Er VPN-er lovlige og trygge å bruke? (Det kommer an på)

>

Med den eksponentielle økningen i internettbrukere øker også risikoen for å komme inn på et phishing-nettsted eller usikre domener. Konsekvensene av utrygg surfing på internett er så alvorlige at du også kan bli offer for identitetstyveri bare ved å avsløre navn, e-post-ID, alder og telefonnummer! Dermed bør hvert nettsted som ber om slike detaljer være et pålitelig nettsted, men hvordan finner man ut av det? Den virtuelle verdenen er full av feller og fallgruver, og det er ingen absolutt sikkerhet for å vite hva som er trygt og hva ikke. Du kan laste ned en ufarlig viral video eller den siste sesongen av et kjent show, og kan åpne portene til sårbarhet. De som har vært på Internett lenge, ville vite at VPN-er muligens den tryggeste måten å foreta anonyme dataoverføringer på internett. Men selv de beste av oss, på et tidspunkt, kan ha lurt på det er VPN-er lovlige? Og enda viktigere, er VPN-sikker som vi anser det for å være?

La oss finne det ut.

Hva er en VPN?

Før vi diskuterer spørsmålet ‘er VPN-er trygge?La oss få en bedre forståelse av hva en VPN virkelig er. For å forenkle det, er VPN (eller Virtual Private Network) en programvare som man bruker for å holde seg anonym på internett, det er spesielt nyttig for å beskytte brukeren mot internettleverandøren deres eller til og med regjeringen. Denne tunneleringsprogramvaren knytter nettverket ditt gjennom en serie servere over hele kloden, slik at vertsnettstedet er uten mening om din faktiske og nøyaktige beliggenhet. IP-adressen din er en unik ID for din virtuelle tilstedeværelse, og en VPN vil skjule din IP-adresse slik at du i utgangspunktet kan ta på deg en ny og ukjent identitet.

Enkelte nettsteder pålegger geografiske blokker der nettinnholdet bare er tilgjengelig for de som er til stede på et bestemt kontinent, land eller lokalitet. En VPN kan omgå denne begrensningen som gir tilgang til ethvert geografisk sted. For eksempel, hvis noe innhold bare er tilgjengelig for internettbrukere som er bosatt i USA, og det er blokkert for visning i India, kan du effektivt bruke en VPN for å lure nettstedet til å tro at du bruker en internettforbindelse i USA.

Betalte og ubetalte VPN-tjenester er tilgjengelige på internett. De har flere servere til stede i de fleste land for å gjøre det mulig for brukerne sine å forfalske nettverket som lokale internettforbindelser gjennom omdirigering ved bruk av disse tilgjengelige serverne. De betalte VPN-tjenesteleverandørene krever en nominell avgift som kan variere fra timepakker til årspakker. De gratis VPN-ene kan komme til en pris som er mye større enn betalte VPN-tjenester. Selvfølgelig er det noen pålitelige tjenesteleverandører, men det er også useriøse som utnytter og går på akkord med dine personopplysninger i stedet for deres 'gratis' tjenester. Vi skal snakke om dette i de senere avsnittene.

er vpns ulovlig

Er VPN-er ulovlige?

Så som vi nevnte ovenfor, VPN-er kan brukes til å unngå å bli sporet av regjeringen, naturlig nok vil det utløse spørsmålet: er VPN-er lovlige? Svaret på dette spørsmålet er ganske landsspesifikt, men et mer generalisert svar vil være Ja. VPN-er er ikke ulovlige. Dette er imidlertid ikke tilfelle over hele verden siden VPN-er er erklært ulovlige i visse land (mer om det senere). Selv om VPN-er kan være lovlige i de fleste land, sier det seg selv at gjennomføring av ulovlige aktiviteter gjennom VPN-er som spredning av virus, salg av narkotika og / eller copyright-materiale fortsatt kan gjøre deg ansvarlig for eventuelle rettslige handlinger.

Land som Storbritannia, USA og Canada tillater bruk av VPN-er. VPN-tjenesteleverandører må imidlertid overholde retningslinjene som er fastsatt av myndighetene i det aktuelle landet der deres organisasjon er registrert.

De fleste land aksepterer legitim bruk av VPN-er fordi det har noen tydelige fordeler som:

VPN-er tilbyr sikkerhet

Denne sikkerheten er ikke bare begrenset til en tilfeldig internettbruker, men utvides også til større selskaper og myndigheter. VPN-er brukes som en forsvarslinje for å beskytte sensitive data og åndsverk. Selv bankmiljøer bruker VPN-er for å gi en ansatt tilgang til hans eller hennes arbeidsstasjon når de jobber hjemmefra.

VPN-er tilbyr anonymitet

I dagens tider er anonymitet og personvern den største bekymring for hver enkelt person. Enten de føler at de blir overvåket av regjeringen eller bare ønsker å unnslippe koblingen til målrettede annonser, bruker flere og flere VPN-er for å sikre sine forbindelser. Med VPN-er kan ikke VoIP-anrop selv spores eller overvåkes.

Disse proffene oppveier de viktigste ulempene ved å bruke en VPN, noe som gjør det lovlig i de fleste land. Her er flere grunner til at du trenger et VPN.

Er det ulovlig å bruke en VPN for Netflix?

Omtalen av geo-låsing av nettinnhold utløser den aller første tvilen, er det ulovlig å bruke en VPN for Netflix? Netflix er kanskje den største og mest populære online streamingtjenesten, men brukere utenfor USA vil merke et begrenset bibliotek som blekner i sammenligning med det rike innholdet som finnes på Netflix US. Å bruke en VPN for å få tilgang til denne ressursen kan være et brudd på vilkårene for bruk av Netflix, som sier at selskapet har rett til å begrense innhold basert på brukerens geografiske beliggenhet. Til tross for dette vil det ikke utgjøre brudd på opphavsretten, siden brukeren fortsatt vil bruke Netflix for å få tilgang til tjenestene sine.

Bortsett fra denne bruddet på vilkårene for tjenestene, ser det ut til at det ikke er andre lover som blir brukt hvis VPN-er er lovlige i ditt land. Dette er gitt dersom landet ditt heller ikke har noen lover mot å omgå geologiske eller kontinentale restriksjoner pålagt et innhold. Også tilgang til Netflix-informasjon gjennom en VPN for kommersielt bruk av innholdet deres kan definitivt lande deg i en lovlig floke. Husk dessuten at hvis Netflix fanger deg ved å bruke tjenestene deres gjennom en VPN, så har de alle rettigheter til å forby deg å benytte seg av tjenestene deres. Så i et nøtteskall, er det helt lovlig å bruke VPN for Netflix uten å frykte noen sivil eller kriminell ringvirkning så lenge du ikke misbruker tilgangen du får. Enkelte VPN-nettverk kan riktignok være forferdelig trege, noe som gjør det nesten umulig å streame videoinnhold, så det kan ikke en gang være verdt tid og krefter.

Er det ulovlig å bruke en VPN på skolene?

Skoler er underlagt regler og ikke lover. Så lenge et land gir lovlighet til bruk av VPN, blir det automatisk lovlig selv på skoler. De interne reglene og retningslinjene som skolene har fulgt, varierer fra skole til skole. Det avhenger også av innholdet du får tilgang til via VPN. Hvis skolen anser det som upassende å bruke VPN, får du problemer med skolemyndighetene. Å få tilgang til et ufarlig nettsted kan ganske enkelt føre til en lett smekk på håndleddet, men å komme til den mørke siden av Internett ved hjelp av VPN-er kan føre til utvisning eller internering. Straffen er i samsvar med alvorlighetsgraden av gjennomføringen av regelen. Men i det større perspektivet kan bruk av VPN på skolen ikke tiltrekke seg noen rettslige handlinger så lenge VPN-er er lovlige i hele landet.

Land der VPN er ulovlig

Som nevnt tidligere tillater de fleste land VPN-bruk, men noen har fastsatt strenge lover mot den. Så her er landene som har forbudt eller regulerer VPN-tjenester.

Land der VPN er ulovlig

Russland

Det er et kjent faktum at den russiske regjeringen driver et robust overvåkingssystem. Dermed, unødvendig å si, all teknologi som tilbyr anonymitet, som VPN, fullmektiger, Tor, etc., ble forbudt og ansett som ulovlig av regjeringen. Denne handlingen sikrer også at innbyggerne ikke får tilgang til webinnhold som regjeringen ikke ønsker å tillate.

Kina

Å bruke en VPN er ulovlig i Kina. Den kinesiske regjeringen sporer i utgangspunktet all online aktiviteter og kontrollerer, sensurerer og regulerer nettinnholdet som innbyggerne kan få tilgang til. Selv om landet i teorien har registrerte VPN-tjenesteleverandører, men i praksis, må de overholde et strengt og stivt sett med retningslinjer som er pålagt av regjeringen. Dette beseirer i utgangspunktet hele formålet med å bruke VPN-er i utgangspunktet. Videre blokkerer visse regioner i Kina VPN-bruk helt uavhengig av leverandøren.

Hviterussland

Etter handlingene som ledere av VPN forbudt land, Russland og Kina, Hviterussland forbød også VPN- og Tor-tjenester som tilbød en viss grad av anonymitet. Internett-leverandørene i Hviterussland må krysse av med den daglige listen over tjenester som er forbudt. Denne listen er gitt av regjeringsbyrået.

Irak

Irak har vært et hotspot av terroraktiviteter siden gjenoppblussen av ISIS. For å spore hver internettaktivitet og overvåke alle internettbrukere, har VPN blitt fullstendig forbudt. Selv om denne handlingen kan virke nødvendig for å forby terrorister, må innbyggerne i landet gå på akkord med deres sikkerhet og personvern. Interessant nok har regjeringen og statlige organisasjoner ingen kunnskaper om å bruke VPN.

Oman

Oman har vært aktiv i sensur, og derfor kommer det ikke som noen overraskelse at bortsett fra de konvensjonelle mediene, er internettilgangen også regulert. For å opprettholde festningen er VPN således forbudt i Oman.

Tyrkia

Tyrkia har forsøkt å forby alle sosiale medier-plattformer og ethvert medium for å få tilgang til dem. Dermed har den tyrkiske regjeringen blokkert forskjellige andre nettsteder som inkluderer VPN-leverandører.

De forente arabiske emirater

UAE pålegger dem en funnet en kraftig bot for å finne en VPN. Det fine beløpet kan stige opp til 575 800 dollar. Dette fordi regjeringen ønsker å støtte telekommunikasjonsnæringene. Disse næringene lider stort tap på grunn av VoIP-tjenestene som reduserer gevinstmarginen.

Saudi-Arabia

Saudi-Arabia er vitne til et spesielt scenario der bruk av VPN-er er lovlig, men myndighetene har blokkert nesten 4 000 000 nettsteder. Stort sett som UAE, hadde landet også blokkert VoIP-tjenester for å øke telekomsektoren. Etter dette begynte saudiene å bruke VPN for å få tilgang til disse tjenestene. Heldigvis, med forbudet mot VoIP-løfting, er det ikke sikkert at bruk av VPN tross alt er nødvendig.

Land som Nord-Korea, Iran og Turkmenistan begrenser bruken av VPN-er under deres generelle internettsensur og for å begrense internettilgangen, men de har også noen få godkjente VPN-tjenesteleverandører som kan tilby denne tjenesten. Dessuten er denne listen over land ikke uttømmende fordi lovene som styrer et land er ganske dynamiske og kan endres kontinuerlig. Så brukerne anbefales å sjekke den lokale loven for sikkerhet. 

Er VPN-er trygge å bruke?

VPN-er er definitivt tryggere enn å bruke proxy, siden det innebærer datakryptering som kan beskytte informasjonen din. På overflaten kan ideen om å bruke en VPN for en forsterket sikkerhet, anonymitet og personvern virke ideell situasjon, men den kommer med sin del av feller.

Når det gjelder tilgang til gratis VPN, er det viktig å forstå at ingenting noensinne er helt 'gratis'. VPN-leverandører som tilbyr tjenester gratis, kan faktisk tillate enhver ondsinnet tredjepart å samle inn dine personlige data. De kan til og med gi tilgang til internettforbindelsen din ved å bruke hvilke useriøse enheter som kan utføre ulovlige aktiviteter. Noen VPN-tjenesteleverandører som markedsfører varene sine gratis, kan spore og opprettholde registreringer av IP-adressen din og historikken din om internettbruk. Disse personlige postene med all informasjonen din kan bli solgt på den mørke siden av internett. Sammenlignet med dette kan betalte VPN-er virke som et mer attraktivt alternativ å benytte seg av disse tjenestene.

Tenk på noen få faktorer før du velger den beste VPN-en, disse er tilkoblingshastighet, antall servere, protokoller, personvernregler og kundestøtte. Disse faktorene vil kontrollere den generelle opplevelsen av å benytte seg av deres tjenester. Derfor kan du ta en informert beslutning ved å sjekke ut disse parameterne. Du kan til og med teste ut en VPN-leverandør ved å bruke en 30-dagers prøveversjon med pengene tilbake-garanti før du kjøper noen av deres større pakker. Velg en VPN som er utstyrt med en ‘kill switch’ som vil sperre hele internettilgangen hvis tilkoblingen ikke er kryptert. Bare fordi det betales en tjeneste, krever det at du er fullstendig beskyttet. VPN-er kan bli byttedyr for bugs og hackangrep som kan gjøre dataene dine sårbare. Selv om disse bruddene er sjeldne, er det bedre å være forberedt enn å beklage.

Selv om det kan virke betryggende å vite at VPN-tjenesteleverandørene må tiltrykke en liste over retningslinjer og opprettholde strenge retningslinjer, er det som er bekymringsfullt at disse lovene bestemmes av landet der organisasjonen er basert. Derfor oppretter skyggefulle VPN-tjenesteleverandører operasjoner i land der disse overholdelsesreglene enten mangler eller er for slappe. På denne måten kan det se ut som om de overholder en svak eller ikke-eksisterende lov og fremdeles virker som en legitim virksomhet. Dermed er det viktig å vurdere plasseringen til VPN-leverandøren din for å vurdere hvor strengt de følger personvernreglene.

Hvilken VPN skal jeg kjøpe?

Nå som du er klar over den juridiske statusen til VPN-er i landet ditt, lurer du kanskje på hvilken VPN som er best med tanke på hastighet og sikkerhet. For å svare på spørsmålet ditt har jeg prøvd mer enn 10 VPN-leverandører så langt, og jeg fant ExpressVPN som raskeste VPN i bransjen. Det er litt kostbart sammenlignet med andre tilbydere, men det er verdt hver krone. Nedenfor er en tabell over de beste VPN-leverandørene du kan vurdere å skjule dine online aktiviteter.

Arkivert under: VPN

Søk på dette nettstedet

Topp VPN-er

Er VPN-er lovlige og trygge å bruke? (Det kommer an på)expressvpn-sidefeltetEr VPN-er lovlige og trygge å bruke? (Det kommer an på)Er VPN-er lovlige og trygge å bruke? (Det kommer an på)Er VPN-er lovlige og trygge å bruke? (Det kommer an på)Er VPN-er lovlige og trygge å bruke? (Det kommer an på)Er VPN-er lovlige og trygge å bruke? (Det kommer an på)30-dagers pengene-tilbake-garanti Besøk ExpressVPNLes gjennomgang
ipvanisk sidefeltEr VPN-er lovlige og trygge å bruke? (Det kommer an på)Er VPN-er lovlige og trygge å bruke? (Det kommer an på)Er VPN-er lovlige og trygge å bruke? (Det kommer an på)Er VPN-er lovlige og trygge å bruke? (Det kommer an på)Er VPN-er lovlige og trygge å bruke? (Det kommer an på)7-dagers pengene-tilbake-garanti Besøk IPVanish Les gjennomgang
nordvpn sidefeltEr VPN-er lovlige og trygge å bruke? (Det kommer an på)Er VPN-er lovlige og trygge å bruke? (Det kommer an på)Er VPN-er lovlige og trygge å bruke? (Det kommer an på)Er VPN-er lovlige og trygge å bruke? (Det kommer an på)Er VPN-er lovlige og trygge å bruke? (Det kommer an på)7-dagers pengene-tilbake-garanti Besøk NordVPN

Innlegg

 • 1 Hva er en VPN?
 • 2 Er VPN-er ulovlige?
  • 2.1 VPN-er tilbyr sikkerhet
  • 2.2 VPN-er tilbyr anonymitet
 • 3 Er det ulovlig å bruke en VPN for Netflix?
 • 4 Er det ulovlig å bruke en VPN på skolene?
 • 5 land der VPN er ulovlig
  • 5.1 Russland
  • 5.2 Kina
  • 5.3 Hviterussland
  • 5.4 Irak
  • 5.5 Oman
  • 5.6 Tyrkia
  • 5.7 De forente arabiske emirater
  • 5.8 Saudi-Arabia
 • 6 Er VPN-er trygge å bruke?
 • 7 Hvilken VPN skal jeg kjøpe?
 • 8 Konklusjon

Trending guider

 1. Beste VPN for FireStick
 2. Hvordan Jailbreak en FireStick
 3. Slik installerer du Kodi på FireStick
 4. Beste Kodi Addons
 5. Beste Kodi Builds
 6. Beste FireStick-apper
 7. IPTV
 8. Kino APK
 9. Exodus Redux Addon
 10. Beste Torrent nettsteder

Siste innlegg

 • 8 Beste Showbox-alternativer (2020)
 • Hvordan Jailbreak a FireStick (februar 2020)
 • Beste Kodi Builds (Oppdatert for februar 2020)
 • Beste Kodi Addons å vinne over hele verden [2020]
 • Hvordan installere Ekte Debrid eksklusivt filmer Kodi Addon

Ansvarsfraskrivelse - Streaming eller nedlasting av copyright innhold er ulovlig.

FireStickTricks.com må ikke på noen måte kondonere, promotere eller oppfordre til ulovlig bruk av Kodi, Fire Stick eller våre guider. Brukere er ansvarlige for sine handlinger. Les hele vår ansvarsfraskrivelse.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me