Kajian IPVanish: Alternatif VPN Top-Notch!

>

Keperluan untuk privasi dalam talian dan tidak mahu namanya disiarkan telah meningkat setiap tahun: penggodam adalah ancaman yang selalu hadir, kerana mereka dapat memintas sambungan anda dan mencuri password anda. Malah nombor kad kredit anda berisiko digandakan dan digunakan tanpa kebenaran anda.

Anda boleh menyelesaikan banyak ancaman keselamatan dengan menyewa perkhidmatan VPN yang boleh dipercayai. Rangkaian Peribadi Maya, atau VPN, boleh menutup alamat IP pengguna dan menyembunyikan semua data dan lalu lintas mereka yang dikongsi dengan niat untuk mengelakkan wujud dalam talian yang boleh dilihat.

Internet penuh dengan pelanggan VPN dari semua jenis: percuma, berbayar, berkualiti, dan biasa-biasa saja, ada puluhan penyedia di luar sana. Tetapi hanya segelintir dari mereka yang boleh mendakwa menawarkan perkhidmatan yang lengkap dan boleh dipercayai, dan salah satu yang paling terkenal ialah IPVanish. Artikel ini akan memberi anda gambaran mendalam IPVanish. Tinggal.

ulasan balas

Kajian IPVanish

Dengan kebanyakan industri VPN yang bersetuju dengan kelajuan tinggi dan prestasi keseluruhannya yang baik, IPVanish adalah salah satu daripada lima pelanggan VPN teratas yang tersedia untuk pengguna di seluruh dunia. Berdasarkan Amerika Syarikat, IPVanish menawarkan ciri-ciri menarik untuk pergi bersama-sama dengan keupayaan untuk melayari web secara peribadi dan tanpa nama.

IPVanish, yang boleh dikatakan penyedia perkhidmatan VPN terpantas di lapangan, sangat sesuai untuk pencinta streaming, walaupun mereka yang suka menonton kandungan multimedia HD. Pengguna akan mempunyai pengalaman yang hampir tidak ada masalah, tetapi kerana ia mempunyai banyak pilihan konfigurasi, ia mungkin tidak sesuai untuk pemula di dunia VPN.

Ciri-ciri lain termasuk elaun kegiatan P2P, yang bermaksud persekitaran yang sangat baik untuk mengurai dibenarkan, dengan muat turun yang selamat. IPVanish membolehkan pengguna mengkonfigurasi keperluan dan pilihan privasi mereka, dan mempunyai lebih daripada 850 pelayan di 60 negara di seluruh dunia.

IPVanish memastikan anda dapat melaksanakan penyulitan yang kuat, yang bermaksud bahawa data yang anda bagikan ketika tersambung tidak akan tersedia untuk melihat mata di sekeliling web. Pelanggan Windows mungkin sedikit mengelirukan, tetapi secara keseluruhan, pilihan ini memberikan perkhidmatan yang luar biasa.

Ia mempunyai pelanggan desktop dan mudah alih, kelajuan pecah di UK dan Eropah, dan perisian yang boleh dikonfigurasikan sebagai mata positif utama. Kelambatan pelanggan dan perkhidmatan sokongan adalah kelemahan lain.

Pelayan IPVanish

Walaupun IPVanish tidak dapat menawarkan 90, 80 atau lebih 70 negara untuk sambungan seperti segelintir VPN yang lain, ia lebih daripada dilindungi di kawasan itu, dengan lebih daripada 850 pelayan di 60 negara yang terletak di seluruh dunia secara strategik.

Bayangkan mempunyai kemungkinan mengakses laman web, siri, filem, saluran penstriman, halaman torrent dan perkhidmatan lain dari 60 negara di seluruh dunia: ini adalah senario mimpi untuk orang yang suka mendapatkan pilihan hiburan di web.

Hantar ulasan untuk pelayan

Walaupun ia tidak mempunyai pelayan di Rusia, IPVanish lazim di negara-negara Eropah, dan juga di kampung halamannya, Amerika Syarikat: di sana, ia mempunyai lebih dari 400 pelayan di 17 bandar-bandar yang berbeza.

IPVanish untuk Netflix

Sayangnya, IPVanish adalah salah satu daripada usaha Netflix untuk mengurangkan percubaan VPN untuk memalsukan lokasi pengguna dan mengakses kawasan geografi yang berbeza. Syarikat itu menyekat pelayan IPVanish, dan oleh itu pengguna tidak dapat menikmati kandungan antarabangsa platform multimedia dalam talian ini.

Walau bagaimanapun, dan sejak pilihan VPN yang dikaji semula mempunyai Amerika Syarikat sebagai kampung halamannya, rantau Amerika Netflix (yang mempunyai perpustakaan filem yang paling menarik dan lengkap, siri TV, dan pengeluaran) boleh didapati di IPVanish. Jika anda besar di Netflix, anda mungkin mahu membaca panduan kami mengenai Netflix VPN yang terbaik.

IPVanish untuk Kodi

Kodi, sebagai platform multimedia sumber terbuka, merupakan pilihan yang tepat untuk penagih penonton, kerana mereka tidak perlu membayar yuran langganan Netflix untuk menikmati filem, siri, dokumentari, ciri-ciri pendek, muzikal, dan produksi lain yang terbaik..

Fungsi Kodi dengan tambahan rasmi dan tidak rasmi. Memandangkan banyak daripada mereka tersedia di peringkat antarabangsa, mereka tidak boleh disekat daripada mana-mana lokasi kecuali anda mempunyai VPN. IPVanish adalah salah satu VPN terbaik untuk pengguna Kodi kerana 60 buah negara (yang bermaksud, anda boleh mendapatkan tambahan dari 60 negara!) Dan kelajuan yang luar biasa.

Untuk menjalankan Kodi dengan akaun VPN IPVanish anda, anda hanya perlu melaksanakan aplikasi atau pelanggan, bergantung pada peranti anda, dan itu sahaja! Anda akan mempunyai akses tanpa had kepada semua add-on dari mana sahaja yang anda mahukan.

IPVanish untuk Torrents

Jika anda tidak menyulitkan trafik anda dan melindungi identiti anda, mata yang bersinar Internet akan dapat melihat apa yang anda lakukan. Itu, digabungkan dengan beberapa undang-undang negara mengenai aktiviti yang merosakkan dan P2P, boleh menghadkan pengalaman dan hiburan dalam talian anda.

Nasib baik, perkhidmatan VPN boleh membantu anda dengan itu. IPVanish, khususnya, menyediakan suasana yang sangat baik untuk aktiviti yang merosakkan dan P2P, yang membolehkan anda berinteraksi tanpa perlu bimbang tentang institusi kerajaan yang melarang anda melakukan perkara itu.

Tidak ada yang menyerupai 100% privasi, dan untuk melakukannya, IPVanish adalah alat yang sempurna, menyediakan persekitaran yang selamat dan ciri-ciri canggih, seperti teknologi SOCKSS5 yang membolehkan anda untuk menjadi tanpa nama sepenuhnya.

IPVanish untuk FireStick

Yang menakjubkan Amazon Fire TV Stick adalah salah satu peranti penstriman yang paling popular di planet sekarang ini, kerana ia sangat mudah alih dan pengguna boleh membawanya dan menggunakannya di mana sahaja dan bila-bila masa mereka mungkin patut. Walau bagaimanapun, apabila digabungkan dengan IPVanish, ia berfungsi dengan sebaik-baiknya, kerana ia melindungi pengguna daripada penggodam dan ancaman lain dengan penyulitan kuat dan semua protokol utama dan membolehkan mereka mengakses laman web dan kandungan dari 60 negara di seluruh dunia. Di samping itu, IPVanish menyediakan beberapa kelajuan terpantas dalam industri, keadaan yang sempurna untuk pencinta streaming. Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai VPN terbaik untuk FireStick.

Harga IPVanish

Jika anda melihat hanya harga bulanan, anda akan melihat bahawa IPVanish bukanlah salah satu daripada pelanggan VPN yang paling murah di pasaran, mendaftar masuk pada $ 10. Walau bagaimanapun, jika anda menganggap semua ciri yang ditawarkannya, penyulitan yang selamat, privasi dan tidak mahu namanya disiarkan, dan jumlah pelayan dan negara yang tinggi untuk sambungan, maka anda akan menyedari yuran itu lebih daripada adil.

Selain pelan bulanan, IPVanish, seperti banyak pelanggan VPN yang sering dilakukan, menawarkan tawaran dan diskaun jika orang itu memperoleh perkhidmatan itu lebih lama daripada sebulan. Sebagai contoh, cek suku tahunan pada $ 8.99, dan setiap tahun kos bersamaan $ 6.49 setiap setiap 30 hari.

Kupon IPVanish: Salah satu perkara terbaik mengenai IPVanish adalah - ia terus menawarkan kupon diskaun dari semasa ke semasa yang memberikan anda diskaun tambahan pada harganya. Pada masa ini, kupon IPVanish SAVE20NOW adalah hidup yang boleh anda gunakan pada masa checkout dan menjimatkan tambahan 20%.

Klik DI SINI untuk mendapatkan IPVanish

Hantar ulasan untuk harga

Salah satu ciri VPN pilihan adalah percubaan percuma dan dasar pembayaran balik yang mudah. Sehubungan itu, IPVanish jatuh sedikit di belakang pilihan utama, kerana ia tidak mempunyai pemeriksaan bekas dan terakhir dalam hanya seminggu. Pasti, ia bermanfaat untuk menguji ciri-ciri selama tujuh hari dan selepas itu memutuskan jika ia layak untuk membayar pelan penuh, tetapi kebanyakan alternatif atas mempunyai 15 atau 30 hari jaminan wang kembali.

Sifat yang sangat baik untuk pelanggan adalah pelbagai kaedah pembayaran yang ditawarkan oleh IPVanish untuk perkhidmatannya. Mereka termasuk kad kredit (semua yang utama,) PayPal, Bitcoin, Giropay, CashU, DineroMail dan banyak lagi.

Dapatkan IPVanish

Kelajuan dan prestasi IPVanish

IPVanish meluluskan hampir semua ujian kelajuan yang dijalankan oleh pakar dan pakar di kawasan tersebut. Pilihan berasaskan AS ini boleh mendapat 30-35 Mbps di UK server dan kadar yang sama di seluruh Eropah, di mana ia diketahui amat kuat.

Kelajuan bukan sahaja tinggi / pantas tetapi juga konsisten. Kebanyakan pelayan di Amerika Syarikat boleh mencapai sehingga 25-30 Mbps. IPVanish mempunyai kelebihan yang menarik ke atas penyedia lain: dengan memilih pilihan "Pelayan terbaik," sistem akan menghubungkan anda secara automatik, walaupun anda mungkin mencari satu manual yang lebih cepat daripada yang diberikan IPVanish apabila memilih ciri ini.

IPVanish mempunyai perlindungan kebocoran DNS dan killswitch, antara ciri-ciri lain, dengan itu memastikan privasi pengguna sambil menikmati beberapa kelajuan terbaik dalam pasaran VPN. Jika anda berada di UK, seluruh Eropah atau Amerika Syarikat, anda mungkin tidak dapat mencari pelanggan yang lebih cepat.

Kelajuan IPVanish boleh bersaing dengan alternatif VPN yang paling boleh dipercayai di dalam bidang, dan itu adalah sesuatu yang tidak disenangi oleh pencinta streaming.

Pengalaman penggunaan

Ciri "pelayan Terbaik" meningkatkan pengalaman pengguna, terutamanya jika pelanggan adalah pemula di dunia VPN. Sekiranya IPVanish tidak mempunyai itu, ia akan menyusahkan seseorang yang menggunakan Rangkaian Peribadi Maya buat pertama kalinya untuk menavigasi puluhan pilihan dan konfigurasi bahawa alternatif ini mempunyai.

Apl Android dan iOS menunjukkan alamat IP semasa anda, pelayan yang anda sambungkan, dan berapa banyak masa yang anda gunakan. Ia juga menunjukkan kepada pelanggan berapa banyak data yang dikongsi bersama dengan sistem tersebut.

Kelemahan kecil untuk perkhidmatan IPVanish yang sangat baik adalah kekurangan ciri-ciri blok iklan. Terdapat beberapa perkara yang menjengkelkan kerana perlu melengahkan pengalaman dalam talian seseorang kerana mesej pengiklanan yang tidak sesuai yang anda tidak mahu melihat.

Terdapat tutorial untuk memasang dan menyiapkan IPVanish untuk Amazon Fire TV Stick, Windows, Mac, Linux, Android, dan iOS, jadi pengguna mempunyai bimbingan apabila mereka amat amatur. Aplikasi ini biasanya tidak mengambil masa yang lama untuk memuat turun dan boleh digunakan selepas dipasang. Walaupun antara muka menawarkan banyak pilihan konfigurasi yang boleh memperibadikan pengalaman VPN, rupanya gelap dan tidak menarik.

Protokol dan Penyulitan

ciri keselamatan dan privasi lalai

IPVanish adalah kaya dengan langkah dan ciri keselamatan, terutama pada peranti mudah alih seperti iOS dan Android. Pengguna boleh "blok rangkaian," yang bermaksud bahawa beberapa aplikasi telefon anda tidak dapat menyambung ke internet sehingga VPN diaktifkan. Dan sejak IPVanish mempunyai keluaran data yang tidak terhad, anda boleh tinggalkannya secara kekal.

Dengan sistem yang berguna dan inovatif, IPVanish akan memastikan anda dilindungi daripada sambungan Internet yang tidak selamat, yang tidak memerlukan kata laluan apabila telefon anda, atau komputer riba, mempunyai Wi-Fi diaktifkan. Ramai penggodam mengambil kesempatan daripada kekurangan perhatian dan kefasihan orang, tetapi IPVanish memastikan anda bukan mangsa terbaru.

IPVanish menggunakan penyebaran OpenVPN secara meluas, dengan AES-256 bit cipher, HMAC SHA1 pengesahan data, jabat tangan RSA-2048 dan pengesahan kawalan HMAC SHA-256.

Penyulitan AES 256-bit ditugaskan oleh kerajaan Amerika Syarikat, kerana ia menganggap kaedah tersebut sebagai yang terbaik dari mereka semua, menggunakannya untuk melindungi komunikasi dalam talian di semua peringkat. Walaupun terdapat kebimbangan bahawa kerajaan boleh menggunakan IPVanish sebagai fasilitator untuk membaca mesej "tersembunyi" melalui kaedah AES-256, itu tidak berlaku kerana semua penyedia perkhidmatan VPN yang penting melaksanakan langkah untuk penyulitan.

VPN yang melaksanakan penyulitan bit AES-256 dengan protokol OpenVPN, seperti yang IPVanish lakukan, biasanya terletak berhampiran atau di bahagian atas senarai ketika datang ke ranking pakar dan pilihan orang.

Pelanggan dan keserasian

IPVanish menyediakan lebih banyak keserasian yang cukup untuk memenuhi kebanyakan kalangan di sekitar Internet. Jenama ini mempunyai aplikasi untuk Windows, Mac OS X, macOS, iOS, Android, dan juga Amazon Fire TV / Stick. Itu amat mudah sejak IPVanish membolehkan pengguna menyambung sehingga lima peranti yang berbeza pada masa yang sama.

Ulasan vpn ipvanish

Pemasang klien IPVanish Windows akan meletakkan jalan pintas untuk jenama VPN ini di desktop anda. Anda hanya perlu klik untuk mendapatkan aplikasinya dan berjalan. Setelah memasukkan, anda perlu memberikan nama pengguna dan kata laluan yang anda buat dalam proses pendaftaran.

Semasa berada di, anda akan melihat tiga lokasi pelayan di skrin utama, yang terletak di bahagian bawah susun atur, tepat di atas butang yang digunakan untuk "Sambungkan." Anda perlu memilih negara yang ingin anda buat hubungan dengan , kemudian bandar, dan akhirnya pelayan.

Anda mempunyai senarai pelayan untuk memilih salah satu daripada 850 yang IPVanish tawarkan kepada pelanggan setia mereka, dan dalam bahagian Tetapan, anda akan mendapati konfigurasi dan pilihan yang diperlukan untuk memperibadikan pengalaman anda.

Dasar Log IPVanish

Sekarang, semua orang sudah biasa dengan IPVanish dan lokasinya di peta dunia bermaksud privasi dan pembalakan data dan aktiviti. Berada di Amerika Syarikat, pilihan ini perlu menangani kemungkinan tekanan dari NSA dan agensi penguatkuasaan undang-undang lain. Di samping itu, terdapat pembela hak cipta secara aktif mengutuk alternatif seperti VPN untuk peranan mereka dalam membantu orang yang teduh melakukan perkara yang tidak jelas.

Sekiranya anda ditangkap menggunakan VPN untuk berkongsi dan mengedarkan kandungan cetak rompak, maka peluang untuk masuk ke penjara adalah tinggi. Walau bagaimanapun, IPVanish membolehkan aktiviti P2P dan amanah bahawa pelanggannya tidak akan terlibat dalam aktiviti tersebut, dan sudah tentu tidak menyokong apa-apa tindakan jenayah.

Dalam dasar privasi mereka, IPVanish menyatakan bahawa ia tidak menyimpan apa-apa log aktiviti pengguna semasa menyambung di bawah penyulitan VPN, dan sekiranya perintah mahkamah NSA, mereka tidak akan mempunyai apa-apa untuk membantu mereka. Kerana senario itu, orang yakin kebolehpercayaan IPVanish.

Ciri-ciri tambahan IPVanish

Walaupun ia mungkin kelihatan terlalu rumit untuk pemula dan pencinta kesederhanaan, IPVanish mempunyai ciri-ciri yang menarik yang akan diambil dan dilaksanakan oleh kebanyakan VPN. Sebagai contoh, syarikat itu menyediakan jaminan wang balik tujuh hari, dan walaupun ia bukan nombor yang boleh bersaing dengan 15 atau 30 hari alternatif lain, ia memang berguna.

Perlindungan kebocoran DNS memastikan bahawa tidak ada WebRTC atau kebocoran IP yang boleh meletakkan identiti dalam talian anda atau aset digital anda dalam bahaya sebenar. Juga, killswitch menyediakan pengguna peluang untuk melindungi sumber mereka walaupun sambungan VPN turun.

Lima sambungan serentak membolehkan pengguna menggabungkan pelbagai peranti di bawah sambungan VPN yang sama walaupun mereka tidak mengkonfigurasi penyulitan dalam router mereka. Aplikasi ini memasang sendiri, membantu pengguna pemula.

Antara muka, walaupun tidak begitu menarik, dianggap mudah digunakan, walaupun beberapa kalangan mengeluh tentang banyak pilihan menu, setup dan konfigurasi. Terdapat kelebihan data tanpa had.

ciri-ciri ipvanish

Bersama-sama dengan pelayan +850 dan 60 negara yang IPVanish menyediakan peluang untuk menyambung penggunanya, terdapat sekumpulan lebih daripada 40,000 alamat IP untuk diberikan. Ini bermakna pelanggan boleh menukar antara pelayan dalam usaha mereka untuk mendapatkan kelajuan dan prestasi yang lebih baik.

IPVanish membolehkan aktiviti P2P, persediaan yang sempurna untuk mengurai, dan mempunyai proksi web SOCKS5. Ia melaksanakan protokol penyulitan terbaik yang terdapat dalam industri VPN, dalam bentuk OpenVPN, L2TP (Layer to Protocol Tunnel) dan lama PPTP (Peer to Peer Protocol, bapa VPN.)

Sambungan Penyemak Imbas IPVanish

Walaupun semua ciri dan persembahan yang berguna dan menariknya, IPVanish tidak mempunyai sambungan khusus untuk penyemak imbas web tertentu, tetapi ia mempunyai aplikasi yang direka oleh Chromebook untuk pengguna sistem pengendalian ini. Selain itu, ia mempunyai aplikasi untuk hampir semua OS dan peranti.

Sokongan pengguna

Salah satu daripada kecenderungan IPVanish ialah perkhidmatan pelanggannya. Terdapat kesan yang meluas bahawa masa tindak balas adalah terlalu tinggi untuk kebanyakan pakar dan rasa orang, kerana bantuan dan pasukan sokongan dapat mengambil lebih dari sehari untuk menjawab permintaan dan pertanyaan dari pengguna.

Adalah sedikit mengejutkan bahawa IPVanish tidak mempunyai ciri sembang langsung atau kakitangan sokongan e-mel pelanggan yang boleh menjawab sedikit lebih cepat, memandangkan infrastruktur dan pelaburan yang luas yang syarikat itu telah dengan hati-hati meletakkan dengan niat menawarkan produk lengkap, berkualiti.

Soalan Lazim (Soalan Lazim) adalah cara utama untuk membantu pelanggan IPVanish melalui proses memasang, menubuhkan dan membantu nasihat yang tepat. Pengguna dapat dengan cepat mencari item dan ciri tertentu yang ingin mereka ketahui lebih lanjut.

Selain itu, IPVanish menyediakan panduan persediaan yang lengkap untuk memasang dan menggunakan perkhidmatan VPN dengan betul pada semua peranti dan di bawah sistem operasi mana pun. Jika anda perlu tahu apa saja yang FAQ, tutorial, dan panduan tidak dapat memberi respons, bagaimanapun, anda perlu menghubungi pasukan sokongan melalui borang.

Selepas anda mengisi fail yang diperlukan dan menghantar mesej anda dengan keperluan khusus anda, kakitangan IPVanish akan kembali kepada anda melalui e-mel. Walau bagaimanapun, mereka biasanya mengambil masa untuk bertindak balas, walaupun beberapa hari jika anda mempunyai nasib buruk. Ia adalah aspek yang paling lemah dari pembekal perkhidmatan VPN yang bertaraf tinggi.

IPVanish Review: Pemikiran terakhir

Sebagai kesimpulan, IPVanish adalah pelanggan VPN yang hebat yang selesa berada di kalangan lima yang terbaik dalam perniagaan. Ia mempunyai bilangan pelayan yang cemerlang, dan ia dapat membantu pelanggannya berhubung dengan 60 negara di seluruh dunia. Apakah maksud nombor itu? Nah, pelanggan boleh mempunyai akses kepada kandungan streaming, laman web yang mengotorkan, laman web kegemaran dan Kodi tambahan dari 60 negara, yang merupakan nombor elit yang mendahului hampir semua penyedia utama, dengan beberapa pengecualian ketara.

IPVanish mempunyai beberapa kelemahan. Sebagai contoh, ia tidak mempunyai pilihan percubaan percuma, dasar pembayaran balik agak pendek jika dibandingkan dengan pesaing lain yang lain, ia tidak mempunyai penyekat iklan, dan klien Windows boleh sedikit janggal, berdasarkan beberapa pendapat ahli. Walau bagaimanapun, kelemahan utama adalah perkhidmatan pelanggan yang hampir tidak responsif, tanpa ciri sembang langsung dan mengambil selamanya untuk bertindak balas melalui e-mel kepada pertanyaan atau keperluan mudah yang mungkin segera.

Walau bagaimanapun, IPVanish adalah salah satu pilihan pilihan untuk streamers dan pecinta torrent di seluruh dunia. Berdasarkan di Amerika Syarikat, ia mempunyai lebih dari 400 pelayan di sana, tersebar di 17 lokasi. Memandangkan negara mempunyai banyak tapak streaming dan platform, add-on, pertunjukan, saluran dalam talian dan lain-lain jenis kandungan, IPVanish boleh menjadi sangat membantu dalam usaha anda untuk membuka kunci perkara di Amerika.

Dengan menggunakan penyulitan AES 256-bit seperti tentera, IPVanish memastikan kandungan dan lalu lintas yang dikongsi anda adalah had luar dari mata-mata dan mata-mata di web. Ia juga menyediakan pelanggan dengan pilihan untuk memilih antara beberapa protokol, termasuk OpenVPN, L2TP, dan PPTP.

IPVanish, walaupun akarnya Amerika Syarikat dan tertakluk kepada beberapa agensi penguatkuasaan undang-undang, tidak menyimpan log aktiviti pengguna, memastikan mereka boleh menavigasi web secara peribadi dan tanpa namanya.

Intinya ialah IPVanish adalah VPN teratas, dengan persembahan yang sangat baik dan nilai yang baik jika anda mengambil kira berapa banyak ciri dan elemen unik yang ada. Untuk pengguna VPN yang berpengalaman, IPVanish adalah pelanggan yang bermimpi kerana semua kemungkinan untuk menetapkan dan konfigurasi. Walaupun anda memilih untuk membeli pelan yang paling mahal, yang merupakan bulanan, anda pasti tidak akan kecewa, kerana prospek mempunyai akses kepada kandungan dari 60 negara dengan kelajuan tinggi dan prestasi yang berterusan sangat menarik.

Dapatkan IPVanish

Berkaitan:

  • Kenapa Anda Perlu VPN
  • Adakah VPN Undang-undang dan Selamat Penggunaan?
  • ExpressVPN Review
  • VPN Terbaik untuk FireStick

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me