk dibuka.

Pasang vpn pada batang api

Saya juga telah menunjukkan cara menggunakan ExpressVPN pada Firestick dalam bahagian yang lebih baru dari panduan ini. Teruskan membaca.

Kaedah 2: Sideloading APK ExpressVPN pada FireStick

Jika anda tidak boleh mendapatkan ExpressVPN di kedai Amazon, anda boleh memuat turun fail APK dan memasangnya.

Untuk melakukan itu, anda perlu memastikan bahawa Firestick boleh memasang "aplikasi dari sumber yang tidak diketahui."

Inilah caranya untuk membolehkan pilihan:

1. Semasa berada di skrin Utama peranti, pergi ke Tetapan kemudian pilih TV / Alat Bomba Saya

Firestick vpn expressvpn

2. Pilih Pilihan pemaju

tegaskan tongkat api vpn

3. Hidupkan Aplikasi daripada Sumber Tidak Diketahui

membenarkan sumber yang tidak diketahui di firestick

Selepas itu, kami boleh meneruskan dan memuat turun aplikasi VPN Express. Kami akan menggunakan aplikasi Unduh untuk ini. Sekiranya anda tidak memilikinya, anda boleh mengikuti langkah-langkah di bawah:

1. Pada menu utama, pergi ke carian pilihan dan jenis Muat turun

aplikasi pemuat turun untuk firestick

2. Aplikasi mestilah cadangan pertama. Pilihnya.

gunakan pemuat turun untuk memasang vpn express

3. Klik Dapatkan untuk memasang apl pada Firestick anda

pemetik apk firestick

Selepas pemasangan selesai, buka aplikasinya.

Sekarang, kita perlu memuat turun fail APK untuk memasang ExpressVPN.

1. Dalam medan URL pemuat turun, masukkan URL https://www.firesticktricks.com/express dan klik Pergi

muat turun apk expressvpn pada firestick

2. APK ExpressVPN kini akan dimuat turun

Sideload ExpressVPN apk di FireStick amazon

3. Selepas muat turun selesai, klik Pasang

Pemasangan ExpressVPN untuk firestick dan tv kebakaran

4. Selepas memasangnya, klik Selesai. Pengunduh akan bertanya sama ada anda mahu memadam APK. Pilih Padam untuk menjimatkan ruang. Apabila diminta mengesahkan, pilih Padam sekali lagi

Aplikasi Sideload ExpressVPN

Apl itu sepatutnya telah ditambah ke senarai apl anda.

Cara menggunakan ExpressVPN pada Firestick

Sekarang bahawa anda telah berjaya memasang APK ExpressVPN pada peranti TV Kebakaran anda, berikut adalah cara anda boleh meneruskan.

Bagaimana untuk mengakses App

Anda boleh mengakses aplikasi ExpressVPN yang baru dimuat turun dengan menavigasi Semua Apl Saya. Untuk mengalihkannya ke bahagian atas, klik butang Butang menu, pilih Gerakkan, seret ke posisi yang diinginkan dan kemudian klik okey.

Dari sana, anda boleh membuka aplikasi VPN.

Set Permulaan

1. Memandangkan anda telah menemui aplikasi di Firestick anda. Klik untuk membuka.

2. Pada skrin seterusnya, pilih Masuk untuk memasukkan kelayakan anda. Jika anda belum mempunyai akaun, anda boleh mendapatkan kelayakan login dari sini.

3. Selepas anda mendaftar masuk, aplikasi akan meminta kebenaran untuk menetapkan konfigurasi pada Firestick. Cuma klik OK, dan kemudian OK sekali lagi apabila Firestick meminta permintaan sambungan.

bagaimana untuk menubuhkan dan menggunakan ExpressVPN pada Firestick

3. Skrin utama aplikasi VPN kini akan muncul

konfigurasi ExpressVPN untuk Firestick

4. Klik butang bulatan merah untuk menyambungkan VPN pada Firestick / Fire TV anda.

Memilih Server ExpressVPN pada TV / Stick Kebakaran

ExpressVPN agak mudah digunakan, dan anda boleh dengan cepat menyambung dengan mengklik butang kuasa. Untuk memilih pelayan, klik pada pelayan yang dipaparkan pada skrin. Anda boleh memilih salah satu pelayan pada bahagian yang disyorkan atau pergi ke Semua Lokasi. Pelayan ada yang dipersembahkan dengan baik dari segi wilayah, negara, dan juga bandar-bandar.

pelayan expressvpn

Menyesuaikan Sambungan anda

ExpressVPN membolehkan anda menentukan cara kerja VPN dan memilih ciri-ciri yang anda mahu gunakan. Untuk membuka tetapan, klik pada tiga butang mendatar di sebelah kiri atas skrin, kemudian pilih Tetapan.

tetapan expressvpn untuk firestick atau tv kebakaran

Berikut adalah ciri-ciri yang anda boleh memanfaatkan:

Autoconnect: Pilihan ini membolehkan ExpressVPN menyambung secara automatik ke pelayan terakhir anda apabila anda mengaktifkan Firestick.

Perlindungan Rangkaian: Di sini, anda boleh memilih sama ada untuk mengaktifkan suis bunuh dan juga jika anda ingin menyimpan peranti anda dilihat oleh peranti lain pada rangkaian tempatan anda.

Split Tunneling: Ciri ini membolehkan anda memilih aplikasi yang ingin dikecualikan daripada sambungan VPN atau apl tertentu yang anda ingin terowong menerusi VPN. Ia berguna jika anda tidak mahu menjejaskan fungsi aplikasi lain.

Protokol VPN:  Anda boleh memilih protokol yang anda mahu gunakan untuk Penyulitan antara UDP dan TCP. Walau bagaimanapun, anda dinasihatkan untuk meninggalkan pilihan ini di "Automatik."

Apps & Laman web: Anda boleh menetapkan aplikasi yang anda mahu ExpressVPN dicadangkan sebaik sahaja anda menyambung ke pelayan.

Ini boleh menjadi sangat berguna kerana anda tidak perlu kembali ke menu anda dan mencari aplikasi yang kerap anda gunakan selepas menyambungkan VPN anda.

bagaimana untuk memasang dan menggunakan expressvpn pada firestick

Mengakhiri

ExpressVPN sudah pasti salah satu pilihan VPN terbaik untuk Firestick dan kegemaran peribadi saya. Ia adalah produk serba lengkap yang boleh anda gunakan untuk privasi dan keselamatan, serta untuk membuka sekatan kandungan terhad.

Anda boleh menggunakan panduan di atas untuk memasang ExpressVPN pada Firestick atau Fire TV anda. Aplikasi Firestick direka untuk menjadi jauh-terpencil, dan oleh itu anda tidak akan mempunyai masalah menggunakannya.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me