Er VPN’er lovlige og sikre at bruge? (Det kommer an på)

>

Med den eksponentielle stigning i internetbrugere øges også risikoen for at løbe ind på et phishing-websted eller usikre domæner. Konsekvenserne af usikker internet-surfing er så alvorlige, at du også kan blive offer for identitetstyveri bare ved at afsløre dit navn, e-mail-id, alder og telefonnummer! Således skal hvert websted, der beder om sådanne detaljer, være et betroet websted, men hvordan kan man finde ud af det? Den virtuelle verden er fuld af fælder og faldgruber, og der er ingen absolut sikkerhed for at vide, hvad der er sikkert og hvad ikke. Du kunne muligvis downloade en ufarlig viral video eller den seneste sæson af et berømt show og muligvis åbne sårbarhedens porte. Dem, der har været på Internettet i lang tid, ville vide, at VPN’er muligvis er den sikreste måde at foretage anonyme dataoverførsler på Internettet. Men selv de bedste af os på et tidspunkt kan have undret sig er VPN’er lovlige? Og endnu vigtigere, er VPN-sikkert som vi anser det for at være?

Lad os finde ud af det.

Hvad er en VPN?

Før vi diskuterer spørgsmålet ‘er VPN’er sikre?Lad os få en bedre forståelse af, hvad en VPN virkelig er. For at forenkle det er VPN (eller Virtual Private Network) en software, som man bruger til at forblive anonym på internettet, det er især nyttigt til at beskytte brugeren mod deres internetudbyder eller endda regeringen. Denne tunnelsoftware knytter dit netværk via en række servere over hele kloden, så hosting-webstedet er clueless med hensyn til din faktiske og nøjagtige placering. Din IP-adresse er et unikt ID for din virtuelle tilstedeværelse, og en VPN skjuler din IP-adresse, så du dybest set kan påtage dig en ny og ukendt identitet.

Visse websteder pålægger geografiske blokke, hvor webindholdet muligvis kun er tilgængeligt for dem, der findes på et bestemt kontinent, land eller lokalitet. En VPN kan omgå denne begrænsning, der giver adgang til enhver geografisk placering. For eksempel, hvis noget indhold kun er tilgængeligt for internetbrugere, der er bosiddende i USA, og det er blokeret for visning i Indien, kan du effektivt bruge en VPN til at narre webstedet til at tro, at du bruger en internetforbindelse i USA.

Betalte og ikke-betalte VPN-tjenester er tilgængelige på internettet. De har flere servere til stede i de fleste lande for at gøre det muligt for deres bruger at spoof deres netværk som lokale internetforbindelser gennem omdirigering ved hjælp af disse tilgængelige servere. De betalte VPN-tjenesteudbydere opkræver et nominelt gebyr, der kan variere fra timepakker til årlige pakker. De gratis VPN’er kan komme til en pris, der er meget større end betalt VPN-servicegebyr. Der er selvfølgelig nogle pålidelige tjenesteudbydere, men der er også useriøse dem, der udnytter og går på kompromis med dine personlige data i stedet for deres ‘gratis’ tjenester. Vi skal tale om dette i de senere afsnit.

er vpns ulovligt

Er VPN’er ulovlige?

Så som vi nævnte ovenfor, VPN’er kan bruges til at undgå at blive sporet af regeringen, naturligvis ville det udløse spørgsmålet: er VPN’er lovlige? Svaret på dette spørgsmål er snarere landsspecifikt, men et mere generelt svar ville være Ja. VPN’er er ikke ulovlige. Dette er dog ikke tilfældet over hele verden, da VPN’er erklæres ulovlige i visse lande (mere om det senere). Selvom VPN’er muligvis er lovlige i de fleste lande, siger det sig selv, at udførelse af ulovlige aktiviteter gennem VPN’er som spredning af vira, salg af narkotika og / eller ophavsretligt materiale stadig kan gøre dig ansvarlig for enhver juridisk handling.

  Cómo elegir la mejor VPN para tus necesidades

Lande som Det Forenede Kongerige, USA og Canada tillader brug af VPN’er. VPN-tjenesteudbydere er dog nødt til at overholde retningslinjerne, der er fastsat af de styrende myndigheder i det pågældende land, hvor deres organisation er registreret.

De fleste lande accepterer den legitime brug af VPN’er, fordi det har nogle forskellige fordele som:

VPN’er tilbyder sikkerhed

Denne sikkerhed er ikke kun begrænset til enhver tilfældig internetbruger, men udvides også til større virksomheder og regeringsorganisationer. VPN’er bruges som en forsvarslinje til at beskytte følsomme data og intellektuel ejendom. Selv bankmiljøer bruger VPN’er til at give en medarbejder adgang til hans eller hendes arbejdsstation, når de arbejder hjemmefra.

VPN’er tilbyder anonymitet

I den nuværende tid er anonymitet og privatliv alle personers største bekymringer. Uanset om de føler, at de overvåges af regeringen eller blot ønsker at undslippe koblingerne af målrettede annoncer, bruger flere og flere VPN’er til at sikre deres forbindelser sikkert. Med VPN’er kan selv dine VoIP-opkald ikke spores eller overvåges.

Disse fordele opvejer de største ulemper ved at bruge en VPN, hvilket gør det lovligt i de fleste lande. Her er flere grunde til, at du har brug for en VPN.

Er det ulovligt at bruge en VPN til Netflix?

Omtale af geo-låsning af webindhold udløser den allerførste tvivl, er det ulovligt at bruge en VPN til Netflix? Netflix er muligvis den største og mest populære online streamingtjeneste, men brugere uden for USA vil bemærke et begrænset bibliotek, der blegner i sammenligning med det rige indhold, der findes på Netflix US. Brug af en VPN til at få adgang til denne ressource kan være en overtrædelse af Vilkårene for brug af Netflix, der siger, at virksomheden har ret til at begrænse indhold baseret på brugerens geografiske placering. På trods af dette ville det ikke udgøre krænkelse af ophavsret, da brugeren stadig bruger Netflix til at få adgang til deres tjenester.

Bortset fra denne overtrædelse af servicevilkårene ser det ud til, at der ikke er andre love, der er anvendt, hvis VPN’er er lovlige i dit land. Dette er givet, hvis dit land heller ikke har nogen love mod omgåelse af geologiske eller kontinentale begrænsninger, der er pålagt et indhold. At få adgang til Netflix-oplysninger via en VPN til kommercielt at bruge deres indhold kan definitivt lande dig i en lovlig flok. Husk desuden, at hvis Netflix fanger dig ved hjælp af deres tjenester via en VPN, så har de alle rettigheder til at forbyde dig at benytte deres tjenester. Så i et nøddeskal er det helt lovligt at bruge VPN til Netflix uden at frygte nogen civil eller kriminel konsekvens, så længe du ikke misbruger den opnåede adgang. Omend kan nogle VPN-netværk være forfærdeligt langsomme, hvilket gør det næsten umuligt at streame videoindhold, så det måske ikke engang er værd at bruge tid og kræfter.

Er det ulovligt at bruge en VPN i skoler?

Skoler er underlagt regler og ikke love. Så længe et land giver lovligheden til brugen af ​​VPN, bliver det automatisk lovligt, selv i skoler. De interne regler og politikker, der følges af skoler, varierer fra skoler til skole. Det afhænger også af det indhold, der fås adgang via VPN. Hvis skolen finder det upassende at bruge VPN, får du problemer med skolemyndighederne. At få adgang til et ufarligt websted kan simpelthen resultere i en let klap på håndleddet, men at komme til den mørke side af internettet ved hjælp af VPN’er kan resultere i udvisning eller tilbageholdelse. Straffen er i overensstemmelse med sværhedsgraden af ​​gennemførelsen af ​​reglen. Men i det større perspektiv kunne brug af VPN’er i skolen ikke tiltrække nogen retlige handlinger, så længe VPN’er er lovlige i hele landet.

  Sú siete VPN legálne a bezpečné na používanie? (Záleží)

Lande, hvor VPN er ulovligt

Som nævnt før tillader de fleste lande VPN-brug, men nogle har indført strenge love mod det. Så her er de lande, der enten har forbudt eller regulerer VPN-tjenester.

Lande, hvor VPN er ulovligt

Rusland

Det er et kendt faktum, at den russiske regering har et robust overvågningssystem. Naturligvis er enhver teknologi, der tilbyder anonymitet, såsom VPN, fuldmægtige, Tor osv., Forbudt og betragtet som ulovlig af regeringen. Denne handling sikrer også, at borgerne ikke får adgang til webindhold, som regeringen ikke ønsker at tillade.

Kina

Brug af VPN er ulovligt i Kina. Den kinesiske regering sporer grundlæggende alle online aktiviteter og kontrollerer, censurer og regulerer det webindhold, som borgerne kan få adgang til. Selvom landet i teorien har registrerede VPN-tjenesteudbydere, men i praksis skal de overholde et strengt og stift sæt retningslinjer, der er pålagt af regeringen. Dette besejrer dybest set hele formålet med at bruge VPN’er i første omgang. Desuden blokerer visse kinesiske områder VPN-brug helt uanset udbyderen.

Hviderusland

Efter de handlinger, som ledere af VPN forbudt lande, Rusland og Kina, Hviderusland forbød også VPN- og Tor-tjenester, der tilbød en vis anonymitet. Internetudbydere i Hviderusland skal krydstjekke med den daglige liste over forbudte tjenester. Denne liste er udstedt af regeringsorganet.

Irak

Irak har været et hotspot af terroraktiviteter siden ISIS ‘genopblomstring. For at spore enhver internetaktivitet og overvåge enhver internetbruger er VPN således blevet fuldstændigt forbudt. Selv om denne handling kan synes nødvendig for at forbyde terroristerne, er landets borgere nødt til at gå på kompromis med deres sikkerhed og privatliv. Interessant nok har regeringen og statslige organisationer ingen kvalifikationer til at bruge VPN.

Oman

Oman har været aktiv i censur, og det er derfor ikke overraskende, at bortset fra de traditionelle medier, er internetadgangen også reguleret. For at bevare fæstningen er VPN således forbudt i Oman.

Kalkun

Tyrkiet har forsøgt at forbyde alle sociale medieplatforme og ethvert medium for at få adgang til dem. Den tyrkiske regering har således blokeret forskellige andre websteder, der inkluderer VPN-udbydere.

Forenede Arabiske Emirater

UAE pålægger dem, der konstateres at bruge en VPN, en stejl bøde. Det fine beløb kan stige op til $ 575.800. Dette skyldes, at regeringen ønsker at støtte telekommunikationsindustrierne. Disse industrier lider stort tab på grund af VoIP-tjenester, der skærer ned i deres overskudsmarginer.

Saudi Arabien

Saudi-Arabien er vidne til et specielt scenario, hvor brug af VPN’er er lovlige, men regeringsmyndighederne har blokeret næsten 4.00.000 websteder. Ligesom UAE havde landet også blokeret VoIP-tjenester for at øge deres telekomsektor. Efter dette begyndte saudierne at bruge VPN til at få adgang til disse tjenester. Heldigvis med forbuddet mod VoIP-løftning er brugen af ​​VPN muligvis ikke nødvendigvis når alt kommer til alt.

Lande som Nordkorea, Iran og Turkmenistan begrænser brugen af ​​VPN’er under deres generelle internetcensur og til at begrænse internetadgangen, men de har også et par godkendte VPN-tjenesteudbydere, der kan tilbyde denne service. Desuden er denne liste over lande ikke udtømmende, fordi lovgivningen om et land er ret dynamisk og kan ændre sig konstant. Så rådes brugerne til at tjekke deres lokale lovgivning for sikkerhed. 

Er VPN’er sikre at bruge?

VPN’er er helt sikkert mere sikre end at bruge proxies, da det involverer datakryptering, der kan beskytte dine oplysninger. På overfladen kan ideen om at bruge en VPN til en forstærket sikkerhed, anonymitet og privatliv forekomme ideel situation, men det kommer med sin rimelige andel af fælder.

  IPVanish-gennemgang: Et top-notch VPN-alternativ!

Når det kommer til adgang til gratis VPN, er det vigtigt at forstå, at intet nogensinde er helt ‘gratis’. VPN-udbydere, der tilbyder tjenester gratis, kan faktisk tillade enhver skadelig tredjepart at indsamle dine personlige data. De kan endda give adgang til din internetforbindelse ved hjælp af hvilke useriøse enheder, der kan udføre ulovlige aktiviteter. Nogle VPN-tjenesteudbydere, der markedsfører deres varer gratis, kunne spore og vedligeholde poster over din IP-adresse og din internetbrugshistorik. Disse personlige poster med alle dine oplysninger kunne sælges på den mørke side af internettet. Sammenlignet med dette kan betalte VPN’er synes at være en mere attraktiv mulighed for at benytte disse tjenester.

Overvej nogle få faktorer, før du vælger den bedste VPN, disse er forbindelseshastighed, antal servere, protokoller, privatlivspolitik og kundesupport. Disse faktorer styrer din samlede oplevelse af at benytte deres tjenester. Derfor kan du tage en informeret beslutning ved at tjekke disse parametre. Du kan endda teste en VPN-udbyder ved hjælp af en 30-dages prøveversion med pengene tilbage-garanti, før du køber nogen af ​​deres større pakker. Vælg en VPN, der er udstyret med en ‘kill switch’, der vil blokere hele internetadgangen, hvis forbindelsen ikke er krypteret. Bare fordi der betales en service, kræver det, at du er fuldstændig beskyttet. VPN’er kan blive bytte for fejl og hackangreb, der kan gøre dine data sårbare. Selvom disse overtrædelser er sjældne, er det bedre at være forberedt end undskyld.

Selvom det kan virke betryggende at vide, at VPN-tjenesteudbydere skal tiltræde en liste over retningslinjer og opretholde strenge politikker, er det bekymrende, at disse love bestemmes af det land, hvor organisationen er baseret. Derfor opretter skyggefulde VPN-tjenesteudbydere operationer i lande, hvor disse overholdelsesregler enten mangler eller er for slappe. På denne måde ser det ud til, at de overholder en svag eller ikke-eksisterende lov, og alligevel ser de ud som en legitim forretning. Det er derfor vigtigt at overveje placeringen af ​​din VPN-udbyder for at vurdere, hvor strengt de følger fortrolighedspolitikkerne.

Hvilken VPN skal jeg købe?

Nu hvor du er opmærksom på VPN’ernes juridiske status i dit land, kan du undre dig over, hvilken VPN der er bedst med hensyn til hastighed og sikkerhed. For at besvare dit spørgsmål har jeg indtil videre prøvet mere end 10 VPN-udbydere, og jeg fandt ExpressVPN som den hurtigste VPN i branchen. Det er lidt dyrt sammenlignet med andre udbydere, men det er værd at hver krone. Nedenfor er en tabel over top 5 VPN-udbydere, som du kan overveje at skjule dine online aktiviteter.

Arkiveret under: VPN

Søg på dette websted

Top VPN’er

Er VPN'er lovlige og sikre at bruge? (Det kommer an på)Expressvpn-sidefeltEr VPN'er lovlige og sikre at bruge? (Det kommer an på)Er VPN'er lovlige og sikre at bruge? (Det kommer an på)Er VPN'er lovlige og sikre at bruge? (Det kommer an på)Er VPN'er lovlige og sikre at bruge? (Det kommer an på)Er VPN'er lovlige og sikre at bruge? (Det kommer an på)30-dages pengene-tilbage-garanti Besøg ExpressVPNLæs gennemgang
ipvanish sidebarEr VPN'er lovlige og sikre at bruge? (Det kommer an på)Er VPN'er lovlige og sikre at bruge? (Det kommer an på)Er VPN'er lovlige og sikre at bruge? (Det kommer an på)Er VPN'er lovlige og sikre at bruge? (Det kommer an på)Er VPN'er lovlige og sikre at bruge? (Det kommer an på)7-dages pengene-tilbage-garanti Besøg IPVanishLæs gennemgang
nordvpn sidepanelEr VPN'er lovlige og sikre at bruge? (Det kommer an på)Er VPN'er lovlige og sikre at bruge? (Det kommer an på)Er VPN'er lovlige og sikre at bruge? (Det kommer an på)Er VPN'er lovlige og sikre at bruge? (Det kommer an på)Er VPN'er lovlige og sikre at bruge? (Det kommer an på)7-dages pengene-tilbage-garanti Besøg NordVPN

Post indhold

 • 1 Hvad er en VPN?
 • 2 Er VPN’er ulovlige?
  • 2.1 VPN’er tilbyder sikkerhed
  • 2.2 VPN’er tilbyder anonymitet
 • 3 Er det ulovligt at bruge en VPN til Netflix?
 • 4 Er det ulovligt at bruge en VPN i skoler?
 • 5 lande, hvor VPN er ulovligt
  • 5.1 Rusland
  • 5.2 Kina
  • 5.3 Hviderusland
  • 5.4 Irak
  • 5.5 Oman
  • 5.6 Tyrkiet
  • 5.7 De Forenede Arabiske Emirater
  • 5.8 Saudi-Arabien
 • 6 Er VPN’er sikre at bruge?
 • 7 Hvilken VPN skal jeg købe?
 • 8 Konklusion

Trending guider

 1. Bedste VPN til FireStick
 2. Sådan Jailbreak en FireStick
 3. Sådan installeres Kodi på FireStick
 4. Bedste Kodi Addons
 5. Bedste Kodi Builds
 6. Bedste FireStick-apps
 7. IPTV
 8. Biograf APK
 9. Exodus Redux Addon
 10. Bedste Torrent-websteder

Seneste indlæg

 • 8 bedste Showbox-alternativer (2023)
 • Sådan Jailbreak en FireStick (februar 2023)
 • Bedste Kodi Builds (Opdateret til februar 2023)
 • Bedste Kodi-tilføjelser til at vinde over hele verden [2023]
 • Sådan installeres Eksklusiv Debrid eksklusivt film Kodi Addon

Ansvarsfraskrivelse – Streaming eller download af copyrightindhold er ulovligt.

FireStickTricks.com må ikke på nogen måde kondonere, promovere eller tilskynde til ulovlig brug af Kodi, Fire Stick eller vores guider. Brugere er ansvarlige for deres handlinger. Læs vores fulde ansvarsfraskrivelse.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me