Hvordan gratis VPN-er tjener penger? 5 Skumle fakta å vite

>

VPN-er har blitt et ekstremt nyttig verktøy for mange Internett-entusiaster. Mange internettgjengere liker å bruke gratis VPN-tjeneste fordi de er enkle, enkle å bruke og viktigst av alt kommer uten prislapp. Men det mange VPN-brukere ofte glemmer, er at det koster penger å kjøre en VPN-tjeneste. Mens betalte VPN-er finansierer seg gjennom abonnement, må gratis VPN-er tjene penger på forskjellige måter. Så, hvordan tjener gratis VPN-er? Her er 5 skumle fakta du bør vite om gratis VPN-er.

Hvordan gratis VPN-er tjener penger

hvordan gratis vpns tjener penger

1. Selge brukerdata

Vi starter listen med sannsynligvis det skumleste som VPN gjør for å tjene penger på brukerne sine, og det er å selge informasjonen og dataene kundene deres gir dem. Dette er uten tvil en av de farligste tingene en gratis VPN kan gjøre, ettersom det direkte påvirker kundens personvern og setter brukerne mulige sikkerhetsbrudd.

Så, hvordan og hvor kan en gratis VPN-tjeneste selge dataene dine? Når du går etter postene til noen VPN-er som faktisk ble fanget gjennom dette, er det mange måter VPN-er går på. For å sette dette i enkle ord, gruver de dataene ut av brukerens enhet og lager separate filer for hver person. Denne mengden data og personlig informasjon de potensielt kan utvinne fra en enhet, er virkelig urovekkende.

Med utgangspunkt i enhetens informasjon og posisjonsdata, helt til personlig informasjon, e-post, meldinger, telefonnumre og i utgangspunktet alt som er lagret i enhetens minne. Noen VPN-er har til og med klart å få full kontroll over brukerens enheter, noe som tillot dem full og ubegrenset tilgang, inkludert muligheter for å redigere, endre og til og med slette medier fra den kontrollerte enheten.

I noen tilfeller selger VPN-er brukerne e-post til tredjepartsbedrifter. Dette er et enormt problem for deg som bruker, siden du ikke bare får massevis av spam og uønskede e-postmeldinger, du kan heller aldri vite hvor mange mennesker og selskaper som har e-postadressen din. Ransomware, cryptojacking og phishing-e-post er bare noen av de potensielle konsekvensene av VPN-feilbehandlingen av e-posten din.

Dette høres for skummelt ut til å være sant, så det største spørsmålet som kommer opp av alt dette er - bør det ikke være ulovlig? Vel, dessverre, de fleste gratis VPN-brukere går ikke over personvernreglene før de registrerer seg til en ny tjeneste. Det betyr at så lenge en VPN oppgir at den kan dele informasjonen din i noen form og form og du samtykker til den, er det ikke ulovlig. Det er definitivt ikke etisk og moralsk, men dessverre er det et smutthull som mange gratis VPN-er vet hvordan de kan dra nytte av.

2. Markedsføring basert på personlig informasjon

I tråd med det første vi snakket om, er åpen deling av data til markedsføringsformål en annen veldig farlig praksis som noen gratis VPN-er tillater seg. Resonnementet bak dette er selvfølgelig veldig forståelig. Siden de ikke tjener penger på brukerabonnement, kompenserer de tapene ved å tjene penger på forskjellige måter. Det er et par forskjellige måter en VPN kan dele kundens data for markedsføringsformål.

Den første er at de direkte bruker dine data og informasjon til markedsførings- og reklameformål. Det betyr at hver gang du logger inn eller ser opp noe på nettet som interesserer deg, lagrer VPN denne informasjonen og bruker den til å bestemme hvilke annonser du vil selge til deg og hvordan du gjør det mest effektivt. Den andre måten de går ut på er at de åpent deler disse dataene med tredjepartsbedrifter og deres partnere. Dette er det farligere alternativet for de to, da VPN og markedsføringsselskapet i utgangspunktet er integrert i en plattform og begge har full kontroll over dataene dine. Det er så farlig fordi markedsføringsselskapet ofte lenker til annonser fra nettsteder og sider som ikke er pålitelige kilder. Disse annonsene er ikke bare frustrerende, men kan også føre deg til ondsinnede nettsteder.

Det er mange eksempler på dette, men sannsynligvis ingen bedre enn Betternet, som er en gratis VPN-tjeneste som offentlig og åpent oppgir deres tilknytning til online markedsføringsselskaper. De legger ikke skjul på at de kjører en annonseorientert forretningsmodell. Imidlertid går de ikke så mye i detalj for å avsløre sin beliggenhet, forretningsinformasjon og viktige detaljer om hvordan denne annonseorienterte forretningsmodellen fungerer bak kulissene.

Den eneste ulempen med dette problemet er at det er en veldig god måte å bedømme hvor pålitelig en gratis VPN er. For å si det med andre ord, hvis du merker at VPN-en din bombarderer deg aggressivt med annonser, er det et bevis på at de sannsynligvis deler din personlige informasjon og aktiviteter med tredjeparts nettsteder..

3. Å utnytte gratis brukere til fordel for betalende

I tillegg til å selge din personlige informasjon til tredjepart, kan gratis VPN-er utnytte tilliten din på en rekke forskjellige måter, den mest fremtredende er til fordel for deres betalende kunder. Dette er et problem som oppstår når en VPN samtidig opererer som en gratis tjeneste og en betalt. Det er fordi VPN deretter opererer separat på to helt forskjellige nivåer. De gir deg, den gratis brukeren, tilgang til internett uten noen forutsetninger, men også på samme tid, de utnytter forbindelsen din på en rekke måter.

De beste eksemplene på denne underhandede teknikken er VPN-ene som bruker den gratis brukerens prosessorkraft og overfører den til sine betalende kunder. Dette betyr egentlig at VPN selger båndbredden din til andre brukere for profitt. Selvfølgelig kan du unngå det ved å velge et betalt medlemskap hvis VPN tilbyr et. Den eneste fangsten er at det er VPN-er som ikke deler denne informasjonen med gratis brukere, så du kan ikke vite om enheten og tilkoblingen din brukes til å fremme noen andre fordeler.

4. Opprette BotNets og avslutt noder

Hvis den forrige taktikken som VPN-er ikke var skummel nok, kommer denne med noen virkelige konsekvenser som kan få deg mye problemer med loven. Selv om noen VPN-brukere kanskje ikke har noe problem med denne typen tjenesteutveksling, kan det faktisk gi dem en betydelig hodepine nedover veien. Å være en serverutgangsnode betyr at all trafikken som går til sluttnodetjeneren er avbildet som den kommer fra serverens IP-adresse.

Dette kan føre til en masse problemer, fordi trafikken som går gjennom kan omfatte alle slags ulovlige aktiviteter, søk og søkehistorikk. Det er definitivt ikke verdt risikoen, spesielt når du vurderer at du tar alt ansvaret uten å få noen kompensasjon, mens VPN-tjenesten tjener penger på alle betalende medlemmer som bruker tilkoblingen og IP-adressen din som en exit-knute.

Det er registrert tilfeller der uskyldige personer var under regjeringsetterforskning for å ha utført ulovlige aktiviteter over internett. Alt dette skjedde fordi VPN-en de trodde de brukte gratis, faktisk brukte nettverket og IP-adressen deres til å lage et botnet som tillot andre brukere å koble seg til IP-adressen deres. Dessuten klarte hackere å ta kontroll over alle gratiskontoer i VPNs nettverk og lage et stort botnett de kunne bruke til anonyme malware-angrep. Selv om alt dette høres ut som et komplott fra en thrillerfilm, var dette en ekte sak som skjedde med Hola VPN-brukere.

Selv om skandalen rundt Hola VPN var et stort landemerke som bidro til å belyse faren for å bruke gratis VPN-er, er det fortsatt gratis VPN-er som gjør dette. Den skremmende delen i alt dette er at det foreløpig ikke er satt noen prosedyrer eller tiltak for å overvåke hvordan disse VPN-ene utnytter tilliten til brukerne..

5. Spore brukeraktivitet

Sist, men definitivt ikke minst, er den vanligste krenkelsen som gratis VPN gjør, og en som mange av deres brukere (un) villig er enige om, er å spore aktivitet fra medlemmene. Det er mange VPN-er som holder tilkoblingslogger. Dette er først og fremst for å holde tjenesten deres kjørt uten hikke og sikre at nettverkene er sikre og krypterte. Tilkoblingslogger kan imidlertid også brukes til å spore vanene og interessene til en bestemt bruker.

De gjør dette på flere måter. Oftest er det ved å sette inn nettleserkaker. Disse verktøyene kan spore alle dine online aktiviteter uten at du engang er klar over det mesteparten av tiden. De to andre måtene å spore online aktivitetene dine på er nettfyr og sporingspiksler. Nettfyr kalles også webbugs er vanligere enn du tror. Det er de gjenkjennelige klare bildefilene som brukes til å spore aktiviteten din på internett. Sporingspiksler fungerer på samme måte som web-beacons, men er forskjellige i utseende. De er mer nyttige for å analysere data og spore brukere online atferd. Ikke bare bruker VPN disse verktøyene for å spore aktiviteten din, men i noen tilfeller tillater de også markedsføringspartnerne sine.

Så mens du tror at du er anonym og privat mens du bruker VPN-tjenestene, blir du faktisk sporet dine online aktiviteter til enhver tid. Selv om de fleste VPN ikke innrømmer dette, samler de inn informasjonen din og alle aktivitetsdataene dine og oppbevarer den som oftest for høystbydende. I motsetning til gratis VPN-er, lister de du må betale for vanligvis alt i personvernreglene, noe som betyr at når du betaler for en tjeneste, kan du faktisk sjekke om du får det du er lovet.

Å bruke en VPN som sporer din online aktivitet, beseirer formålet med å bruke VPN i det hele tatt. I stedet for at Internett-leverandøren din kan spore aktiviteten din, gir du denne kraften til gratis VPN, som er en veldig farlig ting å gjøre, siden du aldri kan se om intensjonen deres er god eller dårlig. Hvis en gratis VPN er lokalisert i et av 14-øyers land, betyr det også at de er forpliktet til å dele noe av informasjonen regjeringen i landet de befinner seg i ber dem om. Dette er en risikofylt posisjon å sette deg inn igjen, du er den eneste som tar ansvaret hvis noe går dårlig.

Hvorfor bruker gratis VPN-er slike taktikker?

For noen VPN-er der ute, tjener penger foran brukerens sikkerhet og personvern. Å selge brukerdata, bruke dem til å annonsere eller krenke sikkerheten og personvernet deres er bare noen av måtene gratis VPN-er tjener penger på. Men før vi kommer inn på detaljene, er det viktig å snakke om alle viktige aspekter og forstå hvorfor noen gratis VPN-er misbruker kundens tillit. Her er de største grunnene til at de gjør dette:

Høye vedlikeholdskostnader

Som vi sa i begynnelsen, er det lett å glemme at det å koste et VPN-nettverk koster penger. Avhengig av størrelsen på VPNs kundegrunnlag, kan månedlige vedlikeholdskostnader lett klatre opp til titusenvis av dollar. For ikke å nevne, etter hvert som VPN vokser og trenger mer stabile og kraftige servere, kan disse kostnadene klatre opp til hundretusener eller til og med millioner. Derfor er serverkostnadene sannsynligvis den største grunnen til at de fleste gratis VPN-er bestemmer seg for å gå bak kundens rygg.

Økonomisk gevinst

Selv om det å bryte selv, høres selvfølgelig ikke så godt ut som å tjene penger. Det er grunnen til at noen VPN-er velger å gå et skritt videre og bruke kundens data på visse måter som lar dem tjene mer penger. Dette inkluderer ofte salg eller deling av data med tredjeparter eller oppretting av svært målrettede annonser som gir mer overskudd fra annonsører.

Grådighet

Selv om noen mennesker kan hevde at den første grunnen er forsvarlig, og til og med den andre, kan ingen muligens unnskylde handlinger som kommer fra ren grådighet. Når du har fortrolige data på titalls, til og med hundrevis av millioner brukere, blir det veldig fristende å ta all denne kunnskapen og kraften i bruk. Mange populære gratis VPN-er har gitt etter for dette, idet Hola, Betternet og til og med Opera VPN ble lagt ned en tid for å prøve å tjene penger på brukerens data.

Hvorfor du bør velge en betalt VPN-tjeneste

Gratis VPN-tjenester kan ikke sammenlignes med de som følger med en prislapp. De tilbyr et visst sikkerhets- og personverngaranti som ganske enkelt ikke kan matches av en gratis VPN. Med større budsjetter og veldefinerte forretningsmodeller tilbyr betalte VPN-er ganske enkelt en tjeneste som gratis VPN-er ikke kan matche. Fordelene ved å bruke en betalt VPN inkluderer:

 • Bedre tilkoblingshastigheter - Gratis VPN-er begrenser ofte internetthastigheten til sine gratis brukere til fordel for deres betalende kunder. Med en betalt VPN-tjeneste kan du glede deg over forbedrede internetthastigheter og til og med glede deg over båndbreddestrøm fra internettleverandøren din. Tilkoblingsdråper er mye sjeldnere, og du vil ikke lide problemer som VPN-er med mindre kvalitet lider av.
 • Fjern personvernregler - Som vi tidligere har nevnt, er gratis VPN-er ofte hemmelighetsfulle og ikke veldig ærlige når det gjelder å dele sin forretningsmodell med sine gratis kunder. Når du betaler for et VPN, vet du hva du får, og nøyaktig hvor privat du er når du er koblet til en VPN-server.
 • Mangfoldet av servere - Antall servere kommer hånd i hånd med internetthastighet. Jo flere servere en VPN har, jo mindre overfylt vil de være, noe som betyr raskere tilkoblinger. I tillegg, hvis du bruker en VPN for å få tilgang til geobegrenset eller blokkert innhold fra en annen del av kloden, kan du ganske enkelt koble til en server nærmest ønsket sted og nyte ubegrenset tilgang, uansett hvor du er.
 • Sikkerhet - Betalte VPN-er kan komme med en rekke ekstra funksjoner knyttet til dem. Dette inkluderer forskjellige krypteringsprotokoller, spesielle funksjoner som kill switch, bedre og sterkere kryptering. Når du betaler for en VPN-tjeneste, bør du nøye deg med ikke mindre enn bransjestandarden 256-biters kryptering.
 • Kundeservice - Samme som alle de ovennevnte fordelene, kommer god støtte til en viss pris. Dette betyr ikke at du må betale for mye for VPN-tjenesten din. Det betyr bare at hvis det hender at du får et problem med å bruke en VPN, kan du forvente at noen er i beredskap og hjelper deg når du trenger hjelp.

Topp 3 premium VPN-er

Når alt dette blir sagt, må du huske at ikke alle betalte VPN-er er gode eller kommer uten feil. Det er alltid best å gjøre litt research før du velger VPN. For å hjelpe deg med å velge den mest passende VPN-en for dine behov, bringer vi deg de 3 øverste VPN-premiumene som er tilgjengelige.

#1. ExpressVPN

expressvpn

ExpressVPN blir ansett for å være den beste VPN-en overalt. Det kommer til en litt brattere pris sammenlignet med konkurransen, men tjenesten du får til gjengjeld er mer enn verdt prisen. ExpressVPN er sannsynligvis den mest praktiske VPN som er tilgjengelig for øyeblikket, da det er enkelt å sette opp og er tilgjengelig på alle enheter. De har et ganske imponerende servernettverk som inkluderer over 3000 høyhastighetsservere i 94 land og 160 lokasjoner. Når vi snakker om høyhastighet, er ExpressVPN-hastigheter blant de beste, ettersom du er garantert maksimal effektivitet når du er koblet til en av serverne deres. Du kan forvente at hastigheter varierer mellom 80 Mbps og 85 Mbps i et 100Mbps nettverk.

 • Raskeste hastigheter blant alle andre VPN-leverandører
 • Ingen logger
 • OpenVPN, IPSec & IKEv2
 • Torrenter / P2P tillatt
 • Fjern blokkering av Netflix, Hulu, BBC iPlayer
 • 24 × 7 Live chat-støtte
 • 30-dagers pengene-tilbake-garanti

Les min ExpressVPN-anmeldelse

Sjekk ExpressVPN-priser

# 2. IPVanish

ipvanishKommer inn på andreplass, IPVanish er perfekt for folk som ofte laster ned filer og innhold fra internett. Det tilbyr gode og stabile nedlastingshastigheter, med ubegrenset båndbredde og ubegrenset P2P-trafikk. Med servere i mer enn 60 land, absolutt null trafikklogger og opptil 10 samtidige tilkoblinger, er IPVanish en veldig praktisk VPN. Selv om grensesnittet kanskje ikke er så enkelt å bruke som ExpressVPN-er, tilbyr det mye tilpassbarhet, noe som sikkert vil imponere mer erfarne VPN-brukere på jakt etter en ny VPN.

 • Gode ​​hastigheter
 • Ingen logger
 • AES-256-kryptering
 • P2P tillatt
 • 7-dagers pengene-tilbake-garanti

Les min IPVanish anmeldelse

Sjekk IPVanish-priser

# 3. NordVPN

nordvpnHvis du ønsker den beste kombinasjonen av kvalitet og mengde, NordVPN er veien å gå. Med den laveste medlemsprisen og en 30-dagers risikofri garanti, er NordVPN et risikofritt alternativ for enhver personvernentusiast på et budsjett. I tillegg til å være veldig rimelig, pakker NordVPN en sterk trøkk. Med over 5200 servere i 62 land over hele verden, tilbyr de det største servernettverket av alle VPN-er. Deres militære karakter dobbelkryptering og ingen logger policy gjør dem til et ideelt alternativ for å bla gjennom, streame og laste ned innhold.

 • Gode ​​hastigheter
 • Ingen logger
 • OpenVPN, IPSec & IKEv2
 • P2P tillatt
 • Fjern blokkering av Netflix
 • 30-dagers pengene-tilbake-garanti

Sjekk NordVPN-priser

Konklusjon

Selv om internett kan være et skummelt sted noen ganger, kan du med noen få ekstra trinn glede deg over ubegrenset og sikker tilgang, og det hele begynner med å få en pålitelig VPN. Hvis du virkelig verdsetter ditt personvern og sikkerhet på nettet, må du ikke nøye deg med en gratis VPN-tjeneste. Det er mange valgmuligheter der ute, og begynner med bare et par dollar per måned. Vi avslutter den med en setning du alltid bør huske på, ikke bare når du bruker internett. Alt kommer med en viss pris, og hvis du ikke betaler prisen for tjenesten, betyr det oftest at du er produktet.

Les mer:

Beste Netflix VPN-er som fungerer
Beste VPN for Kodi
Beste VPN for FireStick
Hvordan skjule IP-adresse
Hvorfor trenger du en VPN

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me