Най-добър VPN за торентинг (2020) | Изтеглете торентите безопасно

>

В тази публикация ще намерите най-добрия VPN за торент. След задълбочено тестване и оценка, съставих списъка с общо 5 топ VPN, който работи безупречно с торенти / P2P. 

най-добрият vpn за торентНезависимо дали искате да заобиколите ограниченията на торента в определени региони или просто искате да запазите анонимността на вашите дейности за торент, използвайте VPN по време на вашите P2P дейности, силно се препоръчва.

Тези дни на пазара има буквално стотици VPN услуги. Цяла част от тях твърдят, че са най-добри за порой. Има обаче само шепа VPN мрежи, които са приятелски настроени за торенти.

Повечето VPN са твърде бавни за торент. Нуждаете се от скорост за бързо изтегляне. Много от тях имаха някои сериозни проблеми със сигурността. Искате да запазите поверителните и сигурни сесиите си за торене. Няколко VPN не се получиха добре с торент клиенти като BitTorrent и uTorrent.

Тествахме почти всяка VPN, която съществува, преди да съставим този списък с най-добрите торент VPN. VPN-ите в нашия списък са лидерите в бранша. Скорост, сигурност, поверителност, получавате пълния пакет.

Въпреки това, един VPN, който ясно се откроява дори в този списък, е ExpressVPN. Той несъмнено е по-бърз от другите VPN мрежи и осигурява широко покритие на торент на всичките му сървъри. Той е и един от най-сигурните VPN, които ще намерите. Ето бърз поглед върху функциите на ExpressVPN:

Contents

Какво е торент?

С прости думи, торентингът е обмен на файлове по интернет между хората. Следователно, той често се нарича обмен на Peer to Peer (P2P).

Когато изтеглите файл - да речем филм - с помощта на P2P мрежата, не го изтегляте от който и да е специален сървър. Вие изтегляте файла, запазен на компютрите на хора като вас и мен, които са свързани към P2P мрежата.

Докато торент, целият файл не се изтегля от едно място. Всъщност вие изтегляте отделни парчета от един и същ файл от различни потребители.

Потребителите, от които можете да изтеглите файловете (или по-скоро потребителите, които качват файла), се наричат ​​„Seeders“. Потребителите, които изтеглят файла, се наричат ​​„пиявици“.

В зависимост от броя на Seeders, можете да изтегляте отделни сегменти от един и същ файл от стотици връстници. Колкото по-голям е броят на Seeders, толкова по-бързо ще бъде изтеглянето.

За да изтеглите или качите файла (или с други думи, за да се свържете с P2P мрежата), имате нужда от торент клиент. BitTorrent и uTorrent са двата най-популярни торент клиенти.

Въпреки че можете да избирате само за изтегляне на файлове и никога да не сте Seeder, концепцията за „плащане напред“ е разпространена сред торенторите.

Защо имате нужда от Torrent VPN?

VPN силно се препоръчва за торент. Ето някои причини, поради които:

  • За да запазите вашите сесии за торене: Торентът обикновено се мрази, независимо в коя държава живеете. Не искате вашият доставчик на интернет услуги или правителството да следи вашите дейности за изтезания. С VPN можете да запазите торен сесиите си безопасни и поверителни.
  • Предотвратяване на дросела на ISP: Вашият интернет доставчик вероятно ще забави интернет връзката ви, ако открие висока активност на торент. Ако използвате VPN, вашите торент дейности ще останат неоткрити.
  • Цялостна защита: VPN не само ще осигури защита за торент клиента, но и ще защити вашите IP отпечатъци, когато посещавате сайтове за торент.

С VPN получавате пълна защита от торент. По време на торентните дейности вашият IP адрес е изложен и видим за всеки, който би могъл да търси. Разгледайте изображението по-долу:

най-добрият vpn за bittorrent и торент

Когато обаче сте свързани с VPN, използвате споделен IP адрес. Този IP адрес се използва от стотици други торенти като вас. Това означава, че е невъзможно някой да проследи торентните дейности към вас.

vpn и торент

Как избрахме най-добрия VPN за торент?

Както казах преди, ние внимателно тествахме и оценявахме десетки VPN, преди да финализираме този списък от 5 най-добри VPN за торент.

Ето някои от параметрите, важни за торент, които разгледахме.

скорост

Когато стриймирате, всяка връзка, която предлага скорост над 10 Mbps, обикновено е достатъчно добра. Поройът обаче е съвсем различен случай. Колкото по-висока е скоростта, толкова по-добре. Следователно, докато тестваме VPN за торент, трябва да имаме предвид фактора „спад на скоростта“.

Всеки VPN изпитва спад в скоростта, тъй като трябва да пренасочи вашия интернет трафик чрез защитени сървъри. Въпреки това VPN, който запазва първоначалната скорост най-много и изпитва най-малък спад, е този за торент.

ExpressVPN е най-бързият сред всички. Макар че и другите VPN в този списък също се представиха добре.

Сигурност & поверителност

Скоростта е важна. Самата причина обаче да искате VPN за торент на първо място е, че търсите сигурно и сигурно изживяване на торент. Не искате вашите отпечатъци в мрежата, докато участвате в P2P борси.

Всички VPN в този списък предлагат най-високо ниво на сигурност чрез непробиваеми протоколи за криптиране. Освен това вие получавате и допълнителни функции за сигурност като Kill-Switch, които блокират вашата интернет връзка, ако VPN връзката внезапно падне.

Също така всички VPN в този списък поддържат строга политика за нулев дневник. Това гарантира поверителността ви да се поддържа по време на вашите сесии за торене.

Съвместимост с торент клиенти

Важно е VPN клиента да работи без грешки заедно с торент-клиента. Бях изненадан, когато видях, че някои VPN действат нередовно и дори разбиват торент клиенти.

VPN-ите в нашия списък с най-добри VPN мрежи за торент са всички съвместими с популярните торент клиенти като BitTorrent и uTorrent. Те протичат почти без никакви пропуски през целия период на порой.

Предотвратяване на пропускането на ISP

Интернет доставчиците имат начин да открият вашите дейности за поточно предаване и торент. След като сте използвали определено количество данни, много интернет доставчици забавят вашия интернет по време на торент.

Скоростта е от изключително значение за P2P дейностите. VPN-ите в нашия списък се уверяват, че всички откриваеми подписи на торент са маскирани и няма заглушаване на ISP.

Торен-приятелски сървъри

Оптимизираните от торентите сървъри са един от най-големите критерии при избора на най-добрия VPN за торент. Има само много малко VPN, които поддържат торентинг в цялата си гама сървъри (ExpressVPN е един такъв пример). Повечето VPN имат специални сървъри за торент.

Беше лесно да намерите сървърите, удобни за торент, с VPN-ите в нашия списък. Няколко от тях дори имат специална категория за избор на P2P сървъри.

Повечето VPN, които оставихме от този списък, не предлагат желана производителност на сървъра по време на торент.

Най-добър VPN за торент

Ето нашия списък с най-добрите VPN за торент през 2020 г. Поставям ExpressVPN в горната част на списъка по очевидни причини - той има повече сървъри, предлагащи високоскоростни торенти в сравнение с други VPN. Прегледах обаче и други VPN мрежи, които намерих добри резултати. Ето списъка с най-добрите VPN за Torrenting през 2020 г .:

  1. ExpressVPN: Най-бързият VPN с тонове удобни за торент сървъри. Осигурява сигурни и частни P2P връзки.
  2. IPVanish: Прилично бърз VPN за торент. Няколко оптимизирани за торент сървъри. Защита от най-висок клас.
  3. CyberGhost VPN: Специализирани сървъри за P2P връзки. Сигурен и надежден.
  4. NordVPN: VPN-приятелски VPN с много сървъри, оптимизирани за торент. Двупластова сигурност за допълнителна защита.
  5. Surfshark VPN: Гама от специализирани, оптимизирани за торент сървъри за високоскоростни изтегляния и качвания. Херметична сигурност.

Сега ще покрия важни характеристики на всички 5 VPN. Сигурен съм, че ще ви помогне да намерите вашия перфектен VPN, който да отговаря на вашите изисквания, както и бюджет.

1. ExpressVPN

най-добрият vpn за торент

ExpressVPN е най-добрият торентен VPN, а също и най-добрият общ VPN. Той ви помага да деблокирате торент, да изтегляте с висока скорост и да запазва вашия торент трафик сигурен.

Скорост на торент

Torrenting изисква високоскоростна интернет връзка и това е една от причините ExpressVPN да е най-добрият VPN за торент. Широко смятан за най-бързия VPN в света, ExpressVPN предлага постоянни скорости на повечето от своите сървъри.

Всеки VPN губи скорост, тъй като трябва да пренасочва вашия интернет трафик през защитени канали. Въпреки това, когато повечето VPNs са загубили повече от 50% от първоначалната скорост на ISP, много ExpressVPN сървъри запазват над 90%. Никой друг VPN не се приближава дори до ExpressVPN на предната скорост. Това е най-бързият VPN за торент.

ExpressVPN също така гарантира, че вашите торент обмени не са ограничени от ограничение на честотната лента. Можете да изтеглите или качите произволно количество данни, стига широколентовият план от вашия интернет доставчик да позволява.

P2P покритие на сървъра

За разлика от много други VPN, които тествахме, ExpressVPN осигурява широко покритие на торент / P2P на всички свои сървъри по целия свят. В момента ExpressVPN има повече от 3000 сървъра в повече от 160 места. С ExpressVPN можете да провеждате сигурни торенти дори в страните, в които торентът е забранен.

Сигурност, поверителност, & компетентност

За щастие, високите скорости НЕ идват с цената на сигурността. ExpressVPN използва индустриалните стандарти в технологията за криптиране, осигуряваща въздухонепроницаема сигурност и покритие на вашите дейности по торентинг. Той също така има ключ за убийство, който незабавно блокира вашата интернет връзка, ако връзката към VPN сървъра падне или докато превключвате VPN сървъри.

OpenVPN протокол, автентификация на сървъра, HMAC удостоверяване, криптиране на контролния канал, криптиране на канали за данни и перфектна секретност за напред са някои от добавените технологии, които засилват сигурността на вашите торент връзки.

ExpressVPN е базиран на Британските Вирджински острови. Той е извън юрисдикцията на всички основни организации за надзор. Той също има строга политика без регистрация. С прости думи, ExpressVPN предлага пълна поверителност.

Допълнителни функции

ExpressVPN също идва с разделяне на тунели. Тази функция ви позволява да изберете кои приложения искате да свържете към VPN и кои от тях използват нормалната ISP връзка. Това означава, че можете да осигурите вашите дейности за торент, като свържете само торент клиента, като BitTorrent / uTorrent, към VPN, докато продължавате да сърфирате в мрежата, да играете онлайн игри и т.н. без VPN.

Докато ExpressVPN е най-добрият VPN за торенти, можете да направите повече с него. Можете да деблокирате гео ограничено съдържание, да защитите поточното предаване на Kodi, да защитите FireStick и други устройства.

Софтуерна поддръжка

Всеки ExpressVPN акаунт ви позволява да свързвате до 5 устройства едновременно. Той има съвместими приложения за Android мобилни телефони & таблети, iPhone и други устройства с iOS, телевизионни устройства като FireStick и Android TV Box, Windows, Linux, & Mac компютри, разширения за браузър, рутери и др.

Поддръжка на клиенти

ExpressVPN има високо-отзивчива система за поддръжка на чат. Ако имате нужда от помощ, те са на разположение 24 часа в денонощието, за да отговорят на вашите въпроси. Можете също да се свържете с ExpressVPN чрез имейл. Представителите на обслужването на клиенти са информирани и удобни за клиента.

Сделки и опции за покупка

Можете да получите 3 месеца безплатно и да спестите огромни 49% от годишния план на ExpressVPN. ExpressVPN предлага и 30-дневна гаранция за връщане на парите без задаване на въпроси. Ако не ви харесва услугата (което не виждам причина защо), винаги можете да поискате пълно възстановяване в рамките на 30 дни.

Можете да плащате с вашата кредитна / дебитна карта, PayPal и дори биткойн.

Посетете ExpressVPN.com

2. IPVanish

най-добрият vpn за торенти

IPVanish е друг солиден VPN за торент. Въпреки че не е толкова бърз като ExpressVPN, IPVanish осигурява задоволителни скорости на много от своите сървъри.

Скорост на торент

Няколко от нашите тестове разкриха, че IPVanish може да запази 75-80% от първоначалната скорост на ISP. Ако имате прилична връзка от вашия интернет доставчик, ще имате гладко преживяване на торент.

Покритие на P2P сървъра

Има повече от 1300 сървъра в над 75 места по целия свят. Почти всички IPVanish сървъри са P2P. И няма ограничение за това колко данни сте качили или изтеглили. IPVanish няма да постави ограничение на честотната лента.

Сигурност, поверителност, & компетентност

IPVanish също следва индустриалните стандарти при осигуряването на първокласна сигурност на вашата връзка, докато сте торент. 256-битовото AES криптиране с военен клас гарантира, че вашите дейности за погребване са напълно безопасни.

Компанията-майка на IPVanish е базирана в Съединените щати, където много големи органи за надзор имат юрисдикция. Това е малко притеснително. Въпреки това, компанията поддържа стриктна политика за нулева регистрация. Ето защо бих искал да вярвам, че моята информация е безопасна с тях. И все пак, бих се доверил на ExpressVPN през IPVanish всеки ден.

Поддръжка на приложения

IPVanish се предлага на цяла гама устройства, включително Amazon Fire TV & FireStick, iOS, Android мобилни телефони, Mac OS, Windows, Linux, както и разширения на браузъра.

Приложенията са съвместими с всички популярни торент клиенти, включително BitTorrent.

С един IPVanish абонамент можете да свържете до 10 устройства едновременно. Можете да споделите този VPN също със семейството и приятелите си.

Допълнителни функции

Освен че е VPN, който позволява торентинг, IPVanish е удобен и когато става въпрос за деблокиране на цензурирано съдържание, приложения и уебсайтове.

В допълнение, той ви позволява да превключвате сървърите неограничено пъти. Това означава, че можете да опитате колкото искате сървъри, докато не намерите най-добрия този, който отговаря на вашите нужди.

Поддръжка на клиенти

Ако имате някакви въпроси, има денонощна поддръжка на клиенти чрез чат на живо, както и имейл.

сделки & Опции за купуване

Вече можете да спестите 46% от годишния план за IPVanish, който сега струва $ 77.99 годишно, за разлика от $ 143.88. Можете също така да изберете тримесечния план за $ 26,99 и да спестите 25%. Ако искате да го поддържате месечно, месечният план вече е на разположение на цена с отстъпка от 10 долара (а не 11,99 долара)

IPVanish предлага 7-дневна безусловна гаранция за връщане на парите. Това е най-краткото, ако го сравните с ExpressVPN или повечето други VPN мрежи на пазара. Независимо от това, можете да получите добра представа за възможностите на VPN за 7 дни.

Посетете IPVanish.com

3. CyberGhost

най-добрите торент vpn

CyberGhost си направи име в света на VPN през последните няколко години. Този VPN се превърна в предпочитан избор за стримерите, както и много торентери.

Скорост на торент и покритие на P2P сървъра

Интересното при CyberGhost е, че много от неговите сървъри не поддържат торентинг. Въпреки това той отмени някои оптимизирани за торент сървъри, които предлагат високоскоростни P2P връзки и са просто идеални за вашите нужди за торент.

Въпреки че не всичките му сървъри предлагат желани скорости, тези, посветени на торентинг, са достатъчно бързи. Можете да изберете един от оптимизираните за порой сървъри от интерфейса на приложението.

Сигурност, поверителност, & компетентност

CyberGhost също така гарантира, че всичките ви изтегляния и качвания са защитени с херметичните военни протоколи за сигурност. Можете да торентите колкото искате и нито вашият интернет доставчик, нито някой друг да получи полъх от него. Освен това има автоматичен Kill-Switch, който незабавно блокира вашата интернет връзка, ако VPN връзката падне.

CyberGhost е базиран в Румъния и е извън юрисдикцията на надзорните организации. Компанията има строга политика за нулев дневник, като гарантира, че поверителността ви винаги се поддържа.

Поддръжка на приложения

CyberGhost има настолни приложения за Windows, macOS и Linux. Мобилни приложения за iOS и Android, разширения на браузъра за Chrome и Firefox, телевизионни приложения за Amazon FireStick и устройства за Android TV и поддръжка на рутери за избрани рутери.

Той също така позволява до 7 едновременни връзки. Това означава, че можете да осигурите не само торент, но онлайн дейности и на други поддържани устройства. Можете също да го споделите със семейството или приятелите си.

Допълнителни функции

Има и Split Tunneling, в случай че искате само вашият P2P клиент да остане свързан с VPN сървърите, а други онлайн дейности преминават през вашия интернет доставчик.

сделки & опции за закупуване

Можете да спестите 79% от тригодишния план и също така да получите допълнителни 2 месеца за $ 99 (таксувани на всеки 3 години). CyberGhost също има двугодишен план, който струва $ 88.56, 1-годишен план за $ 71.88 и $ 12.99 месечен план.

CyberGhost предлага 45-дневна гаранция за връщане на парите. Най-дълго известен сред VPN.

Плащането с биткойн се поддържа в допълнение към кредитните / дебитни карти и PayPal.

Посетете CyberGhostVPN.com

4. NordVPN

най-добрият vpn за торент сайтове

Ако търсите най-добрия VPN за торент, NordVPN е друга VPN, която бихте искали да разгледате. Това е един от най-бързите VPN, които съм тествал и скоростта е един от ключовите фактори, които трябва да се вземат предвид при торент.

Скорост и покритие на P2P сървъра

NordVPN е в състояние да задържи 70-75% от първоначалната скорост, предлагана от вашия интернет доставчик. Това е доста задоволително, като се има предвид, че повечето VPN дори не се доближават до 50%.

Въпреки че някои NordVPN сървъри не са подходящи за торенти, той има множество сървъри, оптимизирани за торент. Просто трябва да изберете категорията P2P в менюто на NordVPN интерфейса.

Сигурност, поверителност, & компетентност

NordVPN използва най-силните VPN протоколи и алгоритми, за да защити вашата онлайн идентичност, докато виете торенти. IP и DNS защита срещу теч се уверете, че вашият P2P трафик остава скрит от всеки, който може да търси.

Седалището на NordVPN е в Панама. Той е извън юрисдикцията на надзорните организации. Освен това той поддържа стриктна политика без регистрация.

Поддръжка на приложения

NordVPN има приложение за VPN за мобилни телефони с Android, Windows, macOS, iOS, Android TV, FireStick, Linux и дори разширения на браузъра. Той обаче вече не предлага настройката на рутера.

Един акаунт в NordVPN ви позволява да свързвате до 6 устройства едновременно. Вие не само пазите вашите торент дейности; можете да защитите и други устройства.

Допълнителни функции

Освен торентинг, можете да използвате NordVPN за всички видове онлайн дейности, включително уеб сърфиране, стрийминг или дори за да деблокирате гео ограничено съдържание.

сделки & опции за закупуване

Можете да спестите 70% от тригодишния план, който вече се таксува $ 125.64 на всеки 3 години. Двугодишният план ви струва 119,76 долара и ви спестява 58%. Можете също така да изберете 1-годишен план, който се таксува 83,88 долара всяка година и ви спестява 41%. Ако искате да го поддържате всеки месец, можете да изберете месечния план за $ 11.95 без никакви спестявания.

Освен това получавате 30-дневна гаранция за връщане на парите, когато купувате план NordVPN.

Посетете NordVPN.com

5. Surfshark

най-добрият vpn за торент

Surfshark предлага няколко високоскоростни сървъра за торент. Ето защо тя е част от този списък с най-добрите VPN за торенти.

скорост & Покритие на P2P сървъра

Той има повече от 1000 сървъра в над 60 страни. Въпреки това, не всички от тях може да са напълно благоприятни за торенти. Може да се наложи да претърпите малко процес на удряне и изпробване. За съжаление, Surfshark няма възможност да избира P2P приятелски сървъри отделно.

Сигурност, поверителност, & компетентност

Този доставчик на VPN следва индустриалните стандарти за сигурност и защитава вашите дейности за изтегляне с 256-битово криптиране AES; най-доброто, което можете да получите. Той има Kill Switch, за да блокира достъпа до интернет в случай, че VPN връзката падне.

Surfshark е базиран на Британските Вирджински острови. Тоест, той е извън компетентността на основните органи за надзор.

Поддръжка на приложения

Surfshark предлага приложения за macOS, Windows и Linux компютри. Има мобилни приложения за устройства с Android и iOS. Разширения на браузъра за Chrome и Firefox. Smart TV приложения за FireStick, Apple TV и Android TV.

Предлага се и на игрални конзоли, включително Xbox и PlayStation.

Surfshark предлага неограничени едновременни връзки. Това означава, че можете да защитите колкото се може повече устройства с един акаунт.

Допълнителни функции

Surfshark работи добре с P2P клиенти като BitTorrent и uTorrent. Освен това ви помага да избегнете дроселиране в интернет, в случай че вашият интернет доставчик забави връзката ви по време на торент.

Поддръжка на клиенти

Можете да се свържете с клиентите на Surfshark чрез Live Chat. Можете също да изпратите имейл до тях от тяхната страница за контакти.

сделки & опции за закупуване

Двугодишният план има максимална икономия от 83%. Предлага се за 47,76 долара (таксува се на всеки 2 години). Освен това можете да закупите годишния план за $ 71,88 и да спестите 50%. Месечният план ви струва $ 11,95, без никакви спестявания.

Има 30-дневна гаранция за връщане на парите с всеки абонамент.

Посетете Surfshark.com

Най-добър безплатен VPN за торент

Да, на пазара има много безплатни VPN доставчици. Те ми напомнят на една популярна поговорка, „ако е безплатна, вероятно вие сте продуктът“.

Тествахме и няколко безплатни VPN мрежи и няма нито едно име, което да вземем с увереност, което би причинило повече вреда от всяка полза.

Поддържането на VPN мрежа изисква много пари. Безплатните доставчици на VPN не са тук за благотворителност. Сигурно печелят пари по един или друг начин.

Известно е, че много безплатни торент VPN доставчици продават данните на потребителите на най-високите участници. С тях вашата поверителност винаги е изложена на риск да бъдете компрометирани.

Някои съмнителни VPN услуги дори се промъкват в злонамерен софтуер в устройствата на потребителя.

Горещо препоръчвам, ако търсите торент VPN, отидете на някой от платените. Въпреки че ще плащате малко пари, ще останете в безопасност и сигурност.

Прочетете: Как безплатни VPN печелят пари

VPN срещу прокси за торент

Дали да използвам VPN или Proxy за торентинг? Това е много често срещан въпрос сред торентерите.

Отговорът обаче е доста прост - VPN е най-добрият.

Прокси сървър ще скрие IP адреса само за едно приложение във всеки момент. VPN осигурява всестранна защита.

Например, можете да настроите прокси сървър в BitTorrent или uTorrent клиент, за да маскирате вашия IP адрес. Вашият IP адрес обаче ще остане изложен, когато посещавате торент сайтовете.

Освен това, платена VPN услуга използва военния протокол за криптиране, за да защити вашите действия на торент. Почти невъзможно е да се спукат. От друга страна, прокси може да бъде компрометиран много лесно.

Ако сериозно се грижите за опазването на поверителността си, VPN е единственият отговор.

Обобщавайки

Това е нашият списък с VPN, които смятаме, че са най-добрите за торент. Ако ме помолите да избера такъв от списъка, ExpressVPN ще бъде моят безспорен избор. ExpressVPN има не само по-удобни за торент сървъри, но и предлага най-бързите P2P връзки.

Другите VPN в този списък също се представиха добре, особено в сравнение с всички останали VPN, които не го направиха в нашия списък. Какво мислиш? Уведомете ни чрез секцията за коментари по-долу.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me