Cara Pasang / Menggunakan VPN Terbaik untuk FireStick

>

Dalam panduan ini, anda akan belajar yang VPN terbaik untuk FireStick, mengapa anda perlu menggunakannya, bagaimana untuk mencari VPN yang betul, dan cara memasang VPN di FireStick. VPN yang dilindungi dalam tutorial ini berfungsi dengan semua peranti TV Fire termasuk FireStick 4K dan Fire TV Cube. 

Amazon FireStick adalah salah satu alat pengawal terbaik yang anda dapati hari ini. Alat murah ini serta-merta menukar mana-mana TV biasa dengan port HDMI ke TV pintar. FireStick adalah peranti mudah, yang bukan hanya mudah untuk didirikan tetapi juga sangat mudah digunakan. Ia berjalan pada firmware Android yang diubahsuai dan memberi anda akses cepat ke perkhidmatan penstriman popular seperti Netflix, Hulu, Kodi, dan juga beberapa saluran satelit. Saya telah menguji banyak peranti penstriman, termasuk Android Boxes dan belum menemui apa-apa seperti FireStick.

Itu semua indah. Walau bagaimanapun, saya tidak boleh lupa untuk memberitahu anda bahawa saya telah mengalami beberapa halangan utama dengan FireStick juga. Tidak, tidak ada yang salah dengan FireStick itu sendiri. Saya bercakap tentang beberapa sekatan dan batasan yang dikenakan oleh perkhidmatan streaming, ISP, dan mungkin juga Kerajaan anda. Anda mungkin tertakluk kepada:

  • Pengawasan dalam talian dan pemantauan oleh ISP, Kerajaan dan juga pihak ketiga seperti penggodam dan penambang cryptocurrency. Itu meletakkan privasi anda dalam bahaya yang serius!
  • Throttling Internet (yang mensasarkan penstriman video) oleh ISP yang mengakibatkan penstriman yang perlahan dan masalah penimbunan. Ini benar-benar merosakkan pengalaman hiburan anda!
  • Kandungan geo-sekatan. Ini mengehadkan akses anda ke kandungan hanya ke lokasi tertentu!
  • Keresahan undang-undang sambil mengalir melalui add-on dan aplikasi Kodi pihak ketiga yang popular seperti Mobdro, Cinema Cinema, Live Net TV dan banyak lagi. Anda tidak mahu seseorang melihat ke atas bahu anda sepanjang masa!

Syukurlah, anda boleh dengan mudah mengatasi semuanya dengan menggunakan VPN untuk FireStick / Fire TV. VPN akan menutup alamat IP anda dan seterusnya identiti dalam talian anda, membolehkan anda seratus peratus privasi. Kami akan membincangkan mengapa anda memerlukan VPN di FireStick dan bagaimana ia membantu pada masa yang lebih besar kemudian. Anda juga akan belajar cara memasang dan menetapkan VPN terbaik untuk Firestick dengan cepat. Saya juga akan memberitahu anda bagaimana saya memilih VPN yang betul untuk anda. Teruskan membaca!

Inilah gambaran ringkas mengenai VPN FireStick yang saya pilih. Saya akan bercakap tentang setiap VPN secara terperinci di bahagian akhir panduan. 

Kenapa Anda Perlu VPN untuk FireStick dan Bagaimana Ia Membantu

Anda memerlukan VPN untuk FireStick untuk memastikan anda boleh menggunakan peranti anda mengikut cara yang anda mahukan tanpa baki yang sentiasa bimbang dan terkejut. Berikut ialah sebab utama mengapa seseorang mesti menggunakan VPN:

# 1: Pengawasan Atas Talian

Sama ada saya suka atau tidak atau saya tetap dalam penafian, pengawasan dalam talian oleh ISP, Kerajaan, dan juga pihak ketiga adalah satu perkara. Kami telah melihat dan membaca banyak perkara tentangnya. Bagaimanakah anda suka jika merayap melalui tetingkap anda sepanjang masa? Saya akan sangat tidak selesa. Anda sedang dipantau melalui tetingkap maya.

Bagaimanakah bantuan VPN FireStick?? VPN topeng alamat IP anda dan mengikat aktiviti dalam talian anda melalui pelayan tanpa nama. Ini tidak mungkin bagi sesiapa untuk mengetahui apa yang sedang anda lakukan. Idea ini adalah untuk memilih VPN yang menggunakan teknologi penyulitan yang paling sukar.

# 2: Throttling ISP

Oleh kerana aktiviti dalam talian anda sedang dipantau, apabila anda sedang streaming menggunakan aplikasi seperti Kodi, APK Cinema, Mobdro, CyberFlix, Titanium TV atau lain-lain, ISP anda tahu itu. Penjejakan internet adalah satu fenomena biasa yang menghalang kelajuan sambungan internet anda apabila anda sedang menghidupkan video dalam talian. Jika anda seorang pengguna kasual, anda mungkin tidak mengalaminya. Walau bagaimanapun, jika anda seorang penyederhana biasa, anda mungkin akan mengalami masalah penimbunan disebabkan pendikit. ISP menggunakan teknik ini sebagai alat pengimbangan beban dan undang-undangnya. Anda hanya terlepas cetakan bagus dalam Syarat Perkhidmatan mereka sebelum mendaftar.

VPN membantu anda mengatasi pendambungan ISP! Apabila anda menggunakan FireStick VPN, aktiviti dalam talian anda disulitkan. ISP anda tidak dapat memberitahu sama ada anda sedang streaming atau mungkin hanya memuat turun dokumen berat. Dan, kerana mereka tidak tahu bahawa anda sedang streaming, mereka tidak mempercepatkan kelajuan internet anda dan membolehkan anda menikmati streaming pada kelajuan yang lebih tinggi, tanpa penimbal. Ia semudah itu.

# 3: Geo Restriction

Anda boleh mengakses perkhidmatan penstriman popular seperti Netflix, Amazon Prime, Hulu dan lain-lain di FireStick. Tetapi, apa yang anda boleh tonton sebahagian besarnya dibatasi oleh lokasi geografi anda. Sebagai contoh, Netflix kini boleh didapati di lebih daripada 180 buah negara. Walau bagaimanapun, banyak video tidak tersedia di mana-mana kerana geo-larangan. Sekatan-sekatan sedemikian berlaku kerana hak pengedaran kandungan. Itu juga bermakna anda tidak mendapat hiburan yang sangat baik. Dan, itu bukan terhad kepada Netflix. Semua perkhidmatan hiburan utama geo-menyekat kandungan.

Anda boleh menyahpasang kandungan yang dikunci geo dengan VPN untuk FireStick! VPN yang baik mempunyai pelayan yang terletak di beberapa negara. Anda hanya perlu memilih salah satu pelayan negara yang kandungan video anda ingin menonton dan mula streaming. Anda juga boleh menyahsekat kandungan serantau dengan VPN.

# 4: Kesulitan Hukum

FireStick membolehkan anda dengan cepat menubuhkan Kodi dan perkhidmatan penstriman pihak ketiga lain seperti APK Cinema dan Mobdro. Perkhidmatan ini memberikan anda akses percuma ke kandungan, yang boleh dibayar sebaliknya. Anda juga mungkin akan menyiarkan beberapa kandungan berhak cipta, walaupun secara tidak sengaja. Ini mungkin mendarat anda dalam masalah undang-undang. Saya telah mendengar banyak akaun streamer yang ditampal dengan notis undang-undang dan denda yang besar.

Anda boleh slaid kebimbangan anda selain daripada FireStick VPN!  Apabila anda menstrim dengan VPN, aktiviti streaming anda bertopeng. Akibatnya, tiada siapa yang boleh menentukan bahawa anda sedang streaming, dengan itu memastikan privasi anda dan tidak dikenali.

Catatan: Kami tidak mengizinkan kandungan streaming hakcipta secara percuma. Ia dilarang oleh undang-undang dan pengguna tidak boleh mengamalkannya. Saya amat mengesyorkan pengguna untuk mengalirkan kandungan percuma sahaja yang tersedia dalam domain awam. VPN hanya boleh digunakan untuk melindungi privasi anda. 

VPN Terbaik untuk FireStick

Terdapat lebih daripada seratus penyedia VPN di luar sana. Untuk memuktamadkan senarai VPN terbaik untuk FireStick, kami telah menggunakan secara harfiahnya menggunakan dan menguji puluhan daripada mereka. Kemudian dalam panduan ini, anda akan menemui bahagian di mana kami telah menerangkan kaedah yang telah kami gunakan untuk menguji mereka semua.

Selepas minggu ujian, kami menyimpulkan bahawa berikut adalah VPN terbaik untuk FireStick:

 1. ExpressVPN
 2. IPVanish
 3. NordVPN
 4. Surfshark
 5. CyberGhost

Terdapat VPN lain yang hampir rapat, bagaimanapun, mereka tidak baik seperti yang saya telah disenaraikan di sini. Saya tidak mahu menjadikan senarai ini terlalu besar, kerana ia hanya akan membuat perkara yang lebih membingungkan.

Dan, dari semua VPN yang akan kita ceritakan dalam panduan ini, ExpressVPN jelas menonjol di semua bidang termasuk kelajuan, keselamatan, tanpa nama di dalam talian, privasi, dan kandungan tidak disekat yang tidak disekat.

Bermula dengan ExpressVPN, anda akan mendapati lebih banyak mengenai setiap VPN dalam senarai ini bersama-sama dengan arahan pemasangan.

1. ExpressVPN: Keseluruhan VPN Terbaik untuk FireStick

vpn terbaik untuk firestick

Berasaskan di British Virgin Islands, ExpressVPN adalah VPN serba lengkap untuk FireStick dan jelas nombor satu dalam perlumbaan. Ia secara konsisten dipaparkan sebagai VPN terpantas dalam pelbagai ulasan dan ujian kami disepakati. Dengan lebih daripada 3000 pelayan di lebih daripada 90 buah negara dan lebih daripada 160 lokasi, ExpressVPN memberikan banyak pilihan sambungan.

Penyulitan AES 256-bit, terowong perpecahan, suis bunuh, perlindungan kebocoran DNS / IPv6, dasar tiada log log, dan beberapa ciri keselamatan lain menjadikan ExpressVPN perkhidmatan VPN yang sangat kuat dan selamat untuk FireStick. Memandangkan ia berpusat di BVI yang jatuh dari bidang kuasa 14 Kumpulan mata negara, adalah selamat untuk mengandaikan bahawa ia tidak mempunyai tekanan luaran untuk mendedahkan data pengguna.

ExpressVPN membolehkan anda menyambung sehingga 5 peranti secara bersamaan dengan satu akaun. Ia juga menyokong konfigurasi peringkat penghala, yang membolehkan anda menyambung dan melindungi seberapa banyak peranti yang anda mahu ke Wi-Fi anda. VPN ini untuk FireStick memastikan anda mempunyai pengalaman hiburan tanpa batasan, tanpa batasan. ExpressVPN hanyalah VPN terbaik untuk wang FireStick yang boleh dibeli.

Tawaran Pembaca: Anda boleh mendapatkan 3 bulan percuma di ExpressVPN dengan pelan satu tahun, yang menyumbang diskaun 49% berbanding pelan bulanan. Ia datang dengan a 30 hari jaminan wang balik. Jika anda tidak berpuas hati dengan prestasi, anda boleh meminta bayaran balik penuh.

Dapatkan ExpressVPN

Cara Pasang dan Menggunakan ExpressVPN pada FireStick / Fire TV

Memasang dan menyediakan ExpressVPN pada FireStick atau Fire TV sangat mudah dan tidak mengambil masa satu minit. Ikut arahan langkah demi langkah di bawah:

# 1: Klik di sini untuk mendapatkan langganan ExpressVPN

# 2: Power-up FireStick anda dan pilih Carian pilihan (ikon kanta) di sudut kiri atas skrin utama.

# 3: Cari ExpressVPN dan klik apabila muncul dalam hasil carian

vpn terbaik untuk firestick

# 4: Klik ikon ExpressVPN pada skrin seterusnya

firetick vpn terbaik

# 5: Klik Muat turun atau Dapatkan butang

vpn terbaik untuk batang tv api

# 6: Buka aplikasi dan klik Masuk selepas memasukkan alamat e-mel dan kata laluan yang anda buat semasa pendaftaran ExpressVPN.vpn terbaik untuk firestick

# 7: Apabila diminta untuk 'Membantu Meningkatkan ExpressVPN', klik OK jika anda ingin berkongsi laporan atau klik lain Tidak, Terima kasih

vpn percuma terbaik untuk firestick

# 8: Klik okey apabila anda melihat prompt 'Sediakan VPN anda'vpn terbaik untuk firestick

# 9: Klik okey sekali lagi apabila permintaan Permintaan Sambungan muncul

firetick vpn

# 10: Anda sudah siap. ExpressVPN secara automatik memilih Lokasi Pintar untuk anda. Klik butang sambung untuk menyambung dengan segera ke VPN.

Untuk menyambung ke pelayan lain, klik butang Lokasi Pintar

firetick vpn percuma

# 11: Klik Semua Lokasi tab di bahagian atas dan pilih rantau ini. Sebagai contoh, jika anda ingin menyambung ke salah satu pelayan di Amerika Syarikat atau mana-mana negara lain di Amerika Utara dan Amerika Selatan, klik Amerika

vpn terbaik untuk firestick

# 12: Klik negara untuk menyambung ke pelayan terbaik yang dipilih oleh ExpressVPN untuk negara itu. Untuk meneroka lebih banyak pelayan untuk mana-mana negara, klik '>' di sebelah kanan

firetick vpn terbaik

# 13. Itu sahaja. Sambungan anda sekarang akan selamat dengan VPN terpantas dan terbaik untuk FireStick.

Panduan Video untuk memasang ExpessVPN pada FireStick

Klik DI SINI untuk Dapatkan ExpressVPN untuk FireStick

2. IPVanish

vpn terbaik untuk firestick

Jika anda mahu alternatif kepada ExpressVPN, maka anda perlu pergi untuk IPVanish, yang datang kedua dalam ujian kami. Dilabelkan dengan VPN terpantas di planet ini, tidak banyak untuk mendiskriminasikan tuntutannya sendiri. Ia sememangnya menyediakan beberapa pelayan VPN terpantas, tetapi ExpressVPN mengambil mahkota ketika datang ke VPN terpantas dalam industri.

IPVanish VPN mempunyai hampir 1,200 pelayan di lebih dari 60 buah negara, iaitu kira-kira satu pertiga daripada tawaran ExpressVPN. Dengan penyulitan lebih daripada 256-Bit AES, OpenVPN, IKEv2, IPVanish menawarkan keselamatan sambungan pepejal. Walau bagaimanapun, syarikat induknya StackPath berada di bawah bidang kuasa AS dan ia membuatkan saya agak tidak selesa, untuk mengatakan sekurang-kurangnya.

IPVanish membolehkan anda menyambung sehingga 10 peranti serentak dengan satu akaun. Sama seperti ExpressVPN, ia juga membolehkan konfigurasi tahap penghala membuat semua sambungan Wi-Fi selamat.

Tawaran Pembaca: Anda boleh mendapatkan 20% Off tambahan dengan kod kupon IPVanish SAVE20NOW yang boleh digunakan semasa checkout. Ia datang dengan a 7 hari jaminan wang balik. Jika anda tidak berpuas hati dengan prestasi, anda boleh meminta bayaran balik penuh.

Dapatkan IPVanish

Cara Pasang IPVanish pada FireStick / Fire TV

Jika anda pergi dengan IPVanish, berikut adalah cara anda boleh memasang dan menggunakan VPN ini:

# 1: Pertama sekali, dapatkan Langganan IPVanish

# 2: Setelah melanggan perkhidmatan, aktifkan FireStick anda dan dari skrin utama pilih Carian pilihan (di sudut kiri atas)

# 3: Lihatlah untuk IPVanish dan klik pada hasil carian

tongkat kebakaran terbaik vpn

# 4: Klik ikon IPVanish pada skrin seterusnya dan klik pada skrin berikutnya Muat turun atau Dapatkan

vpn terbaik untuk api amazon

# 5: Buka aplikasinya dan masukkan klausa login IPVanish yang anda buat semasa mendaftar. Klik Log masuk

amazon firestick vpn

# 6: Klik Sambungkan di sebelah kiri untuk menyambung ke pelayan lalai yang dipilih oleh IPVanish. Anda juga boleh memilih pelayan dengan manual sama ada mengklik Negara, Bandar atau Server di sebelah kiri

vpn terbaik untuk firestick

3. NordVPN

nordvpnNordVPN adalah VPN pusingan yang menyediakan sambungan yang cepat dan boleh dipercayai. VPN mengikuti piawaian industri dalam teknologi penyulitan dan memastikan trafik dalam talian anda terowong melalui pelayan yang paling selamat. Ia juga menawarkan keselamatan dwi-berlapis yang merambah sambungan anda melalui dua pelayan yang membolehkan keselamatan ditingkatkan.

NordVPN mempunyai aplikasi yang mudah digunakan untuk peranti FireStick dan Fire TV. Anda boleh menyambung ke pelayan selamat dengan hanya satu klik. Jika anda merancang untuk menggunakan NordVPN pada pelbagai peranti, anda boleh menggunakannya pada sehingga 6 peranti.

Sama ada anda ingin menyahsekat Netflix atau hanya mahu kekal tanpa nama semasa streaming, NordVPN boleh menjadi pilihan yang baik untuk anda.

NordVPN tidak secepat ExpressVPN, tetapi semua perkara dipertimbangkan, ia memberi tempat pada senarai VPN terbaik untuk FireStick.

Bagaimana untuk memasang NordVPN pada FireStick / Fire TV

Ikuti langkah-langkah di bawah:

# 1: Klik di sini untuk mendapatkan Langganan NordVPN jika anda belum melakukannya

# 2: Pada skrin utama FireStick, pergi ke bahagian atas dan pilih Carian pilihan di sudut kiri atas

# 3: Cari NordVPN dan klik pada hasil carian

vpn terbaik untuk firestick

# 4: Klik NordVPN pada tetingkap berikut

cari nordvpn pada firestick

# 6: Klik Dapatkan atau Muat turun pada skrin seterusnya

muat turun aplikasi nordvpn untuk firestick

# 7: Buka NordVPN apabila telah memasang dan log masuk dengan kelayakan anda

cara memasang nordvpn di firefox amazon

# 8: Klik Sambung sekarang untuk memulakan

vpn untuk firestick

4. Surfshark

vpn untuk firestickSurfshark adalah nama lain dalam dunia VPN yang anda boleh mempercayai pengalaman dalam talian yang selamat dan selamat. Dengan penyulitan gred tentera AES 256, anda sentiasa boleh memastikan aktiviti streaming anda di FireStick dilindungi.

Kill Switch, polisi tidak ketat, perlindungan kebocoran, DNS peribadi, Mod Penyamaran, dan ciri MultiHop menjadikan Surfshark sebagai salah satu VPN terbaik untuk FireStick.

Surfshark juga pantas. Banyak pelayannya membenarkan pengalaman penstriman bebas dan lancar. Dan, jika anda mencari pengalaman penstriman tanpa sempadan tanpa batasan geo, Surfshark boleh menjadi sangat berguna di jabatan ini juga.

Selain FireStick, anda boleh menggunakan Surfshark pada pelbagai peranti lain termasuk komputer, telefon bimbit, dan banyak lagi. Mungkin perkara terbaik mengenai Surfshark adalah bahawa anda boleh menggunakannya pada peranti tanpa had serentak.

Bagaimana untuk memasang Surfshark pada FireStick

Ikuti langkah di bawah untuk memasang dan menyambung ke Surfshark pada FireStick:

# 1: Klik di sini untuk mendapatkan langganan Surfshark

# 2: Pilih Carian pilihan pada skrin utama FireStick (sudut kiri atas)

Taipkan Surfshark dan apabila anda melihatnya dalam cadangan carian, klik

surfshark firestick vpn

# 3: Klik ikon Surfshark pada tetingkap seterusnya

vpns terbaik untuk firestick

# 4: Klik Muat turun / Dapatkan pada tetingkap berikut

bagaimana untuk memuat turun dan memasang firetick vpn surfshark

# 5: Open Surfshark apabila ia telah dipasang dan log masuk dengan kelayakan login anda

vpn terbaik untuk kayu api amazon

# 6: Klik Sambung untuk mula menggunakan VPN

terbaik amazon api tv stick vpn

5. CyberGhost

cyberghost vpn kodiCyberGhost menawarkan liputan keselamatan global dengan lebih daripada 5900 pelayan di seluruh dunia. Ia mengekalkan dasar tanpa log yang ketat. Maksudnya, anda tidak meninggalkan jejak kaki yang boleh dikenal pasti semasa anda mengalir di FireStick atau melayari internet.

VPN ini menawarkan kelajuan sambungan yang sesuai di banyak pelayannya. Dengan sistem penyulitan terbaik, CyberGhost juga menjamin aktiviti dalam talian anda sepenuhnya.

Jika anda ingin menyahsekat kandungan geo-larangan, CyberGhost bahkan akan menjadikannya mungkin.

CyberGhost membolehkan anda menyambung sehingga 7 peranti pada masa yang sama. Dan, ia mempunyai antara muka yang mesra pengguna untuk FireStick yang membolehkan anda memulakannya dengan segera. Untuk alasan ini (dan lebih), kami telah memilih CyberGhost sebagai salah satu VPN terbaik untuk FireStick.

Bagaimana untuk memasang CyberGhost pada FireStick

Ikuti langkah-langkah di bawah:

1: Klik di sini untuk mendapatkan langganan CyberGhost jika anda belum melakukannya

2: Power up FireStick anda dan pilih Carian pilihan di sudut kiri atas skrin utama (dalam bar menu)

Taipkan CyberGhost dan klik pada hasil carian

aplikasi cyberghost vpn

3: Klik CyberGhost sekali lagi pada skrin seterusnya

bagaimana untuk memasang cyberghost firestick vpn

4: Sekarang, klik Muat turun / Dapatkan untuk memuat turun dan memasang VPN

vpns terbaik untuk firestick

5: Buka CyberGhost pada FireStick. Anda harus melihat skrin berikut dengan kod

Pergi ke cgvpn.info/link dalam komputer atau pelayar mudah alih. Log masuk dengan butiran akaun CyberGhost anda dan masukkan kod itu

sediakan cyberghost pada firestick

6: Klik Sambungkan untuk memulakan

sambungkan vpn pada tongkat api

Bagaimana kami memilih VPN terbaik untuk FireStick dan mengapa saya memilih ExpressVPN berbanding VPN lain??

Apabila saya mula menulis panduan ini, saya mempunyai idea untuk menggabungkan pelbagai VPN di sini. Saya dengan cepat menyedari bahawa meletakkan 10 VPN pada senarai ini hanya akan membawa kepada kekeliruan dan anda meneka yang mana yang hendak dibeli. Untuk membuat perkara lebih mudah untuk anda, saya memutuskan saya lebih suka bercakap mengenai 5 VPN teratas dalam tutorial ini.

Ia mengambil masa untuk memilih yang terbaik dari tempat itu. Saya telah menguji beberapa VPN beberapa kali sebelum tiba di kesimpulan. Berikut adalah beberapa faktor penting yang saya pertimbangkan sebelum mencapai keputusan tersebut.

# 1: Kelajuan Sambungan

Kelajuan sambungan adalah salah satu faktor yang paling menentukan semasa membeli-belah untuk FireStick VPN. Berikut adalah kelajuan yang disyorkan Netflix untuk TV yang digunakan untuk streaming video melalui apa-apa sumber:

 • 3 Mb / s untuk video SD atau 480p
 • 4-5 Mb / s untuk video HD (kedua-dua 480p dan 1080p)
 • 25 MB / s untuk UHD, 4K video

Ingatlah bahawa dengan VPN, akan ada beberapa kehilangan kelajuan. ExpressVPN adalah pilihan utama saya sebagai FireStick VPN terbaik kerana ia menawarkan kehilangan kelajuan yang minimum. Inilah hasil ujian kami yang dijalankan pada peranti yang sama pada kelajuan jalur lebar asal yang sama dan di lokasi pelayan yang sama:

Kelajuan jalur lebar asal tanpa VPN (Disediakan: 50 Mbps Dicapai: 48.6 Mbps)

uji kelajuan vpn firestickKelajuan sambungan asal tanpa VPN

ExpressVPN: 46.3 Mbps Muat turun (pengekalan kelajuan 95.27%)

Ujian kelajuan Expressvpn pada tong api amazonDisambungkan ke ExpressVPN pada kelajuan sambungan asal sebanyak 50 Mbps

IPVanish: 36.3 Mbps Muat turun (pengekalan kelajuan 75%)

vpn untuk tv kebakaranDisambungkan ke IPVanish pada kelajuan sambungan asal 50 Mbps

NordVPN: 31.9 Mbps Muat turun (pengekalan kelajuan 65.64%)

nordvpn pada firestickDisambungkan ke NordVPN pada kelajuan sambungan asal sebanyak 50 Mbps

Surfshark: 28.8 Mbps Muat turun (pengekalan kelajuan sebanyak 59.26%)

surfshark vpn pada firefighter amazonDisambungkan ke Surfshark pada kelajuan sambungan asal 50 Mbps

CyberGhost: 27.8 Mbps Muat turun (pengekalan kelajuan 57.20%)

cyberghost vpn di firefox amazon dan tv kebakaranDisambungkan ke CyberGhost pada kelajuan sambungan asal 50 Mbps

Seperti yang dapat anda lihat, ExpressVPN menawarkan sambungan terpantas dan mengekalkan lebih daripada 95% kelajuan asal. IPVanish datang paling dekat dengan pengekalan kelajuan 75% - perbezaan kelajuan 20%. Walaupun IPVanish tidak secepat ExpressVPN, ia masih berada di sisi yang baik berbanding dengan VPN lain dalam industri.

NordVPN, Surfshark, dan CyberGhost menunjukkan penurunan dalam kelajuan yang ketara. Walau bagaimanapun, mereka masih lebih baik daripada banyak VPN lain yang kami uji.

Sila ambil perhatian bahawa ujian ini dijalankan pada pelayan VPN yang paling cepat yang ditawarkan oleh pembekal. Kelajuan mungkin berbeza-beza bergantung pada pelayan yang dipilih dan lokasinya. Lebih jauh pelayan dari lokasi fizikal anda, semakin rendah kelajuan yang mungkin. Kelajuan juga bergantung pada pembolehubah lain seperti peranti spec, ISP, router, dan lain-lain.

# 2: Kekuatan Enkripsi

OpenVPN AES 255-bit adalah protokol penyulitan yang paling berkesan. Ia adalah mustahak untuk FireStick VPN yang anda ingin beli. Inilah protokol yang digunakan oleh semua penyedia VPN teratas dan dianggap terbaik dalam industri.

# 3: Ciri-ciri Keselamatan

Perlindungan kebocoran DNS, terowong perpecahan, suis bunuh adalah beberapa ciri keselamatan yang penting yang perlu dipertimbangkan semasa menjelajahi VPN FireStick yang terbaik. Sebagai contoh, ExpressVPN dilengkapi dengan semua ciri-ciri keselamatan ini dan banyak lagi. Itulah salah satu sebab mengapa ia merupakan pilihan utama kami untuk FireStick VPN terbaik.

# 4: Dasar Tidak Log

Sekiranya aktiviti dalam talian anda tidak dapat dikesan, tiada siapa yang juga boleh mengeluarkan sepina dan menggali rekod penyedia VPN dan mengambil log anda. Hanya itu VPN akan dianggap selamat sepenuhnya. ExpressVPN mengekalkan dasar sifar log yang ketat. Mereka tidak mempunyai apa-apa yang didokumenkan dan oleh itu tiada apa yang dapat didedahkan kepada sesiapa.

IPVanish juga mempunyai dasar sifar log. Walau bagaimanapun, kerana ia berada dalam bidang kuasa Amerika Syarikat, saya agak ragu-ragu jika mereka benar-benar menjaga privasi anda utuh.

NordVPN, Surfshark, dan CyberGhost juga mengekalkan dasar rentetan tak log.

# 5: Sokongan Pelanggan

FireStick VPN yang baik adalah yang tidak memerlukan anda untuk menghubungi sokongan pelanggan. Bagaimanapun, sekiranya keperluan itu timbul, sokongan mesti tersedia.

ExpressVPN menawarkan sokongan 24 × 7 melalui sembang dan e-mel Live. Sebaliknya, IPVanish menawarkan 24 × 7 sokongan melalui e-mel.

Walaupun terdapat beberapa laporan daripada pengguna IPVanish bahawa sokongan pelanggan mereka agak sukar untuk dilalui dan mungkin tidak seperti responsif yang anda mahu.

NordVPN menawarkan sokongan sembang walaupun kini dalam fasa ujian beta.

Surfshark mempunyai sokongan sembang aktif dan responsif tersedia 24/7.

CyberGhost kini tidak menawarkan sokongan sembang. Anda boleh menghubungi mereka melalui e-mel. Mereka biasanya bertindak balas dalam tempoh 24 hingga 48 jam.

# 6: Apl yang mesra pengguna

Apabila anda mencari VPN terbaik untuk FireStick, ini secara automatik menjadi salah satu aspek yang paling penting untuk dipertimbangkan. Amazon FireStick adalah alat kawalan jauh dan oleh itu aplikasi VPN mesti jauh-mesra.

ExpressVPN menawarkan seratus peratus keserasian dengan jarak jauh FireStick. Tata letak keseluruhan ExpressVPN juga sangat mesra pengguna. Ia kemas dan mempunyai tema putih.

IPVanish, di sisi lain, nampaknya telah banyak disumbat di skrin utama dan oleh itu ia kelihatan sedikit berantakan. Walau bagaimanapun, ia berfungsi tanpa sebarang kelemahan pada peranti FireStick / Fire TV.

NordVPN, Surfshark, dan CyberGhost juga mempunyai aplikasi jauh yang sesuai untuk FireStick.

# 7: Bidang kuasa

ExpressVPN berkantor pusat di British Virgin Islands (BVI), sekumpulan kecil pulau dengan sistem kehakiman bebas mereka. BVI tidak termasuk dalam sebarang perisikan perisikan termasuk 5-Mata, 9-Mata atau 14-Mata, ia tidak mempunyai sebarang undang-undang pengekalan data, dan tidak dipaksa untuk menghasilkan rekod pelanggannya kepada mana-mana negara. ExpressVPN mempunyai sebab dan semua pihak berkuasa untuk memberikan privasi penuh kepada anda.

Itu tidak berlaku dengan IPVanish walaupun. Seperti yang saya katakan sebelum ini, syarikat induknya, StackPath berasaskan AS dan dengan itu jatuh di dalam bidang kuasa AS. Dan syarikat AS mesti mengikut undang-undang pengekalan data mandatori negara. Ini dalam konflik yang jelas dengan dasar log sifar VPN. Itulah sebabnya mengapa saya menyimpan IPVanish sebagai VPN alternatif.

NordVPN, Surfshark, dan CyberGhost juga beribu pejabat di luar bidang kuasa semua organisasi pengawasan utama.

# 8: Jaminan Wang Balik

Jaminan wang balik adalah perkara biasa di kalangan penyedia VPN dan salah satu faktor yang paling penting yang dipertimbangkan pengguna ketika mencari VPN. Ia seperti tempoh percubaan yang membolehkan anda menguji VPN dan menentukan sama ada atau tidak untuk anda.

ExpressVPN menawarkan jaminan 30 hari, penuh wang balik. Sekiranya anda mengubah fikiran anda dan memutuskan untuk tidak meneruskan ExpressVPN (yang saya tidak melihat alasan mengapa), anda boleh membatalkan langganan dan meminta bayaran balik penuh.

IPVanish hanya menawarkan jaminan pulangan wang 7 hari. Saya secara peribadi merasakan bahawa seminggu adalah agak kurang masa untuk mencuba perkhidmatan, tetapi ia masih harus memberikan anda idea yang mencukupi mengenai kelajuan, prestasi, konsistensi, dan kesambungan.

NordVPN juga menawarkan jaminan wang balik tanpa syarat selama 30 hari. Anda mendapat masa yang cukup untuk membuat keputusan sama ada anda ingin meneruskan atau membatalkannya.

Surfshark juga mempunyai dasar pembayaran balik 30 hari sekiranya anda memutuskan untuk tidak meneruskannya

CyberGhost memberikan anda 45 hari, tempoh bayaran balik sepenuhnya; lebih lama daripada VPN lain dalam senarai ini

VPN percuma untuk FireStick

Saya terus mendapat pertanyaan seperti mana VPN percuma terbaik untuk FireStick. Nah, kawan-kawan sayangku, saya akan mengatakan bahawa tiada kombinasi 'percuma' dan 'terbaik' ketika mempertimbangkan VPN. Jika anda mencari VPN terbaik, anda tidak boleh mendapatkannya secara percuma. Saya bersetuju bahawa sesetengah pengguna mungkin tidak mampu membayar VPN dibayar, tetapi saya juga tidak akan pergi untuk VPN percuma juga. Menggunakan VPN percuma sama baiknya dengan tiada VPN sama sekali.

VPN percuma untuk FireStick boleh membawa lebih banyak mudarat daripada yang baik. Anda boleh membaca di sini mengapa VPN percuma harus dielakkan.

Menukar Kawasan Amazon untuk FireStick

Anda boleh menyediakan VPN pada Stick TV Kebakaran menggunakan kaedah yang diterangkan di atas. Itu cukup untuk menjaga privasi anda. Walau bagaimanapun, beberapa pengguna lebih suka mengambil langkah tambahan. Dalam hal ini, anda juga boleh menukar rantau ini untuk Stick Fire anda tanpa alamat sebenar anda.

Menukar kawasan FireStick cukup mudah. Buka Amazon pada pelayar PC anda dan ikuti langkah-langkah berikut:

# 1. Klik tab "Perintah Anda" dan kemudian buka 'Urus Kandungan dan Peranti Anda' (di bawah imej)

mengurus kandungan dan peranti di amazon

# 2. Klik pada tab 'Tetapan'.

# 3. Pergi ke Tetapan Negara dan klik pada Tukar

menukar negara pada amazon

# 3. Masukkan alamat yang anda mahu tambah. Anda boleh mencari sebarang alamat rawak oleh carian web pantas

# 4. Pilih Kemas Kini

Tukar alamat tong api Amazon amazon

Kesimpulan pada VPN Terbaik untuk FireStick

FireStick adalah peranti streaming yang hebat. Ia telah mengubah cara kita menonton TV. Walaupun anda tidak mempunyai TV Pintar, hanya pasang peranti ini ke dalam port HDMI dan tukar TV anda menjadi satu. Kini semua yang anda perlukan adalah VPN untuk meningkatkan pengalaman hiburan anda. Dengan VPN FireStick, anda boleh mengatasi masalah seperti geo-sekatan dan throttling ISP yang cenderung mencairkan keseronokan.

Menggunakan VPN pada FireStick sangat bermanfaat, dan dengan perlindungan VPN dalam bentuk ExpressVPN, semua masalah anda diselesaikan. Tidak kira di mana anda berada, VPN ini akan memberi anda pengalaman terbaik yang mungkin bebas daripada segala masalah. Mereka menawarkan jaminan wang balik 30 hari juga, jadi jika anda berfikir ExpressVPN tidak cukup baik (yang sangat tidak mungkin!), Anda boleh meminta bayaran balik penuh. Jadi dengan ExpressVPN untuk FireStick, anda hanya boleh duduk, berehat, dan menikmati.

Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me