Kako izbrati najboljši VPN za svoje potrebe

>

Število uporabnikov VPN iz dneva v dan narašča. Ker vse več ljudi uporablja internet za svoje vsakodnevne potrebe in je v obtoku toliko osebnih in občutljivih informacij, so se ljudje podali na varstvo VPN. Čeprav je v današnjem svetu očitno pomembno uporabljati VPN, je pomembno, da se pravilno odločimo, ko gre za izbiro VPN-ja. Povečanje števila VPN uporabnikov je povzročilo ustrezno povečanje števila VPN storitev. Zdaj ste razvajeni zaradi izbire. Ključnega pomena je, da izberete pravi VPN za svoje potrebe, vendar je izbira težavna. Pri tej odločitvi vam bomo pomagali.

Zakaj so VPN-ji tako priljubljeni

kako izbrati najboljši vpn

# 1. Zagotavljajo spletno zasebnost

Podatkovna omrežja VPN obstajajo že približno dve desetletji, v zadnjih letih pa so le priljubljena svetovna priljubljenost pri vsakdanjih uporabnikih. To v majhnem delu ni posledica prizadevanj vladnih agencij, kot sta NSA in GHCQ, da aktivno vohunijo za svojimi državljani. Ko je Edward Snowden objavil NSA-jev program Prism, so vsi opravili ostro preverjanje resničnosti. Ljudje so se nato zbrali pri ponudnikih VPN, da bi prikrili svojo spletno dejavnost in si povrnili spletno zasebnost; to je, če bi ga sploh kdaj imeli.

# 2. Pomoč pri spletnem pretakanju

Storitve pretočnega pretoka so vedno omejene na geo, vendar vam lahko dober protokol VPN pomaga odblokirati te storitve od koder koli ste. Z naraščanjem uporabnikov interneta so pretočne storitve, kot je Netflix in naprave, kot je Kodi, bolj priljubljene kot kdajkoli prej. Z VPN-ji lahko odblokirate Netflix in vse druge storitve pretakanja in skrijete tudi svojo dejavnost. To je še posebej pomembno za uporabnike Kodi-ja, ki brezplačne pretočne povezave uporabljajo precej pogosto.

# 3. Pomoč pri obhodu cenzure

Internet je zaradi tega ali drugačnega razloga po vsem svetu omejen. Majhen primer so šole in delovna mesta, ki preprečujejo dostop do razvedrilnih spletnih mest in storitev. Večji primer so države, kot so Iran, Savdska Arabija, ZAE, Kitajska itd., Ki blokirajo ogromne dele interneta, kot so Wikipedija, spletna mesta z novicami, socialni mediji itd. Z VPN-ji lahko te filtre premagate in lahko brskate po spletu. Celo mnoge od teh držav so prepovedale uporabo VPN-jev.

Analizirajte svoje potrebe VPN

naj uporabim vpn

Preden začnete postopek zoženja na določenem VPN-ju, je pametno analizirati svoje potrebe po VPN-ju. Ugotovite, zakaj potrebujete VPN, in s tem se boste lažje odločili. Razlogov je veliko, toda kateri je vaš? In ali je sploh dovolj razloga, da se naročite na VPN? Ugotovite spodaj.

# 1. Ali veliko potujete?

VPN so pomembni za izseljence in pogoste potnike. Omogočajo vam, da se povežete z javnimi omrežji in varno dostopate do korporativnih podatkov. Vi in vaši podatki so vedno na varnem z VPN-ji, ko potujete. Prav tako vam pomagajo premagati geografsko omejitev in cenzuro. Odvisno je tudi, kam potujete, saj je veliko držav, kot je ZAE, nezakonito uporabljalo tudi VPN. Vendar obstajajo prodajalci, ki vam lahko pomagajo tudi v teh državah, zato to upoštevajte.

# 2. Je deblokiranje storitev z omejenimi geografskimi storitvami vaša edina zahteva?

V tem primeru lahko to storite brez VPN-ja. Če gre samo za šolo / delovno mesto, potem v VPN absolutno ni treba vlagati. Počakaj, da se vrneš domov! Če vsebina v vaši regiji ni na voljo, lahko namesto tega uporabite storitve SmartDNS, saj pomagajo pri odblokiranju in so hitrejše. Če pa želite zasebnost in anonimnost, ki je potrebna za Kodijeve uporabnike, potem pojdite na VPN.

# 3. Ali živite nekje s hudimi omejitvami?

V tem primeru verjetno trenutno uporabljate VPN. Toda vprašanje je, katera je za vas najboljša. Potrebujete VPN z močno šifriranjem, s funkcijami, kot je kill-switch, in se lahko izognejo tehnikam, kot je pregledi globokega paketa, ki lahko včasih oddajo dejstvo, da uporabljate VPN. Države, kot je Kitajska, uporabljajo to taktiko.

# 4. Ali vaše delo vključuje raziskave občutljivih vprašanj na občutljivih lokacijah?

Če to velja za vas, nujno potrebujete močan VPN. Medtem ko je očitno težava vladno filtriranje, lahko delo na občutljivih temah pritegne nezaželen in nevaren interes vladnih in nevladnih skupin. Če se ukvarjate s svojim podjetjem brez zaščite, ni samo vaša zasebnost v nevarnosti.

# 5 Ali ima vaša država stroge zakone o hrambi podatkov?

Obstaja veliko držav s strogimi zakoni o hrambi podatkov. Vaš ponudnik internetnih storitev mora po zakonu vzdrževati podrobne dnevnike o uporabi in dejavnostih, ki jih nato lahko zaprosijo tudi za predajo. Nihče noče, da je njihova celotna spletna zgodovina v rokah drugih, države, ki to počnejo, pa se povečujejo. Te podatke celo delijo med seboj, če so del sodelovanja, kot sta Five Eyes in TPP. Tako se pozanimajte o zakonih o hrambi podatkov v vaši državi.

To niso edini razlogi, da potrebujete VPN. Glede na spletne grožnje VPN ni več izbira, temveč nuja. Tu je 10 razlogov, zakaj morate ves čas uporabljati VPN.

Kako izbrati najboljšo storitev VPN

Ko končate analizo svojih potreb po VPN, boste lažje ugotovili, ali potrebujete VPN, čeprav priporočamo, da ga uporabite. Vendar ne morete začeti uporabljati prvega VPN-ja, katerega ime vidite. Preden se naročite na VPN, morate preveriti nekaj stvari.

kako izbrati najboljši vpn

# 1. Šifriranje in protokoli

VPN šifrirajo vašo povezavo, vendar moč tega šifriranja določa, ali so vaši podatki in dejavnosti dejansko varni ali ne. Do zdaj je najbolj varen protokol OpenVPN in večina najboljših VPN-jev ga podpira. Če vaš VPN ponuja samo podporo PPTP, pojdite na drugega ponudnika. PPTP je hiter, a najmanj varen.

# 2. Politika dnevnika

VPN skrivajo vaše spletne aktivnosti in podatke vseh. Toda sam VPN lahko vidi vse, kar počnete. Če vaš VPN beleži vse te podatke in jih nato posreduje tretjim osebam, bi porabili ta naročnino za nič. Brezplačni VPN-ji to pogosto storijo, da ustvarijo sredstva, VPN-ji, ki temeljijo na lokacijah s strogimi zakoni o hrambi podatkov, pa so k temu pogosto prisiljeni. Zato vedno preverite politiko zasebnosti VPN, preden se nanj naročite. Prepričajte se, da sledi a politika brez zapisov in po možnosti temelji na lokaciji, ki upošteva zasebnost.

# 3. Hitrost

Ker šifrirajo ves promet, VPN-ji do določene mere zmanjšajo hitrost brskanja po internetu. Kako veliko je zmanjšanje hitrosti, pa je odvisno od prodajalca. Najboljši VPN zagotavljajo, da je to znižanje minimalno, včasih pa lahko tudi VPN izboljšajo hitrost prenosa in nalaganja.

# 4. Globalna pokritost

Več ko je število strežnikov pod imenom VPN, več možnosti povezovanja imate. To preprečuje preobremenjenost strežnika, kar pomeni, da se manj verjetno srečujete s padci povezave. To tudi pomaga izboljšati vašo hitrost povezave, še posebej, če ste povezani s strežnikom, ki je blizu vaše geografske lokacije.

# 5 Podpora za več platform

Gotovi so dnevi, ko so ljudje uporabljali internet samo prek računalnikov ali prenosnikov. Danes ljudje za povezavo z internetom uporabljajo pametne telefone, tablične računalnike, pametne televizorje, Fire Stick, Kodi, igralne konzole itd. Če vaša naprava komunicira z internetom, potrebuje zaščito VPN. Zato je pomembno, da vaš VPN podpira čim več naprav in operacijskih sistemov ter omogoča hkratne povezave.

# 6. Cena

Kadar koli plačate storitev, želite zagotoviti, da dobite denar nazaj. Brezplačni VPN-ji vam ne zaračunavajo denarja, vendar vaša identiteta, podatki in dejavnost z njimi nikoli niso varni, z njimi pa obstajajo omejitve pasovne širine in strežnika. Tu se je treba izogniti brezplačnim VPN-jem.

To pa še ne pomeni, da so vsi plačani VPN dobri. Poiščite VPN, ki vam ponuja vse, kar želite, vendar ne naredi velike luknje v denarnici. Veliko VPN-jev ponuja garancijo za vračilo denarja v razponu od 7 dni do približno 30 dni. Najbolje je, da izberete te VPN in storitev v celoti preizkusite v tem obdobju. Če niste zadovoljni, lahko zahtevate povračilo v celoti.

# 7. Pomoč strankam

Včasih lahko med nastavitvijo VPN-ja ali med njegovo uporabo zadenete snager. Možnosti, da se to zgodi, so precej visoke, če ste prvič uporabnik in niste dobro znani na tem področju. V teh primerih je veliko okrepitev prijazna in sposobna ekipa za podporo strankam, ki nudi pomoč v celoti. Najbolje je imeti VPN, ki ponuja ne samo podporo po e-pošti in vstopnicah, ampak tudi podporo za klepet v živo. Če VPN ponuja nastavitev storitve na daljavo, potem ni nič takega.

Kateri VPN morate uporabljati?

kar je najbolje vpn

Zdaj, ko poznate vlogo VPN-jev in kako naj izberete enega zase, je tukaj tabela 5 VPN-jev, ki se mi zdijo najboljši v panogi zaradi njihovih bliskovitih hitrosti, vojaškega šifriranja, števila lokacij strežnikov in vrednost za denar. Če potrebujete več informacij o teh VPN-jih, si oglejte naša vodnika o najboljših Kodi VPN in FireStick VPN.

Nasvet kupca - Če nimate težav s proračunom, vedno kupite letni načrt, ki je skoraj polovičen v primerjavi z mesečnimi načrti. Ker večina ponudnikov VPN svoje uporabnike ščiti z garancijo za vračilo denarja, lahko zahtevate vračilo, če storitev ne ustreza vašim pričakovanjem.

Pila pod: VPN

Poiščite to spletno mesto

Top VPN-ji

Kako izbrati najboljši VPN za svoje potrebeexpressvpn stranska vrsticaKako izbrati najboljši VPN za svoje potrebeKako izbrati najboljši VPN za svoje potrebeKako izbrati najboljši VPN za svoje potrebeKako izbrati najboljši VPN za svoje potrebeKako izbrati najboljši VPN za svoje potrebe30-dnevna garancija za vračilo denarjaVisit ExpressVPNPreberite pregled
ipvanish sidebarKako izbrati najboljši VPN za svoje potrebeKako izbrati najboljši VPN za svoje potrebeKako izbrati najboljši VPN za svoje potrebeKako izbrati najboljši VPN za svoje potrebeKako izbrati najboljši VPN za svoje potrebe7-dnevna garancija za vračilo denarja Obiščite pregled IPVanishRead
nordvpn stranska vrsticaKako izbrati najboljši VPN za svoje potrebeKako izbrati najboljši VPN za svoje potrebeKako izbrati najboljši VPN za svoje potrebeKako izbrati najboljši VPN za svoje potrebeKako izbrati najboljši VPN za svoje potrebe7-dnevna garancija za vračilo denarjaVisit NordVPN

Vsebina objave

 • 1 Zakaj so VPN-ji tako priljubljeni
  • 1.1 # 1. Zagotavljajo spletno zasebnost
  • 1.2 # 2. Pomoč pri spletnem pretakanju
  • 1.3 # 3. Pomoč pri obhodu cenzure
 • 2 Analizirajte svoje potrebe po VPN
  • 2.1 # 1. Ali veliko potujete?
  • 2.2 # 2. Je deblokiranje storitev z omejenimi geografskimi storitvami vaša edina zahteva?
  • 2.3 # 3. Ali živite nekje s hudimi omejitvami?
  • 2.4 # 4. Ali vaše delo vključuje raziskave občutljivih vprašanj na občutljivih lokacijah?
  • 2,5 # 5. Ali ima vaša država stroge zakone o hrambi podatkov?
 • 3 Kako izbrati najboljšo storitev VPN
  • 3.1 # 1. Šifriranje in protokoli
  • 3.2 # 2. Politika dnevnika
  • 3.3 # 3. Hitrost
  • 3.4 # 4. Globalna pokritost
  • 3.5 # 5. Podpora za več platform
  • 3,6 # 6. Cena
  • 3.7 # 7. Pomoč strankam
 • 4 Kateri VPN morate uporabiti?
 • 5 Sklep

Trendi vodniki

 1. Najboljši VPN za FireStick
 2. Kako Jailbreak FireStick
 3. Kako namestiti Kodi na FireStick
 4. Najboljši Kodi Addons
 5. Best Kodi Builds
 6. Najboljše FireStick aplikacije
 7. IPTV
 8. Kino APK
 9. Exodus Redux Addon
 10. Najboljša mesta za hudournike

Zadnje objave

 • 8 najboljših možnosti za razstavne organe (2020)
 • Kako zapreti FireStick (februar 2020)
 • Najboljše gradbe Kodi (posodobljeno februarja 2020)
 • Najboljši Kodi Addons za zmago nad svetom [2020]
 • Kako namestiti Real Debrid ekskluzivno filme Kodi Addon

Izjava o omejitvi odgovornosti - Pretakanje ali nalaganje avtorskih vsebin je nezakonito.

FireStickTricks.com na noben način ne odobrava, ne spodbuja ali spodbuja kakršne koli nezakonite uporabe Kodi, Fire Stick ali naših vodnikov. Uporabniki so odgovorni za svoja dejanja. Preberite si popolno izjavo o omejitvi odgovornosti.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me