Hvordan gratis VPN’er tjener penge? 5 Uhyggelige fakta at vide

>

VPN'er er blevet et ekstremt nyttigt værktøj for mange online-privatlivsentusiaster. Mange internetgæster kan lide at bruge gratis VPN-service, fordi de er enkle, lette at bruge og vigtigst af alt kommer uden pris. Men hvad mange VPN-brugere har tendens til at glemme er, at det at bruge en VPN-service koster penge. Mens betalte VPN'er finansierer sig selv gennem abonnementer, skal gratis VPN'er tjene penge på forskellige måder. Så hvordan tjener gratis VPN'er penge? Her er 5 skræmmende fakta, du skal vide om gratis VPN'er.

Hvordan gratis VPN'er tjener penge

hvordan gratis vpns tjener penge

1. Sælger brugerdata

Vi starter listen med sandsynligvis den mest uhyggelige ting, VPN'er gør for at tjene penge på deres brugere, og det er at sælge de oplysninger og data, deres kunder giver dem. Dette er uden tvivl en af ​​de farligste ting, en gratis VPN kan gøre, da det direkte påvirker deres kundes privatliv og sætter brugerne mulige sikkerhedsovertrædelser.

Så hvordan og hvor kan en gratis VPN-service sælge dine data? Nå, ved at gå i fortegnelse over nogle VPN'er, der faktisk blev fanget ved at gøre dette, er der en række måder, VPN'er går på. For at sætte dette på enkle vilkår, miner de dataene ud af brugerens enhed og opretter separate filer til hver person. Denne mængde data og personlige oplysninger, som de potentielt kan udvindes fra en enhed, er virkelig foruroligende.

Start fra dine enhedsoplysninger og placeringsdata, helt til personlige oplysninger, e-mails, beskeder, telefonnumre og stort set alt, der er gemt i enhedens hukommelse. Nogle VPN'er har endda formået at få fuld kontrol over deres brugers enheder, hvilket gjorde det muligt for dem fuld og ubegrænset adgang, herunder mulighederne for at redigere, ændre og endda slette medier fra den kontrollerede enhed.

I nogle tilfælde sælger VPN'er deres brugere e-mails til tredjepartsvirksomheder. Dette er et enormt problem for dig som bruger, da du ikke kun får masser af spam og uønskede e-mails, du kan heller aldrig vide, hvor mange mennesker og virksomheder der har din e-mail-adresse. Ransomware, cryptojacking og phishing-e-mails er blot nogle af de potentielle konsekvenser af, at VPN misforstår din e-mail.

Dette lyder for skræmmende til at være sandt, så det største spørgsmål, der kommer op af alt dette er - skal det ikke være ulovligt? Nå, desværre går de fleste gratis VPN-brugere ikke over fortrolighedspolitikken, før de tilmelder sig en ny service. Det betyder, at så længe en VPN siger, at den kan dele dine oplysninger i enhver form og form, og du accepterer det, er det ikke ulovligt. Det er bestemt ikke etisk og moralsk, men desværre er det et smuthul, at mange gratis VPN'er ved, hvordan de drager fordel af.

2. Marketing baseret på personlige oplysninger

I tråd med den første ting, vi talte om, er åbent at dele data til markedsføringsformål en anden meget farlig praksis, som nogle gratis VPN'er tillader sig. Begrundelsen bag dette er selvfølgelig meget forståeligt. Da de ikke tjener penge på brugerabonnementer, kompenserer de deres tab ved at tjene penge på forskellige måder. Der er et par forskellige måder en VPN kan dele deres kunders data til markedsføringsformål.

Den første er, at de direkte bruger dine data og oplysninger til markedsførings- og reklameformål. Det betyder, at hver gang du logger ind eller søger efter noget online, der interesserer dig, lagrer VPN disse oplysninger og bruger dem til at bestemme, hvilke annoncer, du vil sælge til dig, og hvordan du gør det mest effektivt. Den anden måde, de går på det på, er, at de åbent deler disse data med tredjepartsfirmaer og deres partnere. Dette er den mere farlige mulighed for de to, da VPN og marketingfirmaet dybest set er integreret i en platform og begge har fuld kontrol over dine data. Det er så farligt, fordi marketingfirmaet ofte linker annoncer fra websteder og sider, der ikke er pålidelige kilder. Disse annoncer er ikke kun frustrerende, men kan også føre dig til ondsindede websteder.

Der er mange eksempler på dette, men sandsynligvis ingen bedre end Betternet, som er en gratis VPN-service, der offentligt og åbent oplyser deres tilknytning til online marketingfirmaer. De skjuler ikke det faktum, at de kører en annonceorienteret forretningsmodel. De går dog ikke i detaljer for at afsløre deres placering, forretningsinformation og vigtige detaljer om, hvordan denne annonceorienterede forretningsmodel fungerer bag kulisserne.

Den eneste ulempe ved dette problem er, at det er en rigtig god måde at bedømme, hvor pålidelig en gratis VPN er. For at sige det i forskellige ord, hvis du bemærker, at din VPN aggressivt bombarderer dig med annoncer, er det et vidnesbyrdstegn på, at de meget sandsynligt deler dine personlige oplysninger og aktiviteter med tredjepartswebsteder.

3. Udnyttelse af gratis brugere til fordel for betalende

Ud over at sælge dine personlige oplysninger til tredjepart, kan gratis VPN'er udnytte din tillid på en række forskellige måder, hvor den mest fremtrædende er til fordel for deres betalende kunder. Dette er et problem, der opstår, når en VPN samtidig fungerer som en gratis service og en betalt. Det skyldes, at VPN derefter fungerer separat på to helt forskellige niveauer. De giver dig, den frie bruger, adgang til internettet uden nogen betingelser, men også på samme tid, de udnytter din forbindelse på forskellige måder.

De bedste eksempler på denne underhandede teknik er VPN’erne, der bruger den frie brugers processorkraft og overfører den til deres betalende kunder. Dette betyder i det væsentlige, at VPN sælger din båndbredde til andre brugere for fortjeneste. Naturligvis kan du undgå det ved at vælge et betalt medlemskab, hvis VPN tilbyder et. Den eneste fangst er, at der er VPN'er, der ikke deler disse oplysninger med deres gratis brugere, så du kan ikke vide, om din enhed og forbindelse bruges til at fremme en anden fordel.

4. Oprettelse af BotNets og exit-noder

Hvis den tidligere taktik, som VPN'er bruger, ikke var skræmmende nok, kommer denne med nogle virkninger fra den virkelige verden, der kan få dig i en masse problemer med loven. Mens nogle VPN-brugere muligvis ikke har et problem med denne type serviceudveksling, kan det faktisk bringe dem en betydelig hovedpine ned ad vejen. At være en serverudgangsnode betyder, at al den trafik, der går til slutnodeserveren, er afbildet som den kommer fra serverens IP-adresse.

Dette kan få dig i en masse problemer, da den trafik, der går igennem, kan omfatte alle former for ulovlige aktiviteter, søgninger og browserhistorik. Det er bestemt ikke værd at risikoen, især når du overvejer at du påtager dig alt ansvaret uden at få nogen kompensation, mens VPN-tjenesten tjener penge fra alle deres betalende medlemmer, der bruger din forbindelse og IP-adresse som en exit-knude.

Der er registreret tilfælde, hvor uskyldige mennesker blev under regeringsundersøgelse for at have udført ulovlige aktiviteter over internettet. Alt dette skete, fordi VPN, de troede, de brugte gratis, faktisk brugte deres netværk og IP-adresse til at oprette et botnet, som gjorde det muligt for andre brugere at oprette forbindelse til deres IP-adresse. Desuden formåede hackere at tage kontrol over alle de gratis konti i VPN's netværk og skabe et stort botnet, de kunne bruge til anonyme malware-angreb. Selvom alt dette lyder som et plot fra en thrillerfilm, var dette en sag i det virkelige liv, der skete for Hola VPN-brugere.

Selvom skandalen omkring Hola VPN var et stort vartegn, der hjalp med at belyse faren ved at bruge gratis VPN'er, er der stadig gratis VPN'er, der gør dette. Den skræmmende del i alt dette er, at der i øjeblikket ikke er indført procedurer eller foranstaltninger for at overvåge, hvordan disse VPN'er udnytter deres brugers tillid.

5. Sporing af brugeraktivitet

Til sidst, men bestemt ikke mindst, er den mest almindelige krænkelse, som gratis VPN'er begår, og en, som mange af deres brugere (un) villig er enige om, sporing af deres medlemmers online-aktivitet. Der er mange VPN'er, der holder forbindelseslogfiler. Dette er primært for at holde deres service kørt uden hikke og sikre, at netværkene er sikre og krypterede. Forbindelseslogfiler kan imidlertid også bruges til at spore en bestemt brugers vaner og interesser.

De gør dette på flere måder. Oftest er det ved at indsætte browsercookies. Disse værktøjer kan spore alle dine online aktiviteter, uden at du engang er opmærksom på det meste af tiden. De to andre måder at spore dine online aktiviteter på er web beacons og tracking pixels. Web beacons kaldes også web bugs er mere almindelige, end du tror. Det er de genkendelige klare billedfiler, der bruges til at spore din aktivitet på internettet. Sporingspixels fungerer på samme måde som web beacons, men er forskellige i udseende. De er mere nyttige til analyse af data og sporing af brugernes onlineadfærd. VPN bruger ikke kun disse værktøjer til at spore din aktivitet, men i nogle tilfælde tillader de også deres marketingpartnere at gøre.

Så mens du tror, ​​du er anonym og privat, mens du bruger VPN-tjenester, spores dine online aktiviteter faktisk hele tiden. Mens de fleste VPN'er ikke indrømmer dette, indsamler de dine oplysninger og alle dine aktivitetsdata og opbevarer dem som oftest for den højeste bud. I modsætning til gratis VPN'er, viser de dem, du skal betale for, normalt alt i deres privatlivspolitik, hvilket betyder, at når du betaler for en service, kan du faktisk kontrollere, om du får det, du er lovet.

Brug af en VPN, der sporer din online aktivitet, besejrer formålet med at bruge VPN overhovedet. I stedet for at din internetudbyder kan spore din aktivitet, giver du denne magt til den gratis VPN, som er en meget farlig ting at gøre, da du aldrig kan se, om deres intentioner er gode eller dårlige. Hvis en gratis VPN er placeret i et af 14-øjne-landene, betyder det også, at de er forpligtet til at dele nogen af ​​de oplysninger, som regeringen i det land, de befinder sig i, beder dem om. Dette er en risikabel position for at sætte dig ind igen, du er den eneste, der tager ansvaret, hvis noget går dårligt.

Hvorfor bruger gratis VPN'er sådanne taktikker?

For nogle VPN'er derude kommer tjene penge foran deres brugers sikkerhed og privatliv. At sælge brugerdata, bruge dem til reklame eller åbenlyst krænke deres sikkerhed og privatliv er kun nogle af måderne, som gratis VPN'er tjener penge på. Men inden vi går nærmere ind på det, er det vigtigt at tale om alle de vigtige aspekter og forstå, hvorfor nogle gratis VPN'er misbruger deres kunders tillid. Her er de største grunde til, at de gør det:

Høje vedligeholdelsesomkostninger

Som vi sagde i begyndelsen, er det let at glemme, at det at koste et VPN-netværk koster penge. Afhængigt af størrelsen på VPN-kundegrundlaget kan de månedlige omkostninger til vedligeholdelse nemt klatre op til titusinder af dollars. For ikke at nævne, når VPN vokser og har brug for mere stabile og magtfulde servere, kan disse omkostninger klatre op til hundretusinder eller endda millioner. Derfor er serveromkostninger sandsynligvis den største grund til, at de fleste gratis VPN'er beslutter at gå bag deres kunders ryg.

Økonomisk gevinst

Selvfølgelig lyder det ikke så godt som at tjene penge at bryde selv. Derfor bestemmer nogle VPN'er at gå et skridt videre og bruge deres kunders data på bestemte måder, der giver dem mulighed for at tjene flere penge. Dette inkluderer ofte salg eller deling af data med tredjepart eller oprettelse af stærkt målrettede annoncer, der skaber større fortjeneste fra annoncører.

Grådighed

Selvom nogle mennesker måske hævder, at den første grund er forsvarlig, og endda den anden, kunne ingen muligvis undskylde handlinger, der kommer fra ren grådighed. Når du har fortrolige data på titalls, endda hundreder af millioner brugere, bliver det meget fristende at tage al denne viden og magt i brug. Mange populære gratis VPN'er har bukket under for dette, idet Hola, Betternet og endda Opera VPN er blevet lukket ned i et stykke tid for at prøve at tjene penge på deres brugerdata.

Hvorfor du skal vælge en betalt VPN-service

Gratis VPN-tjenester kan ikke sammenlignes med dem, der leveres med et prismærke. De tilbyder et vist sikkerheds- og privatlivsgaranti, som simpelthen ikke kan matches af en gratis VPN. Med større budgetter og veldefinerede forretningsmodeller tilbyder betalte VPN'er simpelthen en service, som gratis VPN'er ikke kan matche. Fordelene ved at bruge en betalt VPN inkluderer:

 • Bedre forbindelseshastigheder - Gratis VPN'er begrænser ofte deres hastigheders internethastigheder til fordel for deres betalende kunder. Med en betalt VPN-service kan du nyde forbedrede internethastigheder og endda nyde båndbreddestrottling fra din internetudbyder. Forbindelsesdråber er meget sjældnere, og du lider ikke under nogen problemer, som VPN'er med mindre kvalitet lider under.
 • Ryd privatlivspolitik - Som vi tidligere har nævnt, er gratis VPN'er ofte hemmeligholdte og ikke særlig ærlige, når det gælder at dele deres forretningsmodel med deres gratis kunder. Når du betaler for en VPN, ved du, hvad du får, og præcis hvor privat du er, når du er tilsluttet en VPN-server.
 • Serverens mangfoldighed - Antallet af servere kommer hånd i hånd med internethastighed. Jo flere servere en VPN har, jo mindre overfyldte er de, hvilket betyder hurtigere forbindelser. Hvis du desuden bruger en VPN til at få adgang til geobegrænset eller blokeret indhold fra en anden del af kloden, kan du blot oprette forbindelse til en server, der er tættest på dit ønskede sted og nyde ubegrænset adgang, uanset hvor du er.
 • Sikkerhed - Betalte VPN'er kan leveres med en række ekstra funktioner, der er knyttet til dem. Dette inkluderer forskellige krypteringsprotokoller, specielle funktioner såsom kill-switch, bedre og stærkere kryptering. Når du betaler for en VPN-tjeneste, skal du nøjes med ikke mindre end branchestandarden 256-bit-kryptering.
 • Kunde support - Samme som alle de ovennævnte fordele, kommer god support til en bestemt pris. Dette betyder ikke, at du skal betale for meget for din VPN-service. Det betyder bare, at hvis det sker, at du står over for et problem med at bruge en VPN, kan du forvente, at nogen er standby og hjælper dig, når du har brug for hjælp.

Top 3 Premium VPN'er

Når alt dette bliver sagt, skal du huske, at ikke alle betalte VPN'er er gode eller kommer uden fejl. Det er altid bedst at undersøge noget, før du vælger en VPN. For at hjælpe dig med at vælge den mest passende VPN til dine behov bringer vi dig de top 3 premium VPN'er, der i øjeblikket er tilgængelige.

# 1. ExpressVPN

expressvpn

ExpressVPN betragtes bredt som den bedste allround VPN. Det kommer til en lidt stejlere pris sammenlignet med konkurrencen, men den service, du får til gengæld, er mere end prisen værd. ExpressVPN er sandsynligvis den mest praktiske VPN, der i øjeblikket er tilgængelig, da det er let at konfigurere og er tilgængeligt på enhver enhed. De har et temmelig imponerende servernetværk, der indeholder over 3000 højhastighedsservere i 94 lande og 160 placeringer. Når vi taler om høj hastighed, er ExpressVPN-hastigheder blandt de bedste, da du er garanteret maksimal effektivitet, når du er tilsluttet en af ​​deres servere. Du kan forvente hastigheder i intervallet mellem 80 Mbps og 85 Mbps på et 100 Mbps netværk.

 • Hurtigste hastigheder blandt alle andre VPN-udbydere
 • Ingen logfiler
 • OpenVPN, IPSec & IKEv2
 • Torrenter / P2P tilladt
 • Fjern blokering af Netflix, Hulu, BBC iPlayer
 • 24 × 7 Live chat support
 • 30-dages pengene-tilbage-garanti

Læs min ExpressVPN anmeldelse

Tjek ExpressVPN-prissætning

# 2. IPVanish

ipvanishKommer ind på andenpladsen, IPVanish er perfekt til folk, der ofte downloader filer og indhold fra internettet. Det tilbyder gode og stabile downloadhastigheder med ubegrænset båndbredde og ubegrænset P2P-trafik. Med servere i mere end 60 lande, absolut nul trafiklogfiler og op til 10 samtidige forbindelser, er IPVanish en virkelig praktisk VPN. Selvom dens interface muligvis ikke er så let at bruge som ExpressVPN's, tilbyder den en masse tilpassbarhed, hvilket helt sikkert vil imponere mere erfarne VPN-brugere på udkig efter en ny VPN.

 • Gode ​​hastigheder
 • Ingen logfiler
 • AES-256-kryptering
 • P2P tilladt
 • 7-dages pengene-tilbage-garanti

Læs min IPVanish-anmeldelse

Kontroller IPVanish-priser

# 3. NordVPN

nordvpnHvis du går efter den bedste kombination af kvalitet og kvantitet, NordVPN er vejen at gå. Med den laveste medlemspris og en 30-dages risikofri garanti er NordVPN en risikofri mulighed for enhver privatlivsinteresseret på et budget. Ud over at være meget overkommelig, pakker NordVPN en stærk punch. Med over 5200 servere i 62 lande over hele verden tilbyder de det største servernetværk ud af alle VPN'er. Deres dobbeltkryptering af militær kvalitet og ingen logfiler gør dem til en ideel mulighed for gennemsyn, streaming og download af indhold.

 • Gode ​​hastigheder
 • Ingen logfiler
 • OpenVPN, IPSec & IKEv2
 • P2P tilladt
 • Fjern blokering af Netflix
 • 30-dages pengene-tilbage-garanti

Tjek NordVPN-priser

Konklusion

Selvom internettet nogle gange kan være et skræmmende sted, kan du med et par ekstra trin nyde ubegrænset og sikker adgang, og det hele starter med at få en pålidelig VPN. Hvis du virkelig værdsætter dit online privatliv og sikkerhed, skal du ikke nøjes med en gratis VPN-service. Der er masser af valgmuligheder derude, der starter med kun et par bukke pr. Måned. Vi afslutter den med en sætning, du altid skal huske, ikke kun når du bruger internettet. Alt kommer med en bestemt pris, og hvis du ikke betaler prisen for tjenesten, betyder det oftest, at du er produktet.

Læs mere:

Bedste Netflix VPN'er, der fungerer
Bedste VPN til Kodi
Bedste VPN til FireStick
Sådan skjules IP-adresse
Hvorfor har du brug for en VPN

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me