Cum câștigă banii VPN-uri gratuite? 5 fapte înfricoșătoare de știut

>

VPN-urile au devenit un instrument extrem de util pentru mulți pasionați de confidențialitate online. Mulți internauți le place serviciul VPN gratuit, deoarece sunt simple, ușor de utilizat și, cel mai important, vin fără un preț. Dar, ceea ce mulți utilizatori VPN tind să uite este că rularea unui serviciu VPN costă bani. În timp ce VPN-urile plătite se finanțează prin abonamente, VPN-urile gratuite trebuie să câștige bani prin diferite metode. Deci, cum câștigă bani VPN-uri gratuite? Iată 5 fapte înfricoșătoare pe care ar trebui să le știi despre VPN-urile gratuite.

Cum câștigă bani VPN-urile gratuite

cum vpns-urile gratuite fac bani

1. Vânzarea datelor utilizatorilor

Vom începe de pe listă cu cel mai înfricoșător lucru pe care VPN-urile îl fac pentru a face bani din utilizatorii lor și asta vinde informațiile și datele pe care le oferă clienții lor. Acesta este, fără îndoială, unul dintre cele mai periculoase lucruri pe care le poate face un VPN gratuit, deoarece afectează în mod direct confidențialitatea clientului lor și îi pune pe utilizatori la posibile încălcări de securitate..

Deci, cum și unde poate un serviciu VPN gratuit să vă vândă datele? Ei bine, parcurgând înregistrările unor VPN-uri care au fost surprinse efectiv în acest sens, există o serie de moduri în care VPN-urile merg. Pentru a spune acest lucru în termeni simpli, extrag datele din dispozitivul utilizatorului și creează fișiere separate pentru fiecare persoană. Această cantitate de date și informații personale pe care le pot potențial de pe un dispozitiv este deranjantă.

Pornind de la dispozitivele dvs. informații și date de locație, până la informații personale, e-mailuri, mesaje, numere de telefon și, practic, orice este stocat în memoria dispozitivului. Unele VPN au reușit chiar să obțină controlul deplin asupra dispozitivelor utilizatorului lor, ceea ce le-a permis accesul complet și fără restricții, inclusiv posibilități de editare, modificare și chiar ștergere a materialelor de pe dispozitivul controlat.

În unele cazuri, VPN-urile își vând e-mailurile utilizatorilor către companii terțe. Aceasta este o problemă uriașă pentru dvs. în calitate de utilizator, deoarece nu veți primi doar o mulțime de spam și e-mailuri nedorite, de asemenea, nu puteți ști niciodată câte persoane și companii au adresa dvs. de e-mail. E-mailurile Ransomware, criptocacking și phishing sunt doar câteva dintre consecințele potențiale ale e-mail-ului dvs..

Acest lucru pare prea înfricoșător pentru a fi adevărat, așa că cea mai mare întrebare care rezultă din toate acestea este - nu ar trebui să fie ilegal? Ei bine, din păcate, majoritatea utilizatorilor VPN gratuite nu trec peste Politica de confidențialitate înainte de a se înscrie la un nou serviciu. Înseamnă că, atâta timp cât un VPN afirmă că vă poate împărtăși informațiile sub orice formă și formă și sunteți de acord cu acestea, nu este ilegal. Cu siguranță nu este etic și moral, dar, din păcate, este o lacună pe care mulți VPN-uri gratuite știu să profite.

2. Marketing bazat pe informații personale

În conformitate cu primul lucru despre care am vorbit, partajarea deschisă a datelor în scopuri de marketing este o altă practică foarte periculoasă pe care o permit unele VPN-uri gratuite. Motivul din spatele acestui lucru este, desigur, foarte inteligibil. Deoarece nu fac bani din abonamentele utilizatorilor, ei compensează pierderile făcând bani în moduri diferite. Există câteva moduri diferite prin care un VPN poate partaja datele clientului său în scop de marketing.

Prima dintre ele este că folosesc direct datele și informațiile dvs. în scopuri de marketing și publicitate. Înseamnă că de fiecare dată când vă conectați sau căutați ceva online care vă interesează, VPN stochează aceste informații și îl folosește pentru a determina ce reclame să vă vândă și cum să le efectuați cel mai eficient. Al doilea mod în care se descurcă este faptul că împărtășesc în mod deschis aceste date cu companii terțe și partenerii lor. Aceasta este opțiunea mai periculoasă a celor doi, deoarece VPN și compania de marketing sunt, în principiu, integrate într-o singură platformă și ambele au un control complet asupra datelor dvs. Este atât de periculos, deoarece compania de marketing leagă adesea reclame de pe site-uri web și pagini care nu sunt surse de încredere. Aceste reclame nu sunt doar frustrante, dar te pot conduce și către site-uri dăunătoare.

Există multe exemple în acest sens, dar probabil că nu este mai bun decât Betternet, care este un serviciu VPN gratuit care afirmă public și deschis afilierea lor cu companii de marketing online. Nu ascund faptul că au un model de afaceri orientat către anunțuri. Cu toate acestea, acestea nu intră în detalii mari pentru a dezvălui locația, informațiile despre afaceri și detalii importante despre modul în care acest model de afaceri orientat publicitar operează în culise.

Singurul aspect al acestei probleme este că este un mod foarte bun de a judeca cât de de încredere este un VPN gratuit. Cu alte cuvinte, dacă observați că VPN vă bombardează în mod agresiv cu anunțuri, este un semn care indică faptul că sunt foarte probabil să partajeze informațiile și activitățile dvs. personale cu site-urile terțelor părți.

3. Exploatarea de utilizatori gratuit în beneficiul celor plătitori

Pe lângă vânzarea informațiilor dvs. personale către terți, VPN-urile gratuite vă pot exploata încrederea în mai multe moduri diferite, cea mai proeminentă fiind în beneficiul clienților plătitori. Aceasta este o problemă care apare atunci când un VPN funcționează simultan ca un serviciu gratuit și unul plătit. Se datorează faptului că VPN funcționează separat pe două niveluri complet diferite. Vă oferă, utilizatorul gratuit, acces la internet fără nicio condiție, dar, în același timp, vă exploatează conexiunea într-o varietate de moduri.

Cele mai bune exemple ale acestei tehnici deduse sunt VPN-urile care utilizează puterea gratuită de procesare a utilizatorului și o transferă clienților plătiți. În esență, VPN vinde lățimea de bandă către alți utilizatori în scop profit. Desigur, puteți să o evitați optând pentru un membru plătit dacă VPN oferă unul. Singura captură este că există VPN-uri care nu împărtășesc aceste informații cu utilizatorii lor gratuite, așa că nu puteți ști dacă dispozitivul și conexiunea dvs. sunt utilizate pentru a beneficia de altcineva.

4. Crearea BotNets și noduri de ieșire

Dacă tactica anterioară pe care o folosesc VPN-urile nu este suficient de înfricoșătoare, aceasta vine cu câteva consecințe din lumea reală care vă pot pune probleme cu legea. În timp ce unii utilizatori VPN ar putea să nu aibă o problemă cu acest tip de schimb de servicii, acesta le poate aduce de fapt o durere de cap semnificativă. A fi un nod de ieșire a serverului înseamnă că tot traficul care se îndreaptă către serverul de nod final este redat ca provenind de la adresa IP a acelui server..

Acest lucru ar putea să vă creeze un necaz, deoarece traficul care trece poate include toate tipurile de activități ilegale, căutări și istoric de navigare. Cu siguranță nu merită riscul, mai ales atunci când considerați că vă asumați toată responsabilitatea fără a primi nicio compensație, în timp ce serviciul VPN câștigă bani de la toți membrii plătiți care vă utilizează conexiunea și adresa IP ca nod de ieșire..

Au fost înregistrate cazuri în care persoane nevinovate au fost cercetate de guvern pentru efectuarea de activități ilegale pe internet. Toate acestea s-au întâmplat pentru că VPN-ul pe care ei credeau că îl foloseau gratuit folosea de fapt rețeaua și adresa IP pentru a crea o botnet care permitea altor utilizatori să se conecteze la adresa lor IP. Mai mult decât atât, hackerii au reușit să preia controlul tuturor conturilor gratuite din rețeaua VPN și să creeze o botnet mare pe care să o poată folosi pentru atacuri malware anonime. Deși toate acestea sună ca un complot dintr-un film thriller, acesta a fost un caz din viața reală care s-a întâmplat utilizatorilor VPN Hola.

Chiar dacă scandalul din jurul Hola VPN a fost un reper important care a contribuit la aruncarea luminii asupra pericolului de utilizare a VPN-urilor gratuite, există încă VPN-uri gratuite care fac acest lucru. Partea terifiantă în toate acestea este că în prezent nu există proceduri sau măsuri stabilite pentru a monitoriza modul în care aceste VPN-uri exploatează încrederea utilizatorilor lor.

5. Urmărirea activității utilizatorului

Nu în ultimul rând, dar, cu siguranță, nu în ultimul rând, cea mai frecventă infracțiune pe care o fac VPN-urile gratuite și una pe care mulți dintre utilizatorii lor (ne) sunt de acord cu voie să o urmărească este activitatea online a membrilor lor. Există o mulțime de VPN-uri care păstrează jurnalele de conectare. Acest lucru este în primul rând pentru a menține serviciul în funcțiune fără niciun sughiț și pentru a se asigura că rețelele sunt sigure și criptate. Cu toate acestea, jurnalele de conexiune pot fi de asemenea folosite pentru a urmări obiceiurile și interesele unui anumit utilizator.

Ei fac acest lucru în mai multe moduri. Cel mai adesea este prin introducerea cookie-urilor browserului. Aceste instrumente îți pot urmări toate activitățile online fără ca tu să fii conștient de asta de cele mai multe ori. Celelalte două moduri de urmărire a activităților dvs. online sunt balizele web și pixelii de urmărire. Beacon-urile web se mai numesc bug-uri web sunt mai frecvente decât credeți. Acestea sunt acele fișiere cu imagini clare recunoscute folosite pentru a urmări activitatea dvs. pe internet. Pixelii de urmărire funcționează similar cu balizele web, dar au aspect diferit. Sunt mai utile pentru analizarea datelor și urmărirea comportamentului online al utilizatorilor. Nu numai că VPN folosește aceste instrumente pentru a vă urmări activitatea, dar, în unele cazuri, le permite și partenerilor lor de marketing.

Așadar, deși crezi că ești anonim și privat în timp ce folosești serviciile VPN, activitățile tale online sunt de fapt urmărite în permanență. Deși majoritatea VPN-urilor nu recunosc acest lucru, ele colectează informațiile și toate datele despre activitatea dvs. și le păstrează, cel mai adesea, pentru cel mai mare ofertant. Spre deosebire de VPN-urile gratuite, cele pe care trebuie să le plătești listează de regulă tot ce este în Politica lor de confidențialitate, ceea ce înseamnă că, atunci când plătești pentru un serviciu, poți verifica de fapt dacă primești ceea ce ai promis.

Utilizarea unui VPN care îți urmărește activitatea online învinge scopul de a utiliza VPN-ul. În loc ca Furnizorul dvs. de servicii Internet să vă poată urmări activitatea, acordați această putere VPN-ului gratuit, ceea ce este un lucru foarte periculos de făcut, întrucât nu puteți spune niciodată dacă intențiile lor sunt bune sau rele. Dacă o VPN gratuită este localizată într-una dintre cele 14 ochi, aceasta înseamnă, de asemenea, că sunt obligați să participe la informațiile pe care le solicită guvernul țării în care se află. Aceasta este o poziție riscantă în care să te înscrii din nou, ești singurul care îți asumi responsabilitatea dacă ceva merge prost.

De ce folosesc VPN-urile gratuite astfel de tactici?

Pentru unii VPN-uri de acolo, câștigul de bani vine înainte de siguranța și confidențialitatea utilizatorului acestora. Vânzarea datelor utilizatorilor, utilizarea lor pentru publicitate sau încălcarea flagrantă a securității și confidențialității lor sunt doar câteva dintre modalitățile prin care VPN-urile gratuite fac bani. Dar, înainte de a intra în detalii, este important să vorbim despre toate aspectele importante și să înțelegem de ce unele VPN-uri gratuite abuzează de încrederea clienților. Iată care sunt cele mai mari motive pentru care fac acest lucru:

Costuri mari de întreținere

După cum am spus la început, este ușor de uitat că rularea unei rețele VPN costă bani. În funcție de dimensiunea bazei de clienți VPN, costurile lunare de întreținere pot urca ușor până la zeci de mii de dolari. Nu mai vorbim, deoarece VPN crește și are nevoie de servere mai stabile și mai puternice, aceste costuri pot urca până la sute de mii sau chiar milioane. Acesta este motivul pentru care costurile serverului sunt probabil cel mai mare motiv pentru care majoritatea VPN-urilor gratuite decid să meargă în spatele clienților.

Câștig financiar

Desigur, ruperea nu sună la fel de bine ca să câștigi bani. Acesta este motivul pentru care unii VPN decid să facă un pas mai departe și să utilizeze datele clienților lor în anumite moduri care le permit să câștige mai mulți bani. Acest lucru include cel mai adesea vânzarea sau partajarea de date cu terți sau crearea de anunțuri puternic direcționate care aduc mai mult profit din partea agenților de publicitate.

Lăcomie

Deși unii oameni pot susține că primul motiv este justificabil și chiar al doilea, nimeni nu ar putea scuza acte care provin din lăcomia pură. Când aveți date confidențiale de zeci, chiar sute de milioane de utilizatori, devine foarte tentant să folosiți toate aceste cunoștințe și puteri. Multe VPN-uri gratuite populare au cedat în acest sens, Hola, Betternet și chiar VPN Opera au fost închise pentru o perioadă pentru a încerca să monetizeze datele utilizatorului lor.

De ce ar trebui să alegeți un serviciu VPN plătit

Serviciile VPN gratuite nu pot fi comparate cu cele care vin cu un preț. Acestea oferă un anumit nivel de siguranță și garanție de confidențialitate, care pur și simplu nu pot fi corelate de un VPN gratuit. Cu bugete mai mari și modele de afaceri bine definite, VPN-urile plătite oferă pur și simplu un serviciu pe care VPN-urile gratuite nu se pot potrivi. Beneficiile utilizării unei VPN plătite includ:

 • Viteze de conectare mai bune - VPN-urile gratuite restricționează adesea viteza de internet a utilizatorilor lor gratuite în favoarea clienților plătitori. Cu un serviciu VPN plătit, vă puteți bucura de viteze îmbunătățite de internet și chiar vă puteți bucura de accelerația de bandă de la ISP. Reducerile de conexiune sunt mult mai rare și nu veți suferi de nicio problemă gratuită de care suferă VPN-urile cu o calitate mai mică.
 • Ștergeți politica de confidențialitate - Așa cum am menționat anterior, VPN-urile gratuite sunt adesea secrete și nu sunt foarte oneste când vine vorba de împărtășirea modelului lor de afaceri cu clienții liberi. Când plătiți pentru o VPN, știți ce primiți și exact cât de privat sunteți conectat la un server VPN.
 • Diversitatea serverelor - Numărul de servere vine mână în mână cu viteza de internet. Cu cât mai multe servere are un VPN, cu atât vor fi mai puțin aglomerate, ceea ce înseamnă conexiuni mai rapide. În plus, dacă utilizați un VPN pentru a accesa conținut restricționat geo-restricționat sau blocat dintr-o altă parte a globului, puteți pur și simplu să vă conectați la un server cel mai aproape de locația dorită și să vă bucurați de acces fără restricții, indiferent unde vă aflați.
 • Securitate - VPN-urile plătite pot veni cu o serie de funcții suplimentare atașate la ele. Aceasta include diferite protocoale de criptare, caracteristici speciale, cum ar fi comutatorul de ucidere, criptare mai bună și mai puternică. Când plătiți pentru un serviciu VPN, ar trebui să vă mulțumiți cu nu mai puțin de criptarea standard a industriei pe 256 biți.
 • Relații Clienți - La fel ca toate beneficiile enumerate mai sus, un suport bun are un cost anume. Aceasta nu înseamnă că trebuie să plătiți în exces pentru serviciul VPN. Înseamnă doar că, dacă se întâmplă să te confrunți cu o problemă folosind un VPN, te poți aștepta ca cineva să fie stand-by și să te ajute atunci când ai nevoie de ajutor.

Top 3 VPN-uri premium

Având în vedere toate acestea, rețineți că nu toate VPN-urile plătite sunt bune sau nu vin fără defecte. Este întotdeauna cel mai bine să faci un pic de cercetare înainte de a opta pentru o VPN. Pentru a vă ajuta să alegeți cel mai potrivit VPN pentru nevoile dvs., vă oferim primele 3 VPN-uri premium disponibile în prezent.

# 1. ExpressVPN

expressvpn

ExpressVPN este considerat pe scară largă drept cel mai bun VPN din toată lumea. Acesta vine la un preț puțin mai mare în comparație cu concurența, dar serviciul pe care îl obțineți în schimb este mai mult decât merită costul. ExpressVPN este probabil cel mai convenabil VPN disponibil în prezent, deoarece este ușor de configurat și este disponibil pe orice dispozitiv. Au o rețea de server destul de impresionantă, care include peste 3000 de servere de mare viteză în 94 de țări și 160 de locații. Vorbind despre viteză mare, vitezele ExpressVPN sunt printre cele mai bune în jur, deoarece vă este garantată eficiența maximă atunci când sunteți conectat la unul dintre serverele lor. Vă puteți aștepta ca viteze să varieze între 80Mbps și 85Mbps într-o rețea de 100 Mbps.

 • Cea mai rapidă viteză printre toți ceilalți furnizori VPN
 • Fără jurnale
 • OpenVPN, IPSec & IKEv2
 • Torrents / P2P Permis
 • Deblochează Netflix, Hulu, BBC iPlayer
 • 24 × 7 Suport pentru chat în direct
 • Garanție de returnare de 30 de zile

Citiți recenzia mea ExpressVPN

Verificați prețul ExpressVPN

# 2. IPVanish

ipvanishVenind pe locul doi, IPVanish este perfect pentru persoanele care descarcă frecvent fișiere și conținut de pe internet. Oferă viteze de descărcare bune și stabile, cu lățime de bandă nelimitată și trafic nelimitat P2P. Cu servere în mai mult de 60 de țări, jurnaluri de trafic absolut zero și până la 10 conexiuni simultane, IPVanish este o VPN foarte convenabilă. Deși interfața sa nu poate fi la fel de ușor de utilizat precum ExpressVPN, aceasta oferă o mulțime de personalizări, ceea ce va impresiona cu siguranță mai mulți utilizatori VPN cu experiență care caută un nou VPN.

 • Viteze bune
 • Fără jurnale
 • Criptare AES-256
 • P2P permis
 • 7 zile de returnare a banilor

Citiți recenzia mea IPVanish

Verificați prețul IPVanish

# 3. NordVPN

nordvpnDacă mergeți pentru cea mai bună combinație de calitate și cantitate, NordVPN este calea de urmat. Cu cel mai mic preț de membru și o garanție fără riscuri de 30 de zile, NordVPN este o opțiune fără riscuri pentru fiecare pasionat de confidențialitate cu un buget. Pe lângă faptul că este foarte accesibil, NordVPN are un pumn puternic. Cu peste 5200 de servere din 62 de țări din întreaga lume, acestea oferă cea mai mare rețea de servere din toate VPN-urile. Criptarea lor dublă de grad militar și nici o politică de jurnal nu le face o opțiune ideală pentru navigare, streaming și descărcare de conținut.

 • Viteze bune
 • Fără jurnale
 • OpenVPN, IPSec & IKEv2
 • P2P permis
 • Deblochează Netflix
 • Garanție de returnare de 30 de zile

Verificați prețurile NordVPN

Concluzie

Deși uneori internetul poate fi un loc înfricoșător, cu câțiva pași în plus vă puteți bucura de acces nerestricționat și sigur, și totul începe cu obținerea unui VPN fiabil. Dacă vă apreciați cu adevărat confidențialitatea și securitatea online, nu vă bazați pentru un serviciu VPN gratuit. Există o mulțime de opțiuni disponibile acolo, începând cu doar câțiva dolari pe lună. O vom încheia cu o propoziție de care ar trebui să țineți cont întotdeauna, nu numai atunci când utilizați internetul. Totul vine cu un anumit cost și, dacă nu plătiți prețul serviciului, cel mai adesea înseamnă că sunteți produsul.

Citeste mai mult:

Cele mai bune VPN-uri Netflix care funcționează
Cel mai bun VPN pentru Kodi
Cel mai bun VPN pentru FireStick
Cum se ascunde adresa IP
De ce ai nevoie de un VPN

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me