ExpressVPN-översyn: Är det verkligen ‘snabbaste VPN’ i världen?

>

ExpressVPN är en VPN-tjänst baserad på Brittiska Jungfruöarna. Operativt sedan 2009, det är en av de mest välrenommerade och en av de bästa VPN-tjänsterna på marknaden. Kunderna tycker det är användbart för nästan alla ändamål. Dess kapaciteter som skyddar integriteten och anonymiserar är prisvärda, men det som fångar allas uppmärksamhet i det ögonblick du kommer in ExpressVPNs webbplats är hastighetsanspråket. Orden ”den snabbaste VPN på jorden” är framträdande och betonade. Medan många VPN: er gör liknande påståenden undersökte vi med vår ExpressVPN-granskning om det verkligen är den snabbaste VPN som finns.

expressvpn granskning

ExpressVPN-granskning

I denna djupgående ExpressVPN-granskning täcker vi alla detaljer i ExpressVPN inklusive dess servrar, prissättning, hastighet, plattformar som stöds, prissättning och mer. Låt oss börja med för- och nackdelarna.

ExpressVPN-servrar

ExpressVPN har mer än 3000 servrar i 94 länder och 160+ platser över hela världen. Det finns några VPN som erbjuder dessa många servrar, men det är en exklusiv klubb. Dessa servrar erbjuder delade statiska IP-adresser och finns på alla större platser runt om i världen. Det finns alltid en ExpressVPN-server nära dig. Detta hjälper till att förbättra de redan snabba anslutningshastigheterna och säkerställer att det aldrig finns serverbelastning, vilket resulterar i färre anslutningsfall. Det tillhandahåller också Stealth-servrar för länder som Kina och Förenade Arabemiraten som använder praxis som djup paketinspektion för att identifiera och blockera VPN-användare. VPN-användning är förbjudet i UAE nu, så att ha en VPN som döljer det faktum att du använder ett VPN är viktigt.

Det fanns inga DNS-, IPv4- och WebRTC-läckor med ExpressVPN. Det håller dig skyddad hela tiden, och DNS-, IPv4- och WebRTC-resultaten gav en bra uppfattning om hur bra VPN fungerar för att skydda din integritet och identitet.

ExpressVPN för Netflix

expressvpn netflix granskning

Netflix kommer riktigt hårt ned på VPN-användare eftersom det försöker hålla sina tjänster geo-begränsade och förhindra att utomstående får tillgång till Netflix USA. Den versionen har det bästa innehållet, så det är förståeligt att du vill låsa upp Netflix USA. Men där de flesta VPN: n misslyckas lyckas ExpressVPN. Det kan hjälpa dig att blockera Netflix USA genom några servrar. Dessa servrar finns alla uppenbarligen i USA, men det finns ingen indikation på vilka av dessa som kan hjälpa dig. Detta är ganska smart eftersom publicering av denna information kommer att resultera i blockering av dessa servrar av Netflix. För att komma åt Netflix USA med ExpressVPN, fråga bara deras kundsupport om vilka servrar som kan hjälpa dig. Du kan också använda deras SmartDNS-tjänst för detta ändamål (mer om detta senare). Du kan också kolla ExpressVPNs Netflix-sida.

ExpressVPN för Kodi

expressvpn kodi granskning

Med Kodi kan du titta på dina favoritfilmer och TV-program gratis. Även om det är en bra mediastreamingsenhet kan den inte garantera några av de gratis streaminglänkar som den ger dig. Det finns inget som säger vem som kanske kör dessa länkar, och operatören kanske spionerar på dig. Därför är det bäst att använda ExpressVPN också för Kodi. Att installera ExpressVPN på Kodi är enkelt och du kan följa installationsguiden på deras webbplats.

ExpressVPN för Torrenter

Torrentwebbplatser är en viktig del av allas internetanvändning idag. De ger dig alla typer av filer och data du kanske vill ha, som filmer, TV-program, spel, programvara, musik osv. Det är ganska enkelt att ladda ner torrenter via en klient, men när du laddar ner torrenter utan VPN, någon kan se din torrentaktivitet. Alla skadliga användare i poolen kan spionera på dig, eller någon nyfiken person som är ansluten till samma offentliga nätverk kan se din aktivitet. Dessutom kan ISP: er, och ganska ofta göra, strypa den bandbredd som finns tillgänglig när du laddar ner torrenter.

Använd ExpressVPN för att hålla dig borta från alla nyfikna ögon och ladda ner torrenter fritt. Det kommer att dölja din torrentaktivitet för alla, och dess höghastighetsservrar säkerställer att din nedladdningshastighet inte lider alls. Inte alla ExpressVPN-servrar stöder P2P, men du kan alltid be kundsupporten om hjälp i saken.

ExpressVPN-prissättning

expressvpn prisrabatt

Om du letar efter en fickvänlig VPN-tjänst är ExpressVPN inte din kopp te. Det är bara inte för människor som har en strikt budget med sitt paket på 12,95 dollar per månad. Det årliga paketet erbjuder en betydande rabatt ($ 6,67 / månad) på grund av den längre prenumerationen, och det finns rabatter då och då, men det är fortfarande en av de dyraste VPN-tjänsterna.

Men du kan använda 30-dagars återbetalningsgaranti utan frågor. Om du upptäcker att ExpressVPN inte är vad du förväntade dig och att tjänsten saknas i vissa områden kan du be om full återbetalning inom en månad. Medan de flesta andra VPN: er erbjuder en 7-dagars pengarna tillbaka-garanti, erbjuder ExpressVPN en 30-dagars garanti. Hur är det för förtroende!

Skrivbordsanvändare har inte möjlighet att prova gratis. En 7-dagars kostnadsfri testperiod och en en-dagars gratisversion är dock tillgänglig för iOS- och Android-användare. Även om en dag inte är tillräckligt med tid för att testa tjänsten, är den i enlighet med Google Play-reglerna, så det finns inte så mycket som kan göras. När det gäller betalningsalternativ kan du betala med kreditkort, PayPal, Bitcoin och en mängd tredjehandelshandlare.

ExpressVPN-hastighet

VPN tenderar att minska din surfhastighet lite på grund av krypteringsomkostningen som läggs till din anslutning. Men det som skiljer sig bäst från resten är hur brant hastighetsminskningen är. De bättre VPN: erna ser till att hastighetsminskningen är minimal, medan de bästa VPN: erna säkerställer att reduktionen är obemärkt. ExpressVPN är en av de bästa VPN: n, så det är ingen överraskning att du inte hittar något märkbart fall i anslutningshastigheten. Testning genom olika servrar under olika tider ger en rimlig uppskattning av VPN: s hastighet, och ExpressVPN gav lovande resultat.

expressvpn hastighetstestresultat

Det ger en av de snabbaste nedladdningshastigheterna bland alla VPN. Att strömma videor i 1080p upplösning och spela multiplayer-spel online ger dig inga problem när du använder ExpressVPN. När du laddar ner torrenter eller vanliga filer kommer du att märka att anslutningshastigheterna liknar när du laddar ner filer utan VPN. I vissa fall kan du till och med upptäcka att hastigheterna är bättre, baserat på servern du väljer. Det enda problemet du kanske möter är ett anslutningsfall eller två varannan dag.

Protokoll och kryptering

Även om det finns många skäl till att man kan använda en VPN-tjänst, finns integritet och kryptering på allas lista med krav. ExpressVPN ger dig så många alternativ du vill från klienten. Du kan välja mellan PPTP, L2TP, OpenVPN och SSTP. Krypteringen är den moderna standarden AES 256-bitar, och autentisering är en imponerande SHA-512. Båda dessa tillhandahåller en tjänst som håller ut alla nyfikna parter och säkerställer att din onlineaktivitet är ditt företag ensam. Det hjälper dig också att dela känslig information på nätet utan att oroa dig för att den ska avlyssnas genom en man-i-mitt-attack.

Kunder och kompatibilitet

ExpressVPN erbjuder dedikerade klienter för Windows, Mac och Linux, och erbjuder en Android, iOS och Amazon Fire TV Stick-app. Du kan också använda installationsguiderna på webbplatsen för att konfigurera ExpressVPN på din Smart TV, Roku, spelkonsol, Chromebook och routrar. Om du vill kan du också beställa förkonfigurerad router för att täcka hela ditt hemnätverk med ExpressVPN-skydd.

Det bästa med att göra detta är att din router bara räknas som en enhet, och du kan utöka det skyddet till så många enheter du vill ansluta till den routern som du vill. Innan du konfigurerar ExpressVPN på din router ska du bara kontrollera om de två är kompatibla. Om det inte är fallet, men du vill ha en VPN på din router ändå, gå till deras förkonfigurerade routrar.

VPN-klienterna är de mest intuitiva och funktionsrika du kommer att se. Du kan inte ändra krypteringstypen från VPN av säkerhetsskäl, men du kan ändra VPN-protokoll och servrar fritt. Det är som standard inställt på OpenVPN över UDP, vilket är ett bra val. Klienten väljer automatiskt den bästa servern för dig baserat på din plats och användning, men du kan åsidosätta det och göra ditt eget val. När du ställer in för första gången måste du ange en aktiveringskod för alla enheter du väljer att ansluta. Detta gör att du kan ansluta till VPN när du startar klienten senare.

hur man aktiverar expressvpn

Användargränssnittet är attraktivt och du kan använda alla funktioner som 'Nätverkslås', som fungerar som en automatisk dödsbrytare. Nätverkslås skyddar dig från DNS- och IP-läckor samt håller dig säker vid fall av anslutningar. Detta är särskilt användbart när du laddar ner något med ett VPN, viktigast av allt torrentfiler.

Det rekommenderas inte att ladda ner torrenter utan VPN-skydd eftersom vem som helst kan se din torrentaktivitet från poolen och du kan möta rättsliga åtgärder och uppleva bandbreddstrottling från din ISP. Eftersom ExpressVPN tillåter P2P, kan du använda ExpressVPN-torrentnedladdningar och vara fri att lämna ditt system eftersom du har nätverkslåss försäkring.

Mac-klienten skiljer sig från andra eftersom den också har Split Tunneling-funktionen, vilket gör att du kan välja vilka appar som ska gå via VPN-servrarna. Innan du gör det ska du alltid se till att du vet vad du gör. Annars kommer du att hamna i ditt eget försvar. Du kan använda ExpressVPN på upp till fem enheter samtidigt. Tidigare kunde du bara använda en enhet av ett slag. Men ExpressVPN har ändrat den funktionen och gjort det möjligt för dig att välja enheter enligt ditt krav.

Du kan använda den på två bärbara datorer och en telefon, eller vilken kombination du vill ha. Det enda problemet du kan ha är att innan du vill ansluta den sjätte enheten måste du manuellt koppla bort en av de fem enheterna som använder anslutningen. Att helt enkelt stänga av enheten hjälper inte din sak. En liten besvär, men något du kan förvänta dig att ExpressVPN ska ta hand om.

ExpressVPN-loggpolicy

En VPN som döljer dig från alla men registrerar allt du gör är farligare och skadligare än att använda internet utan VPN. Det är därför som det är viktigt att använda ett VPN med en icke-loggar policy. ExpressVPN faller inom denna kategori. Eftersom det är baserat på Brittiska Jungfruöarna står det dessutom inte för lagligt tryck från NSA eller GCHQ, etc. för att avslöja användarloggar. En politik som saknar loggar och inga lagar om datalagring att oroa dig för är vad du bör leta efter i alla VPN.

expressvpn-loggpolicy

Det enda som ExpressVPN registrerar är anslutningsstämplar, servern du anslöt till och bandbredd som användes under anslutningen. Din personliga IP-adress sparas inte, och denna information delas aldrig med någon. Även om vissa människor har problem med detta, finns det en lösning. Om du prenumererar på ExpressVPN med hjälp av deras nyetablerade .onion-förlängning eller en Tor-proxy eller någon annans system och betalar via Bitcoin, kommer ExpressVPN inte ha något sätt att identifiera dig.

Kundsupport

expressvpn-stöd

ExpressVPN erbjuder en 24X7 kundsupporttjänst via livechatt, e-post och biljettsystem. Alla tre system fungerar som en charm. Du behöver inte vänta i ens en minut för att höra från en supportchef genom livechatten, och svaren är inte bara hjärtliga utan informativa och hjälpsamma. Detsamma kan förväntas från deras e-post- och biljettsystem. Kunskapsbasen är tillräckligt bra för att hantera de flesta av de allmänna frågorna. ExpressVPNs kundsupport är utan tvekan det bästa vi hittills har sett.  

Extra funktioner i ExpressVPN

Stealth-servrar

ExpressVPN har dedikerade stealth-servrar för att hjälpa människor i Kina. Landet har strikta censurlagar, och medan människor har använt VPN för att ha viss onlinefrihet i flera år, gör regeringen allt svårare. De jakter nu VPN-användare och verkställer allvarliga lagliga påföljder för VPN-användare. Den kinesiska regeringen använder tekniker som djup paketinspektion för att identifiera VPN-trafik och lokalisera VPN-användare. Men med ExpressVPN har du en väg ut. Den har dedikerade servrar i Hong Kong för att slå den kinesiska regeringens internetcensur. Det är inte så mycket känt hur dessa servrar fungerar och hjälper dig att hålla dig under radaren, men det enda som är viktigt är att de fungerar för att hjälpa dig kringgå regeringscensur om du bor i eller reser till det kinesiska fastlandet.

Smart DNS

Medan VPN: er hjälper dig att blockera geobegränsat innehåll, finns det ett annat sätt att göra det, särskilt för strömmningstjänster. SmartDNS-tjänster låter dig blockera geo-begränsade strömningstjänster. Medan de arbetar på liknande sätt som VPN, finns det några skillnader. För det första ändrar SmartDNS dina DNS-inställningar och ser till att DNS-förfrågningar för geobegränsade tjänster hanteras av deras dedikerade servrar. Detta gör att du kan övervinna geo-restriktion. Eftersom det inte är någon kryptering inblandad åtnjuter du mycket högre hastigheter än VPN: er, även om du borde förstå att detta kostar att inte ha det skydd som VPN: er erbjuder.

ExpressVPN erbjuder en SmartDNS-tjänst som är enkel att använda och kan hjälpa dig att blockera populära streamingtjänster som Netflix USA och BBC iPlayer. Att installera det är ganska enkelt, och du kan besöka webbplatsen för att få den igång.

Webbläsarextensions

ExpressVPN erbjuder webbläsarförlängningar för användare av Google Chrome och Mozilla Firefox. Det skiljer sig lite från andra VPN-webbläsare-tillägg eftersom det inte är till nytta utan att ha VPN-klienten också i systemet. Webbläsarförlängningen ger dig mer kontroll över VPN-klienten på ditt system. Det lägger inte till något till upplevelsen, utan förbättrar bara komforten med att använda tjänsten på ditt system.

Slutsats

Om du letar efter en VPN-tjänst som ger dig allt du vill, finns det inget bättre val än ExpressVPN. Det har mer än 3000 servrar över 160 städer i 94 länder i världen. Dessa servrar ger dig några av de bästa anslutningshastigheterna du ser. Även om vi inte är säkra på om det verkligen är det snabba VPN på jorden som webbplatsen hävdar är det inte så långt borta. När det gäller sekretess och säkerhet behöver du inte oroa dig för dem när du använder ExpressVPN eftersom det som standard använder OpenVPN över UDP i klienterna och använder starka krypterings- och autentiseringsalgoritmer. Med fem samtidiga anslutningar, en fantastisk Smart DNS-tjänst för att blockera geo-begränsat innehåll, P2P-support, funktioner som Nätverkslås och Stealth-servrar och utan tvekan den bästa kundsupporttjänsten i hela branschen, är det ingen överraskning att ExpressVPN är en av de bästa -rankade VPN: er. Den enda nackdelen är att det är lite dyrt. Men med 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti och en 7-dagars gratis testversion för iOS-användare har du gott om tid att prova tjänsten fullt ut.

Skaffa ExpressVPN

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me